Reacties

Temperatuur koelkast + koudste plek koelkast — 24 reacties

 1. Ik houd de temperatuur regelmatig in de gaten. Ik heb maar liefst 2 losse thermometers in de koelkast. Meestal is de temperatuur rond 4 graden. Eigenlijk zou elke koelkast een ingebouwde thermometer moeten hebben. Dat is veel beter.

  • Dat vind ik ook Mama Lifestyle. Eigenlijk raar dat er niet standaard een thermometer zit ingebouwd in koelkasten!

   De jouwe heeft in ieder geval de perfecte temperatuur.

 2. Een nadeel van de 4 graden vind ik dat dan wat er vlakbij het koelelement ligt wel eens bevroren is.

  Ik heb hem nu op 6 graden en dat vind ik prima. Mijn vorige koelkast had een draaiknop hoe hoger hoe kouder. Deze heeft een ander systeem met lichtjes en die werkt precies andersom, duurde even voor ik dat door had.

  Bananen bewaar ik ook bovenin de koelkast, ze worden dan soms wat grijzig maar binnenin zijn ze prima, wel uurtje voor je ze wil eten eruit halen.

 3. Wij hebben anderhalf jaar geleden een nieuwe koelkast gekocht en daarop zit een digitale thermometer. Ik heb standaard mijn koelkast op vier graden staan en de vriezer op -18.
  Ik vind het juist wel fijn om komkommers en paprika's in de groentelade te hebben. Als ik ze in de garage bewaar (toch een koelere plek) dan zijn ze veel sneller af. Ik heb geen smaakverschil kunnen ontdekken.
  Bananen leg ik er nooit in, want die vind ik daarna minder lekker smaken.
  Bananen worden snel overrijp. Daar moet ik nog best aan wennen hier. Waar we voorheen woonden, gebeurde dat om deze tijd van het jaar nog niet en van de hondsdagen merkte ik ook meestal niet veel. Hier moet ik echt meer aandacht aan houdbaarheid geven. Het grote voordeel van die hogere temperatuur is dat het zo vaak lekker weer is. Gisteren waren mijn ouders uit Friesland bij ons en zij vonden het ook al zo zacht en waren verbaasd toen ik vertelde dat het hier vrijdag ook zo lekker was dat ik zonder jas boodschappen kon doen (ik ben een koukleum itt hen). Zij moesten een jas aan.
  Zo'n klein land en zulke verschillen. Ik dwaal af, maar omdat het hier zo anders is, zet ik de temperaturr lager dan ik anders had gedaan. Dan had ik hem op zes graden gezet. We hebben nauwelijks dierlijke producten in de koelkast. Meestal alleen eieren.

  • Apart dat de temperatuurverschillen binnen Nederland nog zo groot zijn inderdaad. Hoewel ik wel wist dat in Limburg de temperaturen vaak veel hoger zijn dan bijvoorbeeld aan de kust.

   Slim om daar rekening mee te houden wat betreft je koelkast.

 4. Ik heb nog maar weinig wat in de koelkast moet...ik overweeg zelfs om hem weg te doen. Groenten maak ik gelijk op, vlees eet ik amper, fruit ligt niet in de koelkast, melk drink ik niet, en voor roomboter heb ik een butterbel...www.butterbell.com

  Groet,Greet

  • Dat vind ik best bijzonder Greet. En je hebt ook geen kelder? Het scheelt denk ik best in de energierekening, zo'n leven zonder koelkast!

 5. Laat mijn koelkast nu op 4 staan en min 14.

  Bewaar wel komkommer en courgette.paprika in de groentelade
  Koop komkommers ook in aanbieding en woon alleen dus ...
  Soms worden ze waterig .
  Nu is sapjes maken in dus ik maak er nu eerder sapjes van.

 6. Wij hebben de koelkast altijd lekker koel staan.. Ook omdat wij allebei een hekel hebben aan 'lauwe' melk - die moet echt goed koud zijn. De meeste groenten bewaren wij niet in de koelkast (zoals tomaten / komkommer / courgette / paprika) dus wat dat betreft hebben we ook nergens last van ;)

 7. Tja hier ook digitale temperatuurinstelling. Ideaal!
  Als super-muts nagemeten (heb "normale" koelkast in schuur.... klopt.

  Tip: (van een deskundige).... leg zo'n simpele plastic koelkastmeter IN een glas water in de koelkast. Dan pas weet je ook de temperatuur van je voedingsmiddelen!
  Lucht meten is niet erg functioneel en dat doen ze ook niet goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder