Uiterlijke verzorging bij Wehkamp + top 9

uiterlijke verzorging

Bij Wehkamp denk ik in eerste instantie aan kleding en allerlei andere handige spullen. Maar wist je dat je er ook terecht kunt voor uiterlijke verzorging?

En met uiterlijke verzorging bedoel ik hier beauty, make-up en lichamelijke verzorging. Denk aan dingen als nagellak, lippenstift, parfum, maar ook een gezichtssauna, een weegschaal en een koortsthermometer.

Nederlandse vrouwen en uiterlijke verzorging

In het boek Het Poldermodel worden Nederlandse vrouwen beschreven als dames die niet zoveel moeite doen als het om persoonlijke verzorging gaat.

Nederlandse vrouwen hebben het bedrijf Crocs van de ondergang gered, dragen HEMA-ondergoed en knippen hun haar af als ze kinderen krijgen.

Maar volgens onderzoek van GFK besteden Nederlandse mannen en vrouwen 0,6 uur meer tijd per week aan uiterlijke verzorging dan het wereldwijde gemiddelde van 4 uur per week! Dus die weinig flatteuze omschrijving van Nederlandse vrouwen lijkt niet terecht.

Volgens marktdata.nl draagt van de vrouwen tot 30 jaar maar liefst 98 procent make-up en 61% Van de vrouwen die ouder zijn dan 60. Producten als nagellak en mascara worden wel degelijk gebruikt door Nederlandse vrouwen.

Hieronder een schattig nagellak flesje van Wehkamp:

uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging versus persoonlijke verzorging

Ik haal persoonlijke verzorging en uiterlijke verzorging vaak door elkaar. Maar het zijn twee heel verschillende dingen:

 • Persoonlijke verzorging is: de basisbehoeften (zoals slaap en eten) en vormt daarmee het fundament van de dag. De beroepen die hierbij horen zijn zorgberoepen. Denk aan verpleegkundige over verzorger.
 • Uiterlijke verzorging is: verzorging van bijvoorbeeld huid, handen en voeten. Bijbehorende beroepen zijn bijvoorbeeld pedicure, kapper, schoonheidsspecialist. Maar ook nagelstylist, een beroep dat steeds populairder wordt.

Top 9 van make-up producten!

Hieronder de top 9 van beauty producten die door vrouwen worden gebruikt. Met stip op nummer 1: mascara!

 1. Mascara 83%
 2. Lippenstift 57%
 3. Oogschaduw 54%
 4. Oogpotlood 50%
 5. Nagellak 41%
 6. Foundation 34%
 7. Lippenbalsem 28%
 8. Blush en rouge 27%
 9. Poeder 25%

Hieronder een voorbeeld van een lippenstift van de Wehkamp beauty afdeling:

persoonlijke verzorging

Het make-up aanbod op Wehkamp is heel compleet en varieert van budgetvriendelijke merken tot echte kwaliteitsmerken. Denk aan merken als Bourjois, Chanel, Dior, Essie, Max Factor, Maybelline New York en Rimmel London. Dat zijn merken die zelfs een make-up nitwit als ik kent.

Hoe zit het met mijn uiterlijke verzorging?

Ik hoor bij de minderheid van 29% van de vrouwen van mijn leeftijd die geen make-up draagt. Wel probeer ik tegenwoordig wat meer moeite te doen voor mijn huidverzorging. Dan doe ik na het douchen Nivea creme uit het blauwe blik op mijn gezicht. En dan vind ik dat ik enórm goed bezig ben. En ja, Wehkamp verkoopt ook Nivea!

Vroeger gebruikte ook nog wel eens poeder en lippenstift. Maar aan mascara en eyeliner heb ik me eigenlijk nooit gewaagd. Mijn jongste dochter is wel handig met make-up. Zij gebruikt bijvoorbeeld foundation en voor een blogfoto heeft ze mijn ogen wel eens voorzien van eyeliner. Ik moet zeggen dat ik het effect indrukwekkend vond. Wat dat betreft vind ik het heel knap wat mensen kunnen met make-up. Uiterlijke verzorging met behulp van lippenstift, nagellak enz. kan een flinke metamorfose teweeg brengen!

Waarom het zo handig is dat Wehkamp beauty producten heeft

Wehkamp is als een heerlijk warenhuis: het assortiment is aangenaam groot. Dat betekent dat je net zo makkelijk een wasmachine bestelt, als beautyproducten maar ook boeken! Dat maakt Wehkamp een laagdrempelige website, waar je terecht kunt voor vele producten.

En ik heb er goede herinneringen aan. Zo herinner ik me met groot genoegen de vroegere Wehkampgids. Mijn zusjes en ik konden daar uren zoet mee zijn. Met een pen zetten we rondjes om alle kleren en producten die we leuk vonden.

Leestip: Heatless curls

Ik ben wel benieuwd hoe het met de Huisvlijt bezoekers zit wat betreft uiterlijke verzorging. Wat gebruik jij op make-up gebied? Nagellak? Lippenstift? Of alleen mascara? Of meer?

Betaald partnerschap met Wehkamp

Similar Posts

16 Comments

 1. Ja, die enorme gids die vroeger op de mat plofte vond ik ook heerlijk! Lekker plaatjes kijken.
  Ik gebruik qua make-up helemaal niets en heb vorig jaar voor ‘t eerst van mijn leven een potje dagcrème gekocht. Dat vergeet ik dan vervolgens ook echt te smeren, dus die is nog bijna vol;).

 2. Ik gebruik een oogpotlood en af en toe mascara net als lipstick. Mocht het echt een feest zijn een blush, maar deze gebruik ik heel weinig.

 3. Zelf gebruik ik geen make-up. Wel reinigingsmelk, toner, hydraterende dagcreme en handcreme. Allemaal van Aphyta uiteraard.

 4. Tjonge, heb je even…

  ‘s Morgens bij het opstaan ‘droog’borstel ik m’n benen en smeer een dun laagje bodylotion. Ik reinig en hydrateer m’n gezicht en gebruik als make-up in ieder geval een wenkbrauwgel, concealer en lipstain en lippenbalsem, vaak ook wat mascara. Op werkdagen sowieso mascara en soms ook foundation, afhankelijk van hoe m’n huid eraan toe is (rosacea).

  Ik ben gek op gezichts- en lichaamsverzorging en geef er (te)veel geld aan uit. Daarnaast hou ik van mooie kleren, lingerie en schoenen. Hema en Crocs zijn beslist niet door mij gered :)

 5. Gekleurde lippenbalsem, neutrale kleur oogschaduw, concealer hier en daar, soms mascara. Soms ook wenkbrauwpotlood. En creme met zonnefilter. Vind het wel leuk om er met weinig makeup echt beter uit te zien. Gebruik het niet dagelijks.
  Wel veel smeren vanwege droge huid.

 6. Ik ben dol op make up. Als ik vrij ben draag ik altijd minstens oog make up(oogschaduw, concealer, mascara) en lipstick. Naar werk doe ik nooit make up

 7. Ik gebruik bijna iedere dag mascara, oogpotlood en lippenstift. En natuurlijk parfum, want daar ben ik gek op. Als het blotevoetenweer is, lak ik mijn teennagels. Op mijn werk mag ik op mijn vingernagels geen nagellak en heel af en toe lak ik mijn nagels als ik vrij ben, maar nog vaker vergeet ik dat.

 8. Ik gebruik alleen maar mascara. Bruine, omdat ik zwart te donker vind. Die koop ik gewoon bij de Hema omdat het daar lekker simpel is. In andere winkels word ik helemaal gek van de keuzemogelijkheden. Superlash en Maximaal dit en Curlzus en zo. Weet ik veel wat dat allemaal is. Ik wil gewoon bruine mascara :-(

 9. Wat huidverzorging betreft ben ik wel echt religieus. Altijd! Maar make-up ben ik steeds minder gaan dragen tot nu vrijwel niet. Als ik het dan wel weer draag denk ik altijd oh dit moet ik echt weer vaker doen! Maar het is zo slecht voor mijn huid. Dus ik hou ik het bij af en toe.

 10. Ik gebruik alleen make-up naar een feestje o.i.d. Ik heb wimper extensions en gellak nagels, ideaal! Wel ben ik heel secuur in mijn skincare routine.

 11. Ik gebruik altijd wel dag- en nachtcreme, maar make up is echt bij hoge uitzondering. Ik ben er niet handig mee en vind het vaak ook niet mooi staan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.