Reacties

Action: je weet wel die leuke winkel! — 50 reacties

 1. Ik probeer er niet te vaak binnen te gaan... ze hebben zoveel leuks en ondanks dat ik daar nog wel goed tegen kan en niet altijd vanalles niet nodigs meeneem lukt het niet altijd.
  En ik zou er nu eigenlijk ook weer een langs moeten... :-)

 2. Ha leuk onderwerp,er zijn 2 ketens in Nederland die niet lijken te lijden onder de crisis:Ikea en Action,gewoon omdat ze lekker goedkoop zijn.

  Ik probeer zo min mogelijk bij de Action te komen omdat je inderdaad de hele kar volpakt en jezelf vertelt dat je dat echt allemaal nodig hebt,dus ik maak gedurende de maanden een lijstje en ga dan een keer.

  Potten,pannen,bestek,schuursponsjes,schoonmaakartikelen,deur of badmatten,kussenhoesjes ,sfeerartikelen en vooral kerstversiering en lampjes neem ik dan mee.

  Mijn man de klusser koopt daar verfartikelen,bevalt hem prima.

  Vorig jaar een mooie lantaren bij Action gekocht,stond bij Blokker en Marskramer in de etalage,3 keer duurder,kijk daar wordt een mens blij van ;)

  • Dan valt ook op hoeveel duurder Xenos is in vergelijking met Action. Een kunstorchidee in bloempot vroegen ze bijna 20 euro voor :-0 Heb hem vlug weer weggezet.

  • Ja, dat is extra leuk hè, als je het elders veel duurder ziet?! Ik heb een zwager die best een beetje een snob is, maar die was helemaal aan het vertellen hoe hij een lamp voor zijn kantoor bij de Action had gescoord. En dat die elders wel 150 euro kostte!

 3. Ik ben fan van de action.(schaam schaam) Ik loop zeker 2-3 keer per week naar binnen. 'School'koeken voor de kids/man. Gister hadden ze ontbijtkoek van het bekende merk, nu alleen Leo Veensma nog........ € 0,69 voor een koek. Meteen 6 stuks ingeslagen.
  Wraps, papier, enveloppen enz.enz. Heb wel even verbaasd gekeken een zwangerschapstest voor € 1,49 ! (je zou hem bijna kopen :))))

 4. Ik kom niet zo heel vaak bij Action, maar afgelopen week dus even wel. We zijn nu druk met klussen in huis en ik moest sanitairkit hebben. Kostte bij Action nog geen 2 euro. Bij de bouwmarkt kost het (dacht ik) rond de 8 of 9 euro. Verder nog een kwastje, afwasmiddel, twee afwasborstels, 6 paar sokken voor manlief, een klokje voor aan de muur, een rieten vlinder en alles samen was ik rond de 11,50 kwijt. Ongelooflijk wat een prijzen.

  De wasmiddelen bevallen van deze winkel bevallen me ook goed. En binnenkort ga ik met een vriendin daar kunstbloemen kopen en maakt ze voor mij twee bloemstukken in hoge vazen voor in de vensterbank (voor de leuk en voor de verkoop).
  Ook kocht ik er destijds schoolspullen.
  Sommige dingen vind ik echt van mindere kwaliteit zoals de handdoeken en aanrechtdoekjes. Die zijn heel snel 'af' of krijgen scheuren.
  Ik koop er niet snel kleding. Ik vind dat het klein valt. Ik ben 1.74 en heb nogal lange armen en benen en het past me niet goed.

  • Ik heb dat jurkje gekocht, en dat gaat tot dusver goed gelukkig.

   Kunstbloemen heb ik er ook gekocht. Die zijn daar nog goedkoper dan bij de Wibra! Ik ben niet zo goed met tuinieren en ik heb ze in een plantenbak bij onze voordeur gezet. Dat staat lekker fleurig, en ik heb er toch geen omkijken naar.

  • Ik ben gek op bloemen, maar door de astma verdraag ik de geur en het water niet. Dan zijn kunstbloemen een uitkomst en nog een stukken voordeliger en minder werk.

   Dat is ook een goed idee om iets bij de voordeur te zetten. Ik heb nog een leuke zinken teil daarvoor.

 5. De vlooienbanden werken ook erg goed!

  Soms bevalt iets erg goed zoals WC-eend, dan ga ik snel terug om nog 2-3 te kopen want het assortiment is zeer wisselend soms. Ook de gezichtscremmetjes koop ik er vaak, met Russische tekst, ach ik weet al 50 jaar hoe je het gebruikt.

 6. ik vind de Action helemaal niets. De spullen zijn zo goedkoop dat ik me afvraag hoe de lonen en arbeidsomstandigheden zijn van de arbeiders die het maken. Ik vind niet alleen belangrijk wat ik krijg voor mijn geld, maar ook waar mijn geld heen gaat. Ik betaal liever wat meer in winkels waarvan ik weet dat mijn geld goed besteed is. Zo heeft op deze site rankabrand.nl/modeketens/Action de action 0 uit 20 punten op de ranking duurzaamheid: arbeidsomstandigheden, klimaat, milieu.

  • Ben ik wel met je eens. Maar vraag me wel af of een Blokker, Xenos etc dan beter scoren of dat Action met minder marge genoegen neemt. Annamarie

 7. Ik koop vooral zeep, douchegel en knutselspulletjes bij Action. Ook koop ik er altijd bellenblaas. De rest van de winkel probeer ik te vermijden omdat ik dan geheid met te veel spullen naar buiten loop.

 8. Ik kom er niet dagelijks, maar haal er standaard b.v. toiletpapier en lampjes voor de auto. Die zijn daar lekker goedkoop. Ook haal ik er wel eens shirts voor vriend of dingetjes voor de tuin. Het is de enige winkel waarvan je echt nog het idee hebt dat de guldenprijzen zijn omgerekend naar europrijzen.

  • Mijn oudste zoon draagt ook t-shirts van de action. Ze blijven fantastisch in de was en kosten per stuk maar zo'n 3 euro. Hij draagt ze in de zomer en in de winter, en ziet er dus altijd hetzelfde uit… In een zwart t-shirt van de Action.

 9. JA, il mis de Action. hier heb je Chinezen die van alles en nog wat verkopen maar de kwaliteit is stukken minden dan die van de Action. Ik ben blij dat voor dat ik emigreerde ik bv ondergoed heel ruim heb ingekocht en zo kan ik nog wel het een en andere bedenken. Koester de Action maar ik mis hem meer dan de Hema

  • Zo, de Action die meer gemist wordt dan de Hema! Dat zegt wel wat. Ik moet altijd aan die boektitel denken 'Ik mis alleen de Hema' en het vervolg 'Ik mis nog steeds de Hema'. Misschien komt er nog wel eens een derde deel met de titel: 'Ik mis de Action'!

  • Ik mis hem omdat je er echt van alles kan kopen , vaatdoekjes bestaan hier niet. De theedoeken die hier verkocht worden drogen voor geen meter af. Echt gewoon die huis en tuin dingen die je daar voor een habbekrats kan kopen. Verzorgings spullen kan je hier alleen A merken kopen en schreeuwend duur. Hoe dat kan snap ik nog steeds niet want de mensen hebben een veel lager inkomen dan in de Westerse landen. Als er visite uit Neerland komt heb ik altijd wel een boodschappenlijst.

  • Hoe doen de mensen daar dat dan met de afwas? Een theedoek die niet afdroogt is inderdaad erg hinderlijk.

   En wat een apart verschijnsel dat de verzorgingsspullen zo schreeuwend duur zijn, terwijl mensen een lager inkomen hebben!

  • afwasborstels hebben ze hier ook niet. De meeste mensen gebruiken zo,n sponsdoekje en de afwas wordt bij de meeste na het afwasssen goed afgespoeld en drogt dan op het afdruiprek. De meeste boodschappen zijn hier duurder. Wij wonen in de grensstreek en daarom gaan we vaak naar Kroatie of Bosnie boor de boodschappen.In Kroatie heb je heel veel Duitse zaken

 10. De action.. Ik loop er een paar keer per jaar wel 'even' binnen. Niet omdat ik dan perse iets nodig heb, maar gewoon om te snuffelen. Ik heb wel al een paar keer het woord 'action' en 'kinderarbeid' in één zin gehoord, maar weet er het fijne niet van. Ik kan me ook wel vinden in de reactie van Mathilde, dat het wel belangrijk is waar je geld heen gaat. De artikelen waar het vooral om ging qua kinderarbeid waren bewerkte kaarten en kinderspeelgoed/(verkleed)kleding waar handmatig nog kraaltjes/dingetjes opgezet waren. Maar zoals eerder gezegd, het fijne weet ik er niet van. Spullen van bekende merken koop ik er wel, dat wordt bijv. ook gewoon in de supermarkt verkocht, dus ik ga er van uit dat die dingen oke zijn.

 11. Bloempotten van Elho zijn ook fijn! Drie euro bij de Action en 16 euro bij de Praxis en Intratuin. Precies de zelfde! En gemaakt in Nederland ook nog, maar best veel wat ze hebben is gemaakt in NL of Europa. Speelgoed en kleding enzo koop ik er niet, maar voor dingen als bloempotten, kwasten en afplaktape, kerstspul, knutselmateriaal en poetsdoekjes komen we er wel.

  • Jeetje dat is echt een enorm prijsverschil! Zeker als het precies dezelfde potten zijn zeg. En fijn om te horen dat veel gewoon in Nederland is gemaakt. Daar is dus niets mee!

 12. Ik merk dat ik wat in dubio sta; net als Mathilde zegt, ook ik vraag me af hoe ze aan die lage prijzen komen. Met wasmiddelen en verzorgingsproducten schijnt het dat ze restpartijen opkopen die in Rotterdam blijven staan, en die anders weg gegooid zouden worden, puur omdat ze teveel verscheept zijn. En daarom zijn daarvan de prijzen zo laag. Dat vind ik dan wel weer goed, ze gaan blijkbaar nog verspilling tegen ook. Maar wat kleding etc. betreft heb ik geen idee waar het vandaan komt.

  Aan de andere kant zijn ze wel lekker goedkoop, voor relatief goed spul. Handdoeken vind ik er juist wel weer fijn; goedkope handdoeken hebben al snel zo'n 'laagje' waardoor ze niet goed af lijken te drogen, en dat hebben die bij de Action niet.

 13. Ik koop bij de Action heel veel knutselspullen voor mijzelf en voor de kinderen, voor de kinderen ook nog stickers en schoolartikelen. Bakblikken, dingetjes voor in huis, kaarten, paraplu's, mierenlokdoosjes, spul voor het onderhouden van het gras, mandjes, poetsdoeken. De washandjes heb ik er ook gekocht en je ziet wel verschil met de Hema, maar ze werken beide goed.
  Wat ik er niet koop is wasmiddel, speelgoed (zomaar kapot) en kleding/schoenen.
  Ik vind het een heerlijke winkel en mag van mijzelf daar dan ook 1x per maand heen. Want het is wel zo dat je er vaker uit komt met meer dan je op je lijstje hebt te staan. Maar als het goed bevalt ga ik wel eens eerder terug want het assortiment wisselt ook wel.

 14. Leuke winkel, zit tegenwoordig dichtbij. Die koopaanpulsen heb ik tegenwoordig beter in de hand. Kleding haal ik er eigenlijk zelden. Die schoolplaat is geweldig, die heb ik gemist!
  Speelgoed haal ik er ook wel, maar geen autootjes enzo meer want die zijn zo kapot.

  • Mooi hè, die schoolplaat?! Dat was een paar jaar geleden, maar ik hoop dat ze ze nog een keer krijgen. Ik heb nu de winter en zomer versie.

 15. Ik kom er af en toe, er zit er eentje in het dorp hier naast, maar op een plek waar verder niets zit en om dan alleen voor de Action de bus te pakken doe ik niet zo gauw. Meest verleidelijke is de afdeling knutselwaren.
  Bij de Action in Vlissingen is die volgens mij het allergrootste.
  Daar wordt ik wel hebberig van.
  Gelukkig is Vlissingen een paar uur reizen hier vandaan dus ik kom er niet dagelijks

  • Hier in Doetinchem is de Action ook verhuisd naar een uithoek, waar verder niets is. Eerst zat hij tussen de Lidl en AH ingeklemd, en dan ging ik na de saaie boodschappen als traktatie nog even naar de Action! Maar ondanks de slechte lokatie is het er nog steeds druk.

   Zelf kom ik er niet meer sinds onze verhuizing naar het platteland, want in het dorpje Varsseveld zit een veel mooiere Action. Precies op tijd!

  • Ik tref het hier :-)
   Op een paar minuten fietsafstand heb ik op één rij: bloemenwinkel, wibra, aldi, action en lidl.

 16. ik kom er niet vaak, sta ook immer in dubio, waarom is dat spul zo goedkoop?
  Speelgoed vind ik ook de moiete niet waar snel stuk, en het is het allemaal net niet.
  Wat koop ik er dan wel?
  BBQspul, houstkooldingesen en teken/verf/knutselspul, maar dan weer geen potloden en stiften, schriften enz wel.
  En wat verder mij kan verleiden oke zo eerlijk ben ook ik :-D daarom is het maar goed dat hier in het dorp er geen is :-)

 17. Ik moet ervoor rijden dus ik spaar mijn wensen op.
  Meestal kantoorspullen, microvezeldoeken en lichaamsverzorging.
  Snel lopen in de winkel, anders zie je teveel en zit het weer hop in het wagentje en is die bon ineens veel langer dan gepland.

  • Oh ja! Die lijkt er inderdaad op! Die heb je in Winterswijk ook. Hij oogt kleiner en knusser dan de Action vind ik. Maar ze hebben dus ook minder.

  • klopt, wel veel hetzelfde maar sommige dingen net ietsje anders.

   (ik vond er leuke plaksteentjes en tape die Action net weer niet had)

 18. De Action is inderdaad heel goedkoop en daarom ook heel populair. Een groot nadeel is dat andere winkels er heel erg onder te lijden hebben.
  Mijn broer had een boek- en kantoorboekhandel die helaas vorig jaar failliet is gegaan. De zaak bestond al ruim 60 jaar en stond bij iedereen in de "stad" heel goed bekend. Het was dan ook een enorme schok voor onze stadgenoten toen ze hoorden dat de zaak noodgedwongen moest stoppen.
  Ik wil niet beweren dat het alleen maar door de Action komt dat de zaak failliet ging, maar ik denk wel dat het een behoorlijke mede-oorzaak is geweest.
  Voor andere winkels is het dus heel triest; er is niet tegenop te concurreren.
  Let wel: ik kom er zelf ook, hoor, ik moet/wil zelf ook op de kleintjes letten. Het is dus allemaal nogal dubbel...

  • Ik kan me zeker voorstellen dat je broer een boel klandizie verloor aan de Action.
   Kantoorspullen zijn daar natuurlijk erg goedkoop….

   Het is wel triest als winkels niet kunnen opboksen tegen het geweld van zo'n keten. Anderzijds kan zo'n keten ook juist weer voor klandizie zorgen heb ik begrepen. Want een keten zoals de Action lokt mensen naar een dorp of stad en daar profiteren andere winkels dan ook weer van.

   Maar in Varsseveld bijvoorbeeld kan ik me voorstellen dat de Zeeman en Blokker ook wel lijden onder de Action. En zij zijn zelf nota bene ook ketens.

 19. energiekevrouwenacademie . nl / het-grote-cholesterol-doolhof-laat-je-niet-misleiden

  /HV ik kan op het moment niet e-mailen en stuur je deze link in stukjes kan om een of andere reden niet aan een stuk.Bij een onderwerp waar het totaal niet op slaat maar zo heb je hem dan wel..

 20. Eigenlijk ben je een dief van je eigen portomonnee als je hezelfde artikel koopt bij een zaak waar alles veel duurder is!
  Bijv: die sanitairkit of purschuim scheelt 6/7 euro per tube, benzinekosten heb ik er zo uit, want ik moet wel altijd 5 km rijden voor een action.
  Ik ga er dan ook maar een paar keer per jaar naar toe en koop dan "voorraad" van bepaalde terugkerende gebruiksartikelen.

 21. For comparison, a hair on your head is about 80 microns.
  In general the ionic and germicidal purifiers
  emit little to no noise, they are compact in size and best
  of all- no filters to change. Being like a tower, it occupies
  little space keeping the floor space free.

 22. Ben ook een superfan van alle drie de winkels al staat de Action met stip op nummer 1
  heerlijk zet mij in de Action neer en ik heb de dag van m'n leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>