Hema ontbijt 2024: geen vaste lage prijs meer!

hema ontbijt 2024

Zin in een Hema ontbijt? Dat kan tussen 9 en 11 bij je plaatselijke Hema met restaurant. Een Hema ontbijt kost in 2024:

 • 5,- euro voor een uitgebreid Hema ontbijt
 • 3, - euro voor een klein Hema ontbijt

Een klein ontbijt bij de Hema bestaat uit 1 croissant, een kuipje jam en een kop koffie of cappuccino. Een groot Hema ontbijt bestaat uit een gekookt ei, een croissant, een belegd broodje, een kuipje jam en een koffie of cappuccino.

Let op: de prijzen van Hema twaalfuurtje kunnen verschillen  per filiaal. Dat zei een Hema medewerker tegen mij in een Facebook chat toen ik naar de prijs van het Hema twaalfuurtje vroeg.

Ooit kostte een Hema ontbijt maar 1,-!

Een Hema ontbijt kostte ooit 1,- en kon je het maar eten tot 10 uur 's ochtends. Maar sindsdien zijn er een aantal dingen veranderd. Zo is de prijs omhoog gegaan en is de presentatie en samenstelling van het Hema ontbijt veranderd. Lees nu hoe het ontbijtje van de Hema is veranderd en wat je nu krijgt voor je geld.

Hema ontbijt
Het oude Hema ontbijt

Hema ontbijt 1,-

Het Hema ontbijtje dat 1 euro kostte bestond uit een kop koffie, een baguette (zo'n klein stokbroodje) met daarop een omelet en een croissant.

Het ontbijt was zo voordelig dat je beter het ontbijt kon kopen dan alleen een losse kop koffie.

Ik weet dit, omdat een vriendelijke Hema medewerkster mij daar destijds op wees. Ik had thuis al ontbeten en bestelde daarom alleen een kop koffie, maar dan was ik 50 cent duurder uit dan als ik het ontbijt van de Hema nam. En gelukkig hadden ze handige papieren zakken waarin je het ontbijtje kon meenemen. Vanaf die tijd nam ik dus altijd het ontbijt van 1,- als ik een kop koffie wilde drinken bij de Hema. En het ontbijt voerde ik thuis aan mijn kinderen ; )

Hema ontbijt tijden

Ontbijten bij de Hema kan vanaf het moment dat de Hema opent tot 's ochtends 10 uur. Dat was toen, inmiddels kun je het Hema ontbijt kiezen tot 11 uur!

Hema ontbijt meenemen

Bij 'mijn Hema' kon je het Hema ontbijt meenemen, maar ik ben ook wel eens bij een Hema in een andere plaats geweest waar ze me aankeken of ik gek was toen ik vroeg of ze misschien een zakje hadden voor me hadden. Ik krijg dus de indruk dat meenemen niet overal kan.

Maar je kunt in zo'n geval natuurlijk ook zelf een zakje van huis meenemen als je weet dat je het ontbijt liever meeneemt dan ter plekke opeet. Op die manier kun je dan alsnog het ontbijt van de Hema prima meenemen.

Hema ontbijt augustus 2023

hema ontbijt

Een nieuwe grote verandering: er is geen vaste prijs meer voor een Hema ontbijtje. Het is niet meer zo dat je voor 2 euro een vast ontbijt hebt.

Je kunt bij 'mijn' Hema onder andere kiezen uit:

 • Een croissant 1 euro
 • Griekse yoghurt
 • Broodje beenham 1 euro
 • Broodje kaas 1 euro
 • Gekookte ei 1 euro
 • Warme drank 75 cent

Met andere woorden: geen standaard Hema ontbijt meer voor 2 euro.

Hema ontbijt augustus 2023

Mijn jongste dochter overweegt haar opties:

3fd23868 22e8 41fd a24d 805a6bbc0811 1

Zo ziet het Hema ontbijt eruit:

45d4e296 dc66 438c 8d2f 69dc5c438ca1

Een beetje roomboter kost 50 cent:

376fdc3b 060d 45b9 8494 bc244e4026d6

Hema ontbijt prijs: uitgebreid ontbijt kost 5 euro

86287368 5118 4e20 94f1 b39832ed43da

Uitgebreid Hema ontbijt close-up:

dbe0cd53 6e7e 4b87 b6ec 99b3dacdf7dd

Wat zegt de Hema zelf over hun ontbijt anno 2023?

Op de Hema website staat inderdaad ook te lezen dat je 'verschillende losse ontbijt items' kunt kopen die speciaal voor het ontbijt zijn. Zoals een gekookt eitje, croissant met jam en boter of een bagel met avocado en ei.

De koffie is helaas ook niet meer gratis erbij, maar je krijgt wel korting. Bij een ontbijt kost een 'warme drank naar keuze' 75 cent. Een gewone kop koffie kost 1,50 bij de Hema. Dat is dus een korting van 50%.

hema ontbijt
Hema ontbijt juni 2022

Hetzelfde is het tijdstip: dit ontbijt kun je kopen tussen 9 en 10.

Foto's Hema ontbijt begin 2023

Onderstaande foto's maakte ik van het Hema ontbijt bij 'mijn' Hema:

hema ontbijt 2022

Screenshot 2022 06 27 at 14.08.32

Tot slot

Dit schreef ik in 2018:

'Ontbijten bij de Hema is gezellig en niet duur zelfs al kost hun ontbijt nu 2,- voor ongeveer hetzelfde eten als je ooit voor 1,- krijgt. Maar alles wordt nu eenmaal duurder, en het blijft een voordelig ontbijtje. Niettemin is niet iedereen blij met Hema ontbijt nieuwe stijl.'

Tegenwoordig  kún je nog wel voor 2 euro ontbijten bij de Hema, maar dan moet je niet teveel willen.

Je kunt dan misschien een broodje met kaas en koffie kopen. Maar zonder ei.

Wil je meer?

Dat kan, maar dan komen er kosten bij.

Let op: het Hema ontbijt is soms in de aanbieding! Zo betaal je op het moment dat ik deze blogpost schrijf de helft per ontbijt item. Ook zijn er soms andere leuke acties wat betreft het ontbijtje.

Ontbijt Intratuin ook duurder?

Een ander populair goedkoop ontbijt was dat bij Intratuin. In 2019 kostte een ontbijt bij Intratuin 2,95. Hiervoor kreeg je toen een croissantje, pistoletje, koffie of thee, zoet en hartig belegen en een ei.

ontbijt Intratuin
Bron: Intratuin

Ook het Intratuin ontbijt is duurder geworden. Het kost nu 5,45.

Ontbijt Ikea toen en nu

Ooit kostte een Ikea ontbijtje 1 euro! Nu kost een ontbijt bij Ikea 3,19. Hiervoor krijg je koffie of thee, 1 croissant, 1 bruin of wit broodje, 1 plakje kaas, jam en margarine.

ikea ontbijt
Bron: Ikea

LaPlace ontbijt ± 6,50

Ook geliefd was het LaPlace ontbijt. Dat zat ooit in de V&D. Maar ja, die winkels zijn er niet meer. Toch zijn er her en der nog aparte LaPlace restaurants.

Belangrijk om te weten is dat het LaPlace ontbijt verschillend is per vestiging. Een algemene (lage) prijs voor een LaPlace ontbijt kon ik niet vinden, ook niet via hun chat die ik erg onbehulpzaam vond.

Maar je moet denken aan zo'n 6,50.

Dat is dus een stuk duurder dan bij de Hema en Intratuin. En als ik de teleurgestelde reacties over Het LaPlace ontbijt op de LaPlace Facebookpagina lees, dan klinkt dit ontbijt niet zo aantrekkelijk.

Het Hema ontbijt in oktober 2010

Schermafbeelding 2010 10 21 om 11.28.30

Hieronder wat ik in 2010 schreef over het Hema ontbijtje!

Op mijn vrije donderdagochtend ga ik graag een kopje koffie drinken bij de Hema voor 1,50. Maar de laatste keer dat ik er kwam zei de vriendelijke medewerkster:

'Wilt u niet liever het Hema ontbijt voor 1 euro?'

Ik bedankte netjes voor de eer, want ik had net thuis ontbeten, en ik was nog maar net wakker dus niet op mijn slimst.
'Maar dat is veel goedkoper!' spoorde ze me aan. 'En dan neem je de broodjes gewoon mee naar huis. Ik geef je wel een papieren zakje om het mee te nemen.'
Dus toen kreeg ik voor 1 euro mijn kopje koffie, een croissantje met een kuipje jam en een heerlijke baguette met kaas en bacon!

Tegenwoordig hoor ik de kinderen als ze uit school komen, bij de voordeur al ruzieën wie de baguette mag.

Kortom een geweldige tip, en een geweldige Hema medewerkster.

Dit zeiden Huisvlijt bezoekers destijds over het Hema ontbijt

 • Ze geven geen zakje om een broodje dat je niet opkrijgt mee naar huis te nemen want 'dan worden de Hema ontbijtjes duurder.' Ik vind het jammer dat de omelet koud is (we zitten toch in een restaurant en niet buiten op het veld). Een keer was de omelet zelfs een beetje bevroren, en ook jammer dat er geen boter of margarine te koop is. (Astrid)
 • De Ikea heeft op elk onderdeel van het ontbijt een inkoopprijs van 6 cent. De HEMA heeft dit voorbeeld waarschijnlijk gevolgd en zal er ook wel winst op maken. (Ineke)
 • Bij de Coop heb ik 5 croissantjes voor 2 euro, maar dan wel vers! (Gerda)
 • Ik eet elke morgen mijn ontbijt bij de HEMA op de hoek. Lekker makkelijk en ook niet duur. Ik neem wel altijd een 2e ontbijtje erbij. Dus 2 koffie (gewone koffie, geen capuccino), 2 croissants, 2 bakjes jam en 2 baquettes met ei en bacon. Echt HEMA! Voor maar 2 EUR (dus 2 keer 1 euro..) Beste ontbijtje voor ontwakend Amsterdam. Je ziet ook altijd dezelfde mensen terug. Echt HEMA! (Ilse)
 • Ik ging er ook heen voor een goedkoop Hema ontbijtje …. Maar ik kocht wel de Hema bijna leeg :) want er waren allemaal koopjes (Inge)
 • Leuk van die medewerker, en klinkt goed zo’n ontbijt. Morgen eens uitproberen :) (Madelief)
 • Lijkt me heerlijk maar wij drinken geen koffie en eten geen bacon. Toch maar eens vragen of we thee kunnen drinken en een broodje zonder bacon! Groet Thea
 • Leuke actie voor ons consuminderaartjes hoor! Ik ben al een paar keer met een paar kinderen ‘uit ontbijten’ geweest op zaterdag! Ook de thee of koffie is gratis er bij, dus je bent niet duur uit en je kunt toch eens gezellig ergens zitten waar je met goed fatsoen je kruimelende kids ook mee kunt nemen. Helaas, de actie is tot tien uur geldig, dus wel vroeg er uit op zaterdag. Volgende week is het herfstvakantie en beginnen ze hier met het groot onderhoud (veel hak en breekwerk). Ik denk dat we vaak bij de Hema zullen neerstrijken..vluchtend voor het stof en de herrie! (Het lieveheersbeestje)
 • Dat is zeker een vriendelijk opdringerige dame geweest ;o) Maar eigenlijk is het wel van de zotte hé? Dan is IKEA toch nét even wat beter. Daar is de koffie gratis! ;o) (Mama Monique)
 • Ja, bij de Ikea kan het ook niet uit – dwz de prijs van het voedsel niet. Maar ze kweken er een hoop goodwill mee en een lagere drempel; als mensen eens iets nodig hebben gaan ze al gauw naar de Ikea omdat ze daar toch al geregeld komen voor het ontbijt, of het goedkope eten. En je hebt ‘s morgens al meteen mensen in de winkel, die blij en relaxed zijn omdat ze een goedkoop ontbijt hebben…blije en relaxte klanten is precies wat je wilt, denk ik zo. Die nemen de tijd om onnodige dingen te gaan kopen. :) (Meibloempje)
 • Hey, wat een leuke tip. Ik ga volgende week als de kids vakantie hebben eens kijken of dat bij onze Hema ook zo is. Maken we er een gezellige morgen van. Groetjes Schuldenaar!
 • Ik vraag me dan wel af, hebben ze iets anders duurder gemaakt. Het moet toch ergens weg komen, en ze hopen natuurlijk dat je wat bij hun koopt. (Johanna)
 • Lekkah! Gelukkig heb ik zo pauze, heb nog niets gegeten en kreeg nogal trek van het plaatje :) (Valhalla)
 • Het leek mij ook al leuk & lekker. Slim nagevolgd van voorbeeld IKEA… (Anke)

N.B. Ontbijten bij de Hema betekent meestal niet dat je er gratis naar het toilet kunt. Je moet apart betalen voor het toiletbezoek.

Hema ontbijt 2023 volgens Kassa

In februari 2023 testte culinair-vlogger Nick Toet in samenwerking met het programma Kassa diverse goedkope ontbijtjes waaronder het Hema ontbijt!

Hoe kwam het Hema ontbijtje er vanaf?

Niet goed!

Ontbijt Hema 'vergane glorie'

Nick Toet vond het Hema ontbijtje 'vergane glorie'. Weliswaar kun je bij de Hema ontbijten voor 1,50 maar dan krijg je volgens Nick Toet 'slappe bak en taai brood'.

Voor een uitgebreid Hema ontbijtje ben je 8,25 kwijt volgens Nick Toet.

Hema ontbijtje prijs 8,25 in 2023

 • croissantje
 • koffie
 • eitje
 • jus d’orange
 • stuk fruit
 • een belegd broodje

Hema ontbijt 2,-: pick & mix ontbijt buffet - 2018

De tijden veranderen, en de prijzen ook, en zo veranderde ook het ontbijtje van de Hema. Het is nog steeds niet duur voor 2,- maar het is nu wel degelijk goedkoper om alleen een kop koffie te kopen dan het ontbijt. Voor 2,- krijg je '5 items'. Wil je een uitgebreider ontbijt? Dan kan dat: voor elk extra onderdeel betaal je 50 cent. Je kunt kiezen uit:

 • Een (kleine) kop koffie, cappuccino of thee
 • Diverse soorten brood: witte baguette, meergranen baguette of croissant
 • Diverse belegsoorten: gekookt rondeel ei, belegen kaas, roomboter, aardbeienjam, omelet van scharrelei, tonijnsalade, beenham, roomkaas of filet americain
  yoghurt-granola of vers fruit

Pick & mix ontbijtbuffet in beeld

Op Facebook kwam ik onderstaande foto's tegen het Hema ontbijt 'nieuwe stijl'. Zo krijg je een goed beeld van wat er te kiezen valt, maar de reacties op het nieuwe Hema ontbijtje  zijn weinig positief.....

Voorbeeld van zo'n ontbijt van 2,-

Als je 5 dingen kiest uit het Hema pick & mix onbijt buffet dan zie je wel dat het ontbijt twee keer zo duur is geworden. Stel je neemt een kop koffie + een baguette + een croissant + kaas + een gekookt eitje. Dat is ongeveer het ontbijtje van vroeger van 1,- behalve dat je nu een gekookt ei hebt in plaats van die omelet.

Als je een Hema klantenpas hebt, kun je soms extra voordeel krijgen bij het ontbijt.

Samenvattend ontbijt Hema prijs 2024

In 2024 betaal je voor een uitgebreid Hema ontbijt 5 euro en voor een klein ontbijt 3 euro.

Een klein ontbijt bij de Hema bestaat uit 1 croissant, een kuipje jam en een kop koffie of cappuccino.

Een groot Hema ontbijt bestaat uit een gekookt ei, een croissant, een belegd broodje, een kuipje jam en een koffie of cappuccino.

Leestip: Hoeveel calorieën ontbijt?

Wat vind jij van het Hema ontbijt nieuwe stijl?

Similar Posts

48 Comments

 1. Het is dat ik totaal geen ontbijtmens ben, anders zou ik het voor die prijs zeker eens wagen. Maar als je mij 's morgens een schaaltje yoghurt geeft, heb ik meer dan zat gehad. Ik ben meer van de lunch en het diner;).

 2. Hoi Nicole,

  ga ik zéker een keertje doen...
  Ik ben gek op aanbiedingen. Trouwens... de Hema is ook mijn favoriete winkel!

  Ik heb overigens zo dadelijk een afspraak bij La Place, daar hebben ze een aanbieding om U tegen te zeggen: Koffie en taart (naar keuze) voor....... 1 euro! Hup!

  Groetjes van Marlou

 3. Nu onze nieuwe Hema geen broodbeleg en dergelijke meer verkoopt, heb ik besloten er niet meer te komen. Veel teveel prullaria in een tijd die om een andere insteek vraagt!

  1. Geen broodbeleg meer? Is dat weer nieuw? Bij 'mijn' Hema verkopen ze nog wel gewoon kaas, ham etc. Wat apart dat ze dit uit het assortiment hebben gegooid bij jou.

 4. Eerlijk gezegd vind ik er vrij weinig van ik vind het namelijk onpraktisch met lege maag ergens heen te gaan en daar wat te eten. Liever lekker thuis ontbijten met mijn eigen koffie in pyjama. De laatste keer dat ik er wat kocht, was het een schaaltje voor kattenvoer en daarvoor toen ik handdoeken nodig had. Een jaar en zo'n 4 jaar geleden.

 5. Ik heb zelf nog nooit ontbeten bij de HEMA, maar vind dit idee ( en ook 2 euro is natuurlijk niet duur) bijvoorbeeld wel heel goed voor ouderen die op deze manier goed ontbijten en misschien met vrienden afspreken om even bij te kletsen. Als ik mt mijn vader ga shoppen eten we altijd een saucijzenbroodje bij de HEMA.

 6. Het was en is nog steeds eigen spot goedkoop! Ik heb eigenlijk nog nooit een ontbijtje van de hema gehad eigenlijk. Wel koop ik er vaak een kaasbroodje en kom ik er heeeeel veel voor de caramel ijskoffie, heerlijk!

 7. Zelfs de worst van de Hema smaakt niet meer zoals vroeger... Ook de product range bevalt me niet meer. Normaal kochten we wel eens ondergoed van de Hema, dat ging jaren mee, nu ook niet meer. Ofwel de Hema haalt het volgens mij ook niet meer.

 8. Ik ontbijt liever thuis. Ooit moest ik heel vroeg ergens zijn en toen haalde ik een kop koffie bij de McDonalds. Daar bleek een grote groep senioren aan het ontbijt te zitten. Heel gezellig. Dat vond ik wel leuk. Dus misschien ga ik later wel bij de Hema ontbijten.

 9. Ik heb nog nooit de euro ontbijtjes op; ik kan letterlijk geen pistoletje, croissant en omelet op.

  Het ikea ontbijt is ook duurder geworden toch?

 10. Ik vind een Hema ontbijtje nog steeds niet duur. Ik snap dat ze met alle stijgende kosten ook het ontbijtje aanpassen. En dat je nu kunt kiezen wat je wilt, vind ik alleen maar een plus. Niet iedereen wil een ei of juist een croissant. Dikke prima dus!

 11. Ik heb nog nooit ontbeten bij de HEMA, maar ik drink er wel eens koffie. Je vraagt je af hoe ze een ontbijt kunnen maken van 2,00

 12. Ik heb het één keer gedaan, maar ik vond het geen aanrader. Tenminste, ik vond het niets. Maar misschien ben ik te kieskeurig wat eten betreft.

  Love As Always
  Dimario

 13. Heb nog nooit ontbeten bij de Hema. Wel ben ik gek op hun snert, maar die bestaat helaas alleen nog in de te grote variant. Liever heb ik wat minder, anders klots ik zo onderweg tijdens het lopen. Die variant is overigens ook wat duurder geworden.

  In Franse hotels is het ontbijt waardeloos. Wegwaaibroodje met teveel boter, wat jam een koffie. Kaas of ei moet je apart bestellen en dan zit je al snel over de 12 euro. Gelukkig zit het niet in de kamerprijs en vindt je overal in Frankrijk PMU-café's. Kan je tijdens het ontbijten met een half stokbrood met paté of camembert en een sloot koffie voor de helft van het geld daarvan 'genieten'. Je weet dan wel dat je in een ander land bent met een ander ritme. ;-)

  1. 'Wegwaaibroodje'. Wat een prachtig woord Ximaar! Ik krijg er meteen een beeld bij. Maar wat een prijzen zijn dat dan in Frankrijk! Dan is de Hema echt spotgoedkoop.

 14. Vroeger gingen we regelmatig naar de Hema of Ikea voor een ontbijtje. Nu de prijzen en de samenstellingen veranderd zijn, doen we het niet meer. In verhouding duur en weinig keus

 15. Tja, alles wordt duurder en al helemaal sinds de pandemie. Het is jammer maar het is niet anders. Ikea vond ik altijd heel fijn alleen ga je daar minder makkelijk naartoe dan naar de Hema. Destijds laveerde ik tussen V&D en de Hema. Maar heel eerlijk ontbijt ik liever thuis. Soms drink ik weleens koffie bij de Hema en een croissantje erbij is lekker. Dat is dan wel goedkoper dan wanneer ik naar een restaurant of andere koffiebar ga. Ach, het is allemaal relatief.

 16. Moet zeggen dat het in verhouding tot de andere aanbieders nog voordelig klinkt. Kan me voorstellen dat sommigen, die al jaren naar hema gingen, niet blij zijn met de prijsverhoging. Niettemin vind ik 2 euro voor een compleet ontbijtje buiten de deur niet erg prijzig.

 17. Duur is het zeker nog niet, is alleen lastig als ik daar iedere dag moet ontbijten. Ik sta om rond 6 uur op en zou dan tot 9 uur moeten wachten op mijn ontbijt. Niet dus...

 18. We hebben vrijdag ontbeten met 2 pers voor €9.50
  Dat is te duur € 3.— meer dan vorigjaar
  2 koffie
  2broodjes ham. 2 croissants
  2 croissants

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.