Reacties

Online bibliotheek: gratis eBooks lezen via de bibliotheek - 2024 — 14 reacties

 1. Ik leen mijn ebooks ook bij de bibliotheek, maar ik vind het inderdaad een heel gedoe om ze op m'n ereader te krijgen. En, meest irritant, nieuwe boeken vind je niet in de online bibliotheek. Dat is dan ook de reden dat ik mijn ereader eigenlijk alleen nog op vakantie gebruik. Ik lees nu eenmaal graag al het moois dat ik bij uitgeverijen voorbij zie komen aan nieuwe boeken.
  Overigens: een 'verlopen' boek kun je wel gelijk opnieuw downloaden. Dan lees je dus rustig weer verder. Dat vind ik dan weer wel ideaal.

 2. Ach, mijn computer is een vierkante doos, zo'n ouwerwetse, een mobieltje of tablet heb ik niet, dus e-readen is voor mij niets. en al kon het wel, dan zou ik nog voor een boek kiezen. De geur, het gevoel van papier aan je vingers, en ik maak ook graag aantekeningen erin.
  Maar zo'n digitaal abonnement vind ik duur zeg! Zoveel betalen we hier ook voor de bieb ongeveer per jaar en dan kun je zowel e-books als de andere media lenen.
  Nieuwe boeken hoeft meestal niet voor mij. En de kringloop biedt ook een riant aanbod hier aan Nederlandse literatuur!

  • Ja dat snap ik heel goed Irene. Ik heb zelf ook nog steeds een voorkeur voor het vasthouden van een papieren boek, maar ik zie nu wel steeds meer de charmes van eBooks : )

 3. Ik was altijd fan van de bibliotheek maar je hebt gelijk, ze missen nog wel wat in de ebook service qua aanbod en het werkt niet prettig. Ik ben inmiddels een KoboPlus abonnement bij bol.

 4. IK heb begrepen dat het voor bibliotheken lange tijd financieel ongunstig is geweest om e-books ter beschikking te stellen.
  De basis voor dat probleem schijnt eind vorig jaar, begin dit jaar verholpen te zijn, waardoor het e-book aanbod nu kan gaan groeien.

  • In een volgende commentaar (van ongeveer dezeldfe strekking) heb ik een link naar een artikel van de consumentenbond geplaats.
   (Zag mijn reactie namelijk even niet staan, te ongeduldig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder