Mislukte kapsels 5 tips om ze te voorkomen!

mislukte kapsels

Wie kent ze niet: de horrorverhalen over mislukte kapsels.

Bijvoorbeeld dat verhaal van die vriendin van het nichtje van de buurvrouw, en daar dan de dochter van.

Die had prachtig lang haar tot op de billen. Toen ging ze naar de kapper om de púntjes er af te laten halen. Met een rattekop en tranen in de ogen verliet ze de kapsalon!

Communicatie met je kapper is dus erg belangrijk! Want als de kapper jouw wensen niet goed begrijpt, dan heb je kans dat je haar niet zo wordt als je graag wilt. Daarom 5 tips voor een goed gesprek met je kapper.

Zodat je krijgt wat je wilt.

Zie ook mijn post over Kort pittige kapsels!

5 Tips voor een goed gesprek met je kapper en het kapsel dat je wenst. Voorkom mislukte kapsels!

 1. Met stip op nummer 1: neem een foto mee! Niet voor niets beweert het Engelse spreekwoord: ‘A picture paints a thousand words’. Met een foto kan je kapper precies zien wat je bedoelt. Woorden zijn overbodig. Zo heb ik zelf jarenlang geleurd met de foto van Julia Roberts in Pretty Woman. Dat was echt mijn droomkapsel. Meestal vertelde de kapper dan voorzichtig waarom mijn haar nooit zo zou worden. Maar ik voelde me in ieder geval wel begrepen!
 2. Wees eerlijk tegen je kapper. Verzwijg bijvoorbeeld niet dat je een paar weken geleden je haar met henna hebt behandeld als je een permanentje wilt. Want henna en permanent kunnen samen soms rare dingen doen. Ik weet dit helaas uit ervaring. Vertel het dus als je je haar recent hebt gebleekt, gepermanent of geverfd. Want dit zal een eventuele nieuwe behandeling  beïnvloeden.
 3. Luister goed naar je kapper. Als het goed is weet je kapper waar hij of zij het over heeft. Anders zou ik een andere kapper zoeken! Dus als je kapper tegen je zegt: ‘Jouw haar wordt echt nooit zoals dat van Julia Roberts, óók niet als je het laat permanenten!’ neem dit dan aan.
 4. Vertel je kapper wat je al geprobeerd hebt, en wat níét werkt. Als je bijvoorbeeld van jezelf weet dat je ‘s ochtends nooit de tijd neemt om je haar te föhnen, geef dit dan aan. Zo weet de kapper dat ze je haar niet in een model moet knippen dat veel onderhoud vraagt. Zo voorkom je mislukte kapsels.
 5. Geef als je de afspraak maakt alvast aan dat je graag uitgebreid advies wilt. Dan heeft de kapper de tijd voor je.

Mislukte kapsels voorbeelden

In onderstaand filmpje komen diverse mislukte kapsels voorbij:

Houd je niet van filmpjes? Dan vind je hier foto’s van mislukte kapsels.

Lees ook mijn post over grijs worden en hoe een haardonut mij staat : )

Hoe verloop jouw communicatie met de kapper? In welke stemming ga je meestal weer weg?

Deze post verscheen voor het eerst in 2014, en is geüpdate.

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik vind het tegenwoordig wel leuk om naar de kapper te gaan. Ze weten hoe mijn haar in elkaar zit en ze zorgen er ook altijd voor dat het zo leuk zit, dat het eigenlijk bijna zonde is om het niet tenminste een dag zo te houden.

 2. Na wel 10 verschillende kappers uit geprobeerd te hebben, heb ik eindelijk een kapster met een kapsalon aan huis gevonden die ECHT naar me luisterd.
  Het voelde de eerste keer gewoon onwerkelijk aan, om te merken dat ook zij wilde dat ik een leuk kapsel zou krijgen!!! En eindelijk kwam ik blij thuis,en liet ik trots mijn nieuwe haar zien, in plaats van twijfelend naar de badkamer te lopen en te bedenken hoe ik dit kapsel weer eens fatsoenlijk zou kunnen maken tot het weer bij gegroeid was. Ik ga dus nergens anders meer heen hihihi

 3. Ah, dat heb ik ook eens gehad. Laten bijpunten en een kwartiertje later was er ongeveer 15 cm! afgeknipt. Wat baalde ik toen.
  Ik ben wel vaker niet blij met hoe mijn haar geknipt word. Ik ben nu al bijna een jaar niet geweest en zal binnenkort toch echt weer moeten. Dan wil ik heel lange lagen zodat mijn haar net een beetje in zijn natuurlijke slag valt. Ik heb jarenlang laagjes gehad, maar dat blijkt nogal lastig te knippen, blijkbaar want ik heb al snel een onhandelbare bos krullend haar dat niet wil, wat ik wil. En soms knippen ze het ineens weer heel goed. Ik snap er niks van. Ik wil die lagen ook niet meer omdat het zo in mij gezicht valt en ik al een klein koppie heb.
  Leuk hoe je zoontje geknipt is!

 4. Ik ging gisteren naar de kapper. Ik heb lang krullend haar maar mu ik in de overgang raak, wordt het wat slierterig en valt het erg uit.
  Ik vond dus dat er wel een stuk af mocht. Ik zei tegen de kapster dat het haar nog tot mijn sleutelbeen moest komen en had een plaatje mee wat ik bedoelde.
  Je raadt het al… Het komt net onder mijn kin :(
  Het staat prima hoor, iedereen vindt het leuk en mij haar groeit snel, maar ik moet toch wel wennen…

 5. Mooie tips. Ik ben één keer met de tranen in mijn ogen bij een kapper weggegaan (en daarna ben ik uiteraard nooit meer bij die kapper geweest) en sindsdien ben ik vooral ook héél duidelijk in wat ik NIET wil. Ik heb nu een vaste kapster en die weet hoe ik het wil. Scheelt een hoop uitleggen en vind ik ideaal.

 6. Zoek net zolang tot je een kapper hebt gevonden waar je tevreden over bent.En blijf daar ook , zoek niet verder. Ik ben heel blij met mijn kapper,
  Zij knipt mijn best moeilijke haar al vele jaren.

 7. Ik kwam altijd met de foto van Caroline Tensen, waarbij er aardig werd gezegd dat ik toch geen zin had in uren föhnen s’ochtends

 8. Mijn kapper is afkomstig uit Irak en praat gebrekkig nederlands. Als hij vraagt hoe het moet antwoord ik met kort en toon de lengte met duim en wijsvinger. Nooit verkeerd begrepen geweest door die man.

 9. Waar sommige mensen bang zijn voor de tandarts, ervaar ik dat met de kapper. Vreselijk. Die gedwongen gesprekken en het resultaat dat nooit is waar ik op heb gehoopt. Een paar weken geleden ben ik naar een high end mannelijke kapper gegaan. En dat was een wereld van verschil! Een lekker gesprek en een coupe waar ik super blij mee ben.

 10. Uitstekende tips. Ik neem altijd een foto mee als ik bij de kapper ga.
  Ook vind ik het belangrijk om te vragen of het door mij gekozen kapsel veel “werk” zal zijn achteraf.
  Ik heb namelijk geen zin om elke dag een half uur te spenderen om mijn kapsel in orde te brengen.
  Ik ben eerder een type van wassen en klaar.

 11. Ik ga al lang niet meer naar de kapper omdat het kapsel nooit aan mijn verwachtingen voldoet. Ik knip mijn puntjes altijd zelf en verder gebruik ik goede producten om mijn haar te verzorgen. Een hydraterende shampoo en conditioner, en één keer per week een haarmasker. Dit werkt prima voor mij!

 12. Ik hou er dus echt niet van naar de kapper te gaan.
  Ik ben kaal geweest, dus van mijn haar blijven ze af.
  Nee, dat is overdreven.
  Maar kom ongeveer twee keer per jaar bij de kapper, en er is maar eentje die mij knippen mag.

 13. O, ik geef de kapper altijd de vrije hand. Dat vind ik leuker en ik heb er zelf geen verstand van wat bij mijn gezicht past

 14. Handige tips zijn dit. Ik neem ook altijd een foto mee van hoe ik mijn haar wil. Een keer is het mis gegaan: ze heeft mijn haar toen te kort geknipt

 15. Ik ga alleen maar naar de kapper om puntjes bij te knippen en de uitgroei bij te kleuren. Niets spannend dus. En ze kennen me dus ze vragen het niet eens meer.

 16. Ik ga altijd naar een kapsalon hier in de straat (Hizi Hair). En ik word ook meestal geholpen door dezelfde kapster dus zij weet wel wat ik wil. Stelt ook niet zo veel voor. Gewoon in model knippen. Maar ik ben altijd tevreden na afloop.

 17. Ja, ik zoek ook altijd voor mijn bezoek aan de kapper een foto op met wat ik graag zou willen. Zegt inderdaad meer dan het onder woorden proberen te brengen.

 18. Ik had nooit een vaste kapper, totdat ik Alessio tegen het lijf liep in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Sindsdien ben ik steeds met hem mee verhuisd. Hij weet precies wat hij moet doen. Als hij een keer iets anders wil uitproberen geeft hij dat aan en het werkt gewoon. Wat mij betreft nooit meer een andere kapper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.