Reacties

Een gezond ontbijt: hoeveel calorieën? — 49 reacties

 1. Ik haal de 400 ook niet. De laatste tijd ontbijt ik met magere kwark. Ik denk dat het ook uitmaakt wat erin die 400 calorieën zit. Je kan wel voor 400 calorieen met allemaal zoetigheid ontbijten, maar veel voedingsstoffen voor de dag haal je er niet uit denk ik. Ik denk dat een voedzaam, gezond ontbijt belangrijker is dan het aantal calorieën.

 2. Ik ben niet zo'n ontbijter, dus eet halverwege de ochtend vaak wat fruit. Heel slecht! Overigens is hagelslag of ander zoet beleg niet per definitie slecht. In kaas en vleesbeleg zit vaak vet en zout. Wel goed dat je halvarine smeert!

 3. Ik begin de dag met een glas warm water, 2 koppen koffie en geweekte havermout met lijnzaden, geprakte banaan en 200 ml volle yoghurt. Geen idee hoeveel calorieën dat zijn maar sinds ik op deze manier ontbijt zijn de pieken en dalen van mijn bloedsuikerspiegel verdwenen!

 4. Geen idee hoeveel calorieën mijn ontbijt heeft maar ik denk wel veel :)
  Het bestaat meestal uit Griekse yoghurt met een handvol noten en banaan. En heel soms als ik tijd heb havermout van amandelmelk met bramen/bessen.

 5. Mwoah, eerlijk gezegd geloof ik absoluut niet in het tellen van calorieën. Stel dat ik 10 cm langer dan jou en iedere dag 15 km hardloop dan zou ik echt niet hetzelfde hoeven te ontbijten als iemand die de hele dag een zittend beroep uitoefend. Gewoon goed kijken naar je eigen voedingspatroon. Iedereen weet dat een boterham met hagelslag nou niet bepaald een gezonde start van de dag is ;-)! Wel lekker maar gezond is anders haha.
  Ik snap dat het allemaal om een gemiddelde gaan maar ik vind het altijd zo misleidend op de één of andere manier. Ieder mens is anders en als je zorgt met een voedzaam ontbijt te starten, of dit nou 300 of 500 calorieën is.. Dan is het naar mijn mening toch helemaal goed!

 6. Mijn ontbijt varieert nogal. Van brood met eieren met spek, naar gebakken boterhammen met kaas of cake in a cup met havermout en fruit, yoghurt, whatever. Ik ga in de ochtend geen calorieen tellen. In de avond trouwens ook niet.

  By the way: ik ren meestal op een nuchtere maag. Alleen flink wat water en een of twee koppen koffie. Kan ik in ieder geval geen last van mijn ontbijt krijgen tijdens het rennen ;-)

 7. 400 kcal. Dat red ik bij lange na niet. Misschien zou ik wel iets meer moeten pakken bij het ontbijt en de mooi pronkendende zou ik zo op kunnen peuzelen. Maar wie heeft er tijd om in de ochtend pannenkoekjes te bakken?!

 8. Ben eigenlijk wel benieuwd waarom zij vinden dat je 400 kcal binnen moet krijgen bij het ontbijt! Daarnaast is dat echt per persoon afhankelijk. En daarbij of ik nou 400 kcal witte chocolade naar binnen werk of 400 kcal kwark met fruit en granola. Dat scheelt ook enorm in hoe je lijf eea verwerkt.

 9. Geen idee uit hoeveel calorieën mijn ontbijt bestaat.
  Ik eet elke morgen ong een kleine halve liter havermout.
  Gebruik havermout of havervlokken of een mix van beide van de molen.
  Doe s avonds 4 grote eetlepels havermout in een schaaltje, vervolgens water erop om te laten weken.
  Ik kook dit smorgens in verse melk van de boer, of doe er volle yoghurt of kwark bij.
  Dan strooi ik er een eetlepel lijnzaad en zonnepitten op.
  Soms op de warme havermout wat kaneel.
  Omdat ik A2 melk gebruik hoef ik niet te zoeten.
  Ik kan hier mee doen tot ong 9.30 - 10 uur als ik werk en eet een eigen gebakken boterham rond koffietijd.
  Belangrijk is waar heeft je lichaam behoefte aan.
  Een goed ontbijt doet wonderen!

 10. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Als je niet voldoende eet 's morgens, dan daalt je suikerspiegel, waardoor je door de dag heen meer zin in koolhydraten en zoet gaat hebben. Dat begint met een koekje bij de koffie en gaat dan door naar broodjes voor de lunch of een pasta als avondmaal. Daardoor maakt je suikerspiegel dan weer een piek, en maakt je lichaam (te) veel insuline aan. En hop, daar heb je weer een dip, en ga zo maar door.
  Dus ja, je moet voldoende eten 's morgens, maar vooral: eet dingen die je suikerspiegel niet doen stijgen, zoals bvb havermout.

  X Lazy Bird

 11. Bij mij zijn het vaak twee boterhammen met pindakaas of twee crackers met hetzelfde erop haha maar soms heb ik het in mn hoofd en ga dan voor yoghurt met ontbijtgranen en een halve banaan. Ik heb ook geen zin om sochtends teveel moeite te doen. Maar het ontbijt is wel de belangrijkste maaltijd van de dag, dus zou het eigenlijk wel moeten doen ????

 12. Als ik opsta drink ik eerst drie mokken koffie. Dan zijn we inmiddels 2 uur verder. Dan pak ik twee sneetjes witbrood en op een smeer ik roomboter. Op die andere snee smeer ik honing of jam. Dan heb ik een z.g. dubbele boterham. Calorieën? Ik heb geen idee. Veel zal het niet zijn, maar ik lever dan ook geen inspanningen meer.

 13. Ik heb nog nooit calorieën geteld. Volgens mij bestaat voeding uit meer dan alleen calorieën.
  Maar voor de gelegenheid heb ik eens opgezocht wat er in mijn ontbijt zit. Het is nu winter en dan ontbijt ik meestal met pap van rijstmelk en boetweitvlokken met een gedroogde ongezwavelde abrikoos. Ik kan het helaas niet exact achterhalen, omdat ik daarvoor die twee lepels boekweit moet gaan wegen en omrekenen, maar kom uit op ongeveer 250-300 kcal.
  Ik pas mijn ontbijt aan, aan de seizoenen en ik ontbijt periodes tussendoor zelfgemaakte groentesoep. Ik leef losjes volgens de ayurvedische keuken.

 14. Vanochtend was het een fruisalade van een banaan, driekwart appel, wat aardbeien en wat gebroken walnoten. Daarbij een kop koffie met flink wat sojamelk. Dit was vast geen 400 calorien, maar wel lekker en voor mij gezond.

 15. Als je bedenkt dat je als vrouw 2000 kcal gemiddeld nodig hebt, dan is klopt 400 kcal ook wel. Stel 400 kcal voor ontbijt en lunch = 800, dan iets maar voor de warme maaltijd, 600 = 1400. Dan blijven er nog 600 over voor een tussendoortje. Deze neem je 3x per dan = 200 kcal per tussendoortje. Dat is best wel veel. Ik denk dan ook dat je beter je kcal binnen kan krijgen met de hoofdmaaltijden, dan met een tussendoortje.

 16. Ik tel de calorieën niet, dat heb ik mijzelf jaren geleden wel afgeleerd na mijn eetstoornis. Wel zorg ik voor afwisseling. Niet te veel gluten. De ene keer een groene smoothie en granenreep, de andere keer gebakken ei en vaak ook grote bak fruit met pindakaas erover(rauwe variant).

 17. O, dat voedingscentrum... Ik ben er niet zo'n fan van, eerlijk gezegd. Ze roepen maar wat en dan ook nog iedere twee tot vijf jaar iets anders.
  Ik eet 's ochtends twee gekookte eieren, dat is nog geen 200 calorieën, maar ik hou het er gemakkelijk op vol tot de lunch. Als ik twee boterhammen met beleg eet (meer calorieën), heb ik om tien uur weer honger. Schijnt aan de hoeveelheid eiwitten te liggen. Langzaam en bewust eten vind ik wel belangrijk, als ik niet registreer dat ik gegeten heb, eet ik teveel.

 18. Calorien tellen is eigenlijk onzin want het gaat erom wat je eet. Ook belangrijk, luister naar je lichaam, misschien heb je helemaal geen trek in eten op de nuchtere maag maar een paar uurtjes later wel, dat kun je dan ook zien als een ´uitgesteld´ontbijt. Meestal eet ik overnight oats,d.w.z. een flinke kom met havermout,daar doe ik een flinke koffielepel pompoen of zonnebloempitten bij, nog wat noten, soms ook nog wat gemengde suikervrije muesli erbij, dit aangevuld met een plantaardige melk en laat dit dan een nacht staan in de koelkast. Bij het opstaan haal ik het gelijk uit de koelkast en drink eerst een grote beker kamillethee, wacht een 15 min. en warm de havermout dan iets op in de magnetron, heel lauw maar en daarna maak ik het iets fijner met de staafmixer. Daarna doe ik er een in stukjes gesneden banaan of blauwe bessen of kersen bij. De kersen en blauwe bessen komen uit de diepvries van AH, in de zomer vers.Dit is een snel, gezond en voedzaam ontbijt.Heel soms eet ik een paar volkorencrackers met pindakaas en plakjes banaan er bovenop.

 19. Ik vind een heerlijke schaal met yoghurt, vruchten en granen een heerlijk ontbijt. Maar soms eet ik ook gewoon een lekker broodje als ontbijtje. Het is net hoe mijn pet staat. En tja, die 400 calorieën zijn gewoon richtlijnen he? Je moet uiteindelijk gewoon doen wat voor jou goed voelt, denk ik altijd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder