Reacties

Downton Abbey 6 seizoenen en 2 films — 10 reacties

 1. yep ik ken de serie en kijk er graag naar eigenlijk ook om jou genoemde redenen. de manier van leven intrigeerd me. En ik zou niet weten wat ik zou willen zijn beide lijken me niets. bedienden zijn over het algemeen arm en de rijken leven zo leeg leven. En ik vind de grootmoeders rol ook het geweldigst of hoe je dat ook zegt.

 2. Ik heb de serie wel eens gezien, maar nog niet helemaal. Beide levensstijlen lijken me niet fantastisch, maar als ik moet kiezen, zou ik wel liever één van de ladies zijn, ik zou echt wel eens in zo'n prachtige jurk willen lopen!

 3. De keukens zien er altijd zo mooi uit. Ik zou kokkin willen zijn zoals Mrs. Patmore. Maar het is natuurlijk ook leuk om een tijdje alle 'rollen' te zijn.

 4. een leuke serie op de bbc in dit kader is op dinsdagavond om 10 uur.
  Een aantal gezinnen gaan dan terug in de tijd. Tot in detail. Zo verzuchte de moeder van het rijke gezin anno 1900 dat zij zo echt niet wilde leven.
  Ze kon niet veel meer als binnen zitten. De kinderen zag ze hooguit een uurtje per dag als ze door de nanny even langs gebracht werden.
  Morgen wordt het 2e deel uitgezonden, over de periode vlak voor of na de 1e wereld oorlog.
  De vorige aflevering is wel te vinden op het bbc youtube kanaal.

 5. Hoe het leven van de bedienden er uit zag, was in alle aspecten zeer afhankelijk van de familie waar ze dienden (klasse, welstand, moraliteit - ga zo maar door). Een belangrijke reden om jongens en meisjes van tien of elf in dienst te doen als keukenhulpje of zilverpoetsjongen, waren de erbarmelijke omstandigheden thuis. Lees voor veel verschillende oogetuigenverslagen het boek "Not in front of the servants". Heel lezenswaardig. Loonlijstmama

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder