Reacties

Hoe American pancake maken? Basic recept voor succes + 1 gratis printable! — 58 reacties

    • Ik doe maar weinig olie in de pan, omdat ik de pannenkoek niet te vet wil hebben. En qua verhitting: ik heb de 'pit' op z'n hoogst staan. Dus dat kan het ook niet zijn…

      Maar lekker vind ik mijn pannenkoeken dus niet. Teveel vet, en te laag vuur kunnen het helaas niet zijn.

  1. Ik zou sowieso de pakjes mix afzweren! Zeker voor pannekoeken want dat is veel duurder en helemaal niet makkelijker. (En in pakjes zit altijd veel troep)

    Gewoon (zelfrijzend bak)meel, eieren en melk of water toevoegen terwijl je klopt met een garde tot het een pannenkoekdeeg lijkt. Als je ze harder wilt iets minder melk/water.

    Zelf maak ik ze ook altijd met boekweit :). Lekker en gezond! Ook pizza's maken we met boekweit.

    Fijne dag!

    Anke

  2. Pancakes ... Bergen gemaakt toen ik woonde in California.
    Het kan makkelijker dan van die Jamie Oliver. Normaal meel, bakpoeder, backing soda, melk en eieren.
    Ik doe zelf beetje vloeibaar margarine erin ... Zo kan ik ze bakken zonder vet ! Gebruik daarvoor een pan met een lag anti bak .?. Succes gegarandeerd :-)
    Hetzelfde als met de pannenkoeken ... Beetje vet erin maar geen met bakken.
    Pannenkoeken moet je ze " verassen" met de (hoge) hitte ... En maak je ze dun bij met schenken de pan beetje draaien ...
    Pannenkoeken worden gemaakt door moeders voor de laatste schooldag ... Heb er van alles gezien ... Ook in de yakkes categorie :-0 ... Mijn toren pannenkoeken waren als allereerst weg gevr(eten) :-)
    Succes en lekker smullen ...

  3. Ik maak altijd flensjes in een speciale pannenkoekenpan die ik kocht van het geld wat we voor het oud ijzer uit onze schuur kregen, 125 gr. bloem, 1 ei, 3 dl. halfvolle melk, je kunt het natuurlijk verdubbelen , een half uurtje laten staan en dan bakken. Ik doe altijd 25 gr. gesmolten boter door het beslag dan hoef je niet de hele tijd de pan in te vetten. Mijn flensjes zijn nooit zompig.
    Groet Adriana

  4. Olijfolie is niet echt gezond als je het te veel verhit. Bijna alle plantaardige olie trouwens. Kokosolie of roomboter is een beter alternatief. Neem zelf een half pak gewoon meel, een stuk of 3 a 4 eieren en meng het met melk of water tot een niet al te dik beslag. Ik bak ze in roomboter en ze worden heerlijk! <3 Maar ze waren niet altijd goed, ik heb volgens mij wel 10 pogingen ondernomen waarbij ze vreselijk mislukten. En opeens ging het wel goed!

    • En ik maar denken dat olijfolie juist het gezondst was! En ik verhit het flink, omdat ik ooit heb gelezen dat het eten dan minder vet wordt. Dus eerst heel erg verhitten, en dan lager zetten zo gauw het beslag er in zit.

      Maar het resultaat is dus niet al te best.

      Ik denk dat ik morgen bij de Lidl meteen even roomboter koop!

  5. Verbazingwekkend te lezen dat je allereerst gaan zoeken naar een mix ervoor. Waarschijnlijk lees je ook andere blogs en in veel ervan wordt juist geschreven over niet meer alles uit pakjes en zakjes maken.

    De pan voor pannenkoeken is best belangrijk. Zelf vindt ik ze het lekkerst uit een oude BK pan die nog van mijn oma is geweest.
    Maar ook in een flensjespan lukt het me prima.

  6. De perfecte pannenkoek maak je met bloem, melk, eieren en zout. Eventueel wat kaneel. Altijd bakken in roomboter. In olie worden ze niet knapperig. Het beslag moet iets dikker zijn dan ongeslagen slagroom. Ik heb zelf nooit echt succes gehad met het toevoegen van gesmolten boter, ik vind ze dan toch wat kleffer dan wanneer je de boter eerst in de pan laat smelten.
    De truc is om de boter helemaal te laten smelten, de bubbels moeten klein zijn geworden. Niet meer dan één soeplepel beslag in een grote koekenpan, de pan goed ronddraaien zodat het beslag overal komt. Daarna laten bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin.
    Niet te vroeg omdraaien of te kort in de pan, ongare pannenkoeken smaken ook nat en klef. Het vuur ook niet te hoog zetten, als dan de onderkant bruin is is het midden nog niet gaar.
    De meest gemaakte fouten zijn olie in plaats van boter, bakmix in plaats van zelf mixen (smaakt nep) en te hoog vuur waardoor het midden niet gaar word. Neem de tijd voor het bakken, zet de pannenkoeken in een oven op 60C en ze blijven lekker warm tot alles gebakken is.
    Trouwens, om het proces te versnellen gebruik ik gewoon drie koekenpannen tegelijk. En ja, ik bak de perfecte pannenkoek. Ik heb al heel veel mensen moeten leren hoe ik het voor elkaar krijg, vandaar dat ik ook precies weet waar het misgaat.

    • Ik maak bijna al deze fouten!

      Ik gebruik olie
      Ik heb het vuur te hoog, maar wel alleen in het begin.
      Ik gebruik een mix!

      Wat ik wel goed doe is volgens mij het vuur lager zitten nadat ik het beslag er in doe, en dan als de bovenkant gestold, is de pannenkoek omdraaien.

      Maar dan heb ik dus nog steeds nattige pannenkoeken… : (

  7. Mogelijk ligt het aan de pan waarin je de pannenkoeken bakt. Ik heb een speciale pan van Koopmans, ooit bij Blokker gekocht met een pak pannenkoek meel van Koopmans erbij voor een guldentientje indertijd. Dit is een pan voor flensjes maar pannenkoeken bakken is ook een kwestie van gevoel en niet uitsluitend van verstand of recept. Je moet het wel 'in je vingers' hebben zoals je 'groene' vingers moet hebben om succesvol plantjes te laten groeien waarin een ander zonder ' groene' vingers faalt.

  8. Voor de pannekoeken: klein scheutje bier erdoor! Klinkt niet zo lekker, maar worden ze luchtig van.

    Vind het jammere van pannenkoeken bakken, dat ik altijd al "vol" zit van die baklucht en dan zelf geen zin meer heb om ze te eten. Dat doe ik dan meestal de volgende dag, gewoon koud, als lunch of tussendoortje.

  9. Ik doe vier bananen met vier eieren, beetje zout in de keukenmachine en maal alles goed fijn. Je krijgt dan een heel luchtig beslag. Ik haal het uit de machine en spatel er boekweitmeel door. Weet niet precies hoeveel, als je het maar voorzichtig doet.
    Dan kokosolie of roomboter verwarmen in een koekenpan met anti aanbaklaag. Niet te hoog, deze pancakes bak je wat langer op een lager vuur. Ik doe drie schepjes beslag per keer voor dus drie pancakes.
    Hier zijn ze een groot succes en ze smaken zoals ik me bij pancakes altijd heb voorgesteld. Koud smaken ze ook prima.

    • ik ben niet zo een goede pannenkoekenbakker maar heb laatst voor het eerst die van jan gehad en jeetje die waren wel echt lekker zeg.

  10. ik maak altijd een beslag van meerdere soorten meel door elkaar, melk, eieren erbij, beetje zout en kaneel/ speculaaskruiden, zakje vanille suiker en een hele flinke scheut zonnebloemolie. In de pan zelf doe ik geen olie of boter meer, er zit immers al olie in het beslag. Ik gebruik speciale pannen voor pannenkoeken, op 2 of 3 pitten. Hou hoog het vuur staat hangt van de pit af en hoe lang ik al sta te bakken maar nooit echt voluit

  11. Ik vind toch de meergranen pannenkoekenmix (sorry!!) van jumbo het lekkerst! Bakken met blue band op een half hoog vuur. Ik denk dat die olijfolie het klef maakt! Daar worden ze zo glad van dat ze vet/klef smaken. Met blue band krijg je mooie pannenkoeken met een knapperig randje. Die american pancakes ga ik ook zeker proberen!!!!

    Groetjes,

  12. Ik maak in het weekend regelmatig pancakes voor ontbijt. Gewoon met die AH mix. Zo klaar!

    Voor gewone pannenkoeken gebruik ik tegenwoordig graag de meergranenmix van AH. Die is wat dunner, waardoor het mooie dunne pannenkoeken worden, die niet zo vet zijn. Ik gebruik ook vaak amandelmelk ipv koemelk, dat scheelt ook.

  13. Ik koop voor dat soort dingen nooit mixen. De ingrediënten heb ik altijd wel huis. Ik lust zelf geen pannenkoeken (nou ja, ik lust het wel maar liever niet) maar de verkering wel. Ik vind het ook altijd enorm stinken. Dus ik bak ze maar heel af en toe.

  14. Af en toe zijn pannekoekjes echt lekker. Bij de meeste baksels gebruik ik geen fabrieksmengsels. Zuiveringszout (=Baking soda) meng ik met het boekweitmeel of volkoren meel of gewone bloem. Zo kun je makkelijker variëren zonder heel veel verschillende meelmengsels in huis te moeten halen. Je kunt suiker toevoegen en een snufje zout. Kaneel is ook lekker. Liefst gebruik ik roomboter voor het bakken. Verder zit het vooral in het kloppen van de eieren. Door elkaar roeren of opkloppen maakt verschil.

  15. heerlijk American pancakes, maar helemaal lekker als iemand ze voor je maakt. Psssttt, american pancakes lijken heel erg op drie in de pan

  16. Wat lang geleden dat ik dat gegeten heb. En wanneer ik het voor t laatst zelf heb gemaakt kan ik me al helemaal niet herinneren. Binnenkort toch maar weer eens gaan maken met de tips van hier.

  17. Ik bak zelf geen pannenkoeken meer, want bij mij lukken ze gewoon niet echt goed, maar mijn vriend bakt ze gelukkig wel en dan houden we het altijd bij de standaard variant, maar ik wil dit toch eens gaan proberen, want ze zien er wel erg lekker uit.

  18. America pancakes at ik vroeger graag! Tegenwoordig maak ik meestal bananen pannenkoeken of gewoon een hollandse pannenkoek met stukjes gebakken appel. Maar nu ik dit zo lees denk ik dat ik toch weer eens voor een American Pancake ga!

  19. Bestaat de C1000 niet meer?!? 🙈Dat wist ik dus niet. En American pancakes bij Mc Donalds? Dat is wel een optie voor die eeuwige cheese- of hamburger als we weer eens een keer per jaar daar belanden. Zelf maken is natuurlijk veel beter en dat spreekt mij zeker wel aan. Lekker zelfs!

  20. Ik heb ze toevallig gisteren voor het eerst gemaakt! Voor de lunch. 250 g bloem, 2 eieren, snuf zout, halve liter melk denk ik. Paar uur laten staan, daar bakken ze beter van. En in kookringen gebakken. Ik heb meteen een bak blauwe bessen opgemaakt: de helft door het beslag en de helft gekookt als saus. Beetje gesmolten boter in het beslag en bakken in boter. Ahornsiroop erover. Ze smaken wel wat anders dan ‘gewone pannenkoeken. Ik vond ze mooi luchtig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder