Tarte Tatin met kersen: recept

We hebben twee kersenbomen, en elk weekend plukt mijn man zoveel mogelijk kersen. Al is het maar om de vogels voor te zijn! Want die komen graag bij ons kersen eten.

Dit weekend maakte mijn man van zijn kersenoogst een Tarte Tatin met kersen. Hij wist zelf trouwens niet dat het een tarte tatin was. Tot zijn verbazing moest hij de gebakken taart omkeren. En dat is wat een tarte tatin is: een omgekeerde taart!

Aanvankelijk dachten we dat de taart mislukt was. Want het deeg was heel erg dun. Maar het eindresultaat was prima! Kijk maar:

kersentaart makkelijk
Makkelijke kersentaart

Aan het eind van de middag was hij al helemaal op.

Het recept voor deze makkelijke kersentaart vind je op hier.

N.B. De kirsch uit het recept hadden we natuurlijk weer niet in huis. Deze taart is dus echt gemaakt met hele basis ingrediënten, die bijna iedereen wel in huis heeft!

Heb jij nog lekkere, makkelijke recepten voor taarten met fruit?

 

0/5 (0 Reviews)

11 Responses to Tarte Tatin met kersen: recept

 1. Ja! Nou ja ik niet, maar ik gebruik het recept wel. Makkelijk en heerlijk: de rabarbertaart van Teunie van Eenvoudig Leven 🙂
  eenvoudigleven.blogspot.nl/2011/04/winterjas.html

 2. Het ziet er lekker uit! Helaas zijn kersen niet mijn favoriete vruchten maar met ander fruit is het vast ook lekker. Is het deeg cake-achtig? Dan lijkt het me lekker om het te proberen met ander fruit.

 3. Natuurlijk appel en peren taart. Hier zijn de kersen nog bijna wit en de vogels genieten er al volop van dus vrees ik dat wij er niks van kunnen eten terwijl we 4 kersenbomen hebben.

 4. Heerlijk die kersen. Ik ben gek op kersen.
  Taart eet ik eigenlijk zelden omdat er meestal (veel) suiker in zit.
  Ik heb laatst wel een methode geleerd om razendsnel ijs te maken van vers fruit. Dat komt binnenkort op mijn blog.

  • Dacht ik ook onmiddelijk. Tarte Tatin wordt echt anders gemaakt en met appels en veel suiker die caramaliseert in de oven, je bakt die ook in een koekenpan met ijzeren handvat.

   Kersen ontpitten en invriezen gaat ook prima.

 5. Ziet er lekker uit! Wij hebben ook een kersenboom in de tuin, alhoewel we die nooit geplant hebben (met dank aan de vogels), maar er hangen nog maar een paar kersjes aan. Hopelijk volgend jaar een grotere oogst, dan zal het recept van pas komen 🙂

 6. Hoi,

  Wil het recept vanmiddag gaan maken, maar hoeveel zout heb je erin gedaan, in het recept staat niet aangegeven hoeveel

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.