Reacties

Ik mis nog steeds de V&D — 50 reacties

 1. Mijn oudste dochter heeft een paar jaar bij V&D als bijbaantje gewerkt, later is ze overgestapt naar de Bijenkorf.
  Het was voor mij ook aantrekkelijk, dat zij daar werkte, want als familie-lid kreeg ik ook personeelskorting, was leuk kopen ;)
  Eens werd er een familie-dag georganiseerd voor alle V&D's, waarvoor de Efteling werd afgehuurd en gesloten voor andere bezoekers en je werd met bussen naar de Efteling gebracht.
  Het waren andere tijden...

  Zelf vond ik het ook jammer, dat ze de food-afdeling in de kelder opdoekten, de drogisterij-afdeling werd opgeheven en nog zo wat van die afdelingen.
  Ik heb het lang een prettige winkel gevonden, maar de laatste jaren leek het alsof ze wilden concurreren met de Bijenkorf, het werd luxer, terwijl de Bijenkorf een paar deuren verder zat.
  Ik kwam er steeds minder en in die zin mis ik de V&D dan ook niet.

  Naar mijn persoonlijke mening hadden ze in het middensegment moeten blijven: net wat meer dan de Hema, maar minder dan de Bijenkorf...

  Groetjes Lily

  • Ik herinner me ook nog de food afdeling! Ik studeerde toen in Utrecht en in de kelder verkochten ze inderdaad voedsel. Wat is er veel veranderd bij de V&D...

  • Ach ja, Vroom & Dreesmann, wie is er niet mee groot geworden? Weet je dat mensen het &-teken nog altijd aanduiden als "het V en D en-teken"?
   Als kind was ik altijd gefascineerd door het apenorkest in de vestiging in Haarlem. Een dubbeltje of een kwartje in de kast en de aapjes begonnen muziek te maken. Fantastisch!
   Ben altijd klant gebleven, maar op het laatst kwam ik er niet zo vaak meer. Het concept veranderde steeds en niet altijd ten goede. Maar een mooie herinnering zal Vroom & Dreesmann altijd blijven. Het bruine logo roept ook bij mij warme gevoelens op.
   Leuk artikel heb je geschreven over het boek. Een soortgelijk boek heb ik gelezen over Blokker. Ook een aanrader.

  • Zo ontzettend jammer, ik kwam er zo graag. Heb er mijn eerste servies gekocht, handdoeken, boeken, cd"s , kleding, schoenen, sieraden, enz.
   Zaterdagochtend eerst even naar V&D, daarna nog even winkelen in Sittard. En dan de VIP avonden, leuke kleding voor een leuke prijs. Ook altijd fijne sfeer en leuk personeel. Nu geen V&D meer en heel veel leegstand. Die mooie tijd komt niet meer terug. Zo jammer, ja ik mis het nog steeds.

 2. Ik kocht er heel graag kleding voor mijn kinderen! Leuke, kwalitatief goede kleren voor een leuk prijsje! Verder ging ik er regelmatig lunchen of even snel een hapje eten. Vanaf mei komt la place weer terug bij ons dus ik ben benieuwd!

 3. Het lijkt me wel een interessant boek. Ik hou wel van dit soort verhalen. Bij de V&D had ik ook wel een warm gevoel, maar echt iets kopen daar, nee... dat deed ik al jaren niet meer. Hier in Tilburg gebruikte ik de winkel ook meer als doorgang ;-).

 4. Als kind kwam ik in Utrecht bij V en D. Ik herinner me vooral de limonade automaten en dat ik als kind zo gek was op die limonade. Toen ik in Friesland woonde, kwam ik weleens bij V en D in Sneek. Vooral de kledingafdeling vond ik erg geslaagd. Maar nadat we in de jaren negentig uit Friesland verhuisden, ben ik er nooit meer geweest. Ik mis hem niet. In mijn nieuwe woonplaats mis ik vooral de Wibra, Jumbo en Poiesz. Onze vorige woonplaats was niet heel groot, maar had wel een streekfunctie. Ik zie hier steeds meer leegstand.

 5. Ik kon er ook altijd goed slagen voor alles. Ik winkel niet veel maar zeker in de tijd dat ik er werkte kocht ik bijna alles daar.
  Nadien kwam ik er niet veel meer dus missen doe ik hem niet.

 6. Ik ben dan blijkbaar de enige die de V&D eigenlijk niet echt mist ;)

  Ik ben altijd meer een HEMA-persoon geweest, eigenlijk. V&D kwam ik alleen nog wel eens voor Tobias, maar verder eigenlijk niet.

 7. Ik mis de V&D ook. De afdeling met accessoires - sjaals, handschoenen etc. Heerlijk. Even inspiratie opdoen en kijken bij de tassen en leren zaken.
  Daarna door naar de andere afdelingen. Heb voor de bruiloft van mijn dochter een heel mooi Mart Visser jasje gekocht, ook nog eens heel fijn afgeprijsd toen. En uren dwalen bij de boekenafdeling om daarna met een heel mooi uitzicht over Haarlem boven op het dak op het terras een kopje koffie te drinken, met kortingsbonnen :). Of een broodje met roomkaasbieslook, waar ze - voor mijn gevoel - een heel bakje kaas op smeerden.

  Oh ja..ik mis dat. En de schone toiletten.

 8. V&D betekent voor mij nostalgie. In de jaren vijftig en zestig was Geleen een welvarend gebied met zijn vele mijnwerkers die een goede boterham verdiende. Met name op zaterdagen als het weekmarkt was, zag het er zwart van de mensen. Er werd veel gekocht en na afloop was het altijd even bij V&D binnen wippen voor een kop koffie of een hapje.
  Sinds V&D en C&A weg zijn is er niet veel meer over. Af en toe loop ik even door het centrum. Het lijkt wel een spookstad geworden. Circa dertig procent van de winkels staat leeg. Veel winkeliers hangen nog aan een huurcontract vast. De leegstand zal dus alleen maar groter worden.

  • Wij gingen meestal naar Sittard, maar ook wel eens naar Geleen of Heerlen en ook daar is heel veel leegstand en verloedering. C&A gaat ook weg uit Sittard. Winkelen is nu niet leuk meer, zo jammer.

 9. Ik kocht er vroeger mijn schoolspullen altijd. De laatste jaren kocht ik er vrij weinig. Bij in het centrum zat een V&D en als ik in de stad was liep ik altijd wel naar binnen. Maar omdat het altijd zo'n rommeltje was, kocht ik er eigenlijk nooit wat. Jammer eigenlijk, want ze hadden er alles wat je nodig had...

 10. Ik mis de V&D ook. Er was altijd veel keuze en ik slaagde er eigenlijk altijd wel, niet dat ik toen heel vaak kwam. We aten ook regelmatig bij La Place, maar daar ben ik sindsdien niet meer geweest.

 11. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet altijd wat kocht bij V&D.
  Maar nu, oh, ik ben nog steeds op zoek naar een goede refill van mijn organizers. Die van V7D waren goed qua schrijfruimte, duidelijkheid, overzichtelijkheid.
  Schrijfwaren, als V&D het niet had hoefde ik niet verder te kijken.
  Kleding; nergens zulke fijn prijs/kwaliteit leren jassen.
  Ehhh, horloges; prijzencircus, Danish Design.

  In Groningen is het V&D pand weer re-de-lijk gevuld als een warenhuis.
  Leuk om eens te neuzen, maar zo leeg...

 12. Schreef er ooit een blogpost over
  Ik mis de La Place die is nu ook op veel plaatsen weg. De winkel zelf was niet vernieuwend genoeg, ging niet mee. En ik vond ze vrij duur. Ik dacht van de week toevallig aan de chocola, het is maar beter dat ie weg is.

  • Het is ook een interessant boek Jenn. Maar het is wel zwaarlijvig en met kleine lettertjes. Je moet er wel echt even voor gaan zitten en je gedachten er bij hebben.

 13. Wie V&D mist, kan nog terecht op Facebook. Daar is een groep actief onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”

  Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

 14. Laatste tijd ineens een paar keer. Ik ging niet vaak naar de v en d maar voor een aantal dingen altijd. Zoals van dat hele grote gekleurde karton, of een poster van 't één of t ander..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>