Reacties

Netflix tip Mr Selfridge: kostuumdrama in een warenhuis! — 10 reacties

 1. Hoi Nicole,

  je schrijft altijd leuke recensies.
  Deze ga ik echter wel overslaan, want ik heb van een vriendin een andere tip gekregen.
  En omdat ik Spaans aan het leren ben ga ik toch liever die zien.
  Het heet: Gran Hotel...

  Groetjes van Marlou

  .

  • Oh, daar heb ik wel eens over gelezen inderdaad. Ik haakte af vanwege de Spaanse taal, hoewel dat eigenlijk nergens op slaat, want ik kijk ook Koreaanse drama's...

 2. Ik heb even het voorfilmpje bekeken. Prachtig. Gelet op de opstaande kragen van de overhemden, de donkere kostuums en het model hoed wat de heren dragen zal zich dit ergens tussen 1910 en 1920 hebben afgespeeld. Ik kan er uren naar kijken. Al vind ik het modebeeld en de kledingstijl vanaf circa 1920 wel het mooist. Dat geldt dan met name voor de heren. Er komt meer kleur en de opstaande kragen van de overhemden worden minder dominant gedragen. Fleurig accentuerende boutonnieres en pochettes maken samen met de wat later geïntroduceerde Fedora hoed het modebeeld compleet. Pure romantiek in optima forma. Met name de dames, wat zien ze er met die prachtige kleding toch uitgesproken mooi, vrouwelijk en sprookjesachtig uit. Wat mij betreft is het modebeeld van toen zeker voor herhaling vatbaar.
  Ik ga de filmpjes dan ook zeker bekijken.

 3. Oei, kerels die vreemdgaan, daar ben ik niet tolerant in :-( Dat ga ik dus niet zien. Krijgt hij zijn vet niet ergens, bijvoorbeeld van de echtgenoten van de dame die hij versiert? Een flinke peut en een vrouw die hem aan de straat zet èn publiekelijk aan de schandpaal nagelt, zou ik dan wel van enige gerechtigheid vinden getuigen :-D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>