Reacties

Kinderfeestje thuis geven: 47 tips en tricks van ouders — 39 reacties

 1. De beste tip is natuurlijk, kinderen in de zomervakantie jarig en iedereen uitnodigen die op vakantie is... ;-)

  Love As always
  Di mario

 2. Het maakt mij niet zo heel veel uit wat ouders willen met kinderfeestjes. Ik vind thuis gezellig, maar kan me ook goed voorstellen dat je de zooi mooi buitenshuis wilt hebben. Wat me wél irriteert, is dat het tegenwoordig wel een wedstrijd lijkt wie het duurste/grootste feest kan organiseren.

 3. Uit of thuis, allebei leuk en vooral iets wat ouders en kind zelf mogen bepalen. Ik vind het echter zeer ongepast om ouders als gemakzuchtig te bepalen als zij kiezen voor een kinderfeestje buitenshuis. Bah!

 4. Ik vind het thuis vieren super, er is zo veel te doen en te verzinnen, alleen deed ik dit bij mijn oudste toen hij 5 was en kreeg van de kinderen die uitgenodigd waren ( 5 jaar) telkens de vraag wanneer we nu weg zouden gaan. Ik had toen ook spelletjes georganiseerd, knutselen en schilderen. Het was niet zo een succes, al vond mijn eigen zoon het prima, daarna altijd buiten de deur gevierd.

 5. Mijn neefjes van 9 en 7 hoorde ik ook dit jaar weer smeken: "Mam, zet je weer een speurtocht uit?" Dat is voor hen het toppunt van jarig-zijn ;-) En in hun ogen veel en veel leuker dan het paintballen bij het feestje van vriendje X.

 6. Ik moet er niet aan denken om met een groep kinderen (waarvan de meesten niet van mij zijn) buitenshuis te gaan. Lijkt me een hoop rompslomp.

 7. Ik heb een week geleden een feestje gevierd voor de jongste. Hij werd 10 jaar en zijn met 8 jongens gaan paintballen. Daarna patat gegeten. De jongens vonden het prachtig, uurtje ravotten.

 8. Wat een leuke tips! Lijkt me heel leuk om me mee bezig te houden maar ook weer heel lastig. Ik heb zelf nog geen kinderen dus hoef me er eerst niet mee bezig te houden haha!

 9. Ik vraag mijn kinderen altijd wat ze graag zouden willen. Spelen in een speelparadijs en zwemmen blijven favoriet. Mijn oudste wil dit jaar een slaapfeestje en in groep 8 vind ik ook wel dat dat er een beetje bij hoort (kan die van mezelf in groep 8 ook nog goed herinneren ;) )

 10. Wat mij het meeste opvalt is dat het lijkt (let op: lijkt!) of iedereen elkaar wil overtuigen van zijn gelijk. Of je een kinderfeestje thuis geeft of ergens anders. Dat moet iedereen toch lekker voor zich weten? Tuurlijk kan je er een mening over hebben, maar om die nu zo op te dringen. Daar kan ik niets mee (persoonlijk).
  Wat ik overigens wel vind is dat als je kinderen van een ander ergens mee naartoe neemt, dat je dat van te voren kortsluit / afstemt / vraagt. En zéker doorgeven waar het is en wat er gaat gebeuren. En dan heb ik persoonlijk liever feestjes elders waar je zelf je kind naartoe kan brengen en op kan halen. Met zijn allen in tig auto's of met een bus vind ik inderdaad wat spannend.

  • Ja, ik vind het ook prettiger als ouders doorgeven wat de plannen zijn. Ik snap wel dat het een verrassing moet zijn, maar als ouder wilde ik toch wel graag weten wat ze gingen doen.

 11. Jeutje, wat een uitgebreid artikel voor kinderfeestjes! Bij mijn laatste kinderfeestje gingen we bowlen, altijd leuk. Een speurtocht lijkt me altijd goed onderdeel. Lekker even naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder