Hema ontbijt van 1,- naar 2,- en andere veranderingen

Hema ontbijt

Een Hema ontbijt kostte ooit 1,- maar sindsdien zijn er een aantal dingen veranderd. Zo is de prijs omhoog gegaan naar 2,- en is de presentatie en samenstelling van het Hema ontbijt veranderd. Lees nu hoe het ontbijtje van de Hema is veranderd.

Hema ontbijt 1,-

Het Hema ontbijtje dat 1 euro kostte bestond uit een kop koffie, een baguette (zo’n klein stokbroodje) met daarop een omelet en een croissant. Het ontbijt was zo voordelig dat je beter het ontbijt kon kopen dan alleen een losse kop koffie. Ik weet dit, omdat een vriendelijke Hema medewerkster mij daar destijds op wees. Ik had thuis al ontbeten en bestelde daarom alleen een kop koffie, maar dan was ik 50 cent duurder uit dan als ik het ontbijt van de Hema nam. En gelukkig hadden ze handige papieren zakken waarin je het ontbijtje kon meenemen. Vanaf die tijd nam ik dus altijd het ontbijt van 1,- als ik een kop koffie wilde drinken bij de Hema. En het ontbijt voerde ik thuis aan mijn kinderen ; )

Hema ontbijt 2,-: pick & mix ontbijt buffet

Maar de tijden veranderen, en de prijzen ook, en zo veranderde ook het ontbijtje van de Hema. Het is nog steeds niet duur voor 2,- maar het is nu wel degelijk goedkoper om alleen een kop koffie te kopen dan het ontbijt. Voor 2,- krijg je ‘5 items’. Wil je een uitgebreider ontbijt? Dan kan dat: voor elk extra onderdeel betaal je 50 cent. Je kunt kiezen uit:

 • Een (kleine) kop koffie, cappuccino of thee
 • Diverse soorten brood: witte baguette, meergranen baguette of croissant
 • Diverse belegsoorten: gekookt rondeel ei, belegen kaas, roomboter, aardbeienjam, omelet van scharrelei, tonijnsalade, beenham, roomkaas of filet americain
  yoghurt-granola of vers fruit

Pick & mix ontbijtbuffet in beeld

Op Facebook kwam ik onderstaande foto’s tegen het Hema ontbijt ‘nieuwe stijl’. Zo krijg je een goed beeld van wat er te kiezen valt, maar de reacties op het nieuwe Hema ontbijtje  zijn weinig positief…..

Voorbeeld van zo’n ontbijt van 2,-

Als je 5 dingen kiest uit het Hema pick & mix onbijt buffet dan zie je wel dat het ontbijt twee keer zo duur is geworden. Stel je neemt een kop koffie + een baguette + een croissant + kaas + een gekookt eitje. Dat is ongeveer het ontbijtje van vroeger van 1,- behalve dat je nu een gekookt ei hebt in plaats van die omelet.

Als je een Hema klantenpas hebt, kun je soms extra voordeel krijgen bij het ontbijt.

Ontbijten bij de Hema: tijden

Ontbijten bij de Hema kan vanaf het moment dat de Hema opent tot ‘s ochtends 10 uur.

Hema ontbijt meenemen

Bij ‘mijn Hema’ kon je het Hema ontbijt meenemen, maar ik ben ook wel eens bij een Hema in een andere plaats geweest waar ze me aankeken of ik gek was toen ik vroeg of ze misschien een zakje hadden voor me hadden. Ik krijg dus de indruk dat meenemen niet overal kan. Maar je kunt in zo’n geval natuurlijk ook zelf een zakje van huis meenemen als je weet dat je het ontbijt liever meeneemt dan ter plekke opeet. Op die manier kun je dan alsnog het ontbijt van de Hema prima meenemen.

Tot slot

Ontbijten bij de Hema is gezellig en niet duur zelfs al kost hun ontbijt nu 2,- voor ongeveer hetzelfde eten als je ooit voor 1,- krijgt. Maar alles wordt nu eenmaal duurder, en het blijft een voordelig ontbijtje. Niettemin is niet iedereen blij met Hema ontbijt nieuwe stijl.

N.B. Ontbijten bij de Hema betekent meestal niet dat je er gratis naar het toilet kunt. Je moet apart betalen voor het toiletbezoek.

Wat vind jij van het Hema ontbijt nieuwe stijl van 2,-?

Similar Posts

29 Comments

 1. Het is dat ik totaal geen ontbijtmens ben, anders zou ik het voor die prijs zeker eens wagen. Maar als je mij ‘s morgens een schaaltje yoghurt geeft, heb ik meer dan zat gehad. Ik ben meer van de lunch en het diner;).

 2. Hoi Nicole,

  ga ik zéker een keertje doen…
  Ik ben gek op aanbiedingen. Trouwens… de Hema is ook mijn favoriete winkel!

  Ik heb overigens zo dadelijk een afspraak bij La Place, daar hebben ze een aanbieding om U tegen te zeggen: Koffie en taart (naar keuze) voor……. 1 euro! Hup!

  Groetjes van Marlou

 3. Nu onze nieuwe Hema geen broodbeleg en dergelijke meer verkoopt, heb ik besloten er niet meer te komen. Veel teveel prullaria in een tijd die om een andere insteek vraagt!

  1. Geen broodbeleg meer? Is dat weer nieuw? Bij ‘mijn’ Hema verkopen ze nog wel gewoon kaas, ham etc. Wat apart dat ze dit uit het assortiment hebben gegooid bij jou.

 4. Eerlijk gezegd vind ik er vrij weinig van ik vind het namelijk onpraktisch met lege maag ergens heen te gaan en daar wat te eten. Liever lekker thuis ontbijten met mijn eigen koffie in pyjama. De laatste keer dat ik er wat kocht, was het een schaaltje voor kattenvoer en daarvoor toen ik handdoeken nodig had. Een jaar en zo’n 4 jaar geleden.

 5. Ik heb zelf nog nooit ontbeten bij de HEMA, maar vind dit idee ( en ook 2 euro is natuurlijk niet duur) bijvoorbeeld wel heel goed voor ouderen die op deze manier goed ontbijten en misschien met vrienden afspreken om even bij te kletsen. Als ik mt mijn vader ga shoppen eten we altijd een saucijzenbroodje bij de HEMA.

 6. Het was en is nog steeds eigen spot goedkoop! Ik heb eigenlijk nog nooit een ontbijtje van de hema gehad eigenlijk. Wel koop ik er vaak een kaasbroodje en kom ik er heeeeel veel voor de caramel ijskoffie, heerlijk!

 7. Zelfs de worst van de Hema smaakt niet meer zoals vroeger… Ook de product range bevalt me niet meer. Normaal kochten we wel eens ondergoed van de Hema, dat ging jaren mee, nu ook niet meer. Ofwel de Hema haalt het volgens mij ook niet meer.

 8. Ik ontbijt liever thuis. Ooit moest ik heel vroeg ergens zijn en toen haalde ik een kop koffie bij de McDonalds. Daar bleek een grote groep senioren aan het ontbijt te zitten. Heel gezellig. Dat vond ik wel leuk. Dus misschien ga ik later wel bij de Hema ontbijten.

 9. Ik heb nog nooit de euro ontbijtjes op; ik kan letterlijk geen pistoletje, croissant en omelet op.

  Het ikea ontbijt is ook duurder geworden toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.