Reacties

Teunie Luijk: boek 'Dat doen we zelf wel!' — 35 reacties

 1. Ik heb het van de week gesigneerd opgestuurd gekregen van Teunie, nog niet helemaal gelezen maar ben er wel erg blij mee, veel bruikbare tips.

  gr. Anita

 2. Ik heb het boek al gelezen en weer verkocht via Marktplaats.Je kan wel alle boeken bewaren die je gelezen hebt.Dit is 1 van mijn goede voornemens,als ik een boek gelezen heb verkopen die handel.
  Was inderdaad een fijn boek om te lezen,alleen vondt ik veel onderwerpen het zelfde als het blog van Teunie.Zeker een mooi naslagwerk.Veel leesplezier voor degene die dit boek nog willen of gaan lezen.
  Groetjes Alexandra

 3. Ik heb het boek ook en gelezen. Ik weet nog niet of ik het bewaar. In ieder geval heb ik wel wat aan wat tips en de recepten. Wel is het zo dat veel hetzelfdei s als haar blog, maar dat is logisch. Ik vind het een aanrader!

 4. Ik vroeg me ook al af of het boek een echte aanvulling is op het blog, want ik volg Teunie ook al een tijdje. Als er niet echt veel nieuwe tips in staan, wacht ik liever tot het in de bieb ligt. Op die manier kan ik dan toch 12,50 (+porto?) besparen. Voor directe inspiratie kijk ik graag op haar blog, maar ook op veel andere blogs en bijvoorbeeld in de boeken van Marieke Henselman (ook in de bieb te vinden).

  Pauline
  thuismetkinderen.blogspot.com

 5. Zeker, ik 'ken' Teuni al vanaf de Gulden Gulden groep. Dus al meer dan 20 jaar.Toen woonde ze nog op een flat met 6 kinderen. Nu heeft ze er 10.
  Heel veel van haar geleerd en ik bewonder haar enorm. Het boek kocht ik toen get net uit was. Ze heeft ook een Facebook groep.
  Leuk om haar nieuwe webshop eens te zien. Ze woont te ver weg om even te kijken, maar een filmpje is zo leuk!!!

 6. Ja, ik volg haar blog. Maar ik geef toe dat ik niet al die dingen doe die zij doet. Wel leuk om te lezen, maar ik vind het te veel moeite om zelf te doen. Een fles wasmiddel is toch sneller gekocht dan zelf gemaakt:).

  • :-) En dat vind ik nu juist niet! Dit is een van de tips die ik al jarenlang toepas. In de tijd dat je de zeep raspt, kun je niet eens je jas aantrekken en je fiets uit de garage pakken.

   Ik vond het een heel leuk boek, veel herkenbare dingen en veel nieuwe tips. Ik vind haar handig, slim en gedisciplineerd. Daar kom je een eind mee, zoals uit haar blog ook wel blijkt. En ze lijkt me ook bijzonder aardig!

 7. Ik volg haar blog al jaren met veel plezier. Soms maak ik een van haar recepten, (vooral de rabarbercake is een aanradertje). Ook bestel ik via haar webshop allerlei producten.
  Ik ben een echte fan!😊

  • Sorr, maar ik kan ook met de beste wil van de wereld niet zien wat hier eenvoudig aan is. Ik heb haar blog een tijdje gevolgd, maar ergerde me groen en geel aan haar gevlieg en gejakker van hot naar her. Haar kinderen brengt ze van de ene therapeut naar de andere logeeradres. Lijkt me niet echt gezond. Misschien dat echte aandacht voor haar gezin beter uitpakte.
   Ze heeft zeker leuke ideeën en eenvoudige uitjes, maar die hebben heel veel mensen.

   'In een wereld waarin de ene gadget na de andere je om de oren vliegt, ‘scoren’ en jezelf ‘laten zien’ voorop staan, biedt het boek van Teunie Luijk soelaas. Het is een andere, vriendelijker wereld. Een wereld van huiselijkheid, saamhorigheid en gezinswarmte.'

   Je zelf laten zien: Daar is ze volgens mij behoorlijk mee bezig ;-(

   Sorry voor mijn negatieve inbreng, maar het moest me even van het hart.

  • Daar ben ik het helemaal mee eens een paar dingen snap ik niet:
   Om 5 uur de wekker zetten waarom?
   Het sjouwen met balen meel
   De hulp die ze nodig heeft van vooral Maria met al het inpakwerk
   De rol van man Willem: heeft hij handen aan zijn lijf behalve het klaargemaakte lunchpakketje in ontvangst nemen?

   Mijn oma had 14 kinderen en mijn moeder heeft weinig van haar gezien behalve dat ze altijd aan het werk was alleen toen was de tijd ernaar maar tegenwoordig?

  • Helemaal mee eens. Ik kende haar blog niet. Even wat gelezen maar nee, eenvoudig leven is het niet. En ze verdient toch geld met alles. En elke publiciteit is gunstig. Die aandacht gaat niet naar haar kinderen. En alle grote gezin aandacht tegenwoordig.....terwijl de aardbol al zo vol is.

 8. Eenvoudig leven gaat soms vanzelf als je niet anders kunt. Dit is aan mij niet meer besteed, ben al oma inmiddels, en dit soort tips en trucs, ben ik al ver voorbij, hahahaha al bijna 11 jaar.

  Oh, en nee, ken haar niet, interesse heb ik er dus ook niet in, omdat ik er niet meer in zit, heerlijk! The afterlife :P

  X

 9. Al heel wat jaren lees ik het blog van Teunie, met veel plezier. Hoe zij haar grote gezin & haar succesvolle webshop runt, ik zou er de energie niet voor hebben ! In tegenstelling tot de reactie hierboven heb ik het idee dat haar man Willem wel degelijk zijn handen laat wapperen. Net als haar kinderen, zo leuk om te lezen hoe iedereen meewerkt bij de verhuizing en het opknappen van hun huis. Ook als er narigheid is schrijft zij daar op haar eigen manier over, zij bepaald wat ze naar buiten brengt over haar gezin.
  Ik hoop dat ze nog lang zal doorgaan met haar blog !

 10. Ik heb het boek van Teunie dan wel niet gelezen, doch wat ik over haar vind op internet zie ik wel een aantal herkenningspunten die kenmerkend zijn voor gezinnen waar slechts een kostwinner is. Je wordt erg creatief een leert roeien met de riemen die je hebt. Uitzonderingen daargelaten is het leven van een salaris in de huidige tijd bijna niet meer mogelijk. Best wel jammer.
  En of er met het zelf bakken van brood te besparen valt trek ik in twijfel. Een zak meel van 25 kilo inclusief verzenden kost € 30,-
  Mijn recentelijk aangeschafte broodoven waarin ik 3 broden kan bakken kostte € 700,-. Deeg mengen doe ik met de hand. Wekelijks bakken voor een gezin is een spiraalmixer wel aan te raden. Een degelijke die 5 kilo deeg aan kan kost tussen de 500 en 700 Euro. Stroom en afwassen komt daar nog bij, gemakshalve laat ik de factor arbeid buiten beschouwing.
  Het voordeel is dat je enorm kunt variëren en de smaak is meestal uitstekend, zeker als je het werken met zuurdesem onder de knie hebt.
  Als je er lol aan hebt of bakken is je hobby dan is dat geen enkel punt. Gaat het echter om bezuinigen dan vind ik het allemaal erg wrang als je voor € 0,99 een prima tijgerbrood kunt kopen bij de Aldi.

 11. Ik ken haar blog niet maar ik ga zeker eens kijken. Ik ben dol op grote gezinnen! Had ik zelf ook wel willen hebben. Volgens mij kwam ik zo ook bij jou terecht. Vroeger al, toen je kinderen nog klein waren ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder