Goedkope dagcrème even goed als een dure?

kruidvat dagcreme
3,49 bij de Kruidvat

Zo nu en dan krijg ik het op mijn heupen als het gaat over gezichtsverzorging.

Mijn normale routine als het gaat om gezichtsverzorging is dit: Niks.

Geen gezichtsverzorging

Ik doe zelden tot nooit dag- of nachtcrème op mijn gezicht. Behalve dus die keren dat ik me ineens zorgen maak over mijn gebrek aan huidverzorging. Dan koop ik paniekerig een potje crème en ga aan het smeren. Gemiddeld houd ik dat ongeveer 6 dagen vol. Dan komt de klad er weer in, en val ik terug in mijn oude gewoonte.

Maar ik geloof zeker wel dat het goed is om je huid te verzorgen. Een dagcrème beschermt immers tegen UV en dergelijke en voorziet je huid van voedingsstoffen en zo. Tenminste dat zeggen ze.

Lees ook mijn post over blauwe Nivea als dagcreme!

Kruidvat Hydro Dagcrème als beste getest

Op het moment zit ik weer in mijn lakse fase. Maar nu las ik dat de Kruidvat Hydro Dagcrème als beste getest is door Test Aankoop. Zij vergeleken 15 hydraterende dagcrèmes, en concludeerden dat ze allemaal ‘redelijk tot goed’ vocht in brengen.

Maar de beste was ook meteen de goedkoopste: De Kruidvat Hydro Dagcreme die maar 3,49* kost.

Dus die ga ik morgen meteen kopen!

Update paar dagen later…

Die laatste zin schreef ik op zondag.

Ik ging maandag dus in gestrekte drag naar de Kruidvat om die hydro dagcrème te kopen. Maar toen kwam ik Nivea care tegen voor de halve prijs. En die kun je niet alleen op je gezicht maar op je hele lichaam kliederen! Dus toen heb ik die gekocht!

Na het douchen smeer ik die nu op mijn gezicht en lichaam. En dan voel ik me helemaal tevreden over mezelf, omdat ik eindelijk mijn huid eens verzorg.

Niets is grilliger dan een consument ; )

nivea

Wat voor merk/type dagcrème gebruik jij?

*Ten tijde van het onderzoek kostte de crème 2,25. Die is dus ineens een stuk duurder geworden! Voor budgetvriendelijk huidverzorging kun je terecht bij de DM drogist!

Similar Posts

43 Comments

 1. Ik gebruik Clinique. Ik was vorige week in een huidkliniek en daar zeiden ze dat t beste voor je huid is niks smeren. Maar dat is dan alleen maar zo als je dat ook nooit hebt gedaan.

 2. Ik smeer ook bijna nooit (ook al smeert dr schoonheidsspecialist me wel vanalles aan;)). En ik kan ook niet zomaar tegen alle crèmes, bij sommigen gaat m’n huid gewoon echt branden, dus ik heb hypoallergeen, wat allemaal weer duurder is. Maar nu heb ik eindelijk een crème gevonden die best goed gaat op m’n huid: Nivea hydraterende dagcrème voor de gevoelige huid.. Die voortaan smeer ik die, als ik soms smeer..

 3. Meestal van L’Oréal, Oil of Olaz of Diadermine. Ik kijk wel of er SPF inzit, maar dat zit tegenwoordig ook wel in de meeste foundations. Wanneer ik een goedkopere merk gebruik gaat mijn huid prikken, maar denk dat het niet zo heel veel uitmaakt welk merk.

 4. Ik smeer ook bijna nooit (ook al smeert dr schoonheidsspecialist me wel vanalles aan;)). En ik kan ook niet zomaar tegen alle crèmes, bij sommigen gaat m’n huid gewoon echt branden, dus ik heb hypoallergeen, wat allemaal weer duurder is. Maar nu heb ik eindelijk een crème gevonden die best goed gaat op m’n huid: Nivea hydraterende dagcrème voor de gevoelige huid.. Dus voortaan smeer ik die, als ik soms smeer..

 5. Ik smeer ook bijna nooit, als ik iets smeer is het kokos olie of olfijolie want dat is altijd wel in huis. Ik ben een zeer slechte consument wat dat betreft. Zo zonde om de crème weg te moeten gooien ivm over de datum.

   1. Een aangebroken fles/pot is bijvoorbeeld gevoelig voor bacteriën na de termijn die is aangegeven. Het aantal maanden/weken staat op het product aangegeven. Handig is dus om met stift op het product te zetten wanneer je het hebt geopend. Dit doe ik ook met een zonnebrand middel. Een product verliest ook zijn werkzaamheid en bij zonnebrand daardoor extra belangrijk. Tip, door een spatel te gebruiken blijven je potjes veel langer fris. Flessen die nog nooit geopend zijn die tape ik met plakband dicht. Zo kan ik mij niet vergissen.

 6. Ik smeer wel, maar ja ik heb een eigen schoonheidssalon..ik ben dol op smeren ???? alhoewel ik weinig aansmeer.
  Mijn producten zijn van ik skin perfection. Worden gemaakt in omgeving Borne.
  Ik geloof er heilig in. Zeker uv bescherming!
  Ik nodig je uit bij mij in de salon, lijkt me heel gezellig.

 7. Ik gebruik alleen een dagcreme met UV-bescherming en zonder plastic troep etc. De laatste potten heb ik in Australië gekocht en daar kan ik zeker een jaar mee doen! Mijn moeder is 91 jaar geworden , ze gebruikte vanaf haar 40ste een dagcreme zonder op het merk te letten en haar huid leek zeker 20 jaar jonger!

 8. Ik ben zoals u ik smeer een tijdje en dan vergeet ik het weer ,ons moeder smeerde nooit en die had zeer weinig rimpels wij hebben gelukkig haar huid ge erft als ik smeer dan een dagcreme van de apoteek en nachtcreme van Mylene.

 9. Ik heb last een pot dagcreme bij de Action gekocht. Voor slechts 3,95. Een lekker smeerseltje, want ik kan niet buiten een lik dagcreme op mijn gezicht.

 10. Dagcrème van rituels met SPF. Was nooit van het smeren omdat ik de crème nooit lekker op mijn gezicht vind. Tot ik enkele jaren geleden een proefzakje van Rituals kreeg en toen was ik om. Potje is niet goedkoop maar doe er wel even mee dus heb ik het er wel voor over. Sindsdien smeer ik elke dag trouw.

 11. Ik gebruik sowieso weinig verzorgingsproducten/make-Up maar gezichtscrème, deo, doucheproducten en haarshampoo koop ik bij Lush.

 12. Etos eigen merk, de hypoallergeen serie. De vind ik het fijnst en is ook niet duur. Bovendien regelmatig een 2 voor de prijs van 1 aanbieding.
  Mijn ervaring is dat je zo min mogelijk spullen moet gebruiken. Ook niet teveel schoonmaken met scrubs enzo. Wel zonbescherming.

 13. In de zomermaanden gebruik ik een beetje kokosolie. In de koude maanden smeer ik alleen als mijn huid trekkerig voelt en dan gebruik ik liefst een beetje after shave balsem van de mannen. Tis voor een gevoelige huid en dat treft want dat hebben we allevier.

 14. Ik heb ook gewoon een goedkope van het kruidvat. Ik heb heel erg last van acne. Mijn huid kan niet veel hebben. Na verschillende (goedkoop en duur) uitgeprobeerd te hebben, heb ik geconcludeerd dat de tea tree in het bruinglas potje van het kruidvat het fijnst voor mijn huid is.

 15. In mijn familie hebben diverse mensen huidkanker door de zon. Dus elke dag een crème met UV filter. Ben niet echt merkentrouw maar ben helaas allergisch voor oa Nivea en Biodermal. Op dit moment gebruik ik Olaz, maar dan wel uit de aanbieding

 16. Ik wissel vaak van merk af, maar meestal kies ik wel voor budget merken. Af en toe koop ik wel eens een duurder merk, maar heel veel verschil zie ik niet eigenlijk tussen duurder en goedkoop.

 17. Ik smeer helemaal niks!
  Ben ik nu heel raar?
  Ik heb er niks mee, en ben 43 en heb volgens mij een goede huid, met weinig rimpels als ik leeftijdgenoten weleens zie;)

 18. Ik smeer nu elke dag met een crème van olaz met zonnefilter. 3 jaar geleden een plekje moeten laten weghalen van mijn gezicht. Zonneschade……dat wil ik verder voorkomen wil geen littekens meer….
  Vroeger smeerde ik niets….

 19. Onlangs vond ik een olie bij de Action, tegen littekens en andere onwenselijkheden. En daar heb ik nogal wat van ;-) Dus die doe ik nu voor de nacht op mijn smoeltje, en overdag Nivea soft. Vette nivea werkt ook lekker voor de nacht. en op mijn ogen -de huid eromheen dan- doe ik soms voor de nacht vaseline.

 20. Ik verzorg vanaf mijn 18e jaar mijn gezichtshuid consequent. Ik ben nu 45 en ik zal niet zeggen dat ik er járen jonger uitzie dan ik ben maar mijn huid is wel probleemloos en ziet er goed verzorgd en gevoed uit. Ik heb nog helemaal geen rimpels, hoogstens een paar kraaienpootjes. Jarenlang Jafra gebruikt (via huisverkoop/party) maar een jaar of 4 geleden definitief overgestapt op de Pomegranate-lijn van The Body Shop. Ik vind het heel belangrijk mijn huid goed te verzorgen. Ik zie het als een paar leren schoen, als je die niet af en toe eens insmeert met schoensmeer dan worden ze kreukelig en flets.

 21. Ik smeerde lange tijd net zoals jij (af en toe eens bij vlagen :-)). Tot ik een poosje geleden een hele fijne oogcreme en gezichtscreme vond via Iherb. Volgens mij ook zonder rare ingrediënten. Bij mij laten crèmes vaak zo’n vettig laagje achter en dat is bij deze helemaal niet het geval. De crèmes trekken er direct in en mijn huid ziet er echt beter uit dan daarvoor.

  Hè… nou lijk ik wel zo’n reclame van tv, maar goed… Ik ben er echt blij mee.

  1. Wat fijn dat je ook resultaat ziet! Dat motiveert ook meer om te blijven smeren. Ik zie meestal geen enkel verschil, en dat is denk ik ook een van de redenen dat ik het smeren niet volhoud.

 22. Ik gebruik kokos olie en als ik een minder vet gezicht wil gebruik ik amandel olie, het werkt allebei super goed en er zit geen troep in :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.