Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personen

Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personen

Hieronder een verslag van een kinderfeest voor zevenjarigen dat ik tien jaar geleden organiseerde. Toen ik het terug las was ik onwillekeurig onder de indruk van de tijd en moeite die ik deed om er een geslaagd kinderfeestje van te maken.

Sta jij binnenkort voor de taak om een kinderfeestje te organiseren voor een zevenjarige? Dan vind je hieronder een handig scenario + tips die je direct kunt toepassen. Altijd handig!

N.B!

Onderaan deze post vind je een update met de prijzen anno 2020. Destijds kostte dit kinderfeestje 2,42 per kind, maar toen bestond de C1000 nog! Vandaar dat ik onderaan een nieuwe prijsopgave heb gemaakt van wat de producten nu ongeveer zouden kosten.

Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personen

Totale kosten van dit kinderfeestje thuis: 16,92 oftewel 2,42 per kind

Aanvang: 13.30
Einde: tussen 17.00 en 17.30

Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personen: benodigdheden

Zie onderaan voor update prijzen!

 • Aldi: cake 85 cent, je kunt ook zelf cake bakken natuurlijk.
 • Aldi: zakjes chips 1,95
 • Aldi: zak marsjes, nuts e.d. 2,19
 • Aldi: drie zakjes met snoepketting e.d. voor ‘goodie bag’ 1,39
 • Aldi: 2,5 kilo patat 1,50. Ook geschikt voor loaded fries!
 • C1000: bus spuitslagroom 85 cent
 • C1000: groene ranja 75 cent: noem dit ‘Snot’
 • C1000: rode ranja 75 cent: noem dit ‘Heksenbloed
 • C1000: kleine doosjes smarties om cake mee te versieren 1,19
 • C1000: frikandellen van Mora 1,50
 • Wibra: plastic Spiderman tafelkleed 2 euro
 • Wibra: 8 Spiderman bekertjes 2 euro

Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personen: programma

13.30 – 13.40 Gasten komen binnen

Zorg dat er kleurplaten klaar liggen zodat ze wat te doen hebben, terwijl jij handenwringend wacht tot iedereen er is. Ik zet altijd de salontafel ergens tegen een muur zodat er veel speelruimte is in de kamer, en zet op die salontafel een oud ridderkasteel. Hoewel dit kasteel het hele jaar wordt genegeerd, rent iedereen er bij een feestje op af! Onbegrijpelijk, maar je moet een gegeven paard nooit in de mond kijken, dus laat ze maar spelen!

13.40 – 13.50 Gasten ‘versieren’ hun cake en drinken ‘Snot’ en ‘Heksenbloed’

Menige gast versiert zijn cake dusdanig dat hij hem daarna niet meer lust, maar dat geeft niets. Hij kostte toch maar 85 cent, en het is tenslotte feest vandaag.

13.50 – 14.00 Cadeautjes uitpakken

Bij ieder bordje had ik een memorykaartje neergelegd, en de andere helft in een hoed gedaan. De jarige pakt uit de hoed telkens een kaartje, en de gast die de andere helft heeft mag het cadeautje geven. Zo voorkom je vriendjespolitiek en geheime complotten, en komt iedereen eerlijk aan de beurt.

14.00 – 16.15 Speurtocht

Vooral jongetjes zijn vaak erg druk en schreeuwerig, dus plannen we altijd een buitenactiviteit in zodat ze wat energie kwijt kunnen. Meestal is dit een speurtocht. Bij ons in de buurt heeft iemand een soort beeldentuin gemaakt met picknicktafel en dat werd het doel van deze speurtocht. De wandeling is 2,5 km heen, en 2,5 km terug.

Helaas is de route er naar toe nogal saai: want recht toe, recht aan. Om de route toch boeiend te maken hebben we er een fotospeurtocht van gemaakt: Ik heb foto’s gemaakt van alle verkeersborden onderweg, paddestoelen, bijzondere ramen aan huizen etc. en die uitgeprint. De gasten krijgen als opdracht goed te kijken en alle dingen die op hun papier staan te ‘spotten’ en aan te kruisen.

Bij de beeldentuin worden de zakjes chips van de Aldi opgevreten bij wijze van picknick.

De fotospeurtocht bestaat uit drie A4-tjes, hieronder een impressie:

Verjaardagsfeest zevenjarige

Vrij spelen

Oké, hier ging er duidelijk iets mis met de planning! De speurtocht duurde veel langer dan voorzien: in plaats van om half vier kwamen ze pas om kwart over vier terug. Dus schoven ze meteen aan bij de poppenkastvoorstelling. Flexibiliteit is van levensbelang bij kinderfeestjes!

En activiteiten die te lang duren, kun je beter hebben dan activiteiten die te kort duren. Niets is erger dan wanneer je het aan eind van je feestprogramma nog een stuk feestje over hebt!

16.15 – 16.25 Poppenkastvoorstelling

Mijn oudste dochter Maartje (15) en een vriendin geven een poppenkastvoorstelling voor het snel afgeleide publiek. De Poppenkast komt van de Spelotheek.

Verjaardagsfeest zevenjarige

16.25 – 16.45 Vrij spelen

De kinderen gaan zelf poppenkastje spelen, en ik laat ze gewoon zelf spelen. Ondertussen bak ik patat en frikandellen.

16.45 – 17.15 Verjaardagsfeest zevenjarige Patat eten

Niets is zo leuk als dingen doen die niet mogen, dus mogen ze de patat gewoon van de tafel eten, en de mayonaise op de tafel spuiten. Dit wordt wel een Pippi Langkous Maaltijd genoemd: eten zonder borden! Gelukkig heb ik mijn Spiderman tafelkleed, dat ik na gebruik gewoon weggooi.

17.00 – 17.30 Gasten worden met volle buik thuis gebracht

Niets brengt mij zoveel vreugde als deze boodschap te lezen op een uitnodiging voor een kinderfeestje, en ik bewijs andere ouders dan ook graag dezelfde dienst. Terwijl Floris iedereen weer naar huis brengt, breng ik het huis terug in oorspronkelijk staat.

17.30 Met de voetjes omhoog!

Tijd voor een kop thee, en een overheerlijke portie patat voor mezelf!
Met een bamibal en frikandel natuurlijk.

Wat zou dit kinderfeestje voor zevenjarigen anno 2020 kosten?

Omdat deze blogpost 10 jaar geleden is geschreven, heb ik voor alle producten een vergelijkbare variant opgezocht in 2020. Om ervoor  te zorgen dat de producten makkelijk door lezers van Huisvlijt te vinden zijn heb ik gezocht bij gangbare supermarkten en adressen.

Het Spiderman tafelkleed kocht ik destijds bij de Wibra. Maar de Wibra heeft net als de Action een vaak wisselende collectie, daarom heb ik een dergelijk kleed nu opgezocht bij bol.com.

Ruim twaalf euro duurder

Onderstaande producten kosten bij elkaar 29,09. Dat is een stuk meer dan in 2010. Twaalf euro en zeventien cent duurder om precies te zijn. De kosten voor dit kinderfeestje voor zevenjarigen voor 7 personen zouden tegenwoordig ± 4,15 zijn.

Maar, je kunt de uitdeelzakjes chips waarschijnlijk voordeliger bij de Aldi kopen dan bij de Jumbo, en zo zullen er vast nog meer kostenposten zijn die lager zouden kunnen.

 • Aldi: cake 1,99 je kunt ook zelf cake bakken natuurlijk.

  Aldi cake
  1,99 bij Aldi
 • Jumbo: uitdeelzakjes huismerk chips 2,61

  Verjaardagsfeest zevenjarige
  2,60 bij Jumbo
 • AH: zak marsjes, nuts e.d. van AH Basic 1,40 per zak. marsjes
 • Aldi: drie zakjes met snoepketting e.d. voor ‘goodie bag’ 1,67

  Verjaardagsfeest zevenjarige
  1,67 bij de Jumbo
 • AH 2,5 kilo patat 1,99

  patat
  1,99 bij AH
 • AH: bus spuitslagroom 1,09

  Verjaardagsfeest zevenjarige
  1,09 bij AH
 • AH: groene ranja is te koop van het merk Raak Vruchtensiroop reine claude voor 1,55 bij AH. noem dit ‘Snot’groene ranja
 • AH: rode ranja Raak Vruchtensiroop aardbeien voor 1,59 bij AH: noem dit ‘Heksenbloed’

  Verjaardagsfeest zevenjarige
  1,59 bij AH
 • AH: kleine doosjes smarties om cake mee te versieren 1,69

  Verjaardagsfeestje 7-jarige
  1,69 bij AH
 • AH: frikandellen van Mora 1,99

  frikandellen airfryer
  1,99 bij AH
 • Bol.com: plastic Spiderman tafelkleed 6,44

  Verjaardagsfeestje 7-jarige
  6,44 bij bol.com
 • Bol.com: 8 Spiderman bekertjes 5,08

  spiderman bekers
  5,08 bij AH

 

Verjaardagsfeest zevenjarige samenvattend

In deze blogpost las je een handig feestprogramma voor een kinderfeestje voor zevenjarigen voor zeven personen. Je kunt dit gebruiken als een kant en klaar schema en dit toepassen op jouw kinderfeestje. Of je gebruikt het als inspiratie en om ideeën op te doen.

Anno 2020 kost dit kinderfeestje rond de 4 euro per persoon.

Lees ook mijn post over een Harry Potter kinderfeestje een t-shirt bedrukken en zelf slijm maken!

Similar Posts

59 Comments

  1. Grappig mijn jongste was in augustus jarig en we gaan dat de maandagmiddag van de herfstvakantie vieren. Vroeg aan haar wat ze wilde of met de hele bups bowlen of thuis blijven. Mw wilde een feestje thuis, snoephappen vanaf de waslijn, stoelendans met knetterharde muziek, spelen in de speeltuin en wat knutselen. We sluiten af met patat en minisnacks. Wordt vast heel erg gezellig. We moeten alleen even kijken naar hoeveel kids. Was ook altijd voor 1 kind per levensjaar maar ze is gewisseld van klas en kan daardoor nu moelijk kiezen…

 1. Hoi,

  Wat een leuk feestje heb je georganiseerd! En dat voor weinig geld! Mijn complimenten.

  groetne van M.

 2. Gefeliciteerd met je zoon en….ik heb genoten van je verjaardagsfeest verhaaltje, ik zag je al helemaal uitgeblust op de bank zitten na afloop haha.

 3. Ha Nicole, prima feestje voor weinig geld maar … toch even een ding om over te denken (of niet). Dat goedkope eten zoals cake van de Aldi: wat zit daarin? Sorry, maar ik ben ‘Voedselhorror’ van Roos Rutjes aan het lezen …

 4. Zo ongeveer heb ik de feestjes ook altijd gedaan, met jongens is het inderdaad wel anders. Bij een “meidenfeestje” werd er altijd ontzettend veel geknutseld, heel ontspannen.
  Lekker hé een frikandel en een patatje!

 5. Poeh he, dat klinkt leuk maar vermoeiend. Gelukkig duurt het bij ons nog een paar jaar voordat kleine man zijn eerste kinderfeest gaat vieren.
  Gelukkig kunnen jullie naar buiten. KLeine man is in december jarig, dus ik ben bang dat het veel binnenzitten is.
  Ik ga de tips zeker onthouden. Vooral de pippi langkous tafel. Heb ik al wel eerder gedaan met vrijwilligerswerk met gehandicapte kinderen. Groot succes.

 6. Oh heerlijk :-) Ik ‘mag’ binnenkort ook weer optreden. Twee feestjes in het verschiet (waren in de zomervakantie jarig, begint het jaar vast leuk ;-) ).
  Ik pik het idee van de memokaartjes en die van de fotospeurtocht maar eens van je. Dankjewel!

 7. Het leuke van verjaardagen op jonge leeftijd is als ze later de foto’s bekijken of video’s zien.
  Tjonge, wat was ik jong en oh, dat is die en die is, oh ja.
  Haast nog leuker dan het verjaardagsfeestje. Hans

 8. In plaats van een tafelkleed kun je de tafel ook in zijn geheel bekleden met alufolie.
  Na afloop kan die dan met alle restanten in de vuilniszak.
  Zulke verjaardagsfeestjes hield ik meestal ook met de jongens, voor dochter werden het vaak knutselfeestjes, zoals armbandjes rijgen, mokken beschilderen met porseleinverf, koekjes bakken en versieren en die gingen dan in de mok als goodiebag mee naar huis, meestal plus foto van de feestgangers.( digitale camera en zelf uitprinten)

 9. Ik heb geen kinderen, dus geen verjaardagen die ik moet organiseren. Vind die van mijzelf al meer dan genoeg haha

 10. Wow, zo zie je het prijsverschil ook goed met 10 jaar geleden. Maar daarnaast inspireer je me ook op een ander vlak: in 2025 ga ik ook m’n 10 jaar oude blogs weer opnieuw de ‘roulatie ingooien’! Super idee!

 11. Jemig, wat heb je er je best voor gedaan!!! Zo doe ik het dan weer niet. Ik organiseer het sinds haar 5e verjaardag en dat doen we iedere keer buiten de deur. Niets geks met helicopters of weet ik veel wat hoor. Soms een pannenkoekenhuis en spelen, dan weer een theatervoorstelling en een verjaardagstafel in de lokale bibliotheek. Maar soms ook gewoon een ‘schreeuwpaleis’ omdat ze dat dan heeeeel graag wil op dat moment. Vind ik ook prima. Komend jaar komt iemand muziek maken en zingen. Het is iemand die ik online heb ontmoet, tijdens de lockdown in maart. Hij deed het zo leuk voor alle kinderen (gratis) via Facebook. Nu wilde ik hem supporten en heb ik hem ingehuurd voor bij ons thuis (als dat dan weer mag en anders op afstand en moeten we ook nog een horeca-locatie vinden). Dat wordt wel een duur feestje vermoed ik. Nu maar sparen.

 12. Die Memory-kaartjes zijn een super-idee! Een Pippi Langkous-maaltijd ook. Ik kende hem niet. Jammer, ik heb geen kinderfeestjes meer. Maar als we volgende keer friet eten….

 13. Bijzonder knap om een feestje te geven voor zo weinig geld. Mijn neefjes zijn binnenkort jarig ik ga ook zoiets organiseren voor hun.

 14. Vroeger kon het lekker simpel indd!

  Al schrik ik wel van de 2020 prijzen, dit kan echt veel goedkoper… De goedkoopste aanmaaklimo bij de Jumbo kost nog geen euro.. en frikandellen van de Aldi etc of huismerk kunnen ook prima, ook goedkoper dan Mora..

  Je kan het zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk 😊

 15. Wat een goede budgettip voor het vieren van een kinderfeestje. Ik vind het altijd zo belangrijk dat een kind zich echt een dagje jarig voelt! En dit hoeft dus helemaal niet veel geld te kosten.

 16. Die van mij wordt 8 in februari, maar dan kan dit ook nog prima. Hoewel hij meer van de buitenhuis partijtjes is. Mijn dochter vond dit soort budget partijtjes juist helemaal top. En dat organiseert ze nu nog steeds.

 17. Wat fantastisch om zo’n kant-en-klaar draaiboek voor handen te hebben als je een kind hebt die 7 jaar wordt en 7 feestvarkens mag uitnodigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.