Kinderfeestje thuis geven: tips en tricks van ouders

kinderfeestje thuis geven

Een kinderfeestje thuis geven? Maar weet je niet goed hoe of wat? Zoek niet verder, want hieronder vind je eindeloos veel ideeën én tips van ervaringsdeskundigen.

Kinderfeestje: tips en tricks

Kinderfeestje thuis tip Maak een film!

Verzamel oude lappen, verf en grote stukken karton. Laat de kinderen hiermee zelf kostuums en decorsmaken. Daarna kunnen ze met z’n allen een leuk script verzinnen, en met een videocamera in de hand kunnen ze een eigen film opnemen. Er moet een regisseur worden benoemd, een cameraman/vrouw en acteurs en actrices natuurlijk!! Na het maken van de film kan deze meteen bekeken worden onder het genot van een bord patat of een pannenkoek. Eventueel een American pancake. Succes verzekerd!! (Cora)

Kinderfeestje thuis tip Ga picknicken

Picknicken in het bos/op de hei: blikjes drinken, chips, bal, springtouwen en dergelijke meenemen. Kinderen zijn vaak zo enthousiast en wild dat ze in het bos lekker kunnen rennen en spelen. Vinden ze veel leuker dan dat alles in een strak schema staat. Na het bos ergens gaan eten (bijv. McDonalds of pannenkoekenhuis) zodat ze wel nog iets hebben om naar uit kijken. Anders zijn er altijd weer kinderen voor wie het jammer genoeg ‘niet goed genoeg’ is. (Joke)

Kinderfeestje tip Doe ‘ouderwetse’ spelletjes

Doe gewoon ouderwets spelletjes, zoals koekhappen, snoephappen in een teil water, zaklopen, lopen met een aardappel op lepel, kegelen/bowlen met lege melkpakken etc. Samen spelletjes spelen is altijd leuk, en blijft kinderen vaak het het langst bij. Originele tip: koop goedkope witte t-shirts en textielstiften. Kinderen kunnen hun eigen shirt versieren. Hebben ze wat leuks om mee naar huis te nemen. En het geeft even een rustpunt op het feestje (Matty)

Kinderfeestje tip Doe een spelletjescircuit met prijsjes

Niet te veel kinderen, en vooral leuke activiteiten. Hier vonden ze appelhappen in een bak met water helemaal het einde. We hadden een spelletjescircuit opgezet waarbij iedereen een prijsje kon winnen, en uiteindelijk kreeg iedereen een oorkonde en een medaille. Groot feest ! (Suus)

Kinderfeestje thuis tip Beschilder t-shirts

Laat ze hun eigen t-shirt beschilderen! Ze zijn er echt lekker mee bezig. (Edith)

Kinderfeestje thuis tip Versier een fotolijstje

Ik heb vorig jaar de goedkoopste houten fotolijstjes gehaald bij Ikea. Die hebben ze beschilderd en beplakt met schelpjes, glitterlijm, gewone waterverf enz. Daarna een foto gemaakt en uitgeprint en in het lijstje van het kind gedaan. (Wilma)

Kinderfeestje tip Doe een speurtocht door de buurt

Zet een mysterieuze, of sprookjesspeurtocht uit in je buurt en laat wat buren meespelen. Zet daarna de tafel vol met sla, tomaat, kaas, broodjes, komkommer, hamburgers en saus, en laat de kinderen zelf hun broodje hamburger klaarmaken. (Sacha)

Kinderfeestje thuis tip Ga samen slijm maken

Slijm maken is leuk om te maken en daarna meer te spelen. Je kunt zelfs eetbaar slijm maken. (Nicole) en je kunt slijm maken met baking soda!

Kinderfeestje thuis tip Ga de eendjes voeren

Als het gaat om een verjaardag van een klein kind: verzamel dan de dagen voor de verjaardag het overgebleven brood zodat je, als het echt te druk wordt in huis, even de eendjes kunt gaan voeren met de kids… Dit kan OOK in de winter en veel kinderen vinden het heerlijk. Ze waaien tijdens de wandeling even uit.. (Els)

Kinderfeestje tip Ga schminken

Schmink kinderen, of laat de kinderen jouw schminken. Goedkoop en leuk vermaak. Voor inspiratie, lees schminkvoorbeelden. (Nicole)

Kinderfeestje thuis tip Bak koekjes en pizza

Het is leuk om met de kinderen koekjes en zelfgemaakte pizza te bakken. De kinderen mogen dan hun eigen keuze m.b.t. de koekjes en de pizza maken. (Philie)

Kinderfeestje thuis tip Versier een t-shirt

Ga met de kinderen een t-shirt bedrukken. (Nicole)

Kinderfeestje tip Maak snoephuisjes

Mijn gouden tip voor een geslaagd feestje is: Maak snoephuisjes. Koop allerlei gekleurde en verschillende snoepjes, en ontbijtkoek en cake. Eventueel zelf een cake bakken. De kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven, en kunnen hun creativiteit kwijt. Na afloop is het lekker smullen. (Marjan)

Kinderfeestje thuis tip Zoek een schat

Maak een kaart (een beetje aangebrand en de kids geloven dat het echt is). Laat de kinderen verkleed komen, schmink ze, en laat ze per toeval een schatkaart vinden. De schat (verstopt onder een struik) bevat een heerlijke traktatie. (Braak)

Vliegtuigjes vouwen en laten vliegen

Laat ieder kind een vliegtuig vouwen van papier, en doe daarna een wedstrijd welk vliegtuigje het verst komt. (Niels)

Kinderfeestje tip Versier doosjes

Koop leuke doosjes, en ga met de kinderen knutselen. Dit is echt wat voor meiden. Neem als basis een leuk sieradendoosje/haarspeldendoosje die je natuuuuuuuuuuuurlijk bij Xenos kunt kopen. (Wilma)

Kinderfeestje thuis tip Ga de bossen in

Voor jongens: ga naar de bossen, en laat ze een stoere hut bouwen. Neem wel genoeg touw, sjorbanden en ander bouwmateriaal mee. Ze hebben een geweldige dag, en als je dan ook nog picknickt is het helemaal feest,

Kinderfeestje tip Prik ballonnen

De namen van de kinderen op een papiertje in een ballon doen en deze opblazen en ophangen. De jarige begint, en prikt een ballon. Wie er op het kaartje staat geeft zijn kado. Vervolgens mag deze persoon een ballon knallen, net zolang tot iedereen geknald heeft. Het blijft altijd eng een ballon te laten knallen (met een cocktailprikker of saté prikker ) succes. (Peter)

Kinderfeestje thuis tip Gourmetten

Begin wat later met het partijtje en ga met ze ‘gourmetten’. Kleine omeletjes, hamburgers, stokbrood, frikandelletjes enz. Kids vinden het geweldig om zelf te koken. Daarna een klein speurtochtje in het donker, en je hebt een geslaagd feest! (Cindy)

Kinderfeestje tip Bouw een hut

Zorg voor wat afvalhout, planken van ongeveer 1 cm dik, enzovoort. Vraag bij vrienden en bekenden wat hamers en koop wat houtlijm. Laat de kinderen zelf eens een huisje timmeren, of plakken. Leuk om buiten te doen, maar binnen kan ook. De kosten zijn relatief laag.

Een HUT kan natuurlijk ook, maak dan eventueel zelf eerst een stevig frame!! Na een uur of 1,5 stoppen en spelen met het resultaat. Een hut ‘aankleden’ met oude lakens en doeken. Wedden dat het een superfeest wordt! Vergeet niet een stevige maaltijd naderhand! (Audrey)

Maak een mooie raamtekening met de kinderen

Raamtekeningen zijn leuk vermaak, en kun je daarna weer makkelijk verwijderen.

Pleidooi voor een kinderfeestje thuis

Het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat ik dit schreef, maar ik kan het nog helemaal invoelen wat ik destijds schreef. Het leverde een boel reacties op, soms enigszins verhit.

Hier komt tie:

‘Piet had een kinderfeestje, meteen vanuit school. ‘Doe kleren aan die vies mogen worden,’ stond er op het kaartje.

Vanwege dit advies vermoedde ik dat ze ergens naar toe zouden gaan. Noem me overbezorgd, maar ik wéét graag waar ze met mijn kind naar toe sjouwen. Dus belde ik vanochtend, een beetje geërgerd dat ik om de informatie moest vragen, toch maar even de ouders. Want een kinderfeestje idee is allemaal goed en wel, maar het moet wel veilig zijn.

Ze blijken inderdaad ergens naar toe te gaan: de Spelerij in Dieren. Vroeger een bestemming voor schoolreisjes, maar tegenwoordig blijkbaar een bestemming voor een verjaardagsfeestje.

Ik kan echt met verlangen terugdenken aan de tijd toen kinderfeestjes nog gewoon thuis gevierd werden. Wat is er toch gebeurd, dat iedereen het tegenwoordig nodig vindt feestjes buitenshuis te vieren? Sinds wanneer is het feit dat er iemand járig is, niet meer voldoende om het feestelijk te maken? Waarom moet er een uitje aan gekoppeld worden? En dan heb ik het nog niet eens over de veel hogere kosten van zo’n feestje buitenshuis.

Mijn favoriete soort ouders, zijn de ouders die gewoon thuis blijven met de hele kinderschaar. Die hun tijd geven, en niet het vermaak inkopen. En geloof me: ik weet heus wel dat het niet meevalt, zo’n groep wilde jongetjes in je veel te kleine huiskamer. Ik geef al elf jaar kinderfeestjes bij ons thuis!

Ik pleit dan ook voor een nieuw soort kinderfeestje, met het simpele thema ‘Er is er één jarig, en dat vieren wij gewoon lekker thuis.’

Reacties bezoekers van Huisvlijt op bovenstaand pleidooi voor kinderfeestjes thuis!

 • Er zit toch ook wat tussen de twee uitersten in? Ik vier kinderfeestjes thuis, maar kan wel naar de speeltuin in de buurt gaan met de kinderschaar. En onlangs had Jaël (6) een feestje thuis waar een groot gehuurd springkussen in de tuin stond. Zij heeft bijna altijd feestjes thuis (leeftijdskwestie?), maar vaak met een speurtocht in de buurt en dan spelen in een park ofzo. Toch ook handig om dan niet de nieuwste witte outfit aan te hebben. De ene keer dat het feestje buiten de deur was wist ik trouwens wel waar ze was, dat wel, dat stond op het kaartje (en we moesten haar daar afleveren). En of ik alle feestjes altijd thuis doe, dat weet ik nog niet, misschien ook wel een jaartje niet… (Aline)
 • Hier nog iemand die het niet snapt. Met weemoed denk ik zelf terug aan de kinderfeestjes thuis. Leuke herinneringen!! Afgezien van het financiële plaatje (mijn nichtje van 7 is getrakteerd geweest op een heuse make-over voor de hele klas!) lijkt het wel alsof ouders steeds minder “moeite” willen doen hun kinderen te entertainen. Ik blijf stug de kindertraktaties maken voor Uk (en nichtje!!) en de feestjes zelf organiseren. Pannenkoeken bakken, en koekhappen….noem mij maar een ouderwetse trut! (Diana)
 • Gistermiddag hadden we hier een kinderfeestje thuis. Iris was in Mei al 10 geworden maar wegens tijdgebrek een beetje later een feestje. Ik had 2 etagères met allemaal lekkere dingen. Soesjes koekjes muffins chocolaatjes. Die meiden vonden het helemaal geweldig. Ze hebben nog een dvd gekeken, maar ook geweldig buiten gespeeld met een berg zand en een kikker uit de sloot (Wel netjes laten leven hoor!!)Tussendoor met een aantal nog koekjes gebakken en samen opgegeten. Na een berg patatjes om 7 uur weer netjes thuis afgeleverd en het feestje vonden ze super. (Jolanda)
 • Ik heb alle kinderfeestjes thuis gedaan. En dat gaf veel rust. Ik weet nog goed dat bij 1 vriendinnetje ieder jaar een bus werd gehuurd, en dan ging men ‘ergens naartoe’. Ik vond dat heel onprettig, en wilde ook graag weten waar ze naartoe gingen. Kijk, een speurtocht in de buurt vind ik iets anders, dan met een bus of trein ergens naartoe te gaan. Ik denk dat sommige ouders die drukte niet aan huis willen en…ook het geld hebben om dit soort uitjes te betalen. (Tineke)
 • Ik doe de feestjes het liefst buitenshuis, gewoon om de troep die het geeft 😉 Ik hou eerlijk gezegd helemaal niet van kinderfeestjes, en laat mijn man het altijd opknappen. Buitenshuis hoeft helemaal niet duur te zijn trouwens. Er zijn genoeg leuke dingen te doen voor weinig. Maar het valt me wel op dat het steeds gekker groter en duurder moet. De ouders vertel ik altijd van te voren waar we heen gaan, want ik wil ook graag weten waar ik hun kan bereiken. (Huize Steen)
 • Kom toevallig via, via op je blog en dit onderwerp, kinderfeestje thuis, bevalt me wel….Ik heb pas geleden een feestje georganiseerd voor dochterlief, gewoon thuis…. Lees de ervaringen maar op mijn blog! En ik ben het met je eens; even melden waar je naartoe gaat lijkt me wel zo netjes!! (Nieneke)
 • Wat dacht je van veel te veel geld? Het moet toch weggegooid worden.Z o dat is er uit. Ik ben het helemaal met je eens, en zou mijn kind niet mee laten doen. Maar ja dat is dan weer sneu voor het kind. Maar ik zou ook willen weten waar mijn kind is en hoeveel begeleiding mee gaat. Je hoort toch tegenwoordig de gekste dingen. (Johanna)
 • Dus, ging ik met zes kinderen met de tram naar het strand. Ik had een tas mee met droge kleding, ballen, emmers, schepjes en zandvormpjes. Er werd zo druk gespeeld dat er te weinig tijd was om de meegenomen chips te eten. Vol zand, moe en voldaan gingen we met de tram weer terug naar huis…. (Anoniem)
 • Ik heb de verjaardagsfeestjes (bijna) allemaal thuis gedaan van mijn drie kids. Uitgezonderd een enkele keer dat het niet anders kon wegens een verhuis of zo…. Ik vind het niet meer dan normaal dat je wil weten waar ze met je kind naartoe gaan en hoe, en met welk vervoermiddel en of er genoeg begeleiding is enz… De kindertraktaties in de klas worden ook altijd maar gekker en duurder! Iemand van de ouders kocht zelfs eens een overhemd voor de meester, en voor elk kind een plastic kinderstoeltje! Stel je voor… ik kan er niet meer bij. Hebben de mensen dan zoveel geld? liefs Vergreetmenietje
 • Aaaach je gaat me haten……Ook ik vier de kinderfeestjes bij voorkeur buitenshuis, scheelt troep in huis en s avonds (uitgeput). Na een feestje ben je jezelf enorm dankbaar. Het liefst ging ( ja ging want 2 oudsten zijn de kinderfeestjes leeftijd voorbij, en de 2 jongsten nog niet zo ver) ging ik dus naar het strand( 2km hiervandaan). Of we gingen naar het “bos”( park ook heel dicht bij) of de kinderboerderij en deden daar speurtochten, spelletjes, piraatachtige dingen, picknicken. Toen ze echt klein waren gingen we in het bos op zoek naar de chipsboom (10 min van tevoren door een bondgenoot die vooruit rende chipzakjes opgehangen in een boom. Daarna moesten ze dan de limonadeboom zoeken, waar de pakjes drinken hingen). Het zwembad was hier ook altijd favo voor kinderfeestjes trouwens. Hmm, en als uitsmijter deed ik wel eens thuis eten voor het naar huis gaan, maar ook wel bij de speeltuin van nabijgelegen camping, een patatje voor de hele bups. Daar had ik van te voren gevraagd om een leuke groeps/buiten het seizoen kinderpartijtjeskorting, wat ik vaak kreeg. Na de patatjes nog even spelen in die speeltuin en hups naar huis. Ik vond het HEERLIJK….huis schoon. En ik kon uitgeput op de bank gaan uitrusten. Voor weinig geld, en ik vind zelf dat ik evengoed genoeg tijd van mijzelf erin had gestoken. Overigens lijkt het me niet meer dan normaal dat de ouders van te voren weten waar de kinderen heen gaan. (Sillie)
 • Kinderfeestjes thuis zijn het allerleukst! Gezellig zo’n troep kinderen in huis! En ja, ik weet ook graag waar men mijn kind heen sjouwt, vertrouw niet zo graag op andermans rijkunsten en veiligheidsnormen in de auto…Noem me maar panisch, ik heb hard moeten werken om deze meid te krijgen 😉 Daar komt niemand aan. (Kopka)
 • Ik denk dat de titel van dit logje niet helemaal goed is! Ik bedoel meer waarom vermaak op kinderfeestjes steeds meer wordt íngekocht, dan zelf gecreëerd. Speurtochten en spelletjes doen buiten vind ik vermaak dat je als ouders zelf creëert. Een goochelaar of springkussen inhuren, of naar een pretpark gaan valt voor mij onder de noemer vermaak inkopen. Een kinderfeestje wordt dan zo’n consumeerfeest, terwijl het toch gaat om het feit dat er iemand jarig is?! Als ouders is het kostbaarste wat je je kind kunt geven je tijd. Niet Bassie de Clown. (Reactie van mij)
 • Tja, ik hang er een beetje tussenin denk ik. Vandaag is zoon (10 jr) met 3 vriendjes en pappa naar de film, nog voor zijn verjaardag. Feestje van dochter heb ik vorig jaar thuis gevierd: mini-kerstboompje versieren (had ik van klei zelf kerstversiering voor gemaakt), spelletjes en karaoke. Tja, dat vond ik eigenlijk zelf het leukste. Maar ik bekijk het per keer en per kind. (Jolanda)
 • Ik doe het ook thuis. Sterker nog: 2 op één dag. Dochter van 8 had haar feestje in de ochtend (incl. pizza maken en eten), zoontje had zijn feestje in de middag (koekjes bakken). Dat scheelde dus een keer schoonmaken! En een ochtendfeestje is echt wel heel leuk! (kamielandodille)
 • Ik kan het niet zelf door mijn ziekte, maar doe het in een speeltuin waar ze zich kunnen uitleven en pannenkoeken krijgen. Mij bevalt het wel. Maar ik zal de tip ter harte nemen om ouders in te lichten over het waar en hoe. En ik zorg voor voldoende zitjes en riemen. Het is maar een paar kilometer. Maar geen Bassies en geen Disneyland hoor!!! Ook geen springkussen in de tuin en dergelijke. Dat zijn wel hele grote fratsen… En dan ben ik wel meer kwijt dan thuis, maar mijn energie is me ook wat waard… (Buffertje) PS: wat ik nog zeggen wil; ons kind krijgt heel veel aandacht van ons, elke dag opnieuw…. wilde het nog even zeggen…
 • Als juf verbaas ik me ook steeds meer over de verhalen die ik hoor. Kinderfeestjes waarbij ze eerst gaan skiën en dan nog gaan karten bijvoorbeeld… Erg blij word ik wanneer ik hoor dat er thuis geknutseld is, of dat ouders een speurtocht in elkaar hebben gezet. Veel leuker toch! Zelf had ik ook altijd feestjes thuis toen ik klein was. Mijn ouders maakten dan een quiz waarbij wij bijvoorbeeld heen en weer renden om de konijnen te tellen etc. (Juf Anita)
 • Ik herinner mij de verjaardagsfeestjes van vroeger nog goed. Gewoon een kinderfeestje thuis. Spelletjes doen in de tuin, en mijn ouders waren er doorlopend bij om ons te vermaken. Misschien doet het volgende spelletje het in deze tijd ook nog wel goed, het was mijn favoriet, al stond ik wel te huilen als ik verloor haha. Nodig: een muts/petje, sjaal, handschoenen, dobbelsteen, een stevig ingepakt stuk chocolade, mes en vork. De bedoeling is dat je met z’n allen rond de tafel zit. Om de beurt gooit een kind met de dobbelsteen. Wie de zes gooit doet snel de muts, sjaal enz. aan en begint met een mes (geen scherp mes natuurlijk) en vork een poging te wagen om het stuk chocolade open te krijgen. Handen mogen niet gebruikt worden. Ondertussen dobbelen de andere kinderen verder. Gooit er weer iemand een zes moet het kind dat bezig was, snel alles af en uit doen en de volgende mag zich aan de chocolade wagen. Tegen de tijd dat de chocolade zichtbaar en dus eetbaar werd, gooide ik geen zessen meer en dan was het janken geblazen haha. Zoiets vergeet je nooit meer. Nu kan ik er om lachen, en zijn het leuke herinneringen, die met regelmaat nog ter sprake komen. Even nog een tip, leg de chocolade op een dienblad, blijft je tafel ook heel. (Roos)
 • Wat lijkt mij dat leuk om straks te gaan organiseren: een feestje met spelletjes zoals koekhappen, zaklopen, spoorzoeken etc etc in onze eigen tuin en buurt! (Wolfje) Wel met een klein groepje graag (haha).
 • Ik denk precies hetzelfde hoor, over kinderfeestjes thuis. ik erger me ook echt aan verhalen als ik hoor hoeveel geld er niet uitgegeven wordt voor kinderpartijtjes.. In Nederland wonen miljoenen prinsjes en prinsesjes denk ik dan ;(…. Wij hebben altijd de partijtjes thuis gegeven. We hebben veel lol gehad, ook veel troep en alsof er een tornado in huis was geweest, maar het is zooo leuk!!! Trouwens onze kids zijn nu bijna volwassen, dus het is al wel een tijd geleden. Maar als ik ze nu jong had zou ik het nog thuisvieren hoor. Gewoon gezellig met veel spektakel en spelletjes en veel troep in huis…Ruim je morgen toch zo op? (Zonnigenzuinig)
 • Het maakt wat los, dat stukje van je over kinderfeestjes! Wij hebben pas het feestje gevierd van onze zoon die 12 werd. Dat is gevierd met nog 3 kinderen uit zijn klas die die maand 12 werden. Eerst met zijn allen naar het strand van hout en touw en jerrycans (allemaal al aanwezig bij de diverse vaders) vlotten gebouwd en uitgeprobeerd in zee, echt een succes! Daarna bij ons op het hof een barbeque gehouden met kampvuur en marshmallows! En dit dan voor de hele klas, het was echt heel gezellig en niet duur! Meestal blijven wij gewoon thuis en maken even een ommetje op het strand of in het bos, alletwee vlakbij. (Moedervanelf)
 • Het hangt wel van veel factoren af vind ik, zo’n kinderfeestje thuis. Woon je bijvoorbeeld heel klein? Of is er geen park, bos, speeltuin in de buurt? Of zijn er nog een boel huisgenoten die niet ‘uitbesteed’ kunnen worden? Dan kan het best fijn zijn om ergens anders heen te gaan, en dus vermaak in te kopen. Soms, als het hier al tijden heel druk was, er geklust werd of er net een baby was, gingen we wel eens echt weg. Maar altijd eerst thuis taart (cake versieren) en kadootjes. Meestal bleven we thuis, knutselen, kookfeestjes, koekjes bakken en dan een high tea voor de ouders etc. etc. We hebben het allemaal gedaan. (Astrid Reinders)
 • Ik zelf heb 2 kindjes van één van 1 jaar en eentje van 3 jaar. Zelf geef ik elk jaar buitenshuis een feestje. Zo heb ik al eens een feestzaal en een springkasteel gehuurd, en waarom ook niet. Ik betaal en organiseer het allemaal zelf. Ik vraag niemand om geld. Dus vind ik de commentaren van mensen die zich er aan ergeren erg dom, want daar is geen reden voor. Ieders organiseer wat ze zelf wilt, en wat zijn eigen budget toe laat. De ene heeft wat meer dan de andere. Dat wilt niet zeggen dat degene die meer heeft een kleiner feestje moet geven omdat de ander niet meer kan. In mijn oren klinkt het als jaloezie dat sommige mensen grote en dure feestjes kunnen geven. (Kimberley)
 • Voor mij persoonlijk heeft het niet met jaloezie te maken, maar met een gevoel dat ik het allemaal zo overdreven vind worden. Waarom kunnen kinderfeestjes niet gewoon ‘simpel’ zijn? Het is immers een kínderfeestje?! (ik)
 • Met verbazing heb ik sommige reacties gelezen over een  kinderfeestje thuis. Ik geef al jaren mijn kinderfeestjes buitenshuis en het bevalt mij prima. Mijn ervaring met andere feestgevers is dat negen van de tien keer de ouders te gierig zijn om er geld aan te spenderen. Ze geven het liever aan zichzelf uit. Onder het  mom ‘huis is gezelliger’. (Diana)
 • Zo simpel is het denk ik niet Diana. Een feestje thuis geven vraagt een flinke tijdsinvestering van de ouders, en is dus de lastigste keuze. De kinderen gewoon loslaten in een binnenspeeltuin is een stuk makkelijker. (ik)
 • Hele late comment op een oud onderwerp maar ik kwam het toevallig tegen! Ik hou van feestjes thuis, en steek er ook veel tijd en energie in. Dit jaar gaat het voor mijn dochter van bijna 5 haar eerste kinderfeestje worden.  Frozen moest het zijn (uiteraard. Ik ben al dagen aan het speuren op internet, pinnen, knippen, plakken en vouwen. Ik hou ervan. Vaak ga ik ook teveel ‘los,’ en blijkt later dat de helft van wat ik had bedacht/gemaakt heb niet eens gebruikt wordt. Maar ach, de voorpret he! Mensen die een feestje buitenshuis doen moeten dit helemaal zelf weten, maar ik vind dit fijner. Al is het maar voor het logistieke gedeelte met al die kinderen in de auto enz. (Joyce)

Lees ook mijn post over een Harry Potter kinderfeestje.

Tot slot

Iedereen viert kinderfeestjes op zijn of haar eigen manier. Steeds meer ouders kiezen er voor om een kinderfeestje buitenshuis te vieren. Maar een kinderfeestje thuis kan natuurlijk ook. Zoals je kunt zien in de reacties hierboven is het een wat heikel onderwerp!

Lees ook mijn post Kinderfeestje idee!

Similar Posts

39 Comments

 1. De beste tip is natuurlijk, kinderen in de zomervakantie jarig en iedereen uitnodigen die op vakantie is… ;-)

  Love As always
  Di mario

 2. Het maakt mij niet zo heel veel uit wat ouders willen met kinderfeestjes. Ik vind thuis gezellig, maar kan me ook goed voorstellen dat je de zooi mooi buitenshuis wilt hebben. Wat me wél irriteert, is dat het tegenwoordig wel een wedstrijd lijkt wie het duurste/grootste feest kan organiseren.

 3. Uit of thuis, allebei leuk en vooral iets wat ouders en kind zelf mogen bepalen. Ik vind het echter zeer ongepast om ouders als gemakzuchtig te bepalen als zij kiezen voor een kinderfeestje buitenshuis. Bah!

 4. Ik vind het thuis vieren super, er is zo veel te doen en te verzinnen, alleen deed ik dit bij mijn oudste toen hij 5 was en kreeg van de kinderen die uitgenodigd waren ( 5 jaar) telkens de vraag wanneer we nu weg zouden gaan. Ik had toen ook spelletjes georganiseerd, knutselen en schilderen. Het was niet zo een succes, al vond mijn eigen zoon het prima, daarna altijd buiten de deur gevierd.

 5. Mijn neefjes van 9 en 7 hoorde ik ook dit jaar weer smeken: “Mam, zet je weer een speurtocht uit?” Dat is voor hen het toppunt van jarig-zijn ;-) En in hun ogen veel en veel leuker dan het paintballen bij het feestje van vriendje X.

 6. De thuisfeestjes blijven oldscool en toch het allerleukste,vind ik. Wij wonen echt klein en toen mijn dochter 1 werd earen we helaas wel genoodzaakt het buiten de deur te doen.

 7. Ik moet er niet aan denken om met een groep kinderen (waarvan de meesten niet van mij zijn) buitenshuis te gaan. Lijkt me een hoop rompslomp.

 8. Ik heb een week geleden een feestje gevierd voor de jongste. Hij werd 10 jaar en zijn met 8 jongens gaan paintballen. Daarna patat gegeten. De jongens vonden het prachtig, uurtje ravotten.

 9. Wat een inspiratie. Ik hoef nu er nog niks mee te doen maar die tijd komt zeker zodra onze zoon ouder wordt. Fijne inspiratie heb je er tusse.

 10. Wat een leuke tips! Lijkt me heel leuk om me mee bezig te houden maar ook weer heel lastig. Ik heb zelf nog geen kinderen dus hoef me er eerst niet mee bezig te houden haha!

 11. Ik vraag mijn kinderen altijd wat ze graag zouden willen. Spelen in een speelparadijs en zwemmen blijven favoriet. Mijn oudste wil dit jaar een slaapfeestje en in groep 8 vind ik ook wel dat dat er een beetje bij hoort (kan die van mezelf in groep 8 ook nog goed herinneren ;) )

 12. Wat mij het meeste opvalt is dat het lijkt (let op: lijkt!) of iedereen elkaar wil overtuigen van zijn gelijk. Of je een kinderfeestje thuis geeft of ergens anders. Dat moet iedereen toch lekker voor zich weten? Tuurlijk kan je er een mening over hebben, maar om die nu zo op te dringen. Daar kan ik niets mee (persoonlijk).
  Wat ik overigens wel vind is dat als je kinderen van een ander ergens mee naartoe neemt, dat je dat van te voren kortsluit / afstemt / vraagt. En zéker doorgeven waar het is en wat er gaat gebeuren. En dan heb ik persoonlijk liever feestjes elders waar je zelf je kind naartoe kan brengen en op kan halen. Met zijn allen in tig auto’s of met een bus vind ik inderdaad wat spannend.

  1. Ja, ik vind het ook prettiger als ouders doorgeven wat de plannen zijn. Ik snap wel dat het een verrassing moet zijn, maar als ouder wilde ik toch wel graag weten wat ze gingen doen.

 13. Vroeger ging het bij mij altijd een beetje om en om: dan spelletjes in de schuur of knutselen, dan naar een binnenspeeltuin of zwembad. Maar altijd gezellig!

 14. Jeutje, wat een uitgebreid artikel voor kinderfeestjes! Bij mijn laatste kinderfeestje gingen we bowlen, altijd leuk. Een speurtocht lijkt me altijd goed onderdeel. Lekker even naar buiten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.