Reacties

61 Baking soda toepassingen (+ gratis printable!) — 37 reacties

 1. Hm, ik zei al eerder dat ik het helemaal niet in huis heb. Nu ik dit lees, geloof ik toch dat ik daar eens verandering in aan moet gaan brengen. Er zitten namelijk een paar dingen tussen waar ik zéker wat mee kan.

  • Ja, het is echt wel een handig product om in huis te hebben. Het is niet duur, milieuvriendelijk en het komt altijd wel een keer van pas.

 2. Handige tips. Ik zal er nog een toevoegen die ik zelf recentelijk gebruikt heb naar aanleiding van een te hoge waterrekening. De W.C.'s, zowel beneden als boven lekte water vanuit het reservoir. Was al een jaar of 15 niet meer naar gekeken. Het zat zo vol met kalk dat ik maar niets losgeschroefd heb. De waterkraan dichtgedraaid en het reservoir doorgespoeld zodat er geen water meer instond. In het reservoir twee liter schoonmaakazijn en daarop een half pak baking soda. Het geheel begint dan enorm te bruisen. De eerste keren is de kalk nog niet weg en loopt het langzaam via het reservoir weg. Na drie keer opnieuw te zijn begonnen bleef het dicht. Nog eens herhaald met azijn en baking soda en dit twee dagen laten staan. Werkt uitstekend en lekt nog steeds niet.

 3. Maak een papje van Baking soda en water. Smeer de voetbodem van je birkenstocks er mee in. Laten drogen en af borstelen. Schoon!

 4. Bedankt voor al die adviezen. Ik lees niet veel over gevaren, bv tast dit de kleiren niet aan v kledij? Tast baking soda wc of leidingen aan? Iemnd ervringen of tips?

  • Sorry voor de tikfouten in mijn vorige post: niet zo handig met zo'n kleine toetskes 🤔

 5. Is dit ook bacterie dodend ? En als je dit samen met azijn gebruikt krijg je dan lava maar ik las weer ergens anders dat soda water en azijn bacterie dodend zou zijn daarom deze vraag.

 6. Er zitten handig tips erbij. Je kan zoveel ermee doen. Zelf gootsteen schoon maken. Dit hadden we gedaan. Hielp geen meter. Verstopt juist nog meer er van. Wij hebben toen speciaal pomp gekocht om gootsteen doorheen gaan. Ja hoor en lukt. Maar deze spul wat jij hebt daar kun je andere dingen mee gebruiken. Er zit wel bij wel handig kan gebruiken.

 7. Kocht het ooit om pannen weer blinkend te krijgen.
  Had helaas geen enkel resultaat.

  Nadeel vind ik dat het eenmaal geopend, maar beperkt houdbaar is.
  Maar als je een paar klusjes op spaart en tegelijk doet is dat ook weer geen probleem.

 8. Ik heb het wel in de la staan, ook de gewone soda om schoon te maken. Ideaal icm citroen om vet weg te krijgen (vooral die vette plekken op het keukenkastje als je vergeten bent er een krant neer te leggen).
  Soda gebruik ik ook als iemand bij ons in huis een ontstoken teen heeft of andere wondjes op voeten en handen. (Knieën krijg ik wat lastiger in een teiltje).
  Onmisbaar dus :)
  Leuk deze lijst, wist wel veel, maar niet alles wat ik nog wel wil gaan uitproberen.
  Groetjes,

 9. Wij hebben het ook in het keukenkastje staan.
  Laatst had ik een ongelukje met een eetkamerstoel, er was iets vets op gevallen.
  Een papje gemaakt en dat op de vlekken gedaan, alles is er uit gegaan.
  het is werkelijk geweldig spul.
  Groetjes Irma

 10. Wat een lange lijst! Zo lijkt het echt een super middel dat je altijd in huis zou moeten hebben. Ik heb het in de kast staan en eigenlijk gebruik ik het nog te weinig. Soms om een kleed even goed schoon te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder