Storytel

Gepost November 3, 2015 in Huishoudelijk nieuws / 37 Comments

storytelZelf ben ik helemáal niet van de audioboeken. En dat vind ik best jammer, want als ik er wel van hield, zou ik ze mooi kunnen luisteren tijdens het hardlopen. Maar ik moet al zoveel luisteren naar mijn kinderen, dat ik meestal een beetje uitgeluisterd ben. Muziek vind ik leuk, maar iemand die tegen me aan praat en een boek voorleest? Nee, bedankt.

Maar mijn jongste zusje is wel dol op audioboeken. Dus toen ik las over Storytel moest ik meteen aan haar denken.

Storytel: was is het?

Storytel is een digitale abonnementsdienst. Je kunt er audioboeken mee luisteren op je smartphone. Storytel biedt bijna 10.000 gesproken boeken aan.

Storytel: hoe werkt het?

 • Stap 1: download de Storytel app
 • Stap 2: sluit een abonnement af. Dit kost 9,99 per maand en is de eerste 14 dagen gratis.

Met de Storytel app voor iPhone en Android worden vervolgens boeken naar je telefoon gestreamd. Maar je kunt boeken ook offline opslaan zodat je kunt luisteren als je even geen internet hebt. Handig voor mensen met prepaid! Je kunt maximaal 5 boeken offline bewaren.

Het aantal boeken dat je kunt beluisteren is onbeperkt.

Wat heeft Storytel allemaal te bieden?

Bijna 10.000 boeken is een flinke voorraad. En Storytel biedt boeken aan in alle genres. Hier onder een overzicht:

 • Kinderen
 • Biografieën
 • Misdaad
 • Economie & zakelijk
 • Erotische fictie
 • Non fictie
 • Fantasy & SciFi
 • Geschiedenis
 • Klassiek
 • Drama & Poëzie
 • Korte verhalen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Romans
 • Taal
 • Spanning
 • Young adult
 • Harlequin (grappig, dat er zelfs audioboeken zijn van Bouquetreeksrommanetjes! Het lijkt me nog best lastig voorlezen hoe zijn harde lans haar zachte vrouwelijkheid binnendringt en dergelijke).

Is Storytel financieel voordelig?

Ik heb eens even op bol.com opgezocht wat een audioboek daar kost. De prijzen voor een audioboek variëren daar van 10 tot 49 euro. Zo beschouwd biedt Storytel dus wel een goede deal.

Elly’s choice versus Storytel

Storytel doet me een beetje denken aan het ebook abonnement van Bookchoice. Bij Bookchoice krijg je voor 3,99 per maand 8 eBooks. Dat maakt Bookchoice een stuk goedkoper dan Story tell. Maar bij Bookchoice kun je niet zelf kiezen en je krijgt maximaal 8 boeken.

Het hangt er dus een beetje vanaf hoeveel boeken je per maand luistert/leest wat voor jou gunstiger is. En of je van audioboeken houdt natuurlijk.

Conclusie over Storytel

Storytel is een digitale abonnementsdienst. Voor 9,99 per maand kun je onbeperkt luisterboeken luisteren. Omdat ik zelf niet zo’n fan ben luisterboeken ga ik er geen gebruik van maken. Ook niet omdat ik niet houd abonnementen. Als ik een luisterboek wil, dan leen ik het wel in de bibliotheek.

Zie ook gratis ebooks!

Wat vind jij van luisterboeken? En wat vind je van Storytel?


37 responses to “Storytel

 1. Ik heb eigenlijk nog nooit een luisterboek geprobeerd. Maar ik heb het idee dat je het er dan een beetje “tussen door”doet. Ik zie me dan ook niet zo snel gaan hardlopen met een boek op mijn hoofd. Zet dan liever een muziekje op, dat ik aan mijn tempo kan aanpassen.
  Daarnaast ga ik ga liever zitten met een goed boek. Helaas komt dat er niet zo vaak van.

 2. Zelf ben ik wel een heel groot fan van luisterboeken. Fictie kan ik niet aan (of het moesten ‘leerzame’ jeugdboeken zijn, zoals die van Thea Beckman – echt geweldig!). Waar ik heel graag naar luister, zijn de cd’s van ‘Home Academy’. Die gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals geschiedenis en filosofie. Je vindt ze ook bij de luisterboeken in de bieb. Heerlijk om daarnaar te luisteren tijdens de afwas, of zo.

  • Ik luister wel op donderdagmorgen naar de ProBlogger podcast. Dat is ook non-fictie en gaat over bloggen. Daar luister ik naar als ik naar de stad fiets. Dat zijn supergoede podcasts, maar zelfs dan nog heb ik de neiging om af te dwalen.

 3. Ik ben eigenlijk ook niet zo van de luisterboeken, ook niet van de e-readers overigens. Vind het veel fijner om echte boeken te lezen, dan vind ik het ook veel makkelijker om me helemaal te verliezen in een boek en zit ik zo uren te lezen 🙂

 4. Storytel wat een leuke manier om aan een verhaal te komen. Dat het duurder is prima, als jezelf e-boek kan uitzoeken. Ik luister veel naar verhalen, vind ik nog steeds leuk om te doen, ondanks dat mijn kinderen veel praten. Maar ik heb er twee geen vijf. 😉

  • Ja, ik vond het ook een leuk initiatief. Voor 10 euro onbeperkt luisterboeken kunnen kiezen is best een mooie deal. Hoewel je er denk ik wel minstens 2 moet lezen/luisteren om het abonnement er uit te halen.

   • Ja, luisteren gaat wel goed. Als ik lees dan moet ik me zo concentreren op het verwerken van de letters dat ik het verhaal niet meer mee krijgt. Cijfers kan ik gek genoeg nog wel heel goed verwerken. Tijdens het lezen van lange blogposts markeer ik ook altijd wat ik gelezen heb zodat ik weet waar ik ben. Anders is het één groot drama.

 5. Ik had er nog nooit van gehoord, lijkt mij wel iets fijn voor kinderen. Voor mij zelf zou ik het niet kopen., ik luister niet zo graag boeken.

 6. Ik heb nog nooit naar een luisterboek geluisterd, misschien moet ik dat toch eens proberen.
  Voor zover ik weet zijn deze ook te leen via de bibliotheek en dan zal ik daar voor kiezen, want dat abonnement heb ik toch al.

 7. Ik kende het nog niet. Maar wat jij zegt, tijdens hardlopen klinkt het wel leuk. Hoewel ik me afvraag of ik het dan wel goed kan volgen…. want ik ben dan drukker met hardlopen en de omgeving dan met mijn muziek.

 8. Oh jaaa! Dit is echt wat voor mij. Wat ben ik blij dat je hier over blogt want ik kende het nog niet. Ik kan stiekem niet meer zo goed lezen. Korte stukjes willen wel, maar boeken daar is geen beginnen aan voor mij door al dat gedoe met mijn hoofd. Luisterboeken zijn heel fijn, maar ik weet nooit zo goed war ik ze vandaag moet halen. Ze hebben hier wel echt een heel gevarieerd aanbod!

 9. "Hanneke"

  Ik hield vroeger erg van hoorspelen, bijv. tijdens het strijken. Maar luisterboeken heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien moet ik me er toch eens in verdiepen!

 10. Persoonlijk vind ik dit een hele vervelende manier, ik ben meer van het echte lezen zeg maar, maar ik snap dat veel mensen hier baat bij hebben. Wel een leuk concept!

 11. persoonlijk ben ik ook helemaal niet van de luiterboeken MAAR mijn zoon wel. Hij heeft een enorme achterstand met begrijpend lezen, die achterstand is eigenlijk te verwaarlozen met het feit dat ons ooit is verteld dat we uberhaupt maar moesten hopen op een vorm van communicatie met hem. Afijn, hij vind lezen sinds kort leuk, maar geeft zijn voorkeur aan een luisterboek zodra hij er vragen over krijgt. Ik ga dus zekers eens kijken of de titels aanspreken bij mijn zoon.

 12. Ik heb nog nooit naar een audioboek geluisterd omdat het mij niet aanspreekt. Toch zou ik het een keer willen proberen, misschien leuk om met een kinderboek te beginnen dan kan kom ik er meteen achter of mijn kinderen het leuk vinden.

 13. Mijn eerste ervaring met een luisterboek was het eerste deel van Harry Potter (HP & de Steen der Wijzen). Ik had alle toen uitgekomen delen al gelezen in het Nederlands en het Engels. Ik lag in bed met een hersenschudding en kon op dat moment niet goed lezen, die letters danste over de pagina, heel irritant. Toen kwam mijn man op het idee om een luisterboek te halen uit de bieb. Wat heb ik de slappe lach gehad om de manier waarop de voorlezer de toverspreuken uitsprak.. Te grappig!

 14. Ingrid

  Sinds begin deze maand heb ik een abonnement op storytel genomen. Na zelf onderzoek gedaan te hebben en ik kwam, o.a. op de site van de consumentenbond alleen maar goede verhalen tegen. Zelf kan ik boeken moeilijk vasthouden en luisterboeken zijn daarom erg ideaal.

  Ik ben nu al aan mijn 2de boek bezig en luister echt niet de hele dag. Natuurlijk hangt er veel af van degene die het boek heeft ingelezen, de ene persoon heeft een prettigere stem om naar te luisteren dan een ander. Maar ik ‘lees’ nu Harry Potter en Jan Meng is echt geweldig als verteller. Tot nu toe, wat het waard is na 5 dagen, ben ik super tevreden. Maar ik hoop dat ik dat blijft.

  • Wat fijn dat het zo goed bevalt Ingrid! Ideaal om naar boeken te luisteren als het voor jou lastig is om een boek vast te houden. Zo kun je toch verhalen tot je nemen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.