Reacties

Goedkope dagcrème even goed als een dure? Update 2024 — 53 reacties

 1. Ik gebruik Clinique. Ik was vorige week in een huidkliniek en daar zeiden ze dat t beste voor je huid is niks smeren. Maar dat is dan alleen maar zo als je dat ook nooit hebt gedaan.

 2. Ik smeer ook bijna nooit (ook al smeert dr schoonheidsspecialist me wel vanalles aan;)). En ik kan ook niet zomaar tegen alle crèmes, bij sommigen gaat m'n huid gewoon echt branden, dus ik heb hypoallergeen, wat allemaal weer duurder is. Maar nu heb ik eindelijk een crème gevonden die best goed gaat op m'n huid: Nivea hydraterende dagcrème voor de gevoelige huid.. Die voortaan smeer ik die, als ik soms smeer..

 3. Meestal van L'Oréal, Oil of Olaz of Diadermine. Ik kijk wel of er SPF inzit, maar dat zit tegenwoordig ook wel in de meeste foundations. Wanneer ik een goedkopere merk gebruik gaat mijn huid prikken, maar denk dat het niet zo heel veel uitmaakt welk merk.

 4. Ik smeer ook bijna nooit (ook al smeert dr schoonheidsspecialist me wel vanalles aan;)). En ik kan ook niet zomaar tegen alle crèmes, bij sommigen gaat m'n huid gewoon echt branden, dus ik heb hypoallergeen, wat allemaal weer duurder is. Maar nu heb ik eindelijk een crème gevonden die best goed gaat op m'n huid: Nivea hydraterende dagcrème voor de gevoelige huid.. Dus voortaan smeer ik die, als ik soms smeer..

 5. Ik smeer ook bijna nooit, als ik iets smeer is het kokos olie of olfijolie want dat is altijd wel in huis. Ik ben een zeer slechte consument wat dat betreft. Zo zonde om de crème weg te moeten gooien ivm over de datum.

  • Een aangebroken fles/pot is bijvoorbeeld gevoelig voor bacteriën na de termijn die is aangegeven. Het aantal maanden/weken staat op het product aangegeven. Handig is dus om met stift op het product te zetten wanneer je het hebt geopend. Dit doe ik ook met een zonnebrand middel. Een product verliest ook zijn werkzaamheid en bij zonnebrand daardoor extra belangrijk. Tip, door een spatel te gebruiken blijven je potjes veel langer fris. Flessen die nog nooit geopend zijn die tape ik met plakband dicht. Zo kan ik mij niet vergissen.

 6. Ik smeer wel, maar ja ik heb een eigen schoonheidssalon..ik ben dol op smeren ???? alhoewel ik weinig aansmeer.
  Mijn producten zijn van ik skin perfection. Worden gemaakt in omgeving Borne.
  Ik geloof er heilig in. Zeker uv bescherming!
  Ik nodig je uit bij mij in de salon, lijkt me heel gezellig.

 7. Ik gebruik alleen een dagcreme met UV-bescherming en zonder plastic troep etc. De laatste potten heb ik in Australië gekocht en daar kan ik zeker een jaar mee doen! Mijn moeder is 91 jaar geworden , ze gebruikte vanaf haar 40ste een dagcreme zonder op het merk te letten en haar huid leek zeker 20 jaar jonger!

  • Die blauwe pot heb ik ook eens geprobeerd. Maar dat duurde zo lang om in te trekken vond ik. Dan liep ik met zo'n wit gezicht rond. Of zou ik teveel gebruikt hebben?

 8. Ik ben zoals u ik smeer een tijdje en dan vergeet ik het weer ,ons moeder smeerde nooit en die had zeer weinig rimpels wij hebben gelukkig haar huid ge erft als ik smeer dan een dagcreme van de apoteek en nachtcreme van Mylene.

 9. Dagcrème van rituels met SPF. Was nooit van het smeren omdat ik de crème nooit lekker op mijn gezicht vind. Tot ik enkele jaren geleden een proefzakje van Rituals kreeg en toen was ik om. Potje is niet goedkoop maar doe er wel even mee dus heb ik het er wel voor over. Sindsdien smeer ik elke dag trouw.

 10. Etos eigen merk, de hypoallergeen serie. De vind ik het fijnst en is ook niet duur. Bovendien regelmatig een 2 voor de prijs van 1 aanbieding.
  Mijn ervaring is dat je zo min mogelijk spullen moet gebruiken. Ook niet teveel schoonmaken met scrubs enzo. Wel zonbescherming.

 11. In de zomermaanden gebruik ik een beetje kokosolie. In de koude maanden smeer ik alleen als mijn huid trekkerig voelt en dan gebruik ik liefst een beetje after shave balsem van de mannen. Tis voor een gevoelige huid en dat treft want dat hebben we allevier.

 12. Ik heb ook gewoon een goedkope van het kruidvat. Ik heb heel erg last van acne. Mijn huid kan niet veel hebben. Na verschillende (goedkoop en duur) uitgeprobeerd te hebben, heb ik geconcludeerd dat de tea tree in het bruinglas potje van het kruidvat het fijnst voor mijn huid is.

 13. In mijn familie hebben diverse mensen huidkanker door de zon. Dus elke dag een crème met UV filter. Ben niet echt merkentrouw maar ben helaas allergisch voor oa Nivea en Biodermal. Op dit moment gebruik ik Olaz, maar dan wel uit de aanbieding

 14. Ik smeer helemaal niks!
  Ben ik nu heel raar?
  Ik heb er niks mee, en ben 43 en heb volgens mij een goede huid, met weinig rimpels als ik leeftijdgenoten weleens zie;)

 15. Ik smeer nu elke dag met een crème van olaz met zonnefilter. 3 jaar geleden een plekje moeten laten weghalen van mijn gezicht. Zonneschade......dat wil ik verder voorkomen wil geen littekens meer....
  Vroeger smeerde ik niets....

 16. Onlangs vond ik een olie bij de Action, tegen littekens en andere onwenselijkheden. En daar heb ik nogal wat van ;-) Dus die doe ik nu voor de nacht op mijn smoeltje, en overdag Nivea soft. Vette nivea werkt ook lekker voor de nacht. en op mijn ogen -de huid eromheen dan- doe ik soms voor de nacht vaseline.

 17. Ik verzorg vanaf mijn 18e jaar mijn gezichtshuid consequent. Ik ben nu 45 en ik zal niet zeggen dat ik er járen jonger uitzie dan ik ben maar mijn huid is wel probleemloos en ziet er goed verzorgd en gevoed uit. Ik heb nog helemaal geen rimpels, hoogstens een paar kraaienpootjes. Jarenlang Jafra gebruikt (via huisverkoop/party) maar een jaar of 4 geleden definitief overgestapt op de Pomegranate-lijn van The Body Shop. Ik vind het heel belangrijk mijn huid goed te verzorgen. Ik zie het als een paar leren schoen, als je die niet af en toe eens insmeert met schoensmeer dan worden ze kreukelig en flets.

 18. Ik smeerde lange tijd net zoals jij (af en toe eens bij vlagen :-)). Tot ik een poosje geleden een hele fijne oogcreme en gezichtscreme vond via Iherb. Volgens mij ook zonder rare ingrediënten. Bij mij laten crèmes vaak zo'n vettig laagje achter en dat is bij deze helemaal niet het geval. De crèmes trekken er direct in en mijn huid ziet er echt beter uit dan daarvoor.

  Hè... nou lijk ik wel zo'n reclame van tv, maar goed... Ik ben er echt blij mee.

  • Wat fijn dat je ook resultaat ziet! Dat motiveert ook meer om te blijven smeren. Ik zie meestal geen enkel verschil, en dat is denk ik ook een van de redenen dat ik het smeren niet volhoud.

 19. Een schoonheidspecialiste vertelde mij eens dat het niet eens zoveel uitmaakt wat je smeert, zolang je huis er maar tegen kan. Het smeren op zich is wat het meeste doet voor je huis vertelde zij me. Wel moet je uit kijken dat in de zon en als het vriest dat je creme niet te veel water bevat, zoals bijvoorbeeld nivea uit het welbekende blauwe blikje dat wel aardig wat water bevat en dus in de zon kan zorgen voor verbranding en als het vriest voor bevriezing van de huid.

 20. Ik heb jouw oude dagelijkse routine nog steeds: ik doe niks. Ik kocht twee jaar geleden een potje dagcrème (goedkoop van Kruidvat eigen merk) en er is nog weinig uit. Alleen bij langdurige kou, als mijn huid erg droog wordt, smeer ik het op mijn gezicht, maar verder niet. Ik vergeet het ook gewoon...

 21. Tegenwoordig zit in steeds meer verzorgingsproducten hyaluronzuur. Dit spul kan irriteren.

  Tegenwoordig vind ik het leuk om zelf dagcrème te maken met bv smeerwortel. Is ook meteen een antirimpelcreme en verzorgingscreme. Eigenlijk zalf, want ik doe er geen water in.

 22. Interessant om te lezen! Wat ik zo weet van een huidtherapeute, is het allerbelangrijkste in een dagcrème de SPF factor. Wil je dat je huid in goede conditie blijft, niet beschadigd en je als pluspunt minder snel rimpels krijgt, dan is smeren tegen de zon het belangrijkste om dat voor elkaar te krijgen.
  Zo te lezen zijn veel crèmes sowieso al goed in vocht inbrengen en je huid soepel houden. Voor mij zou de SPF dan de doorslag geven. Dat mis ik alleen helaas in veel goedkopere crèmes.
  Leuk lijstje wel om eens te lezen zo :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder