Reacties

Rondkomen van 1 euro per dag — 30 reacties

 1. Ik heb het boek ook gelezen. Wat ik wel heel leuk vond is al die gratis evenementjes die zij bezocht. Dat heeft mij wel in aktie gezet. Laatst zijn de kids twee middagen gratis naar een workshop fruit gegaan in de bieb. Ze kregen het gemaakte mee plus ieder een zak fruit! Die van mij zijn 10 en 11 dus aan de grote kant maar je kunt nu overal je schoentje zetten..gratis!
  groetjes mirjam

 2. Je hebt helemaal gelijk het is niet zo leuk als iedereen beweerd.
  Ik ervaarde het net als jij, helaas heb ik er wel mijn spaarzame centjes aan uit gegeven.
  leuke blog trouwens ik heb er al een hoop van opgestoken waar ik echt wat aan heb!
  groet van zonnestraal

 3. Hey, je hebt je broodbakmachine!
  Goed hoor, 15 euro is ook heel goedkoop.
  Ik vond het boekje van Kath Kelly erg leuk om te lezen, vooral vanwege de positiviteit die ze uitstraalde in haar verhaal.
  Ik vond het wel een beetje onwaarschijnlijk dat ze niet af en toe een mindere dag had (met koopneigingen ;)) en ik miste een beetje hoe ze thuis de dag doorkwam, want ze was eigenlijk de hele tijd onderweg!
  Maar leuk om te lezen, heb 'm al voor de tweede keer gelezen.

  groetjes,
  Lilian

 4. Oh, dat boekje heb ik ook geleend van de bieb! Leuk he? Zelf had ik ook al een logje op mijn blogje er aan gewijd. Het zet je wel aan het denken... Mijn jongste en ik zijn al eens bij de bieb naar een gezellige voorleesochtend geweest en gaan 5 december natuurlijk weer. En inderdaad, zoals anonymous al zegt, je kunt bij zoveel winkels je schoentje zetten! De Lidl, Super de boer, de dierenwinkel, de Welkoop, AH, Dirk van de Broek...misschien zijn er nog wel meer! Mijn jongsten doen overal aan mee. Tip; kleur de zelfmaakschoenen met krijtjes, dat gaat wat sneller, want als ze er veel moeten kleuren...
  Oh, het is hier overigens ook een invasie van kleurplaten bij de winkels op het moment!
  Groetjes van mama lieveheersbeestje.
  P.s. bedankt voor je complimentjes voor mijn deken!

 5. k Heb het boek wel zien liggen bij de boekhandel maar had geen geld (over) om het te kopen... Vond het gegeven wel erg leuk, vast een eye-opener voor velen. Maar als je niet uit vrije keus maar noodgedwongen met weinig geld moet leven is de uitdaging na 1 jaar niet zo leuk meer, denk ik zo...

 6. 1 pond per dag is meer dan 1 euro per dag dus is ook meer om uit te geven,heb het boek in nederlands en het engels en het is zeer insprirerend,er is wel een groot verschil of je alleen bent en redelijk jong of met een gezin en ouder

  • Ja, dat denk ik ook Wil. Het lijkt me iets waar je ook genoeg tijd en energie voor moet hebben. Het lijkt me iets waar je voortdurend mee bezig moet zijn.

 7. er zijn trouwens blogs die min of meer over dit soort dingen schrijven ,zoals living below the line door een girl namde Jack,challenging myzelf,en nog andere

 8. Morgen kan ik van 0,- rondkomen. Ik heb de boodschappen al binnen ;-)
  Ik zou het niet kunnen. Ik wil het niet eens. Ben wel nog steeds aan het minderen qua boodschappen uitgaven, maar het leven moet wel leuk blijven.
  Als het zou moeten, is het trouwens een ander verhaal.

  • LOL. Ik vraag me dan toch altijd af wat ze daar bij de boekhandel van vinden. Ik hoor vaak dat in je in de VS ook gewoon boeken kunt lezen in de boekwinkel, maar ik heb nooit het gevoel dat dit in Nederland ook zo geaccepteerd is eerlijk gezegd.

 9. Het vrekkenechtpaar heeft ook van die boeken, en Marieke Henselmans. Heel inspirerend. Ik heb als student en vrijgezel wel vaker van 50 gulden per week moeten leven, maar in je eentje is dat zo'n ramp niet. Als je kinderen hebt, lijkt het me verschrikkelijk.
  Bij de Nederlandse supermarkt krijg je geen waren mee voor minder geld, hoor. Wel ging ik vroeger op vrijdag tegen het einde van de marktdag langs de kramen en kreeg dan brood en groente voor weinng mee, soms gratis. De voedselbank bestond toen nog niet.

  • Goed dat je het zeg Irene. Ik had een lijstje met boeken toegevoegd aan de post, maar die was verdwenen. Er zijn inderdaad best veel leuke en informatieve boeken te vinden. En als je ze uit de bieb haalt ben je nog zuinig ook : )

 10. Ik kende het boek niet. Wij hebben een periode gehad waarbij ik het met heel heel weinig moest doen en ik werd er heel erg creatief van. Ik zou alleen daarom toch benieuwd zijn naar het boek. Om te kijken of ik truukjes had gemist:)

 11. Ik vind zelf de boeken van Marieke Henselmans inspirerender, en dit boek tegenvallen. Veel dingen waren - in ieder geval hier - niet realistisch.

  Ik heb zelf een paar maanden van wel erg weinig rond moeten komen. We hadden met z'n tweeën uiteindelijk een 22,- in de week voor boodschappen, dus 1,50 per persoon per dag, als de verplichte reiskosten van man om naar zijn werk te komen van het leefgeld af was. Daar moest op dat moment alles van, dus ook bijvoorbeeld extra reiskosten als we ergens anders wilden komen en het ov nodig hadden. Ik heb daardoor wel eens een week maar 10,- aan boodschappen kunnen besteden, omdat alles tegelijk kwam. En ja, het kan, in ieder geval als je ook bij de voedselbank terecht kan en heel, heel, heel creatief bent. Maar oh wat ben ik blij dat ik uit die situatie ben, en ik zou het dus echt nooit vrijwillig gaan doen om een punt te maken!

  • Poeh, dat is niet niks Jantine. Wat knap dat je de eindjes destijds toch aan elkaar wist te knopen. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn geweest.

 12. Ik houd van te veel luxe voor een euro. Maar wel knap die dedication. Vraag me wel af of ze dit deed om een ander probleem in haar leven te vermijden. Als je zo erg focust op je nieuwe levensstijl, dan denk ik vaak - misschien onterecht - dat het een afleiding is.

 13. Nee ze leefde niet van een euro per dag maar van een pond. En jaren geleden al. Ze kon toen voor die ene euro een brood of koekjes en smeerkaas en nog wat en nog wat kopen. Niet te vergelijken dus. En de had echt niet een voorraad voor een jaar in huis. Onzin dus om dat valsspelen te noemen. Er moest ook wc papier en zeep en tandpasta komen. Die had ze ook niet voor een jaar in huis.
  Ze gaat ook op huizen en huisdieren van mensen passen. Waar ze uit de koelkast mag eten.
  Ze doet zo veel gratis leuke dingen en komt achter zo veel maatschappelijke druk om maar te consumeren en de kopen en op te tuigen.
  Dat functionerings gesprek met haar baas b.v Dat hij schrikt dat meer geld dus geen motivatie hoeft te zijn om meer je best te doen
  En de druk van een vriendin om heel veel geld uit te geven om haar zelf op te tuigen als ze een vriendje dreigt te krijgen.
  Ik snap niet en nooit waarom ze toch altijd als oppervlakkig weg gezet wordt.
  Omdat ze niet de juiste motivatie zou hebben of zo..
  Ja ze spaart voor een bruiloft cadeau voor een broer. Wat maakt het uit.
  Ik ben erg gelukkig geworden van het boek.
  Er zijn zo veel gratis en leuke en interessante uitjes. Zeker belangrijk voor mensen die niks te besteden hebben om de deur uit te kunnen
  Die mensen zijn blij als er mensen op hun lezingen en bijeenkomsten komen.
  Waarom altijd zo minderwaardig doen over haar levensstijl . Omdat ze niet in het plaatje van huisje ,boompje beestje,gezinnetje ,hypotheek. Auto voor de deur. En zo voort .Is dat opeens extreem . Heel erg veel mensen moeten wel anders leven.. Die zijn er ook.

 14. 'k Ben niet te beroerd om goedkoop te shoppen. Bij Jumbo in Sluis, deze week, kocht ik 6 krentenbollen voor € 0,25 / 2 preien voor @ 0,50 / een salami (225gr., op vervaldag, daar is niets aan) voor € 1,50, en ga zo maar door... En du busreis, mijn jaarabonnement laat even over de grens toe...
  Lie(f)s.

 15. Kath Kelly maakte gebruik van veel gratis evenementen: gratis drinken en hapjes bij evenementen. Verder mocht ze van voorraden van anderen gebruiken bij het oppassen op huizen.
  Als je wilt, kun je ook nu nog wel voor 1 euro per dag leven. Dat doe je door veel statiegeld blikjes en flesjes te verzamelen en die in te leveren. Als je daarnaast wekelijks 1 of 2 Too Good to Go pakketten weet te scoren, dan kom je een heel eind met 1 euro per dag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder