Reacties

Karvan Cevitam Fresh Citroen versus Lidl siroop — 19 reacties

 1. Op het weblog van Teunie (Eenvoudig leven) staat een recept hoe je citroensiroop zelf kunt maken. Misschien is dat wat voor jullie. Ik heb toevallig citroenzuur besteld en kan dat vandaag ophalen. Dus ik ga vanavond en morgen ook aan de slag.
  Groetjes,
  Karin

 2. De calorieen zitten waarschijnlijk in de hoeveelheid suiker. Maar toch heb ik liever dat ze suiker binnen krijgen dan suikervervangers (chemische troep dus). En ook ik ga voor de Karvan Cevitam ivm de hoeveelheid fruit. Ik ben ook telkens alle ranja's aan het vergelijken omdat ik Karvan Cevitam erg duur vind, maar tot nu toe had ie toch steeds het meeste fruit. Gisteren ontdekte ik bij Jan Linders (hebben ze die bij jullie?) dat ook hun ranja 75% fruit bevat en verder dezelfde ingredienten als Karvan Cevitam. Misschien hebben ze daar ook een citroen-variant van. En als je niet wil dat ze te veel suiker binnenkrijgen kun je ze eigenlijk alleen maar water en thee geven, want alle sapjes bevatten ook giga-veel suiker.

 3. uh?! Dacht ik lekker slank te doen met m'n limonadesiroop. Als ik ff logisch had nagedacht had ik het me natuurlijk wel kunnen bedenken maar ja, ik heb nou nog nooit een studie van limonadesiroop gemaakt. Ik verdun het trouwens veel meer, ik drink water met een smaakje.
  Water met citroen is trouwens wel goed voor de lijn, ik vind het lekker ook maar ik krijg er buikloop van (iets te goed voor de lijn)

 4. Tipje: Slimpie-siroop (dronk Uk's diabetesPapa en ik zet de traditie voort)
  Een blik op het etiket vertelt me dat het te vergelijken valt met L.idl-siroop, maar dan met zoetstof. Verhouding 1:11, je doet er dus erg lang mee. Ennnnnnnn...per 100 ml Siroop maar 7 KCal......(ook citroenversie..)

 5. je zegt in 1 glas siroop zitten 53 kcall maar 1 glas is ca 250ml inhoud.
  In de sinasappelsap zitten dan maar 35 kcall maar dat is op 100 ml berekend dus 1/3 van een glas.. op 1 heel glas zitten er dan bijna 100 kcall
  Dan vallen de kcall toch wel mee van de siroop?

 6. Ik maak ook graag zelf, gewoon een citroen uitpersen en aanlengen. Is het lievelingsdrankje van min tweejarige zoon, hij verkiest het boven 'gewone' siroop, de mafkees. Je kunt er eventueel suiker bij doen, maar omdat hij hij zo ook drinkt laat ik het lekker. Ik drink het zelf ook zonder suiker.
  Wat ik in Engeland overigens mis is diksap en roosvicee, vooral die varianten doe 1005 fruit zijn.
  En hier ook liever suiker dan chemische zoetstoffen, die geef ik niet aan de kinderen.

 7. Kunstmatige zoetstoffen is puur vergif. De Amerikanen hebben Stevia (is een plant) verboden. Dan stortte hun economie in.
  Kunstmatige zoetstoffen; ze werken suikerziekte in de hand, je beduveld je lijf ermee, en bij een lage temparatuur zet het zich om in sterk water. Ik heb diabetes, maar suiker is een gewoon koolhydraat net als vers fruit en brood, rijst en pasta. Met mate genomen is er niets mis mee.
  Maar zijn we zo langzamerhand gewoon thee en water vergeten? En als je je kinderen direct went aan thee zonder suiker dan lusten ze niets anders. Laat voor je gezondheid kunstmatige zoetstoffen staan!!!!!!!!!!!!!!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. De Amerikanen hebben Stevia helemaal niet verboden. Dat is daar al 5 jaar vrij verkrijgbaar. Sinds kort is het in Nederland ook toegestaan nadat eerst het het 'patent' op chemische zoetstoffen moest verlopen. Bij Kruidvat kun je volgens mij Stevia kopen of anders bij de Reformzaak. De eerste drinkyoghurt met Stevia is ook al op de markt. Nu het hier is toegestaan zal het niet heel lang duren totdat frisdranken ermee gezoet zullen worden.

 9. Stevia is nu ook bij ons in sommige supers te verkrijgen. Ik heb er een pak van staan. Het heet Pure Via maar dat Pure moet je ook met een korreltje nemen, het is niet puur Stevia, er zit ook een bulkmiddel bij en maltodextrine.
  In de Lidl siroop zit ook glucose zie ik nu, dat vinden Dr Oz & co ook weer niet goed ;-). Nou is de laatste jaren alles met suiker niet goed, niks mag. Zelfs honing is soms weer niet goed. De mens zal toch altijd wel iets gebruikt hebben om voeding te zoeten denk ik dan.
  Het kan nooit allemaal slecht zijn.
  Er is natuurlijk wel een verband te leggen met overgewicht maar dat ligt niet altijd aan de producten, maar aan de hoeveelheden die ervan worden ingenomen. Toch let ik wel op met (fructose) glucose, ik heb het liever niet. Stevia daarentegen vind ik veel natuurlijker.

 10. Ik neem vaak 1,5 liter flessen citroenranja mee uit Frankrijk als ik daar ben, niet super duur, maar wel voorradig het hele jaar door, hun schap met ranja is trouwens groter dan hier, in allerlei smaken van munt tot walnoot etc

 11. Glucose(siroop) en Fructose (zijn net als lactose) ook suikers met hetzelfde effect als toegevoegde suikers. Suiker in frisdranken, maar ook in vruchtensappen zijn een probleem door de afwezigheid van vezels. Suikers in fruit zijn door de aanwezigheid van vezels minder schadelijk.

  Gewoon kraanwater vind ik lekkerder dan iets met citroen.

 12. Ik vind de verpakkingen te groot. De enorme flessen vind ik zo onhandig! Ik koop tegenwoordig wel eens van die kleine flesjes en daar doe ik heel lang mee omdat ik echt maar een heel klein beetje in een glas water gooi. Anders vind ik het niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder