Verzorgingsproducten in supermarkt of drogisterij?

verzorgingsproducten

k las ergens dat wij Nederlanders steeds vaker onze verzorgingsproducten in de supermarkt kopen.

En dat is balen voor drogisterijen die verzorgingsproducten verkopen.

Sterker nog: veel Nederlanders gaan graag over de grens naar een DM drogist.

Ik koop shampoo zelden in supermarkt

Nou ben ík trouwens niet één van die Nederlanders. Ik koop eigenlijk vrij zelden verzorgingsproducten bij de supermarkt. Meestal haal ik mijn shampoo, crèmespoeling en doucheschuim bij de Action, Zeeman, Wibra, Kruidvat of Etos. Daar is het vaak goedkoper, en ze hebben regelmatig goede aanbiedingen.

Tip Bij de DM drogist in Duitsland ben je nog voordeliger uit! Of kijk eens bij Medikamente die Grenze.

Verder koop ik eigenlijk zelden verzorgingsproducten. Wacht, nu herinner ik me er eentje die ik bij de supermarkt kocht! Een dagcrème van de Aldi, omdat die als beste getest was ooit. Maar meestal vergeet ik die te gebruiken.

Verzorgingsproducten: dagcreme Aldi als beste getest

Een goede reden om verzorgingsproducten bij supermarkten te kopen is als een product daar als beste getest wordt1 En dat was ooit het geval met de Aldi dagcreme! De dagcreme van de Aldi werd ooit als beste getest. Dat was voor mij destijds nog aanleiding om een potje te kopen. Hoe de kwaliteit van de Aldi dagcreme nu is, weet ik helaas niet.

aldi creme als beste getest

Baking soda tandpasta Kruidvat

Kruidvat verkoopt géén baking soda tandpasta. Wel kun je een grote pot baking soda bij Kruidvat kopen. En die zou je kunnen gebruiken bij wijze van tandpasta. Ben je op zoek naar echte baking soda tandpasta? Het bekende baking soda merk Arm & Hammer heeft baking soda tandpasta ontwikkeld. Onderstaande tube vind je onder andere op bol.com.

Screenshot 2023 09 06 at 16.07.21

Waar koop jij je verzorgingsproducten? Inderdaad bij de supermarkt of toch bij een drogisterij?

Lees ook mijn post over blauwe Nivea als dagcreme.

Similar Posts

14 Comments

 1. Laatst is uit onderzoek van de consumentenbond gebleken dat verzorgingsproducten in de supermarkt vaak goedkoper zijn dan bij de drogisterij. Zelf koop ik zelden zulke producten bij de supermarkt, want ik heb vaak toch het idee dat ze bij Kruidvat en Action toch goedkoper zijn en dan toch zeker de aanbiedingen. Misschien moet ik toch eens beter op de prijzen letten en kijken wat voor mij nou echt het goedkoopste is.

 2. Shampoo en douchezeep koop ik bij de drogisterij in de aanbieding. 1+1 gratis.
  Maar alle andere verzorgingsprodukten haal ik of bij de supermarkt of de drogisterij. Het is maar net hoeveel tijd ik heb en hoe het met de voorraad zit.

 3. Een shampoo op basis van cocos bij de tuinen kocht ik pas, samen met die Argan olie. Ik vond ja haar immers zo mooi glanzen.

  Zuinigaan vindt toiletpapier horen bij persoonlijke verzorging, die koop ik bij de Action.

  In het huis zijn zeepdispensers. Uiteraard de overbekende uit de supermarkt, maar ook twee hangende bij de douche.
  1 voor shampoo en 1 voor zeep. Eerst vulde ik ze beide met vloeibare witte zeep van de Action. Nu heb ik de zeepdispenser gevuld met lavendel vloeibare zeep van de Makro. Ruikt heerlijk.
  Deze dispensers hebben een geplastificeerd plaatje gekregen van een haar met zeepsop en een zeepblokje.

  Jaarlijks krijg ik 10’procent verjaardagskorting en dan koop ik de hele meuk van handencreme tot gezichtscreme bij de Haarshop, samen met haarverf.

  Mascara bij de Hema en lippestift heb ik nog voldoende voor de komende jaren.

  1. Nou, niet echt. Kennelijk is het zwemmen vreselijk slecht. Vlak voordat ik naar de kapper ga, doe ik echt mijn best. Maar verder niet zo.

   Voor mij werkt het het best om het voor het wassen lang in te laten werken, minimaal 20-30 minuten.

   Hopen dat de cocosshampoo goed zijn werk gaat doen, en ik heb nu het gevoel dat dat ook gaat lukken.

 4. Bij de supermarkt. Gewoon omdat dat handig is want daar loop ik toch al. Ook daar heb je vaak 1+1 gratis.
  Ingrid

  1. Bij mij zit de Kruidvat naast de supermarkt : )
   Eerlijk gezegd is het zelfs een beetje mijn beloning om na de saaie boodschappen even naar de Kruidvat te gaan.

 5. Ik gebruik nooit shampoo voor mijn haar, maar uitsluitend crèmes-spoeling en dan nog de goedkope soort van 34 cent voor 300 mg bij de Etos van Voordeel Selectie. Ik was elke dag mijn haar omdat het anders rechtop blijft staan en ook omdat mijn hoofd anders niet lekker fris aanvoelt als ik mijn haar niet elke dag kan wassen en lauw föhnen. Vaak koop ik een 2 = 1 betalen actie van wat ik altijd gebruik en dan haal ik het dubbele, heb ik er 2 gratis en kan ik weer een jaar voort totdat die zelfde actie weer eens langskomt.Ik gebruik nooit potten met iets erin, dat is niet fris omdat je er toch wel een keer met je vingers in zit te schrapen. Ook geen lip-balsem uit een klein potje bijvoorbeeld waar je steeds met je vingers in moet. Beter een draaistick of flacons met bodylotion b.v. de witte flacon ongeparfumeerde huid neutrale bodylotion 400 cl. van het merk Vaseline. Die ”vreet” ik en dient tevens als mijn dagelijkse make-up en dat is het dan en meestal bij Kruitvat in de aanbiedingen. Eyeliner bij de HEMA en met 1 zo’n potlood van 2 euro doe ik zeker een half jaar. Het puntenslijpertje kost meer en dat 1 keer per jaar. Ze verdienen niet veel aan mijn cosmetica gebruik. Naar de kapper ga ik ook al nooit en al 50 jaar niet meer, ik doe alles zelf en een goeie kappersschaar kost bij de HEMA 7,95 euro met één ice tempered snijblad en die andere is glad. Zo kan ik heel precies mijn haar knippen…

  1. Wat knap dat je zelf je haar kunt knippen! Ik kan het nog niet eens van mijn kinderen. Ik het één keer geprobeerd, maar het werd echt heel erg lelijk.

   Lippenbalsem in een stick vind ik ook hygiënischer dan zo’n potje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.