Reacties

Wat is er met Calvé slasaus gebeurd?! — 39 reacties

 1. Helaas zo gaat het. Er zijn al zoveel producten,ook op het terrein van lichaamsverzorging,die er ineens niet meer zijn.Niet altijd kon ik een even goede vervanger vinden

 2. Ik gebruik nooit slasaus, maar ben toch ook wel verbaasd dat dit niet meer leverbaar is. Calvé is toch wel een bekend merk als het gaat om sauzen, maar blijkbaar zijn er meer mensen die zoals ik geen slasaus gebruiken;).

 3. Misschien kopen mensen het niet meer omdat het te duur is...zelf maak ik mijn eigen mayonaise en dressings. Maar ik snap wel dat je iets wat je altijd hebt gegeten erg kan missen.

 4. Dat is inderdaad wel balen, als je iets al 45 jaar gebruikt en het is er opeens niet meer! Ik herinner me opeens dat wij thuis vroeger ook altijd die slasaus hadden! Dus goede herinneringen kwamen boven. Ik gebruik zelf altijd Yofresh. En voor de sla verdun ik die met nog met yoghurt en paprikapoeder...
  Groetjes, Alice K.

 5. Het verbaast mij niets dat Calvé Slasaus verdwenen is. En dat zal met nog wel meer artikelen gebeuren. Calvé is immers onderdeel van Unilever en zij zijn onlangs met het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk vertrokken, dus zal het Unilever een worst zijn (om maar in de voedseltermen te blijven) wat er met de slasaus gebeurd die wellicht toch al niet zo goed verkocht werd.
  Zelf gebruik ik de slasaus van het huismerk Plus.
  Overigens: ik maak de sladressing op dezelfde manier aan als jij.
  Fijne dag!

 6. de smaak van tegenwoordig is natuurlijk heel anders dan vroeger, en ik snap dat mensen deze niet meer kopen, er is zo veel anders en lekkerder te krijgen tegenwoordig.
  Naturel heeft echt wel afgedaan bij de consument.

  • Dankjewel voor de tip Berber, ik ben er meteen naartoe gegaan en deed het in mijn winkelmandje. En toen kreeg ik het bericht dat hun webshop pas in februari weer werkt.

 7. Mij is door verschillende supermarkten verteld dat ze de inkoopprijs te hoog vonden en het daarom uit het assortiment hadden gehaald. Ja dan daalt de vraag vanzelf natuurlijk.

  Heeft niets te maken met dat mensen het niet meer willen kopen. De supermarkten wouden het niet meer aanbieden, waardoor niet meer werd ingekocht bij Calve en ze daar dus denken dat er geen vraag meer naar is.

  Overigens is er wat slasaus betreft weinig keus. Hier alleen Gouda's Glorie (bah wat vet en zoet) en huismerk (nog de beste van de twee, maar ook te zoet), dus wat betreft concurrentie (en dan heb ik het niet over dressings) is er eigenlijk niets.

 8. Zo jammer dat deze saus er niet meer is. Ik mis ook die handige knijpfles, zo'n geknoei met die glazen flessen. Maar wat smaak betreft komt het gelukkig dicht bij huismerk Gwoon en de Plus. Hebben ook zo'n heerlijke frisse romige smaak.

 9. Ook hier een trouwe gebruiker met nostalgische herinneringen. Ook maar zo'n formulier ingevuld en geloof dat er geen weg terug is gezien hun reactie:
   

  Bedankt voor je interesse in Calvé sladressings. We willen je laten weten dat we gestopt zijn met de verkoop van onze Slasauzen.

  We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn, en we willen je graag meer inzicht geven in de achterliggende redenen voor deze beslissing.

  Na uitvoerig beraad en nauwkeurige evaluatie van ons productassortiment, hebben we besloten om onze aandacht te verleggen naar andere productcategorieën waar we geloven dat er meer ruimte is voor vernieuwing en uitbreiding. We bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit kan veroorzaken.

  We hopen dat je het andere assortiment van Calvé blijft ontdekken. Mocht je op zoek zijn naar alternatieven, dan willen we je graag wijzen op onze kleine dressings in zakjes of onze salademixen.

  https://www.ah.nl/producten/product/wi457589/calve-honing-appel-salade-dressing
  https://www.ah.nl/producten/product/wi457591/calve-honing-mosterd-salade-dressing
  https://www.ah.nl/producten/product/wi457592/calve-caesar-salade-dressing
  https://www.ah.nl/producten/product/wi433694/calve-salademix-italiaanse-kruiden
  https://www.ah.nl/producten/product/wi433693/calve-salademix-tuinkruiden
  https://www.ah.nl/producten/product/wi433695/calve-salademix-kruiden-knoflook

  We hopen dat we je goed hebben geïnformeerd. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, staan we klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

  Pffff, en nu?

 10. Ik heb ook een formulier ingevuld, maar niet via deze weg. Mis de Calvé slasaus ook heel erg.
  Ik gebruik hem ook met gebakken aardappeltjes en bij de bruine bonen met spek en uitjes. Heerlijk daar over heen. Mijn moeder en ik vinden dat zalig. Gouda's glorie en al de rest verpesten de smaak.

  Dit is het laatste antwoord van hun nadat ik hun ook attendeerde op jouw blog. Want die las ik nadat ik hun aangeschreven had.

  Er zijn inmiddels meer consumenten die hebben aangegeven Calvé Slasaus te missen.
  Hopelijk komt het toch weer terug in het assortiment!
  Gepost door »» Anneke «
  17582 answers | 87% rating

 11. Vond het een fijne tegenhanger van alle nieuwe smaakjes, ook ik heb appel/honing, avocado en noem maar op maar de oude vertrouwde naturel van Calvé mis ik nu wel. Er zijn volgens mij zat producten die lang niet zo populair zijn die Calvé beter had kunnen skippen...

 12. Ook ik mis de Calvijn slasaus naturel. Nergens meer te koop. Echt balen! Ik gebruikte het om een sladressing van te maken met mosterd, zoetstof en dille, of met ketchup en uitjes door elkaar bij de patat, of bij naturel chips. Of als dipsaus met een zakje erdoor heen.
  Heerlijk! En nu... tja, ik heb Gouda's glorie geprobeerd maar die speciale smaak is ervan af. Niet lekker meer. Ik ga ook een mailtje naar Calvijn sturen. Wie weet helpt het als ze meer vraag naar de naturel slasaus krijgen.

 13. Dank voor dit artikel. Ik was ook al tijd op zoek naar de slasaus en kon hem nergens meer vinden. Formulier ingevukd en wie weet als meer mensen dit doen dat de slasaus naturel terugkomt in het assortiment..

 14. Ik mis het ook ontzettend. Heb nu net de slasaus van de Lidl geprobeerd. Ik denk dat het merk Kania is. Deze komt heel dicht in de buurt van Calvé. Ik raad je aan om die eens te proberen.
  Ik heb ook Calvé aangeschreven, maar kreeg niet eens een reactie.

  • Ik snap je helemaal Baukje. Wij zitten ons nu te behelpen met de AH huismerk slasaus. Dat gáát wel, maar het is toch niet hetzelfde. Dankjewel voor de tip van de Lidl slasaus.

 15. Mijn vrouw en haar vriendin gebruiken graag de Calvé yoghurt slasaus. We zijn nu met de laatste fles uit onze voorraad bezig en ik probeerde op de door u gegeven link te vragen om het weer te gaan maken. Vanaf mijn mobieltje en ook vanaf mijn desktop browser krijg ik van de website
  https://www.calve.nl/contact/email-ons.html
  "Onze excuses. Wegens een storing is uw formulier niet verstuurd,"
  Ik vermoed dat ze vragen over dit product niet meer willen behandelen.
  Er staat wel een gratis telefoonnummer bij: 0800-0223266

 16. Gebruikte Calvé slasaus jaren en jaren en jaren. Overal door! Een echte Calvé slasaus Naturel junkie. Gelukkig slank gebleven 🤪. Heb ook formulier ingevuld maar heb weinig hoop dat het nog terug komt. Ook al diverse andere slasauzen geprobeerd maar nog niets gevonden wat in de buurt komt. Zo jammer.

  • Ja, dat klopt. Het was een tip van een Huisvlijt bezoeker. Het is niet hetzelfde als Calvé slasaus, maar ik vind het bijvoorbeeld een stuk beter dan Gouda's Glorie.

  • Ik heb al zoveel slasauzen geprobeerd. Niets komt ook maar in de buurt. Ze hebben allemaal ( in mijn Calvé ogen dan) een raar smaakje. Ik ga deze proberen. Bedankt voor de tip.

 17. Beste Nicole,
  hier nog een fan die al wanhopig op zoek was naar enige voorraad maar hela pidaka, nergens meer te vinden.
  En idd de Gouda’s Glorie brrr echt niet zo lekker als deze slasaus. Zo jammer dit.
  Ga maar eens kijken naar die van de Appie.

  • Helemaal mee eens: het is geen Calvé slasaus, maar wel één van de betere alternatieven bij gebrek aan beter. Dankjewel voor het delen van je ervaring Slasaus Junkie : )

 18. Ik heb ook net Calvé gemaild én idd ook gegoogled en op die heimweewinkel gekeken. Idd tot februari uit de lucht..Mijn vriend en ik missen de slasaus ook erg.. wij vonden de ah eigen merk te zoet ook. Bedankt iedereen voor de tips voor goede alternatieven. Ik ga ook eens de ‘g’woon’ en Lidl proberen. En ik hoop misschien nog ergens misschien in buurtsuper ofzo een oude Calvé nog te vinden 😄

  • Ja, dat is denk ik de enige optie Arda. De slasaus van AH is ook niet ideaal inderdaad, maar vind ik wel één van de minder slechte alternatieven. Mijn kinderen vinden de Lidl slasaus de beste optie als Calvé niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder