Bookchoice: gratis 8 boeken, maar wel meteen downloaden!

Bookchoice

Bookchoice is een service waarbij je elke maand acht boeken krijgt op je eReader of als luisterboek.

Je kunt de boeken lezen op je eReader, smartphone of tablet.

Of op je computer.

Wat is Bookchoice?

De mensen achter deze boekenservice kiezen elke maand boeken waarvan ze denken dat die de moeite waard zijn. Als je net lid bent geworden, en het valt toch tegen, dan krijg je je geld terug. Je moet dan wel opzeggen voor het eind van de maand. In onderstaand filmpje wordt kort uitgelegd hoe het werkt:

Bookchoice abonnement: hoe werkt het?

Je gaat naar bookchoice.nl en klikt rechtsboven op de mintgroene knop met de tekst: Probeer Bookchoice

Bookchoice

Daarna kun je kiezen welk Bookchoice abonnement je wilt:

 • 1 maand voor 4,99
 • 12 maanden voor 3,99 per maand
 • 3 maanden voor 3,99 per maand

Optie 1 is de minst aantrekkelijke vind ik. Je kunt beter voor de 12 maanden gaan, want dan betaal je voor de eerste maand 0,02 cent. En als je meteen weer opzegt, zit je niet aan het abonnement vast.

Bookchoice was 1ste maand gratis, maar nu niet meer

Toen ik deze post schreef, kon je de eerste maand gratis gebruik maken van de dienst. Maar dat is nu geen optie meer. Wel is er een voordelig abonnement: 4,99 betalen voor 3 maanden lezen. Nadat je het abonnement hebt gekozen, moet je je betaalgegevens invullen. Betalen kan met iDeal, Paypal of je creditcard.

Lees nu: iDeal versus Paypal!

Bookchoice versus KoboPlus

N.B. Een groot verschil met KoboPlus is dat de boeken die je krijgt via bookchoice.com van jou blijven! Ook als je je abonnement opzegt. Bij KoboPlus verlies je alle eBooks zo gauw je het abonnement beëindigt!

Bookchoice opzeggen

Meteen weer opzeggen is niet moeilijk. Je gaat naar je Account en klikt vervolgens op 'Mijn lidmaatschap'. Vervolgens kun je je abonnement opzeggen.

Bookchoice boeken

Als je lid bent krijg je toegang tot allemaal interessante boeken. Hieronder het overzicht van de boeken die in een willekeurige maand. Zoals je ziet kan ik ook kijken wat ik in de volgende maand krijg:

Bookchoice

Als je op een boek klikt, krijg je meer informatie en kun je het boek downloaden als eBook of als luisterboek:

Boeken downloaden

Naast de boeken die je krijgt met je abonnement hebben ze ook een shop. Daar kun je nog meer ebooks en luisterboeken kopen. De prijzen variëren van zo'n 3,99 tot 12,95.

Je kunt het aanbod van boeken zien van 3 maanden. Dat zijn zijn dus 32 eBooks. Dat vind ik nog wel een verbeterpunt! Waarom niet ergens een handige overzichtslijst geven met alle ebooks die ze ooit kozen?!

Bookchoice app

Je kunt ook de gratis app downloaden! Hieronder de links:

Het handige van de Bookchoice app vind ik dat je de boeken dan meteen op je smartphone hebt staan.

Hoeveel kost Bookchoice?

Deze boekendienst kost 3,99 per maand. Dat betekent dat je 50 cent per boek betaalt. Dat is niet duur! Op dit moment is er een leuke actie waarmee je gratis 8 boeken kunt downloaden. Het zijn ebooks en luisterboeken. En het werkt echt! Meestal werken kortingscode namelijk niet bij mij.

Hieronder lees je hoe je de code op de juiste manier gebruikt.

Bookchoice.nl kortingscode

Ze hebben regelmatig leuke acties. Je kunt dan een kortingscode 'verzilveren' en daarmee bijvoorbeeld een maand gratis toegang krijgen tot hun boeken. Zo was er een Bookchoice aanbieding bij Kruidvat.

Heb je zo'n kortingscode gevonden?

Dan lees je hieronder hoe je een kortingscode kunt verzilveren.

Bookchoice.com verzilver

Allereerst is het belangrijk dat je niet al een account hebt. Heb je dat wel? Dan kun je dit oplossen door de code te gebruiken in een 'incognito' venster. Bij mij ging het de eerste keer natuurlijk weer mis, waardoor ik vervolgens steeds het bericht kreeg dat ik al een account had!

Maar dat was dus mislukt. Door naar bookchoice.nl te gaan in een incognito venster, en een ander emailadres te gebruiken kon ik alsnog gebruik maken van de Bookchoice aanbieding.

Ik haalde de code voor bookchoice.nl op bij spydeals.nl

Raar

Het rare is dat je het emailadres waarmee je je inschrijft niet hoeft te bevestigen. Sterker nog, ik probeerde het met een nepnaam en verzonnen emailadres, en dat werkte ook. Kijk maar:

bookchoice

Klik op de knop Verzilveren

Als je op de website bent is het belangrijk dat je meteen klikt op Verzilveren!

kortingscode verzilveren

Ik maakte de fout dat ik eerst een account aanmaakte. Dat moet je dus NIET doen. Klik éérst op verzilveren, en dán krijg je vanzelf de stap dat je een account aanmaakt. Alleen zo krijg je de gratis 8 boeken.

N.B. Download je 8 boeken onmiddellijk! Als je dat niet metéén doet, en later terugkomt, moet je je lidmaatschap heractiveren en alsnog eerst betalen.

Drie keer raden hoe ik dit weet....

via GIPHY

Bookchoice inloggen

Als je de eerste keer op bookchoice.com komt, kun je nog niet inloggen. Je moet dan namelijk eerst een account aanmaken. Heb je al een account? Klik dan op de knop Inloggen en er verschijnt en venster waar je je emailadres en wachtwoord moet intypen.

bookchoice inloggen

Bookchoice inloggen is dus niet moeilijk. Je moet alleen je emailadres en wachtwoord bij de hand hebben.

Samenvattend

Als je een abonnement neemt krijg je elke maand 8 boeken van deze dienst. Zij kiezen welke. Je kunt de boeken downloaden als eBook of als luisterboek. Het grootste nadeel vind ik, dat je niet zelf de boeken kunt kiezen. Je kunt naast de 8 gekozen boeken wel andere boeken kiezen, maar daarvoor betaal je dan apart.

Wil je alle vrijheid om zelf je boeken te kiezen, en vind je het niet erg om te lezen op je telefoon? Dan kan Nextory ook een optie zijn.

Is deze eBook service iets voor jou?

Deze boekendienst is leuk als je graag verrast wordt, en zelf niet altijd zin heb om te kiezen. Zij halen de keuzestress bij je weg, omdat zij vóór je kiezen. Leuke bijkomstigheid is dat je hierdoor misschien ook boeken gaat lezen die je zelf nooit had gekozen!

Daarnaast is het grote voordeel ten opzicht van Kobo is dat de boeken van jou blijven, ook als je je abonnement opzegt.

Ik houd het voor nu bij de online bieb

Op dit moment houd ik het daarom bij de online bieb. Die is voor mij gratis omdat ik al een 'gewoon' bibliotheekabonnement heb. Net als bij KoboPlus zijn de eBooks die ik daar leen maar beperkte tijd beschikbaar.

Bookchoice aanbieding

Er is regelmatig ergens een Bookchoice aanbieding. Voordat je een abonnement neemt zou ik het daarom altijd even googelen. Een tijdje terug kon je bijvoorbeeld Airmiles gebruiken voor korting. Ze hebben bovendien een speciale pagina op de website waar je een kortingscode kunt verzilveren. Ik heb even gekeken maar je kunt helaas (nog) niet Scoupy gebruiken voor een leuke korting.

Bookchoice Kruidvat en AH

Soms werken ze samen met winkels als Kruidvat! Hier is de link naar hun  Bookchoice Kruidvat pagina. Op deze pagina kun je de kortingscode verzilveren die je hebt gekregen op basis van een aankoop bij Kruidvat. Er is ook een speciale pagina voor  AH.

Bookchoise

Bookchoise is niet de Franse versie van deze ebook en luisterservice. Als je dit googlet stuurt Google je netjes waar je eigenlijk naar vroeg: bookchoice.com.

Leestips

N.B. Ze hebben ook een speciale Facebookpagina en boekenclub. Dit is leuk voor mensen die graag ervaringen uitwisselen over de boeken die ze hebben gelezen of geluisterd.

Ga jij gebruik maken van deze actie van bookchoice.nl?

Vergelijkbare berichten

18 reacties

  1. Dan heb je waarschijnlijk niet de juiste methode gebruikt Michelle. Als je eerst op Verzilveren klikt, en pas daarna een account aanmaakt, moet het wel lukken.

 1. Bijzonder dat het ook werkt met een nepaccount. Zou dat zijn vanwege de gratis extra publiciteit die dat oplevert? Het is ze gegund hoor, dus dit is niet zeikerig bedoeld.
  Ik hebt voorlopig genoeg aan de luister- en onlinebieb, en o ja de ruim 100 boeken die ik bij mijn opruimende buurman uit de kast heb mogen kiezen (hij keurig in een andere kamer, alles geheel coronaregelscompliant).

  1. Ja, dat het ook kon met een nep mailadres vond ik heel apart. Dat is denk ik omdat je helemaal niet je emailadres hoeft te bevestigen.

 2. Ik ken ze helemaal niet. Ik ben geen boeken fans. Ga ook niet doen. Ik heb al druk genoeg met andere dingen. Ik heb ook Amber. En leuke dingen om te foto's te maken.

 3. Ik kreeg van de energieleverancier een gratis maand en heb nu een jaarabonnement voor half geld. Ik overwoog nog even de bieb ipv dit maar dit was nu goedkoper en ik vind het leuk dat ik heel andere boeken lees dan ik zelf uit zou kiezen.

 4. Ik heb ben lid van bookchoice, dus voor mij geen extra boeken. Maar ik ben heel blij met mijn boeken elke maand van bookchoice. Ik luister voornamelijk de boeken. Heerlijk tijdens het huishouden doen/handwerken....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.