Reacties

Mandarijnen: Satsuma's versus Clementines — 22 reacties

 1. Wij eten dus blijkbaar altijd de clementines. Die zijn maar een paar weken per jaar echt lekker en dat is van half oktober tot ongeveer 5 december. Hoewel ik ze vorig jaar erg flauw vond, dus toen niet zoveel gegeten. Maar dat vind ik tegenwoordig van veel fruit/groente. De tomaten uit de winkel vind ik ook smaakloos, we eten ze wel eens ergens door heen, maar zo op een broodje. Nee, niet meer.

 2. Ik eet eigenlijk alleen in november, december en januari mandarijnen. De rest van het jaar vind ik ze meestal niet lekker. Helaas worden mandarijnen zwaar bespoten, dus ben er ook nog voorzichtig mee. Ik ruik altijd aan de mandarijnen als ik ze koop. Ruikt het te chemisch dan laat ik ze liggen.

 3. Ik vind mandarijnen heerlijk, maar ze schijnen echt zwaar bespoten te zijn. Hoe ga jij daar mee om? Ik probeer vooral biologische mandarijnen te kopen, maar die zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar, althans niet in de regulieren supermarkten. Bij biowinkels vaak onbetaalbaar...

  • Ik maak me om zoveel dingen druk, dat ik dat van bespoten mandarijnen er niet meer bij kan hebben. Die eet ik dan maar gewoon zwaar bespoten. Dan kan er laten op mijn graf komen te staan: 'Ze heeft teveel bespoten mandarijnen gegeten. Dat komt er nou van.'

 4. Pitten zijn wel irritant, maar vinden jullie het niet raar dat er geen pitten in zitten. Wat hebben de kwekers met die soort gedaan? Ik heb mijn bedenkingen. Alle vruchten hebben volgens mij pitten , dwz zaden. Ze willen zich vermenigvuldigen. Zolang ik over dit proces niets gelezen heb waar ik mij in kan vinden, vermijd ik ze.

  • Daar zeg je me wat. Dat is inderdaad wel mysterieus. Ik was eigenlijk alleen maar blij dat er geen pitten inzaten. Ik heb niet nagedacht over hoe dat kan.

   Nou ja, ik leg het naast me neer. Het leven is te kort om me overal druk over te maken.

 5. haha pitten problem. Waarop druiven met en zonder, sinaasappels ook.
  Als je niets gespoten wil eten, moet je zelf gaan beginnen met tuinen.
  Wij hebben zelf wat tomaten in potten gehad en die zijn veel lekkerder dan uit de winkel. Staan gezellig bij de voordeur.
  Je kunt niet alles onbespoten eten. Wat denk je watt er in verpakkingen zit van fruit??
  Goed dat mensen niet alles weten.
  Groet, wilma

 6. Ik koop mijn fruit bij voorkeur bij de Turk of bij een winkelier die rechtstreeks spullen van de boer verkoopt, zoals spekversmarkt in Zevenhuizen

  Fruit uitndemsupermarkt, zoals Aldi, is zuur, het heeft geen volle smaak.

  Ik,ben sinds een paar jaar omgeturnd inkerven eten, nadat ikzelf in Brabant Limburg aan de kant van de weg kocht. Lekker. Heerlijk. Ik betaal er fors voor. Het is een dure hobby.
  Tijdje terug bij de Aldi een een aanbieding. Ik kocht drie bakjes. Thuis gekomen bleek dat ze zuur waren, ik heb ze terug gebracht en kocht direct bij de groenteboer kersen.

  Die bij de Aldi bleken vol met gif te zitten.

  Idem een aanbieding paprika's op de markt uit Spanje. Je ziet gif zitten om het kroontje.

  Maar als ik een gezin had, dan kocht ik net als jij in de supermarkt. Niet te betalen deze dure fratsen.

 7. Ik vind mandarijntjes heel lekker maar helaas weet je nooit van tevoren of ze een beetje smaken. Wat mij wel opvalt de laatste jaren is dat ze aan de binnenkant van de schil net zo oranje zijn als aan de buitenkant. Vroeger was dat nooit, of misschien waren dat andere soorten? In ieder geval, ik krijg de indruk dat dat toch komt door dat laagje conserveermiddel waarmee de buitenkant van fruit tegenwoordig behandeld wordt en wat volgens mij wel degelijk ook in het fruit zelf terecht komt. Mineola´s vind ik trouwens het allerlekkerst...

 8. Ik wist eigenlijk niet dat er verschillende soorten halen. Voor zover ik weet hebben we altijd de clementines. Momenteel vind ik de mandarijnen weer erg lekker, want ze zijn weer lekker zoet. Maar vind het met mandarijnen altijd erg tricky, want soms zijn ze zo verschrikkelijk zuur! Manlief had afgelopen week een netje meegenomen, en het valt me gelukkig niet tegen dit keer :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>