Reacties

57 Traktaties ideeën uit de praktijk + wat mag het kosten? — 25 reacties

 1. Je ziet tegenwoordig echt de mooiste creaties, inderdaad vaak dankzij uren werk van de moeders;). Ik vond het altijd leuk om te zien, maar eigenlijk maakt het de ontvangende kinderen niet uit, is mijn ervaring. Die vinden alles prima, want het is meestal lekkerder dan het koekje dat ze van thuis mee hebben gekregen;).

 2. Wow, dit is een uitgebreid overzicht! Dit had ik een maand geleden moeten lezen. Wij hebben onze dochter aapjes laten inkleuren en die om banaantjes gewikkeld. Creatief, gezond én makkelijk!

 3. bij mij komt de stress altijd een enkele dagen voordat ze jarig zijn.. ik hoop altijd maar dat ze willen trakteren op een dag dat Dinnetje vrij is, dan is het haar pakkie aan.

  Love As alwyas
  Di Mario

 4. Wat een super 'monsterartikel' over traktaties Nicole! Hier help je vast heel veel mama's en papa's mee! Ik herinner me nog dat ik trakteren op school zo enorm leuk vond. Ook om met cake langs de juffen en meesters te gaan die je al een jaar gehad had. En daar zaten dan een paar favorieten bij die ik de dikkere stukken gaf hahahaha!

 5. Jemig wat een ideeën allemaal! Wel veel met snoep erin verwerkt en dat mag nu net niet meer bij ons op school. Wat ik een hele goede opmerking vind: "Een kindertraktatie moet bedoeld zijn voor de kinderen, en niet om jezelf als Supermoeder in de markt te zetten".
  Het idee wat ik het leukste vind is de soepstengel met vingerpoppetjes. Maar met 30+ kinderen in de klas kom ik al snel op behoorlijk wat geld uit en dat vind ik ook wat overdreven.

  • Dat het niet mag op school herken ik. Helaas werd daar op de basisschool van mijn kinderen niet de hand aan gehouden. Zelfs de docenten trakteerden toch op chips, dus dat schiet dan niet op natuurlijk.

 6. Ik word al moe als ik alles bekijk, en dan denk ik alleen maar: blij dat ik geen kinderen op de basisschool meer heb! Dat was 25 jaar geleden toch nog een stuk makkelijker. Ik hoorde pas een soort noodkreet van een schooljuf op de radio: het trakteren afschaffen, gewoon 1 dag per jaar daarop "alle jarigen"vieren, d.w.z. 1 dag met traktaties of activiteiten of in ieder geval een feestelijk iets. De jarigen worden op hun verjaardag natuurlijk wel gefeliciteerd en er wordt gezongen, maar verder geen traktaties. De juffrouw zei ook dat ze op school bijna elke dag wel een traktatie kreeg, en dat loopt eigenlijk de spuigaten uit. Verder is er veel verschil; sommige ouders met veel geld/sommige weinig geld, sommige erg creatief/anderen niet en dan krijg je hele grote verschillen in tractaties. Ik vond dat wel een goed idee, en het lijkt me dat het erg veel rust geeft, voor iedereen. Het is even een omslag, maar ik denk dat het zou kunnen werken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder