Kinderfeestje idee: 11 ideeën voor en door moeders

Kinderfeestje idee

Zoek je een goed en origineel kinderfeestje idee? Dan ben je op de goede plek! Want hier vind je een hele reeks leuke kinderfeestje ideeën van en voor moeders. Dus echt van ervaringsdeskundigen.

Een kinderfeestje geven kan best lastig zijn. Zeker als je een groep kinderen hebt die net een feestje in Eurodisney hebben gehad. Ga er maar aan staan. Daarom hieronder het ultieme overzicht met kinderfeestje ideeën voor en door moeders.

Een goede manier om een kinderfeestje te organiseren is door een thema voor je kinderfeestje te kiezen. Zo’n thema kun je namelijk gebruiken als een soort kapstok om de activiteiten te organiseren.

11 maal een leuk kinderfeestje idee

1. Video/slaapparty

kinderfeestje ideeënWaarom altijd veel geld stoppen in een kinderfeestje idee? Kinderen kunnen ook de tijd van hun leven hebben zonder belachelijk dure verjaardagsfeestjes te geven. Ik heb af en toe het gevoel dat het een strijd is wie het meest origineel is, in plaats van waar het werkelijk om draait: een gezellig feest waar de jarige in het middelpunt staat. Een ouderwetse video/slaapparty met als avond eten pannenkoeken versieren. De jarige mag natuurlijk de film bepalen en wat er allemaal op de pannenkoek komt. Goedkoop en gezellig! (Miranda)

2. Piratenfeestje

PiratenfeestjeKadootjes in een mand en als ze er allemaal zijn taart met kinderchampagne. Proosten, dan de kadootjes geven of een nummertje in een ballon.
Dan een fles waar een beetje zand in zit, en een brief van de piraat om een schat te zoeken.
Koop in december al chocolademunten, en doe die in een kist.
Maak buiten pijlen en een paar briefjes om opdrachten te doen, of met vragen, zodat ze bij een speeltuin komen en de kist vinden, die je van te voren verstopt hebt.

Mijn zoon vond het een geslaagde vijfde verjaardag. O, ja paps en mams ook verkleed!

Kinderfeestje idee nummer 3: Kabouterfeestje

Kinderfeestje ideeënVoor een leuk en geslaagd kinderfeestje hoef je echt niet naar een duur fastfoodrestaurant of te gaan bowlen. Kinderfeestje ideeën kunnen goedkoop en toch hartstikke leuk zijn. Houd het thuis, en bedenk een leuk thema wat je kind leuk vind. Bijvoorbeeld een kabouterfeest.

Maak zelf leuke uitnodigingen in de vorm van een paddestoel, vraag de kinderen als kabouter verkleed te komen of zorg zelf voor de nodige verkleedkleding en schmink.

Lees een kabouterverhaal voor, zing kabouterliedjes en dans de kabouterdans, speel een leuk kabouterspel wat je zelf kunt verzinnen, verstop bijvoorbeeld kaboutermutsjes en laat de kinderen deze opzoeken. Doe een leuke knutselactiviteit zoals het versieren van een paddestoel of maak zelf een kaboutermuts. Bedenk lekkere kaboutertractaties en als de nood aan de man is kun je altijd nog een cd of video van kabouter Plop draaien.

Er zijn ook complete themakisten te huur waar alles in zit voor een leuk kinderfeestje als je het zelf te veel werk vind. (Tanja)

4. Binnenfeestje in de winter

Kinderfeestje ideeënMijn zoon is in de winter jarig. Dat werd dus een binnenfeestje met het versieren van een cake, het maken van een masker, een stukje DVD om weer tot rust te komen en tot slot heerlijk eten en kliederen met patat en appelmoes. Slijm maken doet het ook altijd goed. Weinig origineel, maar heeeel geslaagd voor een groepje 4-jarigen.

Om het gemis van een zomerfeestje ‘goed te maken’, gaan we (collega moeders met winterkids) komende zomer op een groot recreatiegebied in de buurt een zomerkinderfeest geven. Kleden en picknickmanden mee, touw en ontbijtkoek in de tas (koekhappen), zaklopen, snoephappen. We maken er een heus kinderfeest van. Gewoon een extra verjaardagsfeest eigenlijk. En dat is wel origineel…. (Bianca)

Kinderfeestje idee nummer 5: Heksenfeestje

HeksenfeestjeKies een thema. zorg voor spullen en plaatjes. Bestaande speeltjes gooi je om in het thema.heksenfeest: groot ganzespelbord maar dan met bij passende plaatjes, tekeningen en opdrachten. Vlieg met je bezem 3x om een boom. Drink een glas groene heksendrank (aanmaaklimonade).

Ezeltje prik: hang een grote tekening op van een heksenkop. Blinddoeken en met gekauwde kauwgom een wrat proberen te maken op de neus van de heks. Dit is echt lachen ook voor wat oudere kinderen. Zo kun je zelf verder uit bouwen met snoepmuisjes happen, evt. stoelendans op heksenmuziek. Maak zelf met de computer een leuke diploma. (van Hoof)

 

6. Prinsen en prinsessenfeest

Kinderfeestje ideeënEen origineel kinderfeestje idee hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Organiseer een prinsen en prinsessenfeest! Dat is niet voor niets een klassieker onder de kinderfeestje ideeën. Het parkje in de buurt van jullie huis zijn dan de bossen van Koning Jan! Daar in de bossen zit een boze heks (je verklede schoonmoeder :P) die die prinsen en prinsessen alleen kunnen verslaan met de tove fee!! (dat is dan je verklede buurmeisje ofzo).

De toverheks heeft jullie kikkerdril, gouden toverstafjes en frikandellenstukjes gestolen! (lees= appelmoes, friet en fricandel) Samen gaan jullie dan een speurtocht met de fee naar de heks doen! Veel plezier!! (Nadine)

Kinderfeestje idee nummer 7: Piratenfeest 2

Laat de kinderen verkleed komen (Je kunt ze eventueel schminken, zie ook schminkvoorbeelden) koop voor de kinderen textiel stiften en laat ze met z’n allen op een groot tafellaken kleuren dit is niet alleen leuk voor nu maar ook voor elke verjaardag weer op tafel te leggen dus een blijvende herrinnering.

Als hij klaar is gaat hij in de schatkist vol met lekkers en wordt hij verstopt (in de bossen) en nu mogen alle piraatjes gaan zoeken.Stop voor de winnaar een extra lekkernij in de kist zo nu kunnen alle piraatjes gezellig picknicken op het tafelkleed met al het lekkers.

Veel plezier. (Daisy)

8. Griezelfeest kinderfeestje idee

griezelfeestje Mijn dochter is 15 geworden ik heb daar een griezeltocht voor georganiseerd. Eerst gezellig allemaal een griezelfilm kijken daarna het bos in. Ik had een route uitgestippeld en ze moesten letters zoeken die aan de bomen hingen daar moesten ze een woord van maken. Het was een heel geslaagd kinderfeest het hoeft niet altijd duur te zijn om ze het naar hun zin te maken.

 

Kinderfeestje idee nummer 9: Jungle kinderfeestje

Jungle kinderfeestje In de huiskamer had ik touw gespannen met slierten groen en bruin crepepapier, de lianen. verder knuffels overal neergezet. Kan met limo gemaakt met etiket slangengif. Verder diverse spelletjes gedaan en overal dieren in betrokken. Zoals welk dier beeld ik uit en teken dit dier met een blinddoek voor etc. En snoepjes en chips van dieren gekocht. Erg leuk en genoeg bij te verzinnen met wat fantasie. (Mariska)

 

10. Harry Potter kinderfeestje

harry potter kinderfeestje Toen mijn zoon 5 werd hebben we hem een harry potter kinderfeest gegeven. Ik heb voor hem en voor ieder van zijn vriendjes, van goedkope stof, een harry potter cape gemaakt.

Wat hij niet wist was dat ik er ook een voor zijn vader en oom had gemaakt.
Toen de kinderen waren verzameld en een plak cake* op hadden, vertelde ik ze dat in het bos eens in de vijf jaar tovenaren rondlopen die op zoek zijn naar iets. Daarna vertelde ik dat we lekker even gingen wandelen in het bos. Toen we daar aankwamen kwamen dus twee tovenaren aangelopen met het verhaal dat ze op zoek waren naar een schat.

Ze hadden echter wel een aantal dreuzels nodig om het te vinden. Met de speurtocht door het bos hebben ze leren vliegen en hebben ze zwerkbal gespeeld. Naderhand hebben ze m.b.v een toverspreuk de schatkist gevonden. Gevuld met chips en pakjes drinken.

De schatkist zat verstopt in een zandberg, over de schatkist was een kleed gelegd (met ijzerdraad) en hierover weer zand. Daarom leek het alsof de grond openschoof zodra de toverspreuk werd uitgesproken (en de tovenaren dus zonder dat ze het zagen aan de draden trokken). Pas na ruim een half jaar kwam hij erachter dat het zijn vader en oom waren geweest. (ze waren geschminckt!).

Het jaar erna vroegen de kinderen of hij weer een harry potter feest gaf!! (Liesette)

Kinderfeestje idee 11: Oude spelletjes feestje

Kinderfeestje ideeënEen feestje met oude spelletjes, kinderen met opa’s pet en oma’s kleding aan laten komen, appeltaart met slagroom, en fruit& groentesnacks met een speciaal tintje, bijvoorbeeld gefrituurde wortel en paprika reepjes, die in beslag zijn geweest, en dipsausjes met een orientaals smaakje. Na afloop een knapzakje met popcorn mee,en een week later een bedankkaartje met foto van het feestje van alle kinderen erop. Dit alles hoeft niet langer te duren dan 3 uur. (Anne)

 

 

Kinderfeestje idee: handige links

Kinderfeestje idee samengevat

In deze post las je inderfeestje ideeën uit de praktijk. Ze zijn bedacht en uitgevoerd door de ouders die de tips geven!

Zie ook Kinderfeestje thuis.

*Je kunt cake kopen of zelf een cake bakken.

One Response to Kinderfeestje idee: 11 ideeën voor en door moeders

  1. Knutselen tijdens een kinderfeestje vinden kinderen vaak leuk & ze kunnen meteen een aandenken mee naar huis nemen! Maak van een “standaard” knutsel project iets spannends door er een verhaaltje bij te maken, bijvoorbeeld een verhaal over een vogeltje dat een wereld reis maakt wanneer je vogelhuisjes gaat maken! Wie weet komt het vogelhuisje wel overnachten in het zelfgemaakte vogelhuisje!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.