Reacties

Scheren of niet scheren, is het een vraag?! — 24 reacties

 1. Na de 'Veet'-reclames voor vrouwen, hebben Gilette en Braun nu ook al reclame-campagnes die de mannen vertellen dat ook zij zich moeten ontdoen van lichaamshaar (oksels, borst, benen etc.)
  Ik vind iedereen vooral moet doen wat hij/zij 'zelf' mooi vind.

 2. Nu ik bezig ben met een chemokuur heb ik nergens meer haar behalve op m"n benen en dat had nu net niet gehoeven..............

  Hannah

 3. Ik weet het nog heel goed, ik was 17 en zat op het strand in het buitenland. Ik was nog nooit bezig geweest met 'beenhaar' of 'bikinilijn'. Een jongen kwam naast mij zitten en begon een praatje. Opeens zei hij tegen mij:'Boys don't like that.': en hij wees naar mijn benen. Ik snapte eerst niet wat hij bedoelde, maar zág toen opeens die zwarte haartjes. Kleine haartjes die ik altijd als vanzelfsprekend had gevonden, die hoorden bij mij..maar vanaf toen niet meer....
  Ik ben nu 47 en scheer mijn onderbenen als ik rondloop in een rok met blote benen. En iedere keer weer denk ik aan dát moment in het buitenland.
  17 jaar lang hielt ik van mijn haren, waar ze ook maar zaten op mijn lichaam, maar vanaf dat moment keek ik heel anders naar mijzelf.
  Nu moet álles eraf en ook de jongens moeten er aan geloven..nét goed!
  Maar ik blijf mannen met mooie verzorgde baarden prachtig vinden!

  • Ik herken de ervaring en vind dat dus echt te ver gaan. Hoe dúrft iemand zicht te bemoeien met het lichaam van een (onbekende!) ander.

   Moet je je eens voorstellen dat vrouwen tegen wildvreemde mannen gaan zeggen dat een baard echt gruwelijk lelijk is…. Dat doen we toch ook niet?

  • En ook al zouden vrouwen dat tegen een individuele man zeggen - dan nog zou het niet zoveel impact hebben. En zou de betreffende vrouw voor gek worden versleten...

 4. In de zomer moeten de haartjes op mijn benen er aan geloven, in de winter mogen ze hun gangetje gaan.
  En mannen, moeten zeker niet aan die trend meedoen. Dat is althans mijn mening.

 5. Ik onthaar mij ook overal, maar moet toegeven dat het in de winter al eens wat langer op mijn benen mag blijven staan ;)

  Ik vind oksel- en beenhaar voor vrouwen echt niet mooi.

  Voor mannen vind ik dat ze zich niet moeten ontdoen van hun haar, ik vind het eigenlijk niet echt mannelijk als mannen zich kaal (benen, oksels, schaamstreek, borstkas) scheren. Hun baard dat mag geschoren zijn, maar hoeft niet.

  Grtjs

 6. Oksels scheer ik, benen hoeven niet omdat daar maar heel weinig blonde haartjes groeien. Bossen okselhaar of veel haar op benen vind ik niet mooi,maar echt, iedereen moet het zelf weten.

 7. Okselhaar had ik vroeger vrij veel maar na de overgang is dat geleidelijk verdwenen op benen heb ik nooit veel gehad. Schaamstreek scheer ik regelmatig vind het prettiger aanvoelen zonder haar daar.

 8. Mijn vriend scheert zijn oksels en ik vind dat wel heel fris, schijnt gebruikelijk te zijn op de sportschool.Ik scheer zelf mijn oksels, benen en schaamstreek.

 9. Misschien eens gaan lezen waarom dat haar er vanzelf groeit?
  Het is iets heel normaals maar door de tegenwoordige trends en mooi moeten zijn, wordt het beschouwd als iets abnormaals.

 10. Het is toch een persoonlijke keuze die je als vrouw maakt, trouwens bij mannen is het ook trendy.
  Er worden te veel schoonheidsidealen min of meer opgedrongen. Hans

 11. Haar op mijn benen heb ik nauwelijks en bovendien draag ik geen rokken. Dus benen scheren hoeft voor mij niet. Na de overgang is mijn okselhaar volledig verdwenen en daar is haar op mijn bovenlip en kin voor in de plaats gekomen. Dus scheer ik daar zo nu en dan, als ik te lui ben om het haar te epileren.

 12. ... En dan geef je zelf een tip voor een ontharingsmiddel... ;-)
  Ik heb blond haar op mijn benen, en niet zo gek veel okselhaar - en dan nog grijs ook. Dus dat scheer ik allemaal niet - ik vind het ook ZO mal dat we allemaal op haarloze 10-jarigen moeten lijken, als vrouwen! Dus ik lig schaamteloos (bijna) met mijn blote harige oksels onder het bestralingsapparaat... Schaamhaar scheren, daar moet ik helemaal niet aan denken - mijn huid kan er ook helemaal niet tegen, dat soort gedoe.
  Ik doe wél wat aan mijn baardgroei, dat vind ik gewoon erg lelijk! Daarvoor gebruik ik een epileer-apparaatje, dat werkt erg goed!

 13. Iedereen moet gewoon lekker doen wat zij (of hij) prettig vind. Zelf vind ik het altijd superlekker om met pas geschoren benen onder de lakens te kruipen. Maar dat kan ook gewoon mijn persoonlijke afwijking zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder