Reacties

Komkommer bewaren: zo blijft hij 3 tot 7 dagen goed! — 27 reacties

 1. Dochter en ik zijn dól op komkommer. Maar…. Hier komt’ie… echtgenoot háát komkommer! Zelfs uit een salade vist hij het.
  Nou is ‘ie ook wel een kieskeurige eter 🙈

 2. Die adviezen lees je nu bij iedereen en volgens mijn ervaring zijn ze niet waar. Dat plastic is alleen handig voor de winkel. Je merkt niet dat de komkommer al oud is, omdat die een kunstmatig stevig velletje heeft. Ik probeer komkommers te vinden zonder plastic. Is er niet anders, dan gaat het vel er thuis af en dan de koelkast in. Bij warm weer heeft mijn keuken geen koel plekje. Lang bewaren kan alleen door de komkommers in te maken. Veel potten zuur in de winkels bevatten geen augurken maar komkommers. Gemengd zuur is ook lekker en je kunt zo veel groenten houdbaar maken.

 3. Heb wel eens gelezen dat komkommer is wat de Duitsers een untergemüse noemen:
  er zit nauwelijks iets in. Krakend water zou het zijn, wel prettig in de mond maar je lichaam
  heeft er weinig aan. Al zal de schil wel wat vezels leveren.

 4. Handige weetjes. Ik proef altijd gewoon of die nog lekker is, zo weet ik precies wanneer die nog goed is. En inderdaad, gewoon lekker op de fruitschaal! Heerlijk die komkommers.

 5. Dat is een goede! Dit jaar kweek ik behalve komkommers ook courgettes. Maar komkommers zijn helemaal goed! Ik ga dit recept onthouden, maar met minder suiker. Pepers heb ik ook. Wat niet eigenlijk. Bijna zelfvoorzienend. Gefermenteerd schijnt heel goed te zijn, maar die suiker?!

 6. Een grote fout dat het Voedingscentrum niet vertelt dat je komkommers, tomaten, appelen en tropisch fruit nooit samen in een afgesloten ruimte (koelkast) samen mag bewaren. Er komt dan ethyleen vrij en dat is in de regel de nekslag voor de komkommers. Ze worden geel en dan is het vlot gedaan met ze.
  Je kan komkommers best lang goed houden in de koelkast, met of zonder plastic er omheen, maar dan moeten bovengenoemde groenten/fruit wel de koelkast uit!
  Er zal geen verzekeraar een claim betalen voor rotte komkommers als er bvb tomaten in dezelfde
  afgesloten ruimte waren vervoerd/opgeslagen.

 7. Ik moet heel vaak mijn aangesneden komkommers weggooien. Maar ik zal het eens proberen om een aangesneden komkommer in te pakken met folie en dan in de koelkast. Goede tips! En dat inwekken ga ik ook eens proberen!

 8. Hier ligt vrijwel alles in de koelkast; komkommer, paprika, tomaat, courgette, mais & fruit (behalve bananen). Wij wonen in een appartement vrij hoog en het is hier in huis best wel warm, dat vindt al het groente en fruit niet zo fijn.

 9. Ik bewaar mijn komkommer na het aansnijden altijd in de koelkast eigenlijk. Maar ik merk wel dat ik vaak het laatste stukje moet weggooien omdat 1 grote teveel voor mijzelf is.

 10. Wat een handige weetjes heb je weer samengevoegd in je blog.
  Komkommer is ook hier niet weg te denken. Net als jij eten wij de komkommer bijna overal bij, of verwerk ik het in een salade.
  Het is daarom erg fijn dat de komkommer zo lang goed blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder