Besparen op de kapper: 5 tips!

besparen op de kapper

Vandaag gaf ik 35 euro uit aan de kapper, omdat ik te vrekkig was om 32 euro aan de kapper te besteden en omdat ik wilde besparen op de kapper.

Rara, hoe kan dat?

Ik ga niet zo vaak naar de kapper: gemiddeld twee keer per jaar, als ik vind dat mijn haar er (te) slordig en onverzorgd uitziet.

Besparen op de kapper: De kapper is duur

Omdat ik maar zo weinig ga, vond ik altijd dat ik dan wel naar een goede kapper moest gaan. En die had ik gevonden. Ze hebben daar stoelen waarop je languit ligt, terwijl je haar wordt gewassen! Dus niks geen gedoe meer met een stijve, pijnlijke nek en ze komen professioneel en vakkundig over. Maar de laatste keer schrok ik toch van de prijs: 32 euro, voor wassen en knippen.

Besparen op de kapper

Dus toen er een half jaar was verstreken, besloot ik slim te zijn, en een goedkopere kapper te kiezen en zo te besparen op de kapper. Ik wist een gezellige kapsalon, in een woonwijk.

Toen ik belde voor een afspraak kon ik dezelfde dag nog terecht. Ik nam plaats in de stoel, de kapper knipte wat, en na zeven minuten was het al klaar. Een beetje verbaasd over de snelheid van de knipbeurt, en teleurgesteld door mijn spiegelbeeld dat nog steeds woest springend, droog uitziend haar had, vroeg ik:

'Zijn alle dode punten er al af dan?'

'Ja helemaal,' verklaarde de kapster zelfverzekerd, en gehoorzaam stond ik op om af te rekenen.
Zestien euro kostte deze knipbeurt van 7 minuten.

Meteen door naar andere kapper...

Eenmaal in de auto greep ik in mijn haar, en ik voelde gewoon de prikkende dunne uiteinden, maar teruggaan wilde ik ook niet. Dus karde ik regelrecht naar het dorpje Zelhem, waar Ami kappers zitten, en je zo maar kunt binnenlopen zonder afspraak. Voor 19 euro werden daar alsnog álle dode punten geknipt.

Nu ziet mijn haar er netjes uit, maar ik baal vanwege de wetenschap dat ik voor slechts 32 euro een fijne wasbeurt had gehad, én een uitmuntend geknipt kapsel. Ik had flink kunnen besparen op de kapper....

'En wat heb je nou geleerd over besparen op de kapper?' vroeg mijn man.
'Dat ik beter meteen naar de goede, duurdere kapper had kunnen gaan,' antwoordde ik gedwee.
Want dit was echt een gevalletje 'Goedkoop is duurkoop'...

Besparen op de kapper 5 tips

Hieronder een overzicht van manieren op te besparen op de kapper.

 1. Doe het zelf. Ben je handig met een tondeuze of schaar? Dan kun je jezelf of je gezinsleden zelf knippen. Helaas kan ik dit niet.
 2. Kies voor lange haren. Het is een feit dat je met lang haar minder vaak naar de kapper moet dan met kort haar. In theorie zeggen ze dat je met je lang haar elke 2 maanden naar de kapper moet, maar mijn ervaring is dat je het best langer kunt rekken.
 3. Maak gebruik van aanbiedingen van kappers, oftewel sla toe als het goedkoper is.
 4. Soms zoeken leerling kappers modellen om op te oefenen!
 5. Een kappersschool wordt vaak genoemd als een goede optie voor besparen op de kapper, maar ik vond de prijzen daar helemaal niet veel lager!

Leestips

*In 2022 bezocht ik Ami kappers en ik raad ze nu beslist niet aan. Toen ik naar buiten liep was mijn haar heel droog ondanks een speciale vochtinbrengende behandeling. Van narigheid heb ik het thuis opnieuw gewassen en er veel verzorgende producten in gedaan...

Similar Posts

14 Comments

 1. of dat je toch gewoon terug had moeten gaan en melden dat je absoluut niet tevreden bent en dat ze het kosteloos wel goed moeten doen.

 2. Tja, ik ben ook zo, maar gelukkig maak je dit soort fouten meestal maar één keer. Ik ga tegenwoordig in Spanje naar de kapper. Daar ben ik wel 2 keer per jaar en dat is net goed. Voor weinig sta ik fris geknipt weer buiten. Jochie en Man worden ook meteen gedaan en dat scheelt al gauw een paar tientjes met hier in Nederland (en met een beetje geluk trakteert mijn moeder ook nog eens :-)

 3. Ik vertrouw niet alle kappers, ik heb 2 weken terug mijn eigen haar in laagjes geknipt en het zag er net zo leuk uit als mn laatste laagjes kapsel voor 60 euro dus voor mij alleen als ik een heel speciaal kapsel wil. Geniet van je kapsel!! :)
  Groetjes Famke

  1. Wow, dat vind ik heel erg knap! Ik heb ooit geprobeerd de pony van een van mijn kinderen bij te knippen, maar ik kan dat dus echt niet. De pony werd echt heel raar dik. Ik durf nu echt niet meer zelf te knippen. Maar super dat je 60 euro hebt uitgespaard!

 4. Ik ga ook naar een wat duurdere kapper. Maar ik ga maar 2 keer per jaar dus dan kan dat wel. Ik heb weleens 'n andere uitgeprobeerd maar dan was ik dus ook niet teverden. Nu hou ik me maar bij dezelfde.

  Groet,Marga

 5. Niet leuk! Wil je er een keer goed uitzien, doen ze dit :-) Ik betaal rond de 18 euro voor de kapper. En ben er dik tevreden mee. Maar, net als jij zou ik echt niet teruggaan als me zoiets overkwam. Echt balen voor je.

 6. Het kan nog erger.
  Ik wilde mijn haar laten groeien.
  Dan moet je het af en toe toch wat laten bijwerken.
  Ik was pas verhuisd en mijn vertrouwde kapper zat opeens 125 km bij mij vandaan.
  In de eerste periode heb ik vier verschillende kapsalons in het dorp uitgeprobeerd.
  En vier keer werd, ondanks mij toch duidelijke wens, mijn haar rigoreus weer kort geknipt.
  De laatste keer kwam ik zelfs met stekeltjes van 2 cm thuis.
  (zie https://groups.omni-chat.com/kaleidoscoop onderaan de pagina)
  Als eenmaal de schaar erin gezet wordt valt er nix meer te redden.
  Ben nu al een paar jaar niet meer naar de kapper geweest.
  Het is nu eindelijk lang en moet nodig een keer, maar ik durf niet meer.

  1. Aargh, dat is balen Marlien! Ik zeg altijd maar dat ik het lang laat groeien, om heel duidelijk te maken dat ik er alleen de puntjes af wil. Mijn kinderen raad ik altijd aan om een plaatje mee te nemen, en dat te laten zien. Want er kan inderdaad nogal eens wat ruis zitten in de conversatie met je kapper.

  2. Zelfs een plaatje hielp niet.
   Die had ik bij me bij die laatste poging.
   Hier in dit brabantse dorpje zie je geen volwassen vrouwen met lang haar dus volgens mij kennen alle kapsters hier maar één coupe ;-)en dat is kort.

   Inmiddels heb ik wel geleerd dat de term halflang hier onbekend is.

 7. Zoiets had ik een keer precies andersom!
  Ik was veel bij mijn exvriend, en besloot ook maar daar in de buurt naar de kapper te gaan. De enige 'echte' kapper die ik kon vinden was duur, ik was bijna 40 euro kwijt, en mijn haar zat eigenlijk voor geen meter. Toen hij een paar weken later een flyer in de bus kreeg voor een thuiskapster die 13 euro rekende, bedacht ik dat het toch niet erger kon worden. Had ik dat adres maar eerder geweten, want zij wist wel raad met mijn dunne haar (ze stond stomverbaasd, want ze kon nog een beetje zien dat ik er eerst laagjes in had gehad, en daar had die kapper niets mee gedaan - terwijl laagjes knippen een van de makkelijkste manieren is om meer volume te creëren bij een kapsel)
  Zo zie je maar, duurkoop kan ook veel-te-duurkoop zijn.

 8. Ik betaal 16 euro en ben tevreden. Vaak krullen ze mijn haar ook nog wat. Wel moet je goed aangeven wat je wilt, als je eens wat anders wilt en niet een vast idee hebt, dan krijg je alsnog weer hetzelfde. Maar laatst heb ik aangegeven dat (en wat) ik awat anders wilde en dat hebben ze prima gedaan. Ik wil misschien nog een keer lowlights bij de kapper doen, maar daar twijfel ik nog over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.