Reacties

Zelf brood bakken in de oven met mix van de Lidl — 8 reacties

 1. Ik bakte het wel eens met de broodbakmachine, dat viel hier wel in de smaak. Het werd alleen zo snel oud, eigenlijk was het de volgende dag (of van ochtend naar avond) al niet meer te pruimen. Wij kregen het met z'n 2-en nooit op tijd op. Tegenwoordig eet ik bijna geen brood meer, dus ik bak het niet meer. De bbm gebruik ik overigens nog wel, o.a. voor pizzadeeg!

 2. Ik bakte hier vroeger ook ons brood en deed dat met de hand. Hier werd het brood graag gegeten. Sinds ik weet dat ik coeliakie heb, bak ik geen brood meer.

  Ik heb een heel eenvoudig, snel en voordelig recept uit de Tightwad Gazette. Het heet Cuban Bread. Destijds maakte ik het graag en iedereen vond het erg lekker. De smaak lijkt op stokbrood, maar dan met meer brood en minder korst. Als je het recept wilt dan stuur ik het je wel toe.

 3. Ik bak ook zelf ons brood, maar laat ik nu net dat broodmeel van de Lidl niet lekker vinden.(ook redelijk vast)
  Toch niet met mijn broodmachine. Ik gebruik vnl het meel van Aveve, All-in-one. Makkelijk ,lukt altijd en zeer lekker.(is Belgisch, misschien niet in Nl verkrijgbaar). Groetjes uit B.

 4. Inmiddels heb ik een Kenwood KMX om deeg te kneden. Voor de gasten gebruik ik half Lidl en half meel plus een zakje droge gist en theelepel zout.
  Ik bak broodjes van 70 gram en het heeft lang geduurd voordat ik begreep dat je niet op de tijd moet letten, maar kijken of het deeg twee keer tot drie keer zo hoog is geworden,
  Voor broodjes gebruik je iets minder water dan voor een brood.
  Zonnebloempitten maken het broodje af.
  Kostprijs is naar beneden gegaan, gelukkig heb ik meer tijd, dus doe ik dat.

  • Iedereen vindt dit broodje lekker. Voor mezelf gebruik ik half spelt, half volkoren van de molen, veel voedzamer.
   Meel van de Lidl is 1,29 voordelig. Ik vind er veel zout inzitten,

 5. Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar ik vond het zo´n gedoe op een gegeven moment dat ik er maar gestopt ben.

  Love as always
  Dimario

 6. Mijn ex bakte vaak brood. Vooral zijn kaasuienbrood was heerlijk. Zelf vind ik het teveel moeite. Ik had ooit een taartenbakfase en koekjes-bakkenfase. Nu bak ik eigenlijk nooit meer iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder