Reacties

75 Knappe kapsels: voor lang en kort haar — 31 reacties

 1. ik doe er ook niet zo lang over, maar doe er wel altijd wat in om pluizigheid tegen te gaan. En een beetje model vind ik ook wel fijn. Want ik wil er ook wel een beetje verzorgd en leuk uitzien.
  En af en toe een bezoek aan de kapper is heerlijk!
  Mijn dochters hebben alle 2 lang haar, maar oudste doet het inmiddels zelf, middelste wil altijd alleen maar een paardenstaart en bij jongste kan ik me gelukkig nog wel lekker uitleven met vlechten en staarten.

  heb jij geen instagram trouwens??

 2. Ik op 10 het haar is namelijk bedekt onder een doek, maar een heel leuk boek! Als ik thuis ben wil ik wel wat leuks doen met mn haar zodat ik er steeds anders uitzie. Dit boek zou me daarbij wel op weg helpen ????

 3. Meestal draag ik mijn haar in een vlecht, soms draag ik mijn haar opgestoken. Bij mij groeit mijn haar juist heel hard. En nu twijfel ik of ik het op een lengte wil hebben dat handig is voor een vlecht of voor opsteken. Voor opsteken is het bij mij al snel te lang en dan past de klem niet meer. Ik heb ook licht krullend haar dat snel pluist.
  Als mijn haar los hangt zit het me snel in de weg. Ik houd ook niet van teveel speldjes enzo in mijn haar. Ook wil ik het niet meer kort. Ik vind het niet bij me passen.
  Ik ben niet lang bezig met mijn haar, maar na het wassen duurt het uren voordat het droog is.

  • Het klinkt wel heel mooi VeggieMo, want dat hele lange haar! Een vlecht is denk ik inderdaad de meest praktische oplossing als ik het zo lees.

 4. Na het wassen flink wat olie föhnen en gladmaken met stijl of krultang, maar als het regent komen de pluizige krullen weer tevoorschijn. En ik heb er niet elke dag zin in. Mijn haar groeit gelukkig wel snel. Ik heb vaak een staart of knotje of gestyled los haar.

 5. Nou ik ben er in 2 tellen mee klaar. Een kam of borstel erdoor, meer doe ik er niet aan. Behalve dan 2-3 keer per week wassen.

  Ik heb kort haar. Lang haar staat mij niet en ik kan er totaal niks mee. Want als ik lang haar heb dan valt het stijl naar beneden. Elastiekje en klemmen zakken er gewoon uit.

 6. Op het moment heb ik weer half lang haar, en draag het net als jij in een klem. Dus ben ik nu weer aan het bedenken om het toch weer in een schuine BOB te laten knippen, met als gevolg dat ik daarna weer ga sparen voor, juist lang haar ppfffff eigenlijk ben ik dus nooit echt blij met mijn haar. Oja langer dan 10 sec doe ik er dus niet over.

  • Dat herken ik :-) Ik heb jaren mijn haar in lagen gehad en dat kon heel leuk staan, maar vaak genoeg was het een woeste bos krullen. Opsteken of in een vlecht was dan weer lastig omdat de voorkant wat aan de korte kant was en mijn haar ook dan eigenwijs doet.
   Nu heb ik mijn haar op een lengte en flink over mijn schouders heen. Ik twijfel of ik er binnenkort een halflang kapsel van laat maken met alleen aan de voorkant ietsje korter omdat dat toch iets leuker staat. Deze week kan ik mijn nieuwe bril ophalen. Eens zien of ik dan beter weet wat ik wil.
   Want eigenlijk weet ik dat dus ook nooit,

 7. Zo'n boek is erg leuk, maar ik ben helaas niet zo handig. Ook al staat het prachtig omschreven ik bak er zelden iets van.
  Bij dochterlief lukt en staartje, vlechtje en knotje nog wel.
  Zelf heb ik een schuine boblijn en dat houdt in föhnen en stijltang ;)

 8. Ik ben wel benieuwd of er ook kapsels in staan voor echt lang haar. Bij mij variëert de lengte tussen onderste rib en uiteinde stuitje ongeveer. Los dragen doe ik alleen in de zomer ivm klitten door de dikke winterkleding. Na een leven met lengte ben ik handig geworden in kapsels, maar het blijft soms stoeien. Meestal is het een knot of een vlecht, want een gewone staart is net zo onhandig als los. Maar ik houd van mijn haar. Toen ik 2 jaar terug 40cm doneerde voelde ik me enigszins geamputeerd. Gelukkig groeit het terug.

  Maar als er nog mooie updo's in dat boek staan ga ik m ook eens bekijken!

  • Ik herinner me niet een foto van haren tot aan het stuitje. Maar er waren best dames bij met behoorlijk lang haar. Dus je zou eens kunnen kijken Huismusje.

 9. Nou dan ben je snel klaar. handig en leuk zo,n boek.
  Ikzelf heb half lang haar te kort om er echt iets mee te kunnen. heb vroeger echt heel lang haar gehad tot over mijn billen en heel dik maar dan kun je er ook weer niets mee. Opsteken kan ik wel heel leuk en charmant vinden.
  Sommige doen even hup hup hup en het zit als perfect en een ander is een half uur aan het steken met schuifjes en klipjes en klemmetjes het zit nog niet.
  Typisch is dat altijd dat je har op een gegeven moment gewoon niet langer meer groeit en op een bepaalde lengte blijft hangen.

 10. Ik vind 'kunstige' kapsels altijd zo tof om naar te kijken. Zit soms in de kerk kapsels te kijken;). Zelf föhn ik mijn haar elke dag, maar verder doe ik er niets mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder