Netflix tip Mr. Selfridge: kostuumdrama in een warenhuis!

Netflix tip Mr. Selfridge

Houd je van kostuumdrama’s? En van series die afspelen in een warenhuis? Dan zit je goed bij de Netflix serie Mr. Selfridge. Mr. Selfridge is de man achter het Engelse warenhuis Selfridges, dus de serie is nog een stukje geschiedenis ook. Hoewel het verhaal vooral over persoonlijke perikelen gaat.

Mr. Selfridge: het verhaal

In seizoen 1 maak je kennis met de enthousiaste en gedreven Amerikaan Harry Selfridge. Hij wil in Londen een nieuw warenhuis beginnen. Hij is vernieuwend in zijn ideeën en en aanpak, wat her en der wat scheve gezichten oplevert. Soms is zijn aanpak zelfs wat roekeloos. Maar het warenhuis wordt een succes.

Mr. Selfridge maakt zich als de vrijgevochten Amerikaan die hij is, niet al te druk over dingen als ‘rangen en standen’ en opleiding. Hij kijkt liever naar iemands capaciteiten. Behalve een succesvol zakenman is Mr. Selfridge ook een familieman.  Wel een beetje jammer dat hij het niet al te nauw neemt met de huwelijkstrouw. Dat vond ik toch wel een smet op zijn blazoen.

Behalve Harry Selfridge, is er ook veel ruimte voor andere karakters, zoals het personeel in het warenhuis.

mr. selfridge

Mr. Selfridge: wat ik ervan vond

Ik vond de serie Mr. Selfridge wel aardig, maar niet geweldig. Het leukst vond ik het warenhuis. Ik mis nog steeds de V&D, en kijken naar Mr.Selfridge is een beetje als door een warenhuis lopen. En dan ook nog zonder dat het je geld kost, en zonder impulsaankopen ; )

Soap, familiedrama en geschiedenis

Al met al vond ik Mr. Selfridge een mix van soapachtige elementen, familiedrama met wat historische elementen voor extra smaak. Zo is het intrigerend om de eerste signalen van de vrouwenemancipatie te zien, ook wat Wereldoorlog I deed met de mensen. Maar ik kon het karakter van Mr. Selfridge matig sympathiek, omdat hij weliswaar veel van zijn vrouw Rose houdt, maar toch vreemd gaat. Dat snapte ik niet.

Plezierig om naar te kijken zijn de prachtige jurken en haarstijlen in de serie : )

Trailer van Mr. Selfridge

Praktische informatie over Mr. Selfridge

Je kunt Mr.Selfridge kijken op Netflix. Er zijn in totaal 4 seizoenen dus als je de serie mooi vind, kun je vooruit! Eén aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Geen Netflix? Geen probleem!

Voor de mensen die graag opmerken dat ze geen Netflix hebben: de seizoenen zijn ook verkrijgbaar op dvd bij o.a. bol.com en de bibliotheek!

Lees ook mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

10 Comments

 1. Hoi Nicole,

  je schrijft altijd leuke recensies.
  Deze ga ik echter wel overslaan, want ik heb van een vriendin een andere tip gekregen.
  En omdat ik Spaans aan het leren ben ga ik toch liever die zien.
  Het heet: Gran Hotel…

  Groetjes van Marlou

  .

  1. Oh, daar heb ik wel eens over gelezen inderdaad. Ik haakte af vanwege de Spaanse taal, hoewel dat eigenlijk nergens op slaat, want ik kijk ook Koreaanse drama’s…

 2. Ik heb even het voorfilmpje bekeken. Prachtig. Gelet op de opstaande kragen van de overhemden, de donkere kostuums en het model hoed wat de heren dragen zal zich dit ergens tussen 1910 en 1920 hebben afgespeeld. Ik kan er uren naar kijken. Al vind ik het modebeeld en de kledingstijl vanaf circa 1920 wel het mooist. Dat geldt dan met name voor de heren. Er komt meer kleur en de opstaande kragen van de overhemden worden minder dominant gedragen. Fleurig accentuerende boutonnieres en pochettes maken samen met de wat later geïntroduceerde Fedora hoed het modebeeld compleet. Pure romantiek in optima forma. Met name de dames, wat zien ze er met die prachtige kleding toch uitgesproken mooi, vrouwelijk en sprookjesachtig uit. Wat mij betreft is het modebeeld van toen zeker voor herhaling vatbaar.
  Ik ga de filmpjes dan ook zeker bekijken.

 3. Oei, kerels die vreemdgaan, daar ben ik niet tolerant in :-( Dat ga ik dus niet zien. Krijgt hij zijn vet niet ergens, bijvoorbeeld van de echtgenoten van de dame die hij versiert? Een flinke peut en een vrouw die hem aan de straat zet èn publiekelijk aan de schandpaal nagelt, zou ik dan wel van enige gerechtigheid vinden getuigen :-D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.