Reacties

Storytel abonnement: meer dan 300.000 boeken! — 90 reacties

 1. Ik heb eigenlijk nog nooit een luisterboek geprobeerd. Maar ik heb het idee dat je het er dan een beetje "tussen door"doet. Ik zie me dan ook niet zo snel gaan hardlopen met een boek op mijn hoofd. Zet dan liever een muziekje op, dat ik aan mijn tempo kan aanpassen.
  Daarnaast ga ik ga liever zitten met een goed boek. Helaas komt dat er niet zo vaak van.

  • Ik heb het één keer geprobeerd met De Gelukkige Klas. Maar ik merkte dat mijn gedachten alle kanten op gingen, en ik kreeg het verhaal totaal niet mee...

  • Storytel is nog steeds zo'n app die op mn telefoon staan onder het mom van "daar ga ik eens naar kijken, lijkt mij leuk". Maar ondertussen.... Misschien zo maar is naar kijken haha

 2. Zelf ben ik wel een heel groot fan van luisterboeken. Fictie kan ik niet aan (of het moesten 'leerzame' jeugdboeken zijn, zoals die van Thea Beckman - echt geweldig!). Waar ik heel graag naar luister, zijn de cd's van 'Home Academy'. Die gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals geschiedenis en filosofie. Je vindt ze ook bij de luisterboeken in de bieb. Heerlijk om daarnaar te luisteren tijdens de afwas, of zo.

  • Ik luister wel op donderdagmorgen naar de ProBlogger podcast. Dat is ook non-fictie en gaat over bloggen. Daar luister ik naar als ik naar de stad fiets. Dat zijn supergoede podcasts, maar zelfs dan nog heb ik de neiging om af te dwalen.

 3. Ik ben eigenlijk ook niet zo van de luisterboeken, ook niet van de e-readers overigens. Vind het veel fijner om echte boeken te lezen, dan vind ik het ook veel makkelijker om me helemaal te verliezen in een boek en zit ik zo uren te lezen :)

  • Dat vind ik interessant Sofie Katelijne, want dat wist ik niet. Wat grappig dat luisteren naar een boek een andere ervaring is dan lezen!

   Wat maakt het voor jou zo anders?

 4. Storytel wat een leuke manier om aan een verhaal te komen. Dat het duurder is prima, als jezelf e-boek kan uitzoeken. Ik luister veel naar verhalen, vind ik nog steeds leuk om te doen, ondanks dat mijn kinderen veel praten. Maar ik heb er twee geen vijf. ;-)

  • Ja, ik vond het ook een leuk initiatief. Voor 10 euro onbeperkt luisterboeken kunnen kiezen is best een mooie deal. Hoewel je er denk ik wel minstens 2 moet lezen/luisteren om het abonnement er uit te halen.

  • Ja, luisteren gaat wel goed. Als ik lees dan moet ik me zo concentreren op het verwerken van de letters dat ik het verhaal niet meer mee krijgt. Cijfers kan ik gek genoeg nog wel heel goed verwerken. Tijdens het lezen van lange blogposts markeer ik ook altijd wat ik gelezen heb zodat ik weet waar ik ben. Anders is het één groot drama.

  • Gek genoeg ben ik niet zo van de luisterboeken en wel van podcasts luisteren. Misschien omdat ik er niet zo bekend mee ben.
   Ik kan mij wel voorstellen dat bij lange autoritten of vakanties luisterboeken een oplossing zijn. Mooie blog!

 5. Ik heb nog nooit naar een luisterboek geluisterd, misschien moet ik dat toch eens proberen.
  Voor zover ik weet zijn deze ook te leen via de bibliotheek en dan zal ik daar voor kiezen, want dat abonnement heb ik toch al.

 6. Ik kende het nog niet. Maar wat jij zegt, tijdens hardlopen klinkt het wel leuk. Hoewel ik me afvraag of ik het dan wel goed kan volgen.... want ik ben dan drukker met hardlopen en de omgeving dan met mijn muziek.

 7. Oh jaaa! Dit is echt wat voor mij. Wat ben ik blij dat je hier over blogt want ik kende het nog niet. Ik kan stiekem niet meer zo goed lezen. Korte stukjes willen wel, maar boeken daar is geen beginnen aan voor mij door al dat gedoe met mijn hoofd. Luisterboeken zijn heel fijn, maar ik weet nooit zo goed war ik ze vandaag moet halen. Ze hebben hier wel echt een heel gevarieerd aanbod!

 8. Ik hield vroeger erg van hoorspelen, bijv. tijdens het strijken. Maar luisterboeken heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien moet ik me er toch eens in verdiepen!

 9. persoonlijk ben ik ook helemaal niet van de luiterboeken MAAR mijn zoon wel. Hij heeft een enorme achterstand met begrijpend lezen, die achterstand is eigenlijk te verwaarlozen met het feit dat ons ooit is verteld dat we uberhaupt maar moesten hopen op een vorm van communicatie met hem. Afijn, hij vind lezen sinds kort leuk, maar geeft zijn voorkeur aan een luisterboek zodra hij er vragen over krijgt. Ik ga dus zekers eens kijken of de titels aanspreken bij mijn zoon.

 10. Ik heb nog nooit naar een audioboek geluisterd omdat het mij niet aanspreekt. Toch zou ik het een keer willen proberen, misschien leuk om met een kinderboek te beginnen dan kan kom ik er meteen achter of mijn kinderen het leuk vinden.

  • Ja, dat is best een goede manier om het eens te proberen denk ik Nesrin. Hoewel ik me kan voorstellen dat kinderen het liefst willen dat je zelf voorleest.

 11. Mijn eerste ervaring met een luisterboek was het eerste deel van Harry Potter (HP & de Steen der Wijzen). Ik had alle toen uitgekomen delen al gelezen in het Nederlands en het Engels. Ik lag in bed met een hersenschudding en kon op dat moment niet goed lezen, die letters danste over de pagina, heel irritant. Toen kwam mijn man op het idee om een luisterboek te halen uit de bieb. Wat heb ik de slappe lach gehad om de manier waarop de voorlezer de toverspreuken uitsprak.. Te grappig!

 12. Sinds begin deze maand heb ik een abonnement op storytel genomen. Na zelf onderzoek gedaan te hebben en ik kwam, o.a. op de site van de consumentenbond alleen maar goede verhalen tegen. Zelf kan ik boeken moeilijk vasthouden en luisterboeken zijn daarom erg ideaal.

  Ik ben nu al aan mijn 2de boek bezig en luister echt niet de hele dag. Natuurlijk hangt er veel af van degene die het boek heeft ingelezen, de ene persoon heeft een prettigere stem om naar te luisteren dan een ander. Maar ik 'lees' nu Harry Potter en Jan Meng is echt geweldig als verteller. Tot nu toe, wat het waard is na 5 dagen, ben ik super tevreden. Maar ik hoop dat ik dat blijft.

  • Wat fijn dat het zo goed bevalt Ingrid! Ideaal om naar boeken te luisteren als het voor jou lastig is om een boek vast te houden. Zo kun je toch verhalen tot je nemen!

 13. Ik heb dit nooit van gehoord. Het is wel goed idee van jou. Maar ik gebruik dan niet. Ik heb totaal geen tijd voor zulke dingen om te lezen. Luisterboek is wel interessant!

 14. Ik dacht bij storytel altijd eerst dat het alleen Harlequin boekjes zouden zijn, story klinkt zo lief tot ik reclame zag met stoere mannen, toen dacht ik het zal ook andere boeken zijn. Ik lees eigenlijk nog steeds mijn boeken. Ik heb nog nooit naar een luisterboek geluisterd. Maar herken het dus wel van de reclames. Ik denken dat een abonnement een heel goed idee is als je veel wil luisteren.

 15. Ik heb nog steeds het allerliefst een boek om te lézen, maar als ik luister, doe ik dat via de app van de bibliotheek. Min of meer gratis, want het zit bij mijn abonnement inbegrepen en dat haal ik er in een jaar echt ruimschoots uit!

 16. Bij mij zat het er al vroeg in; als kind hadden we langspeelplaten met sprookjesverhalen, Winnetou, Tijl Uilespiegel, die werden grijs gedraaid. Ik heb altijd heel veel gelezen, maar een paar jaar geleden heb ik Storytel ontdekt en ik vind het heerlijk. Ik gebruik het ook vaak onder mijn administratieve werk, of als ik een vervelend klusje heb, een luisterboek erbij en de tijd vliegt voorbij. Dus aan mij is het welbesteed! Je luistert ook vaak boeken die je normaal eigenlijk niet zou lezen. Ook op bed, als je 's nachts niet kunt slapen, zet maar een luisterboek op. Waar ik ook gek op ben: Podcasts! Ook heerlijk om te luisteren. Storytel is ook een uitkomst voor zieken, of als je in het ziekenhuis ligt bijv. Of mensen die door slecht zicht niet zo goed meer kunnen lezen. Ja ik ben er dol op! Je kunt de boeken trouwens ook "gewoon"lezen, dus je hebt dubbel. En er zijn heel veel categorieen echt voor ieder wat wils, ook educatief.

  • Oh ja, die luisterplaten hadden wij als kind ook Jeannette! Ik moet er ineens weer aan denken door wat je schrijft. Wij hadden ondere een plaat met het verhaal van Sneeuwwitje. Ik vond dat toen echt geweldig.

  • Wij waren thuis met zes kinderen. Soms hadden er vier tegelijk de griep, of iets anders. Allemaal op bed in de kamer, en dan hup een langspeelplaat op! We hadden trouwens ook de sprookjes van piggelmee, en van de biotex, riekie en wiekie of zoiets dergelijks....fantastisch! Dierbare herinneringen!

  • Ik heb eens een paar maand storytel mogen proberen en was er best sceptisch over. Maar ik vond het geweldig en zat er helemaal in, zo jammer dat het boek afgelopen was. De stem was ook erg prettig om naar te luisteren, bij het 2de verhaal was de stem iets minder en kon ik mijn aandacht er wel iets lastiger bijhouden

 17. Hele fijne app! Heb hem n tijdje geprobeerd maar miste t gevoel en de geur van een echt boek. Voor t slapen gaan vind ik het wel heel fijn!

 18. hoi, ik ben al 2 jaar groot fan van storytel. ze hebben een geweldig aanbod op ieder mogelijk vlak, sommige boeken kun je zelfs of luisteren of zelf lezen. andere boeken zijn alleen als e-book of als audio boek te beluisteren. tijdens wandelen met de hond, huishoudelijke taken of lekker niks doen is een audioboek heerlijk. wel is het wennen aan de voorlees stemmen, sommige zijn geweldig, sommige boeken luister ik bewust niet verder af. al met al voor 12 euro voor mij veel plezier .

  • Zo zeg, dat is een flink assortiment. Luisterboeken liggen mij persoonlijk niet maar kan me voorstellen dat het voor andere mensen heel fijn is.

 19. ik ben veel te ongeduldig om naar een luisterboek te luisteren, en te eigenwijs, ik zou voortdurend klemtonen en intonaties willen verbeteren.
  Voor mijn zoon die leest met zijn oren, zijn luisterboeken levensredders, ik heb dan ook met belangstelling je artikel gelezen: ik vroeg me al langer af of storry tel iets voor hem was

 20. “Het lijkt me nog best lastig voorlezen hoe zijn harde lans haar zachte vrouwelijkheid binnendringt en dergelijke).” 😂😂😂😂
  Maar dol op luisterboeken. Ook ideaal wanneer je in het zonnetje ligt. Geen zonnebril, niet knijpen met je ogen, heel ontspannend.

 21. Ik weet nog niet zo goed wat ik van audioboeken vind. Ik ben er met eentje bezig. Dat was één keer leuk, liggend in de zon. Maar ik merk dat ik niet zo in het verhaal kom of zo. Dus voor mij is Storytell niet zo geschikt voor mij.

 22. Luisterboeken zijn razend populair maar geloof niet dat het iets voor mij is - al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik het nog niet heb geprobeerd. Maar toch, doe mij maar een boek en zelf verdwalen in een fantasiewereld. Echt een bewust moment voor jezelf. Met luisterboeken zie je vaak dat iemand toch ook andere dingen doet en dat lijkt me een beetje onrustig

  • Ik snap wat je bedoelt. Zelf lees ik ook het liefst zelf. Mijn theorie is dat ik al zoveel naar mijn kinderen moet luisteren, dat ik helemaal uitgeluisterd ben.

 23. Voor blinden, slechtzienden en dislectici bestaat al jaren passend lezen, die een berg luisterboeken heeft. Ik vermoed dat storytel lastig te gebruiken is met bijvoorbeeld Siri. Bij veel apps is dat zo.

  Zelf hou ik wel van korte verhalen die voorgelezen worden door de schrijver zelf. Een jaar geleden zette de VPRO een hele serie van Maarten Biesheuvel op hun website. Dergelijk materiaal had ik destijds rond 1977 al eens beluisterd en nu vond ik het weer leuk. Bij Bommel hebben ze van de boeken een enorme reeks hoorspelen gemaakt. Die staan ook nog allemaal gratis op het internet. Wel jammer dat ze daarin niet zozeer de taalgrappen en tekeningen van Toonder hebben verwerkt.

  Als hoorspel is Radio Bergeijk weer begonnen. Lig vaak in een deuk. Maar je moet er wel van houden.

 24. Ik heb het laatst Storytel gedownload maar vond dat ik toch te weinig naar boeken had geluisterd. Het was super simpel om op te zeggen.

  • Fijn dat het opzeggen makkelijk was! Zo hoort het ook. Soms zoek ik me echt helemaal rot naar de manier om een abonnement te beëindigen.

 25. Ik heb het een keer geprobeerd, maar vond het niet zo fijn. Ik lees wat sneller dan als iemand het vertelt. Ik heb ook het idee dat ik er toch voor moet zitten ipv andere dingen kan doen. Dan kan ik net zo goed een boek lezen.

 26. ik heb storytel ook al enige maanden. heerlijk om te luisteren als ik bv aan de schoonmaak ben. anders gaat mijn voorkeur toch uit naar een gewoon boek, lekker in bladeren en het ruikt zo lekker

 27. Het lijkt me wel ideaal maar ik heb toch het liefst een gewoon boek. Ik denk dat ik daar veel te warrig voor ben en allerlei andere dingen ga doen en dan niet meer naar het boek luister

  • Dat snap ik helaas maar al te goed Mandy. Hoewel ik het idee van een luisterboek ideaal vind, heb ik ook wat moeite om mijn aandacht er bij te houden op die manier.

 28. Sorry, na het lezen van de zin: "Het lijkt me nog best lastig voorlezen hoe zijn harde lans haar zachte vrouwelijkheid binnendringt en dergelijke" kon ik mij niet meer focussen. Hard gelachen. Afschuwelijk lijkt mij dat om in te spreken. Aan de andere kant denk ik eigenlijk dat ik het best goed zou kunnen. Moet ik eens uitproberen, hahaha.

 29. Ik vind Storytel fijn, heb het al meerdere keren gehad. Maar omdat ik toch niet zo'n 'lezer' ben, vergat ik het weer en beëindigde mijn abo weer hihi. Vind het idee wel heel tof, en voor mij ideaal aangezien mijn concentratie niet geweldig is. Nu nog de rust vinden..

 30. Handig uitgelegd. Zelf lees ik liever in plaats van luisteren. Ik hou niet van oortjes of een koptelefoon. Maar op het strand is het misschien wel een uitkomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder