Reacties

3 Warenhuizen in Nederland? — 51 reacties

  • Als geëmigreerde kan ik de Hema ook wel eens missen.
   Gelukkig in de grote steden zoals Paris , Lyon en Marseille wel te vinden.
   Wanneer ik daar ben ga ik altijd wel naar binnen.
   Wat ik nog meer kan missen is de Appie.
   Ik Nederland vind ik het een walhalla om daar mijn boodschappen te doen.
   Ondanks dat vind ik het heerlijk om op het Franse platteland te wonen hoor.

 1. oh jemmig nee geen hema,oke best geinig hema, maar nee het ultime snuffelen krijg ik in een van die grote franse supersupermarkten, waar je en kleren en wasmachines en pindakaas( keuze uit 40 soorten) kunt vinden.... helaas kom ik daar alleen maar als we op vakans zijn in het franse land...
  oh en ehm de oosterse markt naast de zwarte markt/bazar in beverwijk das ook heerlijk shoppen lekker excotisch en dan neem ik van alles mee ook dat wta ik niet ken gewoon om een ste proberen... zwijmel... je maakt wel wat in me los... de door de mini's getemde winkellust....

 2. Tja, de Hema stond bij mij ook altijd bovenaan, maar sinds de Action er is...Ik weet het niet.
  Maar mijn schoonzusje roept altijd: "Ik kan overal wonen, als er maar een treinstation is en een Hema!"

 3. Ja, ik hoef toch zeker niet te kiezen? Echt Hema, voor bijna alles, Ikea voor de meubels en gewoon de leukigheid, VenD jaa, voor de koffie, nou, meer voor wat je erbij kan krijgen en de lunchgerechten mmmmmmm... , en dan inderdaad, de Action en Xenos voor de rest. Zoiets.
  Maar eh.. wonen doe ik liever thuis alsje t niet erg vindt ;-)

 4. De Action blijft mijn favoriet, voor een kopje koffie met een heerlijke chocolade muffin ( met zachte vulling aan de binnenkant....), ga ik het liefst naar een brocante winkel met thee/koffie gedeelte bij mij in de buurt, o zo gezellig. En als ik met mijn dochter ga winkelen in Groningen, dan eten we graag noedelsoep bij Waga, goedkoop en gezonder dan de McDonalds. Maar IKEA doet het ook goed bij mij.

 5. Als Nederlandse in het buitenland onderschrijf ik dit helemaal, ik mis de HEMA erg. Vooral voor ondergoed en baby en kinderspulletjes. Lekker kleurig, fleurig en niet duur.

  Wat we hier in Engeland juist weer wel hebben waar ik gek op ben zijn de 'charity shops' een soort kringloopwinkels, maar dan voor het goede doel. Vol zooi en als je goed zoekt heerlijke hippe retro dingetjes en kinderkleertjes. Er zitten er in ons helemaal niet grote dorp wel 8! Aangezien ik er veel te veel koop is het vaak tweerichtingsverkeer, meet een zak zooi naar binnen, dan weer met andere zooi aar buiten. En het is voor het goede doel, dus ook goed voor het geweten. En het milieu, we recyclen immers!

 6. Als Nederlandse in het buitenland onderschrijf ik dit helemaal, ik mis de HEMA erg. Vooral voor ondergoed en baby en kinderspulletjes. Lekker kleurig, fleurig en niet duur.

  Wat we hier in Engeland juist weer wel hebben waar ik gek op ben zijn de 'charity shops' een soort kringloopwinkels, maar dan voor het goede doel. Vol zooi en als je goed zoekt heerlijke hippe retro dingetjes en kinderkleertjes. Er zitten er in ons helemaal niet grote dorp wel 8! Aangezien ik er veel te veel koop is het vaak tweerichtingsverkeer, met een zak zooi naar binnen, dan weer met andere zooi naar buiten. En het is voor het goede doel, dus ook goed voor het geweten. En het milieu, we recyclen immers!

 7. Sinds ik in een plaats woon met een Hema ( sinds 2007) ben ik er verknocht aan en verder inderdaad een kringloopwinkel tbv Roemenië ( te vergelijken met een Engelse charityshop die geweldig zijn) En mijn super is de Plus alhier, een frisse lichte winkel met vriendelijk personeel, ook al ben ik er een keer 10 euro kwijtgeraakt.

 8. Hartstikke fijne winkel die Hema maar even over het gebak van de V&D: die apfelstrudel die ze in de winter hebben is mijn absolute favoriet! Heerlijk, echt waar, niks ingewikkelds aan. En heb je hun warme chocomel wel eens geproefd?

 9. Ik winkel veel bij Action, Zeeman en de kringloop, maar die zijn niet zo gezellig als de Hema. Toen ik studeerde was ik iedere dag wel in een boekhandel te vinden, vooral de christelijke. Maar toen ik moeder werd had ik geen tijd meer om daar speciaal voor naar de stad te gaan. Nu is er wel één in de buurt, maar daar kan je je kont niet keren (of je kinderwagen). Als ik geld overheb bestel ik dus gewoon bij bol.com. Eigenlijk is dat mijn favo winkel geworden.

  • Ja, lang leve het internet voor moeders die aan huis gebonden zijn! En als je bij Bol.com de boeken tweedehands koopt ben je soms zelfs voordeliger uit. Maar ik mis dan wel het gevoel van een echte boekhandel.

 10. V&D had je er wel uit mogen strepen, verder is er niet echt een grootwarenhuis meer. Hema is gewoon te beperkt. Buiten de dagelijkse boodschappen voor de eerste levensbehoeften winkelen we tegenwoordig online.

 11. De Hema zou ik ook echt missen als ik in het buitenland zou wonen. Tegelijkertijd merk ik dat ik er nu minder kom, omdat er een Action naast zit. De Hema waar ik vaak kwam, heeft een steeds kleiner assortiment en dat is jammer. 'Vroeger' kon ik er uren kijken naar pennen, notitieboekjes, enz. maar tegenwoordig valt het behoorlijk tegen.

 12. De Hema, daar ben ik al echt lang niet geweest. Volgens mij de laatste keer voor een agenda en die werd toen daar niet gekocht.

  Love As Always
  Dimario

 13. De V&D vond ik een echt warenhuis. Wij hadden zoiets ook op het dorp, maar dan in het klein. Denk aan keukengerei en speelgoed. Voor mij hoeft kleding niet in een warenhuis. Daarmee is Blokker in mijn woordenboek ook een warenhuis net als Xenos, Big Bazar en Action. Een Bijenkorf of Ikea (wat ik ook een soort warenhuis vind) is hier nooit i de buurt geweest. De Hema heeft wat extra's en dat begon bij hun vette warme rookworsten en tompoezen. Eet er ook graag snert in het restaurant en lees daar dan de krant. Zo'n restaurant zie ik als iets extra's. Ben in Frankrijk grotere combinatiewinkels tegengekomen. E.Leclerc heeft net als de Hema naast voedsel ook fietsbanden, speelgoed, huisraad en een inpandige bakker waar je kan zitten. Die formule gaat een beetje meer richting bouwmarkt. Walmart in de USA vond ik ook een soort Hema, maar dan een paar maten groter. Meen dat ze niet meer bestaan of overgenomen zijn. Supermarkten als Lidl en de Vomar verkopen ook steeds meer hardwaren zoals gereedschap, handoeken t/m fietsen. De Hema was uniek omdat ze alleen in de grotere steden waren. Tegenwoordig zitten ze overal en is dat unieke er af. Kleinere hebben geen restaurant. Kruidvat lijkt ook erg op de Hema met veel meuk, koffie, speelgoed en snoepgoed maar dat gekoppeld aan een drogisterij op een Hemamanier met veel eigenmerk dat volgens mij niet slecht is.

 14. ik kies dan toch liever voor Action, hema kom ik eigenlijk nooit het is dat ik er toevallig moest zijn omdat ik een bon had gewonnen maar verder nooit en de bijenkorf ben ik eigenlijk nog nooit binnen geweest ik houd niet zo van die mega stores (behalve ikea haha)

 15. In de tijd dat ik in Engeland woonde waren daar prima warenhuizen (en de meeste zijn er nog steeds): Marks and Spencer's, The Army & Navy, John Lewis, House of Fraser, Selfridges en natuurlijk Harrod's. Maar ook ik miste de Hema!!
  De Action vind ik geen warenhuis, maar daarover verschillen de meningen dus.

 16. De Hema zit ook hier op loop afstand, maar het een warenhuis te noemen.
  Zal wel kloppen hoor, maar dan met het voormaat van een supermarkt.
  Als man kom je meestal niet in warenhuizen, is meer moeder dochter of vriendinnen dingetje. Hans

 17. Ha, ik mis de V&D ook wel. En de Bijenkorf in Amsterdam kwam ik graag, maar de Bijenkorf in Den Haag vind ik geen fijne sfeer hebben dus daar kom ik nooit meer.

 18. Vroeger kon ik mij " uren" vermaken in een warenhuis. Alleen al de schoolspullen vond ik fantastisch. Liep ik daarna door voor een nieuwe set kleding. Haalde wat te knagen in het restaurant om daarna nog even bij de luchtjes te blijven kleven. Maar inmiddels ben ik het winkelen verleerd. Heel af en toe kan ik er nog van genieten door zo'n winkel te wandelen. Maar heb er al snel genoeg van.

 19. Ik ben dol op warenhuizen. Zo jammer dat V&D niet meer bestaat. Gelukkig hebben we nog de Bijenkorf en HEMA. In het buitenland vind ik het bij citytrips heerlijk om de grote prachtige department stores door te struinen.

 20. Ik vind de Hema niet direct een warenhuis, dan denk ik daarbij toch aan een V&D of zoals Karlstad en Galeria in Duitsland. Mega winkels met diverse afdelingen. Ik kom wel bijna elke week bij de Hema, maar vind hun assortimentskeuze wel een stuk beperkter geworden zijn gedurende de jaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder