Jezelf mooier maken

Screenshot 2023 02 17 at 13.32.58 1

Als het gaat om persoonlijke verzorging in de zin van jezelf mooier maken ben ik nogal laks.

Mijn persoonlijke verzorging bestaat uit elke dag douchen, twee keer daags tandenpoetsen en 1 x per week mijn haren wassen en mijn oksels scheren. Oh ja, en 1 keer per drie weken epileer ik mijn onderbenen.

Maar als het gaat om persoonlijke verzorging in de zin van een dag- en of nachtcrème ben je bij mij aan het verkeerde adres. Dat vind ik doorgaans teveel gedoe. Tegenwoordig laat ik zelfs mijn haren grijs worden. Ik verf ze niet meer.

Soms een periode met Nivea in de weer voor mijn persoonlijke verzorging

Zo nu en dan lees ik een artikel over het belang van persoonlijke verzorging en dan schrik ik en ga een tijdje aan de gang met mijn Nivea creme uit het blauwe blikje. Tot de schrik wegebt en ik terugval in mijn vertrouwde routine van geen persoonlijke verzorging routine.

In 2010 deed ik nog wat meer moeite. Toen schreef ik onderstaande blogpost over jezelf mooier maken.

Jezelf mooier maken want het wordt lente!

Nu volgens Piet Paulusma de Lente heus in aantocht is, en morgen hoopt te arriveren, besloot ik dat het tijd was wat achterstallig onderhoud weg te werken! Dus bewerkte ik mijn benen met een epilator, schoor mijn oksels, en verwijderde met een pincet verdwaalde wenkbrauwhaartjes.

persoonlijke verzorging

Zelf haren verven en wenkbrauwen verven

En omdat het allemaal niks mag kosten verfde ik zelf mijn haren, en wenkbrauwen. Mijn haarverf koop ik tegenwoordig in Duitsland waar je voor 1,99 een flesje prima haarverf hebt. Die ook mijn post over de geliefde DM Drogist.

Ook al heb ik twee flesjes nodig, ik ‘verdien’ daarmee toch zo’n 18 euro, aangezien ‘haren verven’ bij de kapper een stuk duurder is. Hoewel een vriendin die in Hilversum woont me wist te vertellen dat een knipbeurt daar al gauw dertig euro meer kost dan in Doetinchem (De Achterhoek), dus de prijzen verschillen behoorlijk per provincie.

Nu ben ik helemaaal lentefris, en klaar om mijn benen te luchten en bevrijden van strakke leggings en broeken.

Jezelf mooier maken: wat doe jij eraan?

Heb jij een persoonlijk schoonheidsritueel?
Wat doe jij aan persoonlijk onderhoud?
Hoe vaak was je bijvoorbeeld je haar per week?
Scheer je je oksels of laat je het groeien?
En hoe is het onderhoud in de schaamstreek?

Uitwasbare verf is vaak helemaal niet uitwasbaar

In het kader van ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee,’ even mijn ervaring delen met zogenoemde uitwasbare haarverf. Nu ik mijn haren grijs laat worden merk ik dat de uitwasbare haarverf die ik altijd gebruikte helemaal niet uitwasbaar is.

Geen uitgroei met uitwasbare haarverf

Vanwege mijn vochtarme haar durfde ik nooit ‘echte’ haarverf te gebruiken. Dat zou slecht zijn voor mijn toch al droge haar. Ik dacht dat ik door uitwasbare haarverf te kopen, die je eruit wast met 24 keer wassen, ik de haarverf er langzaam maar zeker weer kon uitwassen. Dat had bovendien als voordeel dat ik geen lelijke uitgroei zou krijgen.

Maar in de praktijk blijkt die uitwasbare haarverf net zo stevig te blijven zitten als haarverf die je er niet uitwast. Misschien wordt één en ander nog beïnvloed door je  haarsoort en het merk haarverf, maar ik waarschuw toch maar even.

Kijk uit met de belofte van uitwasbare haarverf

Zo gauw je twee flesjes moet mengen is de kans groot dat je het er niet kunt uitwassen. Als het product in 1 flesje zit waarbij je niet hoeft te mengen is het een spoeling, en die kun je doorgaans inderdaad wél uitwassen.

Tip: goedkope haarverf vind je bij de Action. Ze hebben daar soms zelfs de bekende merken.

Zie ook mijn post Wenkbrauwverf Kruidvat en je haar wassen met groene zeep.

Bron afbeelding

7 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh