Reacties

Cake bakken met Cakes van Rutger van den Broek — 21 reacties

 1. Heel eerlijk...toen ik nog thuis woonde, bakte ik wel eens wat. Sinds ik op mezelf woon, heb ik alleen nog af en toe een taart gemaakt met m'n zusje, maar nooit meer een cake gebakken. Als er bezoek komt, haal ik lekkers uit de supermarkt en zelf eet ik geen koeken o.i.d., dus ja...
  Overigens was ik ook altijd heel makkelijk: Niks op kamertemperatuur, gewoon hups haast...

 2. Heerlijk cake! En inderdaad, je kan niet even snel een cake bakken. Ik doe ook altijd een paar uur de eieren en de boter op kamertemperatuur. Dat van de cake vorm er overheen doen als je hem hem gestort wist ik nog niet. En van de barst aan de bovenkant ook niet. Weer wat geleerd😜

 3. Ik begin er niet aan. Totaal geen talent voor. Mijn kleindochter lag destijds in een deuk dat zelfs de cupcakes van Dr. Oetker (hoe simpel wil je het hebben) uit hun bakjes liepen.

 4. Oh, tip 5 is een goeie! De rest wist ik wel. Ik bak inderdaad wel eens cake. De laatste tijd niet zo vaak meer eigenlijk. Overigens was er laatst een uitzending van The Great British Bake Off op tv waarin van alles gemaakt werd voor veganisten. Zelfs merengue! Het kan dus wel. Was leuk om te zien.

 5. Het lijkt zo simpel, nietwaar, een cake bakken. Inmiddels heb ik ook heel veel bijgeleerd over hoe je de perfecte cake maakt. Vroeger deed ik de eieren en boter ook niet op kamertemperatuur, maar tegenwoordig bereid ik me beter voor :-).
  Mixen doe ik wel, maar ik zal dat spatelen ook een toepassen. En ik kreeg de tip om de eieren minstens 10 minuten te mixen, voordat de bloem erbij gaat.
  En mijn moeder (die bij een bakker werkte) zegt steevast: het cakeblik niet meer dan 2/3 vol.

  Overigens ben ik in dit geval geen tegenstander van het gebruik van een cakemix. Ik gebruik vaak de cakemix van Koopmans, 2 cakes uit 1 pak. :-)

  Ps: wat leuk dat je verwijst naar mijn uitleg over een cake bakken in de airfryer. Het is een heel lekker recept, ik zal ‘m weer eens maken :-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder