Reacties

DM drogist: waarom iedereen zo enthousiast is + 4 als beste geteste producten — 34 reacties

 1. Ben ik Duitsland, ga ik naar DM. We rijden er zelfs voor om. En ze zijn niet alleen goedkoop maar ook hun producten zijn goed. Handcrème, body lotion, shampoo alles van eigen merk. Extra ritje waard

 2. Ik ga altijd naar die in emmerich, is voor mij gevoel het dichtsbij vanuit Doetinchem.. vooral haarverf scheelt veel. Nu in Doetinchem ook die grenze winkel zit ga ik minder vaak naar Duitsland.

 3. De laatste tijd lees ik in blogland steeds meer verhalen hierover. Het prijsverschil met de Nederlandse drogisten vind ik echt bizar. Voor mij haal ik dat er echter niet uit, als ik naar Duitsland zou rijden. De benzinekosten zouden bij mij meer zijn dan het prijsverschil;). Maar goed, als ik nog eens in Duitsland op vakantie ben, moet ik geloof ik toch maar eens gaan kijken.

 4. Hoi Nicole,

  mijn ervaringen zijn: duimpje op!
  De winkel zit ook in Oostenrijk in het stadje beneden.
  Als wij er zijn gaan we voor de drogist ook altijd naar de DM.
  Ook voor foto's laten ontwikkelen en afdrukken. Tandpasta en shampoo, noem maar op.
  Hier in Haarlem hebben we nog een hele mooie, ouderwetse drogist.
  Van de Pigge. Mocht je ooit eens in Haarlem komen.... https://www.vanderpigge.nl/

  Groetjes van Marlou

 5. Ik woon te ver van Duitsland om erheen te fietsen, dus ik geef af en toe een bestelling door. Bv voor muggenspul, want in Duitsland zit in Autan een stof die in Nederland niet geregistreerd staat voor de verkoop. Autan met icaridin is minder slecht voor je lijf dan DEET en werkt ook tegen teken(ik ben veel buiten)

 6. Bij ons in de buurt geen DM wel een Rossmann. Ook lekker goedkoop. Vooral deodorant vind ik heel veel schelen. Alle soorten Dove kosten bij rossmann 1,39 en bij kruidvat sommige soorten bijna 4 euro. En zo is er veel meer. Met de app op je telefoon heb je ook nog coupons. Standaard een stuk of vier met 10 % korting.

 7. In België koopt ook iets voor de arm. In België kost bijna 12 euro. Hier in Nederland betaal zo 20 euro. Maar ik laat bezorgen. Kijk jij woont dichtbij. Dat scheelt enorm. In Buitenland is vaak wel goedkoper. In Nederland is uitgekookt met geld. Echt waar... Als je maar goed op let.

 8. Ik ken het wel van m'n fietsvakanties, maar ze zagen mij er te goedkoop uit. Eerder had je Schlecker in elk Duits dorp. Daar kocht ik nog wel eens wat. Was niet echt goedkoop. Beide doen me denken aan Kruidvat, daar heb ik nog een tijdje koffie gehaald. Tegenwoordig is de Hema op dat punt het goedkoopst. Deo of dergelijke koop ik ook af en toe bij de Action.

  • De DM drogist die ik ken is wel fijner dan de Kruidvat moet ik zeggen. Het is minder vol en rommelig en doet daardoor prettiger aan. Schlecker ken ik wel, die zat hier ooit ook in dorpjes in de buurt.

 9. Er zijn veel dingen goedkoper in Duitsland zo ook als je bijvoorbeeld dieren hebt de Fressnapf (Kleve maar hebben meer filialen) en mijn man koopt al jaren zijn bril(len) bij Fielmann monturen zijn een stuk goedkoper dan in NL en ze hebben zelfs brillen voor het zogenaamde 0-tarief dat wil zeggen dat het montuur gratis is en je alleen de glazen betaald (in zijn geval voor enkelvoudige glazen Euro 17,50 per paar) dus de gehele bril kost dan Euro 17,50!! De kwaliteit is prima maar er zijn natuurlijk ook merkmonturen die een stuk goedkoper zijn dan in NL. Neem wel de tijd want het is er altijd redelijk druk. Verder natuurlijk benzine, wasmiddelen, etc. etc. etc.

  • Dat van de dierenvoeding ga ik zeker onthouden voor onze Trixie. Die brillen zijn inderdaad spotgoedkoop dan zeg. Bij mij zijn de glazen meestal vrij duur helaas.

 10. Wij kopen er ook kattenvoer. Zelfde merk maar zeker 1 euro goedkoper.
  Ook textielverf. De luiers van Babylove zijn perfect. Scheelt de helft met Pampers.
  Je ziet Nederlanders met karrenvrachten vol weglopen.

  Omdat wij dichtbij Duitsland wonen staan we gratis in Kleve als we daar tanken.

 11. Geen idee! Nog nooit van gehoord zelfs en voor mij ook te ver weg. Gelukkig hebben we hier in een straal van 500 meter een Kruidvat, een Etos, een Trekpleister én twee gewone drogisterijen.

 12. Ik heb het geluk dat ik in Duitsland woon :-) Sommige filialen dichtbij de Nederlandse grens worden zo enorm druk bezocht door Nederlandse en Belgische klanten dat ik meestal een vestiging in een dorp verderop bezoek

 13. Ik ben daar ook weleens naartoe geweest en heb toen leuk e.e.a. kunnen inslaan (vnl datgene wat in NL allesbehalve verkrygbaar is, daar was het me nl om te doen), maar ja, heen en terug vanaf thuis 250km, dus niet bepaald vlak naast de deur.

 14. Naast de prijsverschillen vind ik het sortiment ook zo spannend. Die bio-voeding is heel interessant en ook niet duur, bij de babydingen hebben ze vaak veel meer dan onze etos hier, en de sfeer in de winkel vind ik heel mooi, niet alleen lekker opgeruimt maar ook licht en uitnodigend, gewoon mooi. En de heerlijke keuze aan reisverpakkingen oftewel proefjes. Eigen merk Mivolis voor vitamines en geneesmiddeln (en pleisters enzo) is ook heel goed! Sommige grote winkels hebben ook baby- en peuterkleding - fijn spul en ook duurzaam geproduceerd. Kattensnoep in crèmevorm zie ik bijna nooit ergens anders, feest voor me kater en mij. Het is 1 van de weinige dingen die ik mis in NL (als duitser in de randstad wonende).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder