Besparen op de kapper: 5 tips!

besparen op de kapper

Vandaag gaf ik 35 euro uit aan de kapper, omdat ik te vrekkig was om 32 euro aan de kapper te besteden en omdat ik wilde besparen op de kapper.

Rara, hoe kan dat?

Ik ga niet zo vaak naar de kapper: gemiddeld twee keer per jaar, als ik vind dat mijn haar er (te) slordig en onverzorgd uitziet.

Besparen op de kapper: De kapper is duur

Omdat ik maar zo weinig ga, vond ik altijd dat ik dan wel naar een goede kapper moest gaan. En die had ik gevonden. Ze hebben daar stoelen waarop je languit ligt, terwijl je haar wordt gewassen! Dus niks geen gedoe meer met een stijve, pijnlijke nek en ze komen professioneel en vakkundig over. Maar de laatste keer schrok ik toch van de prijs: 32 euro, voor wassen en knippen.

Besparen op de kapper

Dus toen er een half jaar was verstreken, besloot ik slim te zijn, en een goedkopere kapper te kiezen en zo te besparen op de kapper. Ik wist een gezellige kapsalon, in een woonwijk.

Toen ik belde voor een afspraak kon ik dezelfde dag nog terecht. Ik nam plaats in de stoel, de kapper knipte wat, en na zeven minuten was het al klaar. Een beetje verbaasd over de snelheid van de knipbeurt, en teleurgesteld door mijn spiegelbeeld dat nog steeds woest springend, droog uitziend haar had, vroeg ik:

‘Zijn alle dode punten er al af dan?’

‘Ja helemaal,’ verklaarde de kapster zelfverzekerd, en gehoorzaam stond ik op om af te rekenen.
Zestien euro kostte deze knipbeurt van 7 minuten.

Meteen door naar andere kapper…

Eenmaal in de auto greep ik in mijn haar, en ik voelde gewoon de prikkende dunne uiteinden, maar teruggaan wilde ik ook niet. Dus karde ik regelrecht naar het dorpje Zelhem, waar Ami kappers zitten, en je zo maar kunt binnenlopen zonder afspraak. Voor 19 euro werden daar alsnog álle dode punten geknipt.

Nu ziet mijn haar er netjes uit, maar ik baal vanwege de wetenschap dat ik voor slechts 32 euro een fijne wasbeurt had gehad, én een uitmuntend geknipt kapsel. Ik had flink kunnen besparen op de kapper….

‘En wat heb je nou geleerd over besparen op de kapper?’ vroeg mijn man.
‘Dat ik beter meteen naar de goede, duurdere kapper had kunnen gaan,’ antwoordde ik gedwee.
Want dit was echt een gevalletje ‘Goedkoop is duurkoop’…

Besparen op de kapper 5 tips

Hieronder een overzicht van manieren op te besparen op de kapper.

  1. Doe het zelf. Ben je handig met een tondeuze of schaar? Dan kun je jezelf of je gezinsleden zelf knippen. Helaas kan ik dit niet.
  2. Kies voor lange haren. Het is een feit dat je met lang haar minder vaak naar de kapper moet dan met kort haar. In theorie zeggen ze dat je met je lang haar elke 2 maanden naar de kapper moet, maar mijn ervaring is dat je het best langer kunt rekken.
  3. Maak gebruik van aanbiedingen van kappers, oftewel sla toe als het goedkoper is.
  4. Soms zoeken leerling kappers modellen om op te oefenen!
  5. Een kappersschool wordt vaak genoemd als een goede optie voor besparen op de kapper, maar ik vond de prijzen daar helemaal niet veel lager!

Leestips

*In 2022 bezocht ik Ami kappers en ik raad ze nu beslist niet aan. Toen ik naar buiten liep was mijn haar heel droog ondanks een speciale vochtinbrengende behandeling. Van narigheid heb ik het thuis opnieuw gewassen en er veel verzorgende producten in gedaan…

14 Comments

  1. willemien
  2. Dee

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh