Reacties

Bullet journal: wat is dat, en hoe kun je dat doen? — 10 reacties

 1. Het ziet er wel handig uit, alhoewel ik niet zo van de lijstjes ben. Voel me er erg door opgejaagd en heb vaak het gevoel dat ik pas kan ontspannen/niksen als al die lijsten af zijn(ook al staan ze bij volgende week bij wijze van spreken).
  Maar ik ben wel dol op een papieren agenda, mooi vind ik die en het geeft me wel een beter gevoel van overzicht in de huiselijke tijdlijn en gebeurtenissen :-)

 2. Als ik dingen niet opschrijf, vergeet ik ze sowieso. En als ik ze wel opschrijf meestal niet, maar ik schrijf het soms gerust op de verkeerde dag op de kalender.

 3. Ik heb geen agenda, al heel lang niet meer. Ik probeer alles in mijn hoofd te onthouden en dat lukt heel aardig. Belangrijke afspraken zoals tandarts e.d. staan op afspraken kaartjes op mijn bureau en dat hou ik wel in de gaten. Ik wil zo min mogelijk opschrijven omdat je dan lui wordt in onthouden van dingen omdat het op papier staat. Hele belangrijke dingen zoals een vervolgafspraak in een ziekenhuis, daar ontvang ik dan daags van te voren een schriftelijke herinnering van als wake-up call. Ondanks mijn zorgvuldigheid met afspraken kwam het laatst toch een keer voor dat ik een afspraak had gemaakt met de huisartsassistente voor iets kleins. Het woord 'kleins' zal er mee te maken hebben gehad dat ik het was vergeten, want op die tijd was ik doodleuk met de hond gaan wandelen totdat ze me opbelde waar ik bleef...Ze kent mij goed en weet dat dit niet mijn stijl is dus moest er iets aan de hand zijn geweest waardoor ik niet kon komen maar ook niet kon afbellen. Dit zal mij nu niet meer zo snel gebeuren, ik moet dus nòg beter opletten dat ik afspraken nakom.

 4. Nav jouw post destijds, ben ik ook de Moleskine agenda gaan gebruiken. Eentje met Le petit Prince, op de voorkant ;-)
  Ik vind het een prima combi tussen agenda en ´schrift voor lijstjes´ aan de rechterkant. Daarnaast gebruik ik het adresboekje (want dat vind ik dan op papier wel vrij achterhaald) achterin om bij de letters bepaalde lijstjes bij te houden die langer houdbaar zijn (bijv. onder S wat ik mee moet nemen als ik weer in Spanje ben, etc.).
  Een aanvulling in verschillende ´codes´ lijkt me een handige.

  • Omdat ik via jouw post op de reclamelink had geklikt, kreeg ik later bij andere dingen vanzelf reclame van een Duits onlinebedrijf dat die dingen verkocht in beeld. Heb ´t daar uiteindelijk online gekocht.

 5. ik heb wel een to do list voor klusjes die ik moet doen op papier, maar andere afspraken sla ik op in mijn telefoon, geen dure smartphone hoor maar een hele simpele van 20 euro ,maar er zit wel een kalender op en daar zet ik al mijn afspraken op met een alarm zodat ik op tijd herrinerd word aan het feit dat ik die dag bijvoorbeeld naar de tandarts moet of iets dergelijks het alarm gaat ruim van te voren af zodat ik nog tijd genoeg heb om de afspraak na te komen, dit werkt voor mij het best omdat ik toch wel erg vergeetachtig ben geworden het afgelopen jaar.

 6. Dat lijkt me wel heel handig.
  Ik schrijf belangrijke afspraken op de kalender zodat iedereen in huis ze kan zien.
  Voor mijn blog houd ik een lijst bij in een computerbestand. Daarnaast heb ik altijd mijn aantekeningenboekje bij de hand.
  Maar het bullet systeem is wel heel erg handig. Nu wil ik er ook een.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder