Reacties

Hoe bewaar je bananen? 8 tips! — 37 reacties

 1. Bij ons al het fruit gewoon bij elkaar op de fruitschaal op tafel... Ik koop nooit zo heel veel, dus alles komt op voor het kan bederven...
  Fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. De tip van folie om de steel ga ik meteen testen straks. De nieuwe tros is groot dus ik wil liever niet dat ze te snel bruin worden.

 3. Eerder stond onze fruitschaal op de tafel in het licht. De schaal is nu al een ruim jaar verplaats naar het aanrecht. In de hoek, ietsje donker. En dit scheelt! Het fruit rijpt veel trager en daardoor kan ik er langer mee doen. Wat ligt er nu zoal op: bananen, appels, tomaten (is geen fruit maar ligt wel op de schaal) idem komkommer, pompoen en een courgette.

 4. Alle fruit lust ik graag. Mango is wel de favoriet. Ik bewaar het altijd op een koele plek. Het meeste niet in de koeling. Sommige wel zoals mango en kiwi'sen sinaasappels.. Iedere dag leg ik genoeg in de fruitschaal voor 1 dag zodat het op temperatuur komt en de smaak goed tot zijn recht komt.

  • Dat is ook een slimme methode! Bij mij ligt het fruit in een kast naast de koelkast. Eerst stond het in een mooie fruitschaal op tafel, maar daar scheen de zon de hele dag op. En dat was niet goed voor het fruit. De fruitschaal staat nu in de kelder.

 5. hier pakken ze haast nooit uit zich zelf fruit van de fruitschaal dus maak ik altijd fruit salade klaar zodat er voor elk een schaaltje staat te wachten op deze manier eten ze het wel graag.
  Het varieert per seizoen wat voor fruit er in gaat maar voor nu zijn de aardbeien favoriet.

 6. Tegenwoordig maak ik smorgens voor twee personen een smoothie. Het is even wennen, maar dan is het ook de oplossing voor fruit en groente ,dat hoognodig op moet, zoals sla, komkommer, witlof, citroen, avocado, banaan enz. , het kan er allemaal in. Alleen vocht in de vorm van karnemelk, sap of wat je in huis hebt, toevoegen . Ik zweer erbij.

 7. Ik lust erg graag fruit en kan eigenlijk niet precies zeggen wat nou mijn favoriet is: ik vind het meeste fruit gewoon erg lekker.

  Toen de kinderen nog naar de basisschool gingen deed ik de bananen in zo'n geel meeneemding speciaal voor bananen. Ik geloof dat het gewoon bananendoos heet maar dat is dan geen grote doos van karton, maar een plastic ding waar 1 banaan in kan.

 8. Ik houd echt van perzikken. Zowel de gewone als de wilde perzik.

  Soms wil ik ook wel peer eten. Ik ben geen echte fruit eter dus verwerk ik mijn fruit in gebakkenvorm. Banaan, 1 ei, schepje boekweitmeel.
  Of ik maak er ijs van. Fruit in de vrezer en dan mijn ijsmachine in.

  Ik kan geen harde dingen eten dus appel gaat bij mij in de pan of even in de oven.

  Op mijn fruitschaal liggen altijd appeltjes, bananen en nu ook frambozen en wijnbessen uit eigen tuin.
  Geef mij maar groenten.

 9. Handig artikel! Goed om te weten hoe je bananen het beste kunt bewaren, al zijn de meningen een beetje verdeeld. Ik heb trouwens ook gehoord dat je een avocado sneller kunt laten rijpen als je die bij bananen legt :)

 10. Ik vind banaan wel lekker maar ik eet te weinig fruit. Ik bewaar ze alt8jd in de koelkast vanwege de lucht en voor me gevoel langer houdbaar.

 11. Hier mogen de kinderen ook lekker veel fruit eten. Als ze vragen of ze iets lekkers mogen dan gaat hun hand eerder naar de fruitschaal dan naar de aanwezige snoep voorraad. Vaak is het fruit al na 1 of 2 dagen weer op. Lang bewaren hoeft hier dus niet. 😀

 12. Kuch. Alles bij elkaar op de fruitschaal. Al kijk ik meestal wel met een schuin oog naar de appels. Die tip van het huishoudfolie vind ik interessant. Net als ze van elkaar afhalen als ze wat rijper worden. Ooit heb ik - eerder ingevroren - bananen gekocht van een standje op de Albert Cuijp. Dat was net moes en zo smerig. Ik heb er nooit meer gekocht. En ik zou zelf een banaan nooit in de koelkast bewaren... Interessant altijd jouw artikelen Nicole! Van die weetjes die je wilt weten, al wist je dat van te voren niet :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder