Kinderfeestje 10 jaar vier uren

kinderfeestje 10 jaar

Vandaag vieren we het kinderfeestje van mijn jongste zoon. Hij werd in de zomervakantie 10.

Zomervakantie: veel mensen weg

Het meest ideaal is natuurlijk om het dan ook te vieren. Maar het probleem van de zomervakantie is, dat er zoveel mensen op vakantie zijn. Dus we dachten slim te zijn, en het kinderfeestje voor zijn 10de verjaardag  in het schooljaar te vieren. Maar ook dat is niet zo simpel: want veel kinderen hebben op woensdagmiddag en zaterdagen sportclubjes of wedstrijden.

Volle agenda’s

En zo kwamen we uiteindelijk in deze voorjaarsvakantie terecht… En nu kon nog de helft niet. Een kinderfeestje organiseren is tegenwoordig niet makkelijk, met al die drukke kinderleventjes. Het KNMI voorspelt rustig weer. Daar ben ik blij om, want dan kunnen de jongetjes lekker buiten spelen. Het was een kinderfeestje thuis.

Scenario kinderfeestje 10 jaar

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 13.00 Gasten komen binnen
 • 13.00-13.15 Cadeautjes verstoppen
 • 13.15-13.30 Cadeautjes zoeken en open maken
 • 13.30-13.45 Goedkope Aldi cake versieren met ‘ogen’ en strooisel van de Action. En spuitslagroom. De cake was niet duur, dus als ze hun eigen cake daarna niet meer lusten geeft het niet. Drinken en eten. N.B. Je kunt natuurlijk ook zelf een cake bakken.
 • 13.45-14.15 Paaseieren zoeken, en buiten rondrennen
 • 14.15-15.45 Bioscoopje spelen: film Frozen kijken in de woonkamer met de luiken dicht
 • 15.45 -16.30 Vrij spelen
 • 16.30-17.00 Poffertjes eten en broodjes met knakworst
 • 17.00 Iedereen wordt met volle buik naar huis gebracht

Back-up plan kinderfeestje 10 jaar

Ik houd er vooral van als kinderen gewoon zelf lekker gaan spelen. Maar het is altijd even afwachten hoe het loopt. Als back-up plan hebben we de optie om met ze naar een natuurgebiedje te rijden. Daar staat een uitkijktoren met vogelplaat. Het is helaas nét te ver om naar toe te wandelen. En omdat we bij voorkeur gewoon thuis blijven met de kinderen is dit echt ons noodplan.

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Wat mij betreft duurt een kinderfeestje gemiddeld 3 uur, eventueel 4 uur. Maar mijn middelste zoon had laatst een kinderfeestje van 10 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds.

Lees mijn post over een Harry Potter kinderfeestje en schminkvoorbeelden.

Is jouw kind 6? Dan is de post Kinderfeestje 6 jarige thuis echt iets voor jou! En er is ook een scenario voor een Kinderfeestje 8 jaar!

Hoe lang duurt het gemiddelde kinderfeestje bij jullie?

Similar Posts

13 Comments

 1. Bij ons ook een uurtje of 4, dat vind ik lang genoeg. Voor de kinderen, maar ook voor mezelf :)
  Met onze jongste zijn we afgelopen keer ook thuis gebleven. Met de oudste hebben we de laatste keer een speurtocht bij Natuurmonumenten gedaan. Maar ja, zij is in de zomer jarig, dat is weer-technisch gezien wel zo handig. :)

 2. Ik kan me nog feestjes van mijn meiden herinneren, op woensdagmiddag, van 2 tot uiterlijk 8 uur en dan waren ze dus ook al thuisgebracht…
  Jouw indeling zoet er geweldig uit, incl. noodplan! Dit gaat helemaal lukken! Heel veel plezier, en ook al is het al een hele tijd geleden, nog gefeliciteerd met je zoon… Ha, nog even en hij is alweer jarig!
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Leuk plan maar bij ons zou dat niet werken. Van alle gasten zou waarschijnlijk 2/3 frozen al gezien hebben en klieren. Mijn ervaring is ook dat jongens altijd veel eerder met iets klaar zijn dan ik dacht.
  Wij gaan altijd iets doen, disco bowlen, zwemmen (na groep 5 want dan gaan ze elke week zwemmen), lasergamen oid.
  Thuis even snel wat eten en dan weg. Thuisbrengen doen we op de terugweg. Kosten neem ik graag voor lief

 4. Hier bij ons was t altijd kinderfeestje thuis en duurde zo n uurtje of 4.
  Alleen bij de oudste hebben we BBQ gedaan en bij de andere bloemschikken op locatie.
  En dat was omdat ik zelf in t ziekenhuis had gelegen en geen doorzicht had om ze te vermaken.
  Maar verder altijd thuis en dat is ook t goedkoopste, zeker met 1 salaris moet je toch rond komen.

  Maar t programma zit heel goed in elkaar.
  Een heel fijne en gezellige middag toegewenst en dat hij terug kan zien op een leuke middag.

  Groet van Hilda

 5. Ik ben zoooo blij dat mijn dochter in juni jarig is! Vorig jaar vierden we het wegens ziekte op de 1e datum in juli. Ze werd vier en was het nog met papa’s en mama’s erbij. We zouden naar het klimduin gaan maar het bleek de warmste dag van het jaar! Dus besloot ik dat het verstandiger was naar een meer te gaan in de buurt. Ik had allemaal zakjes gemaakt met traktaties erin en taart mee. Het was een supergenoeglijke middag.
  Dit jaar, echter, wordt het voor het eerst een “echt” kinderfeestje. Ik ben van plan om alle kinderen die ze wil uitnodigen mee te nemen naar een grote openluchtspeeltuin in de buurt en weer zakjes met traktaties mee te nemen. Niet te duur en volgens mij hebben ze een supermiddag. De feestjes waarop dochter nu wordt uitgenodigd in de winter gaan ze vaak naar “iets” toe als de ijsbaan of holle bolle boom en dat lijkt me inderdaad best een uitgave.

  Overigens, ze is weleens uitgenodigd op woensdagmiddag als ze ballet heeft, maar ik vind het echt niet meer dan vanzelfsprekend dat ze dan ballet gewoon een keertje overslaat.

  Veel plezier/succes ;)

 6. Van die drukke agenda’s kan ik meespreken. Mijn dochter viert deze week ook haar verjaardag en de helft van de geïnviteerden heeft afgezegd wegens: op vakantie, hobby’s,… Een goede datum vinden is inderdaad tegenwoordig niet makkelijk meer.
  Leuk feestprogramma. Bij ons duren de feestjes ook altijd maar 3 of 4 uur.
  Veel plezier!

 7. Bij ons valt het nog reuze mee met het niet kunnen op de vrije middagen. En we houden het gezellig thuis, gaan altijd knutselen wat ze erg leuk vinden. Maar de oudste 2 zijn dan ook meiden.. de jongste is net 6 geworden, en die kleine mannen houd je ook nog wel zoet met spelen. Ze zijn hier wel alle 3 in de winter jarig, dus een buitenprogramma valt niet mee! We hebben 2 platen waarop je kleine pannenkoekjes kunt bakken, en dat is reuze leuk, zijn ze een poos zoet mee!
  En 4 uur is lang genoeg, hoewel ze het laatst bij mijn oudste (11) zo leuk hadden buiten, dat ze ruim een uur later naar huis gingen. Het is altijd een hele organisatie, maar o zo gezellig!

 8. Als je dit leest heb je het waarschijnlijk achter de rug, en hoop ik dat je lekker op de bank zit, en terug kan kijken op een geslaagde middag!!

  Ik vind het superknap als mensen het thuis organiseren, en mijn zoon heeft leuke herinneringen aan feestjes bij vriendjes thuis!!

  Ik zelf zag het toch niet zo zitten, heb niet zo’n organisatie vermogen voor het bezighouden van een groep jongens!! :-)

  Bij ons was het altijd taart en kadootjes bij ons thuis en dan naar zo’n indoor speeltuin, incl. frietjes e..d.. Veel mensen vonden het altijd maar niks, maar ik zag altijd blije gezichtjes!! En daar ging/gaat het toch om.

  Groetje, en nu maar lekker genieten van je rust!! :-)

 9. Leuk stuk! Onze kleine meid heeft deze week een Frozen feestje gevierd. Woensdagmiddag van 12:30 tot 16:00 uur. Met acht dames Frozen armbanden & cupcakes gemaakt. Erg leuke middag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.