Reacties

Frisse drankjes voor de zomer zoals ranja — 12 reacties

 1. Wij hebben nog steeds ranja in de koelkast staan. Wel gewoon van die standaard ranja. Zo waterfles zie je nu ook steeds vaker. Denk dat het gewoon een hype is. Al lijkt het me wel lekker.

  • Ik heb ook de gewone standaard ranja in de koelkast. Zo'n ondoorzichtige fles van de Aldi of Lidl. Net waar we die week kwamen. Zelden de Cevitam variant.

 2. Hier gaan er in de zomer wel 4 flessen ranja per week door heen. Het lekkerste vinden de kinderen die van Raak. En dan de multivitamine. Zelf drink ik die ook wel regelmatig hoor. Een waterfles lijkt me overdreven. Ik heb meestal een 2 liter sapkan klaar staan in de koelkast.

  • Die is er in veel verschillende smaken, zelfs tegenwoordig ook suikervrij... Te koop bij Emtè, C1000 en Jumbo. Misschien ook wel bij andere winkels maar deze weet ik. Veel goedkoper dan de bussen van Aldi, of Lidl. En nog lekkerder ook!

 3. Hier is denk ik geen ranja. Kinderen drinken veel water. In het weekend is er wel iets van cola.
  Maar er zijn hier wel waterflessen, maar niet met die fruitfilters. Iedereen loopt/heft wel een fles bij zich. Wat ik wel doe is een fles driekwart vullen met water en dan in het vriesvak.vul het verder op met water als ze vertrekken Als ze dan met warm weer naar school gaan of een fieldtrip, hebben ze een fles met koud water bij zich.

 4. Hier hebben we dat niet. Er wordt vooral water gedronken en tussendoor wat Ice-Tea of een andere frisdrank. Ooit eens geprobeerd met die siropen, maar het was hier niet populair.

 5. Onze kinderen drinken ranja van het basismerk van de AH, want daar zitten geen kunstmatige zoetstoffen in. Het is ook nog eens heel goedkoop: 99 cent voor een fles (zo'n metalen). Soms drinken ze gele Wicky, dat is ook goedkoop en ook geen kunstmatige zoetstoffen. De oudste mag op verjaardagen wel eens een glaasje cola, de jongsten lusten dat nog niet. Zelf drink vrijwel nooit ranja, fris of sap, het zijn me calorieën niet waard ;)

  • In dat laatste kan ik me helemaal herkennen! Ik vind het ook de calorieën niet waard. Die gebruik ik dan liever voor iets anders dan een drankje.

   Dat van dat basismerk van de AH wist ik niet. Fijn dat daar geen kunstmatige zoetstoffen in zitten!

 6. Ranja klinkt voor mij naar sinaasappelsmaak. Ik ga eens kijken naar die van AH. Drink zelf regelmatig van de Lidl - heel erg weinig siroop met heel veel water - en dan lekker citroen of (MMM) muntsmaak!
  Ook drink ik 's zomers vaak water met een paar druppels geconcentreerd limoensap (uit zo'n klein plastic flesje), of met een paar verfrommelde blaadjes munt, melisse of verbena uit de tuin. daar zou je zelfs nog wat suiker aan toe kunnen voegen!

  • Ik wist niet dat Lidl citroen en muntsmaak had! Vooral citroen vinden de kinderen erg lekker. Ik ga hier eens achteraan. Bedankt voor de tip Hanneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder