Reacties

Kinderfeestje idee: 12 ideeën voor en door moeders — 43 reacties

 1. Het lijkt tegenwoordig inderdaad wel een wedstrijdje om de prijs voor een origineel en/of duur kinderfeestje (zoals hier ook iemand zegt). Nergens voor nodig, volgens mij. En bovendien kan een feestje van twee uur ook prima zijn. Leuke ideeën hier!

 2. Leuke idee's, wij gaan eigenlijk altijd buiten de deur en iets actiefs doen. De eerste keer vierde ik het thuis maar kreeg toen best veel commentaar van 5 jarige vriendjes ( je echt, ik weet het) dat ik het thuis vierde. Omdat ik ook niet wilde dat mijn kinderen buiten de boot vielen dus vierden we het buiten huis en eigenlijk vind ik dit ook wel lekker.

 3. Veel geld uitgeven hoort bij deze tijd denk ik, misschien heb ik het mis. HEt hoeft inderdaad niet duur te zijn. Die van mij zijn al groot en wonen op zichzelf. Die zorgen voor hun eigen feestjes.

  • Ja, ouders, maar de tips in de post komen niettemin vrijwel allemaal van vrouwen. Vandaar dat ik zowel moeders als ouders heb gebruikt. Er is 1 tip van een man: Peter.

 4. Leuke tips! Tegenwoordig worden die kinderfeestjes steeds grootser en meeslepender. Hoe meer hoe beter lijkt het wel. En het mag wat kosten. Vroeger gingen wij naar McDonalds of gaven thuis een feestje, nu is het vaak buiten de deur. Ook echt wel leuke activiteiten, maar het lijkt vaak net een wedstrijdje om elkaar te overtreffen.

 5. Wat een leuke ideeën en goede tips! Mijn dochter is nog maar 2 jaar, maar de kinderfeestjes staan mij dus ook nog te wachten. Ik denk dat ik eerder iets buitenshuis zou doen, bijvoorbeeld naar de binnenspeeltuin. Toen ik klein was, ging ik met mijn vriendinnetjes bowlen en pannenkoeken eten. Was ook heel leuk!

 6. Dat extra zomerfeest vind ik een heel goed idee. Dat waren we al jaren van plan (Mila is in februari jarig) maar het is er nog niet van gekomen. Heel eerlijk vind ik feestjes thuis best wel een gedoe. Veel geregel en je huis moet aan kant (ik ben nogal van de frutsels en best een vol huis). Ergens anders naartoe gaan maakt het wat makkelijker (geen rommel thuis en wel veel plezier). Superduur hoeft dat ook niet te zijn. Mijn leukste ervaring was in de lokale bibliotheek. Eerst taart eten aan een versierde tafel. Cadeautjes uitpakken. Zelfs een mini-cadeautje van de bibliotheek. En dan een theatervoorstelling. Erna nog een limonade drinken en een kleurplaat kleuren en toen was het klaar.
  Voor minime is de leukste ervaring toch het schreeuwpaleis. Ik heb er niets mee. Zij vindt het geweldig. Een slaapfeestje vind ik overigens ook een hele leuke suggestie. Maar met 7 jaar vind ik haar nog te klein daarvoor. Wel hele leuke suggesties allemaal waar ik zeker nog eens doorheen loop bij het regelen van een kinderfeestje. Want als ik terugdenk waren de feestjes vroeger bij vriendinnetjes thuis wel heel leuk. Aan de andere kant denken mijn vriendinnen met weemoed terug aan mijn feestjes (ooit een 'lunch' en rondleiding bij Mc Donalds en ook regelmatig met zijn allen naar de bioscoop). Let wel. Dat waren de jaren zeventig. Mijn ouders hadden niet veel geld. Ik kreeg ook nooit dure cadeaus. Maar dit deden ze wel. En eerlijk is eerlijk, ik (en mijn vriendinnen) weten het nu nog. Het was zeker memorabel <3

  • Wat een bijzondere locatie: de bibliotheek! Ik ben dol op de bibliotheek dus dat vind ik een aansprekende plek. En de bibliotheek kan op die manier nog eens wat kinderen naar binnen lokken natuurlijk ; )

 7. Dat zijn zeker leuke ideetjes. Ik vond het vroeger altijd leuk om te organiseren maar was ook blij als het er weer op zat, naast de kinderverjaardag was er ook nog de traktatie op school, de viering bij de sportclub en ook nog de verjaardag voor vrienden en familie. Sommige ouders pakten enorm uit. En willen ook graag indruk maken. Ik hield het liever wat ingetogen

 8. Toen dochter 10 werd, heb ik voor een paar centen een buurjongen ingehuurd om DJ te spelen. Vond-ie fantastisch! Dochter mocht vervolgens de hele klas uitnodigen omdat ze tien werd. Dat was heel ‘cool’ natuurlijk! Stonden ze met z’n allen de Macarena te dansen. Leukste feestje ooit. Kostte bijna niks. Wat drinken, chips en drie tientjes voor het buurjongetje.

 9. Voor een Piratenfeestje is Schateiland erg leuk om te bezoeken. De kids zijn daar zeker uren bezig om te vermaken. Het is een grote overdekte speeltuin waar alle attracties in piratenthema zijn.
  Zelf ben ik natuurlijk het meeste fan van Harry Potter ;)

 10. Ik vond het altijd zoooo leuk om kinderfeestjes te organiseren met de kinderen. Zo hebben we o.a een landenfeest gehad met paspoorten en verschillende onderdelen waar je een stempel kon halen, een circusfeest en toen ze wat ouder werden een moorddiner. Allemaal geslaagd en het lukte ons altijd om het voor weinig geld te maken, veel zelf knutselen en bedenken dus op tijd beginnen.

 11. Wat een goede blog! Ik heb zelf geen kinderen dan maar kan me wel voorstellen hoe lastig het kan zijn. Zo’n kabouter feestje lijkt me wel leuk! Wij gingen vroeger altijd van die oud hollandse spelletjes doen en cakejes etc versieren, ook wel eens naar de bios geweest met mijn feestje

 12. Wat een super goede ideeën! Zo kom ik wel een aantal verjaardegen vooruit voor mijn kind. Even een ideetje van wat leuk is om te geven als cadeau, namelijk een bedrukte frisbee of shirt met de naam erop. Hoe leuk is het voor een kind om een cadeau te krijgen die niemand anders heeft!

  Groetjes,
  Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder