57 Traktaties ideeën uit de praktijk + wat mag het kosten?

Kindertraktaties

Contents hide
3 Kindertraktaties: ideeën en tips van andere ouders

Als je kind op de basisschool jarig is, dan wordt er meestal getrakteerd in de klas. Over die traktaties zijn hele boekwerken met ideeën verschenen! Zoals het boek Nieuwe Kindertraktaties. En wie kent ondertussen bijvoorbeeld niet de komkommer krokodil!

Daarnaast zijn kindertraktaties ook voer voor discussie. Want in bijna elke schoolgids roepen scholen op om toch vooral gezond te trakteren. Maar in de praktijk houdt de meerderheid zich daar niet aan. Sterker nog, het is mijn ervaring dat de juffen zich er zelf ook niet aan houden! Menig juf trakteert op haar verjaardag op een zakje chips. Dat werkt niet echt motiverend op de ouders denk ik.

Drie soorten traktaties voor school

Feitelijk zou je kunnen zeggen dat er drie soorten kindertraktaties zijn:

 1. De gezonde kindertraktaties. Denk aan een doosje rozijntjes, of het klassieke stekelvarken met daarop sateprikkers met kaas, druif en mandarijn. (En ja, ik weet dat kaas inmiddels ook een slechte naam heeft, maar toch wordt dit vaak nog als gezond beschouwd.)
 2. De geknutselde kindertraktaties. Dit zijn traktaties waar meestal de moeder flink wat uren in heeft gestoken om ze te maken. Deze traktaties kunnen zowel gezond óf ongezond zijn.
 3. De snoeptraktaties. Bijvoorbeeld het bekende zakje chips of een marsje/snickers/nuts snoepreep.

Mijn 6 eisen voor traktaties voor school

 1. Kindertraktaties moeten ruim van tevoren klaar te maken zijn.
 2. Kindertraktaties moeten makkelijk mee naar school kunnen worden genomen. Dat wil zeggen, lopend of op de fiets.
 3. Ze moeten niet warm gehouden of juist koud gehouden worden, want dat is te ingewikkeld.
 4. Ze moeten niet teveel tijd kosten om klaar te maken. Want laten we wel wezen: veel van de met zorg geknutselde traktaties vind je aan het eind van de schooldag, vertrapt op het schoolplein terug.
 5. Kindertraktaties moeten niet uitgesproken ongezond zijn. Dus geen lollies (= gaatjes op een stokje) of zakjes chips.
 6. Een kindertraktatie moet bedoeld zijn voor de kinderen, en niet om jezelf als Supermoeder in de markt te zetten.

Kindertraktaties: ideeën en tips van andere ouders

Hieronder vind je een lijst van kindertraktaties van de echte experts: je collega-moeders!

Kindertraktatie: Cars taart van karton van Kim

ik heb voor mijn zoontje Mike (4) een Cars-taart gemaakt gemaakt van karton en deze mooi opgemaakt met Cars. De taart bestaat uit 12 taartpunten. Omdat er 18 kinderen in de klas zitten heb ik er 2 gemaakt. In de taartpunt zit een snijkoek, rozijntjes en een speeltje.

kindertraktaties

Snelle traktatie van kleine eierkoekjes van Maureen

Kinderen vinden een snoepje altijd lekker, maar als werkende moeder met weinig tijd die ook het gezonde in de gaten wil houden, heb ik de laatste keer deze snelle traktatie gemaakt.

Nodig

 • kleine eierkoekjes (supermarkt)
 • kleine (kinder)appeltjes of mandarijnen
 • een zak schuimpjes of ronde spekjes (let op kleurstof!)
 • cocktailprikkertjes met vlaggetje

Prik een schuimpje bovenop de eierkoek en prik dit vervolgens weer middenin een appel of mandarijn. Op een mooie schaal of dienblad ziet het eruit als allemaal kleine taartjes. Voor de kinderen een traktatie en voor moeders snel, simpel en niet duur!

Traktaties van bananen en chocola van Caroline

Snijd niet te rijpe bananen in hapklare stukjes, en leg ze op vetvrij papier. Smelt een paar repen pure chocolade en schenk dit in sliertjes over de stukjes banaan. Als de chocola hard is geworden doe je de stukjes banaan(ong.1/2 banaan per spies)aan een satéprikker en doe ze in een vershouddoos. Lees ook: Hoe bewaar je bananen?

Let op, niet te vroeg maken anders wordt de banaan bruin! Mijn kinderen krijgen dit ook regelmatig als snoepmoment thuis. Succes verzekerd!!!

Kindertraktaties van pannenkoeken van Rineke

Pannenkoeken bakken en af laten koelen.

Bestrijken met pasta, jam of bestrooien met poedersuiker.
Stevig oprollen en in plakken van 1 cm. snijden.
Vastzetten met een cocktailprikker.
Lekker en gezond tussendoortje.

Maak eventueel als variatie een American pancake.

Halsketting van ringelings en dropveter van Corinne

Ringelings (van die chipjes) rijgen aan een dropveter, in het midden een fruitsleutel en een leuk kaartje met de naam van de jarige erop en je hebt een hele leuke ketting met verschillende smaken, voor elk wat wils!

Haas lolly’s van Anita

kindertraktaties

Ik heb lolly`s bij de Aldi gekocht voor Pasen. Dat zijn haasjes lollys van chocolade. Ze zijn per stuk verpakt en er zitten er 8 in een pakje. Dat kost 0,69 eurocent.

Vervolgens heb ik een haasjes uitgeprint en uitgeknipt en erop geplakt. Allerlei kleuren papier. Die heb ik in een mand met wat stro gedaan, en wat leuke voorjaarsdingetjes erbij. Zie daar een hele leuke traktatie voor heel weinig geld.

Feestelijk verpakte cakejes van Mirjam

Ik kocht bij de Xenos een bakblik voor cakejes op een stokje, en bakte hierin met cakemix lekkere cakejes met rozijnen. Cake bakken is niet moeilijk. Eenmaal uit de oven en afgekoeld deed ik deze cakejes in cellofaan en versierde het cellofaan met stickers. (Je koopt o.a. stickervellen bij de Action!) Ik knoopte het cellofaan dicht met gekleurde lintjes en deed aan ieder cakeje een afscheidsbriefje in de vorm van een auto uit gekleurd papier geknipt.

Satéprikker met poffertje en mandarijnpartjes van Suzanne

Een sateprikker met daaraan poffertje en mandarijnpartjes. Daarna bestrooien met poedersuiker. Voor een wat leukere versie een satéprikker met glitter sliertjes(te koop bij de Hema) En smullen dat ze doen. Bovendien makkelijk te maken op de dag zelf.

Chineesjes: mandarijn met papieren parapluutje Karin

Mijn dochter is in december jarig dus dan zijn de mandarijnen goed en goedkoop. Ik koop voor de hele klas een mandarijn, en van die papieren parapluutjes. Die prik ik er helemaal in, teken een chinees gezichtje en klaar …Leuke Chineesjes.

Makkelijk, betaalbaar en heel erg gezond als kindertraktatie.

Knakworstje op een prikkertje van Truus als kindertraktatie

Warme knakworstjes.
3 blikjes party knakworstjes
2 thermoskannen
1 groot bord
Mosterd
Prikkertjes
Lepel voor de mosterd

Je maakt `s morgens de knakworstjes warm en doet ze met het vocht in beide thermoskannen. Je stopt deze en alle andere spullen in een grote tas en als je kind mag trakteren kan juf het vocht eruit laten lopen, knakworstjes op het bord doen, mosterd en prikkertjes erbij en klaar is Kees, smullen maar.

Succes verzekerd!

Snoepsleutel aan dropveter van Nicole

Onderstaande kindertraktatie maakte ik in groep 4. Hij is makkelijk van tevoren klaar te maken, en bovendien makkelijk mee te nemen naar school. Je neemt gewoon een snoepsleutel en rijgt daaraan een dropveter. Doe ze daarna allemaal in een mooie mand en trakteren maar.

kindertraktaties

 

Ligakoek met fruit van K. van Kammen

Liga koekje met een stuk fruit (mandarijn, appel, peer, banaan of sinaasappel) en bruin brood met kaas of ham

Versierde lollie met gezicht en dropveter Tineke H.

Een lollie met een gezichtje erop,daaraan geprikt een aardbeiensnoepje en een gekleurde dropveter. Blijft leuk staan ook. Erg vrolijk en kleurrijke traktatie.

Onze oudste zoon trakteert liever een gezonde traktatie: een satéstokje met afwisselend een klein knakworstje,mandarijntje,kaas en komkommer

Nicole

Engels drop is heel handig als ogen om bijvoorbeeld een muffin of cupcake een gezichtje te geven. Het pept kindertraktaties op.

Chocolate fudge van Melissa

Wat heb je nodig:

 • 350 gram kookchocolade van Verkade (puur, meer dan 70% cacao bestanddelen)
 • snufje zout
 • 30 gram roomboter
 • 400 gram gecondenseerde melk
 • 150 gram ongezouten, ongebrande en reeds gepelde pistachenoten

Meng alle ingrediënten – op de pistachenoten na – in een pan op laag vuur totdat alles in elkaar gesmolten is. Intussen rooster je de pistachenoten 8 – 10 minuten in de oven op 180 graden op een droge bakplaat. Haal ze er dan uit en sla ze kapot in een diepvrieszak, zodat je kleinere en grotere stukjes hebt. Vervolgens meng je de pistachenootjes goed met het chocolademengsel. Giet het mengsel dan over in een bak (liefst plastic) van 20 x 30 cm en laat het 1 uur afkoelen. Zet het daarna ca. 4 uur in de koelkast om op te stijven. Na 4 uur haal je de chocolade fudge uit de koelkast en snijd je het in rechthoekige blokjes. Tot slot zet je het nog 1 uur in de vriezer. HEERLIJK!!!

Kant en klare verrassingseieren van J.

Morgen gaat mijn zoon van 6 jaar trakteren. Dit jaar op verrassingseieren. Een doos vol bij de Action voor 5 euro. Koopje dus! En er zit meteen een speeltje in!

Eetbare ijsbekertjes van Nicole

kindertraktaties

Toen ik nog een jong en onbezorgd moedertje was, deed ik best veel leuke dingen. Zo maakte ik ooit een leuke kindertraktatie, van een eetbaar ijsbekertje, cake en manna. Eigenlijk was het gewoon een vorm van cake bakken. Mijn traktaties voldeden altijd aan een aantal strikte eisen!

 • Eetbare ijsbekertjes
 • Bloem of cake mix, waarmee je deeg voor cake maakt
 • Zakje manna. (smarties kan ook, of als je gezond wilt zijn rozijntjes)

Het deeg doe je in het ijsbekertje en dat kan gewoon in de oven op 160 graden! Versier met de manna.

N.B. Deze traktatie voldoet niet aan de trend van suiker- en glutenvrij, maar kan daar wel aan worden aangepast.

Mandarijntje met knapzakje Mevr. Spijker

Een mandarijntje inpakken in een zakdoekje en er een potloodje aan, heb je een mooi idee!!??

Sinterklaas mandarijn Tineke als kindertraktaties

Mandarijn met gezichtje en een mijtertje op. En dan lekker zelf mee laten knutselen natuurlijk!

Zelfgemaakte vla in plastic schaaltjes vanTine

Ik trakteer de kindjes in de klas met zelfgemaakte vla in plastic schaaltjes.

Rozijnendoosje in goud en zilverfolie als goudstuk Nienke

Mijn zoontje wilde graag een piratenfeest. Dus heb ik doosjes rozijnen met goud en zilverfolie ingepakt, en dat in een kist gedaan als goudstukken.

Chocolade appel lolly’s van Michelle

Mijn lekkere recept voor een kinderfeestje of een traktatie op school: Chocolade Appellolly’s

Nodig

* Rode of groene appels
* Stevige houten stokjes
* Melk of pure chocolade

Steek de stokjes in de appels, laat de chocolade ondertussen smelten in een pannetje op heet vuur.
Chocolade klaar? Houdt de appels ondersteboven ( houd bij het stokje vast ) en doop ze in de chocolade.
Zet de appels nu in de ijskast voor ongeveer 1 of 2 uurtjes en het chocoladekorstje is hard geworden.
Nu heb je heerlijke appellolly’s met een krokant choco laagje!

Doosje rozijntjes van Angela

Een doosje rozijntjes…mmmmm

Kindertraktatie Zandbakjes voor een 8-jarige van Nicole

Muffins

Mijn jongste zoon is altijd in de Zomervakantie jarig, en omdat het voor de grote vakantie altijd erg hectisch is, trakteren we als de school weer is begonnen. Dit jaar is hij 8 geworden! We besloten 28 muffins te bakken. Maar omdat muffins een beetje saai zijn, stak ik er een plastic ijsschepje van de Albert Heijn in en promootte de muffins tot Zandbakjes!

Recept voor 28 Zandbakjes traktaties

Benodigdheden

* 2 pakken AH mix voor cake bakken van 450 gram (1,52)
* 6 eieren (0,80)
* 400 gram boter (0,80)
* 100 ml melk (?)
* Albert Heijn ijslepeltjes (1,29)
* Bakvorm voor muffins: ik gebruik siliconen bakvormen van de Action, waarin 12 muffins passen.
* Muffinpapiertjes van de Xenos (0,99). Dat is natuurlijk niet ‘zero waste’, maar de muffins zien er feestelijker uit, en komen makkelijker uit de bakvorm.

Bereiding van deze traktatie

 1. Volg de aanwijzingen op het pak AH mix voor cake.Verdeel het deeg over de vormpjes
 2. Bak ze!
 3. Als ze zijn afgekoeld laat je je kind de ijsschepjes er in prikken.

Muffins/Zandbakjes zijn weliswaar geen fruit, maar echt ongezond zijn ze niet. Zeker niet als ze zelfgemaakt zijn. En ze zijn goed van tevoren klaar te maken, en makkelijk te vervoeren. Twee belangrijke voorwaardes voor kindertraktaties.

Totale kosten traktaties

In totaal kostten de muffins/Zandbakjes 0,19 cent per kind.

Vishengels: soepstengel + dropveter + snoepdolfijn van Nicole

Vishengel traktatie

Fruitsalade van Zeehond

Wij maken altijd een fruitsalade voor onze kleinkinderen. Daarbij letten we op de kleuren want voor het oog moet het er lekker uitzien. Het geheel bestrooien we met een klein beetje hagelslag.
Zo krijgen ze toch hun vitamientjes binnen

Soepstengels  met vingerpopjes van Nicole

kindertraktaties
Piet had het er al weken over: als ik jarig ben dan ga ik trakteren! Omdat we net een brief hadden gehad van de school met daarin het verzoek om gezonde traktaties, heb ik gekozen voor het gegarandeerde succesnummer van Soepstengels met Vingerpopjes.

De vingerpopjes zijn standaard te krijgen bij Ikea. Voor 4,99 ben je de trotse bezitter van 10 vingerpopjes. Andere mogelijke winkels zijn Bol.com, Hema, Zeeman en Wibra, maar alleen bij Ikea hebben ze altijd vingerpopjes in het assortiment.

Deze kindertraktatie is makkelijk te maken en makkelijk mee te nemen, en bovenal gezond!

Zomertraktatie van mij

Voor het afscheidsdinertje van groep 8, maakte mijn dochter deze feestelijke zomersnack: Galia meloen met parapluutjes. De parapluutjes kostten 0,79 cent bij de Zeeman.

zomersnack

Uitdeelboekje van Sesamstraat van Nienke

Mijn dochtertje deelde op haar verjaardag uitdeelboekjes van Sesamstraat uit in cellofaan met een lintje, en daaraan een leuk kaartje (van de Hema) met daarop de tekst: ‘Hiep,hiep,hoeraaaa!! Imke is jarig!’

Iedereen was er erg enthousiast over!

Grabbeldoos gevuld met zakjes chips of popcorn van Yvonne

Neem een dichte kartonnen doos, en beplak deze met vrolijk papier, ballonnen, serpentines, wat je maar leuk vindt. Zorg voor een groot gat aan één zijkant.Vul de doos met krantenproppen of snippers, en stop ertussen zakjes chips,of zakjes popcorn, wat je maar wilt.  Dat zijn de kindertraktaties. Kinderen zijn dol op grabbelen, en deze doos was altijd een groot succes!

Action traktatiebekers van Vlijtig Liesje

Vul een Action traktatiebeker met van kinder manna, popcorn of rozijntjes. En je hebt een leuke en makkelijke traktatie.

Autootjes van wortel met komkommer wielen van Paula

Onze dochter had met haar verjaardag autootjes van wortel, met komkommer wielen. Mama moest ze wel vers af komen leveren, maar dan heb je ook wat! Een satéprikkertje erdoor en het blijft allemaal aan elkaar zitten!En nog lekker ook, heb geen kinderen horen klagen. En onze dochter is dol op auto’s!

Kindertraktatie vlinder van Anita

Deze vlinders heeft mijn dochter Annelien getrakteerd toen ze 4 jaar werd. Het was een groot succes. Niet gezond, maar wel ontzettend leuk!

Vlinder met snoep

Lees ook mijn post Kinderfeestje idee met 11 tips voor en door moeders.

Wat mogen traktaties kosten?

Afgezien van de vraag of traktaties gezond moeten zijn, is er nog een andere interessante vraag:

Hoeveel mag zo’n kindertraktatie eigenlijk kosten?

Voor mij geldt: ‘Maximaal een tientje!’ Dat vind ik echt wel genoeg. Daarmee kun je zelfs best gezonde traktaties maken. Bijvoorbeeld door een winterpeen in lange stukken te snijden en er zo’n klein kuikentje op te zetten. Niet veel werk, gezond, en het oogt leuk.

Maar in de krant kwam ik een artikel tegen waarin drie dames vertelden wat zij uitgeven aan een traktatie op school. En dat  waren bedragen van 15, 25 en zelfs 35 euro! Dat laatste vind ik echt absurd veel. Nu ben ik dus benieuwd naar wat anderen uitgeven aan kindertraktaties.

Ik heb zelfs nog op de website van het Nibud gekeken of zij hier nog iets over zeggen, maar helemaal niets!

Trakteren 10 jaar groep 7 en 8: maar liefst 18 ideeën!

Trakteren groep 7

 1. Fruitspiesjes: Rijg stukjes vers fruit aan houten spiesjes. Denk aan aardbeien, druiven, ananas, meloen en bessen. Presenteer ze op een leuke manier, zoals in een beker met kleurrijke linten.
 2. Mini-sandwiches: Maak kleine, gezonde sandwiches met volkorenbrood en vul ze met gezonde ingrediënten zoals plakjes komkommer, tomaat, sla, en mager beleg zoals kipfilet of kaas.
 3. Pretzels met yoghurt dip: Geef elk kind een zakje met mini-pretzels en een klein bakje met yoghurt dip. Het is een leuke en smakelijke combinatie.
 4. Popcorn met een twist: Maak zelf popcorn en voeg wat kleurrijke snoepjes toe, zoals M&M’s of stukjes chocolade. Zorg ervoor dat de porties niet te groot zijn.
 5. Fruitige ijsjes: Vul ijsvormpjes met geprakte banaan en andere gepureerde vruchten naar keuze, zoals aardbeien of mango. Plaats ze in de vriezer en deel gezonde en verfrissende ijsjes uit.
 6. Mini-groentesnacks: Snijd groenten zoals worteltjes, paprika’s, en komkommers in reepjes en serveer ze met een smakelijke hummus- of yoghurtdip.
 7. Gezonde muffins: Bak muffins met volkorenmeel en voeg fruit zoals bosbessen, frambozen of appelstukjes toe voor een gezonde zoete traktatie.
 8. Mini-fruitsalades: Maak kleine porties van fruitsalades met een mix van verschillende vruchten. Serveer ze in kleurrijke, kleine bakjes.

Traktatie groep 8

Voor groep 8-kinderen kun je iets meer “volwassen” en creatief zijn met de traktaties. Hier zijn enkele leuke ideeën:

 1. Mini-pizza’s: Bak kleine pizzapuntjes met verschillende toppings, zoals kaas, pepperoni, groenten en olijven. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele dieetwensen van de kinderen.
 2. Smoothiebekers: Maak gezonde smoothies met verschillende soorten fruit en yoghurt. Giet ze in kleine bekers en steek een kleurrijke rietje erin.
 3. DIY-taco’s: Zet een DIY-taco station op met kleine tortilla’s en verschillende vullingen, zoals gehakt, bonen, sla, tomaten, kaas en guacamole.
 4. Mini-bagels met cream cheese: Snijd kleine bagels doormidden en serveer ze met cream cheese en plakjes komkommer of zalm.
 5. Mini-hamburgers: Maak schattige mini-hamburgers met kleine broodjes, een klein stukje rundvlees of een vegetarische optie en verschillende toppings.
 6. Fruitkebabs: Rijg stukjes vers fruit aan houten spiesjes voor een kleurrijke en gezonde traktatie.
 7. Wraprolletjes: Snijd wraps in kleine rolletjes en vul ze met een assortiment van groenten, kaas en vleeswaren.
 8. Frozen yoghurt bites: Maak kleine bevroren yoghurt hapjes door yoghurt in kleine vormpjes te gieten en fruit of muesli toe te voegen voordat je ze invriest.
 9. Pita-pizza’s: Beleg pita-broodjes met tomatensaus, kaas en je favoriete toppings. Bak ze kort in de oven totdat de kaas gesmolten is.
 10. Mini-desserts: Maak kleine porties van verschillende desserts, zoals brownies, cupcakes, fruitige ijslolly’s of zelfgemaakte energierepen.

Wat de bezoekers van Huisvlijt antwoorden over de prijs van traktaties

 • Toevallig was mijn jongste dochter gisteren jarig! Ze is 8 geworden. Dus ik zat midden in de kindertraktaties… Op school doen ze niet moeilijk over snoep of fruit of worst ofzo. Er wordt zelfs regelmatig op frikandellen getrakteerd! Dat zou ik zelf nooit doen, heel de school stinkt… Ik had voor mijn dochter bij de Action een snoeptaart gehaald. Ziet er heel leuk uit. Het zijn 30 lolly’s met een spekje en nog een gekleurd snoepje in een ronde platte piepschuim vorm geprikt. De vorm was bekleed met felroze papier.Was volgens mij 5 of 6 euro. Dat vind ik ook genoeg. Leuk of lekker betekend niet duur! En alle kinderen vinden het lekker. (Jet)
 • Ligt er vooral aan wat, ik wil dit jaar de mini emmers zand uitdelen van de Action. Dus ben in totaal rond de 20 euro kwijt voor 16 kinderen. Wordt ook de eerste keer trakteren. Liever wat meer geld en leuke traktatie dan snoep of ‘rommel’. Toen ik zelf trakteerde omdat ik was bevallen was ik een paar euro kwijt. (Linda)
 • Het is wisselend wat ik uitgeef aan kindertraktaties. Dit jaar was het laatste jaar trakteren van het laatste kind en heb ik uitgepakt met zelfgebakken cakejes met een Oreo koekje erop. Maar ik heb ook wel eens twee zakken chips gekocht 😉 (Mevrouw Williams)
 • Mijn jongste (inmiddels ook op de middelbare school) is in juni jarig en vond het altijd leuk om ijsjes te trakteren. Dat waren meestal raketten of perenijsjes dus voor max €5 klaar voor de hele klas en waterijsjes vallen nog onder ‘gezond’ categorie. Aan extra frutsels erbij heb ik nooit gedaan. De ervaring met eigen kinderen leerde dat die poppetjes, balletjes etc al gauw in een hoekje belandden. (Hinke)
 • Ha, leuke timing! Sophie is zaterdag jarig 😉 Ik vind het zelf als moeder wel echt heel belangrijk dat er gezond getrakteerd wordt, want met 30 kinderen in de klas is er bijna elke week wel eentje jarig. (Anke)
 • Vorig jaar had ik allemaal (ik, zei de gek ;)) engeltjes gehaakt. Was wel erg leuk, maar veel werk. Dit jaar heb ik leuke bekertjes gekocht van papier, kostte €4,- en daarin gaat lekkere zelfgemaakte popcorn en misschien nog een blokje suikervrije chocola. Zo hebben de kinderen een traktatie die ze echt allemaal lekker en leuk vinden en toch ook echt niet ongezond is. Dus wij komen ook niet boven dat tientje uit. Ik sta er verbaasd van te kijken waar kinderen allemaal op trakteren. Vooral op het kinderdagverblijf is het erg. Hele cadeautjes komen onze kant uit. Op de creche trakteer ik altijd op zelfgebakken cake met slagroom en als ze voor de laatste keer gaan omdat ze vier worden “echte”taart. Ik vind het zwaar overdreven om emmertjes met schepjes e.d. te trakteren of tig snoepjes.
 • Zoon heeft bij de kleuters steeds op ijs getrakteerd, een raket dus voor nog geen drie euro was ik klaar elke keer. Nu zit hij alleen in groep 4 en mogen de ouders niet meer komen dus wordt ijs trakteren al weer moeilijker. Hij wil het wel graag, dus ik zal even vragen of er een vriezer is waar ze ‘s ochtends in kunnen. En anders moeten we nog even overleggen wat het wordt samen. Het hoeft van mij niet heel gezond want er zijn maar 10 kindjes in de klas dus ook niet zoveel verjaardagen. Ik zou er wel anders over denken als er 30 in de klas zouden zitten want dan is er altijd wel iemand jarig.
 • Hier doen de meesters en juffen het samen op een woensdagochtend in april/mei door middel van een leuk programma door het dorp en wat lekkers en samen eten op school om half 12. Vorig jaar was het nasi en dit jaar weet ik het niet meer, maar dat komt meer omdat je nu minder betrokken bent bij school omdat hij zelf gaat en komt. (Janneke)
 • Phoe, het is al een flinke tijd terug dat er hier getrakteerd is, maar wij maakten vaak zelf de kindertraktaties. Toen de meiden nog in de onderbouw zaten werd er ook flink bij geknutseld , en dan daar iets aan geplakt in de vorm van een K3 koek of iets dergelijks. In de bovenbouw werden het zakjes chips of cupcakes , maar nooit extreem duur of helaas gezond want dan vonden de klasgenootjes je traktaties niet leuk genoeg. (Adrienne)
 • Als ik eerlijk ben: als ik nog kind was, zou ik ook veel liever een snoepje of zakje chips willen dan zo’n komkommerkrokodil. En ik moet er wel een beetje van zuchten als zelfs kaas in twijfel wordt getrokken of dat wel gezond is. Een verjaardag is nog wel altijd een verjaardag en geen dieet, gezondheids/superfood feestje of zo. (Immie)
 • Ik kom ook niet op hoge bedragen uit hoor. Ik heb de laatste keer pannenkoeken slakken gemaakt met Griekse yoghurt. Maar ik heb ook al een keer zelf mini-krentenbollen gemaakt in de vorm van olifanten. (Nynke)
 • Ik word hier eigenlijk best een beetje moe van. Mijn kinderen zijn inmiddels in de 30 en deze tijd ligt dan ook alweer ver achter mij. Ik zie het wel bij de kleinkinderen, je hebt ouders die elkaar de loef proberen af te steken door zo origineel mogelijk uit de hoek te komen met de kindertraktaties. Er zijn ouders die iedereen hun gezonde levensstijl willen opdringen, en vervolgens lijkt het voor de kinderen helemaal niet meer op een traktatie. Even voor de duidelijkheid, zelf eet ik alleen puur en zoveel mogelijk (Curacao heeft niet alles) biologisch. Geen frisdranken, geen suiker. Maar wat is er mis als kinderen een keer iets snoepen, toch niet alle snoep is gif. Tanden poetsen en lekker met buitenspelen alle overtollige binnengekregen voedingswaren eraf spelen. Dat vind ik namelijk een heter hangijzer als een keer snoep. Het hangen en dichtslibben van de Nederlandse jeugd voor de tv en computer. Buiten dat worden ze er in mijn ogen ook een beetje contactgestoord van. Goed, ik heb mijn mening gegeven. Bedragen kan ik niet over meepraten, ik heb geen flauw idee. (Petra)
 • Mijn meisje (4) heeft ook net getrakteerd en ze wilde graag bellenblaas trakteren. Ik dacht dat dat heel duur zou zijn, maar die zijn 0,30 per stuk. En ze heeft 24 kids in de klas, dus €7,20 plus nog een zakje rozijntjes, die plakte ik erop. Toen ze een paar weken geleden afscheid nam van de peuterspeelzaal, hadden we leuke zakjes van de Action met stempels van de Hema, ballonnen en smarties erin. Volgens mij al met al ook niet zo heel duur en toch wel bijzonder. (Lilian)
 • Ik ga ook voor een leuke en lekkere traktatie onder de €10,-. Ik heb me bij de eerste traktatie voor het kinderdagverblijf heel erg uitgesloofd. Ben er 2 avonden mee bezig geweest. Nooit meer! Afgelopen jaar kartonnen Hello Kitty- en piratenbekers bij de Action gekocht. Bekers gevuld met popcorn, ingepakt met doorzichtig folie en gekleurd lint (allebei van Action). Zag er feestelijk uit, de kinderen vonden het heerlijk en moeders was zo klaar 😉 (Irene)
 • Ik ben voor de klas met 26 kinderen 30,- kwijt aan kindertraktaties, en de traktaties voor de meesters en juffen komen op zo’n 15,- (1,- per stuk) (Pip)

fruittraktaties met kinderen

Fruittraktaties met kinderen die supermakkelijk zijn!

1. De kracht van mandarijntjes als fruittraktatie

Mandarijntje: teken er een gezichtje op, en voila! Je hebt een leuke traktatie. Zelf maakte ik altijd graag piraatjes van mandarijnen. Dat doe je door met een zwarte stift een ooglapje te tekenen en een gezichtje. Supermakkelijk, veel effect.

Geen stift? Een mandarijntje wordt ook al leuk als je er een vlaggetje inprikt. Het is een supermakkelijke fruittraktatie die gezond is, en ook nog makkelijk te vervoeren!

2. Fruitsticks

De klassieke fruitstick mag ook niet ontbreken als makkelijke fruittraktatie. Je kunt een sateprikker vullen met stukjes fruit, of, veel makkelijker: je snijdt stukken watermeloen in driehoekjes en doet die aan een prikker. Makkelijk, snel en gezond!

fruittraktatie

3. Banaan met een gezicht

Net als mandarijnen zijn bananen geschikt om een gezicht op te tekenen, en makkelijk om mee te nemen. Bij een banaan is een pen vaak al voldoende. Ook hier geldt dat als je tekenen lastig vindt, een vlaggetje op een banaan ook meteen een leuk effect geeft.

makkelijke fruittraktaties

Fruittraktatie met kinderen inspiratie

En hieronder nog een voorbeeld van fruitttraktaties voor thuis. Deze neem je niet makkelijk mee naar school of opvang, maar het laat wel zien hoeveel leuks je kunt doen met fruit! Vooral de appel vind ik briljant: er is een stukje uit de appel gesneden en dat is gevuld met ontbijtgranen. De ogen zijn gemaakt met marshmallows en de ogen met een beetje chocola. Maar dat kan ook met rozijnen.

fruittraktatie inspiratie

Kindertraktaties samenvattend

In deze post las je over kindertraktaties. Je kreeg ideeën en tips voor kindertraktaties, en een idee wat kindertraktaties kunnen of mogen kosten. Kindertraktaties kunnen heel leuk zijn, maar ze kunnen ook een extra druk op ouders veroorzaken. Dan ben je al druk, en dan moet je ook nog eens met originele, gezonde en leuke kindertraktaties komen!

Hopelijk helpt deze post je dan aan een leuk idee!

Eerste hulp bij kindertraktaties!

Stel je kwam hier terecht omdat je snel een idee nodig hebt voor kindertraktaties. Maar je hebt eigenlijk amper tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en te kopen. Dan vind je hieronder een aantal benodigdheden voor de genoemde kindertraktaties hierboven en hoe je die online kunt bestellen.

Voor de kindertraktatie soepstengel met vingerpoppetjes

De vingerpoppetjes 10 stuks bij bol.com

Vingerpoppen, traktaties

6 stuks voor 9,95 bij bol.com

De soepstengels

soepstengels

84 cent bij Plus supermarkt

Voor de kindertraktatie Snoepsleutel aan dropveter

pretsleutel

98 cent bij de Plus

Kindertraktaties

1,59 bij Plus

Kinderfeestje tip: beschilder met de kinderen houten poppetjes!

Zie ook mijn komkommertrein traktatie!

25 Comments

 1. Di Mario
 2. Ann
 3. Linda Meester
 4. Jeannette

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh