Reacties

Schoolvakantie: in totaal 5 vakanties — 13 reacties

 1. Volgens mij geef je het antwoord op de vraag waarom zo vroeg al vakantie zelf in de laatste regel van je blog, dat is vanwege het carnaval. Omdat dat naar mijn weten ook in de Achterhoek gevierd wordt zullen veel scholen ervoor kiezen bij die vakantie aan te sluiten.

 2. Dan zijn jullie inderdaad vrij met carnaval, want aswoensdag valt in dan in jullie vakantie.
  Op de site van de rijksoverheid staat toch ook dat het adviesdata zijn en dat je school kan afwijken en dat dat zeker in het katholieke zuiden gebruikelijk is?

  • Ik heb het nagekeken: de data van zomervakantie, meivakantie en kerstvakantie zijn verplicht. De overige vakanties kunnen scholen naar eigen goeddunken plannen.

 3. Nou, onze school wijkt met de zomervakantie meestal ook af. Dit omdat wij op de grens van een andere regio wonen en er meestal 2 weken verschil is met de andere regio.

 4. Omdat het komend weekend carnaval is, hebben alle scholen hier volgende week vrij. Ik neem aan dat dat wel in heel Brabant en Limburg is.
  Vrijdag gaan ze al verkleed naar school! Zelfs nog in de 1e en 2e klas middelbare school.

 5. Helaas nog niet echt 'voorjaarsweer' in de 'voorjaarsvakantie' ... maar met sneeuw niet naar school hoeven is ook lekker ;-).
  Wij hebben 18 februari vakantie en dan ook gelijk twee weken achter elkaar...

 6. Misschien plant de school de vakantie precies met carnaval, zodat ze geen fratsen hoeven te verzinnen dat kinderen bijvoorbeeld verkleed naar school moeten komen etc?

 7. Ja, en dat is te merken ook! De hele dag(ik werk aanhuis) geschreeuw en gehuil van kinderen. Waarom gaan ze niet voor hun ouders hun bleren? Gatverdamme ik als niet kindervriend vrees altijd voor vakantie`s. Winkel ook het geval, gejank, gedrein en geschreeuw van rondrennende kinderen, het loopt echt de spuitgaten uit! Ik heb huisdieren en liep altijd in de middag een groot rondje maar ben overgestapt naar de ochtend, zo heerlijk rustig op straat! Ook geen buggy`s van moekes die echt nergens naar kijken, en denken dat het hele pad van hun is! Zo arrogant omdat zij een kindje op deze wereld hebben gezet? De zoveelste ja! Schaam u! Even rustig zitten in het park overdag? Nee hoor dat kan niet meer, gister dacht ik dat maar er kwam een busje aan en ging daar stilstaan en vervolgens hoor je harde muziek! En dat in de natuur eindelijk ergens waar je hoopt tot rust te komen! Nee hoor, want stilte is iets wat mensen niet meer kunnen verdragen? Werkelijk kan het nergens meer stil zijn in dit land! Ducktape is iets wat ik graag op mondjes van kinderen wil plakken, vooral die nederlandse krengen! Incl ouders! Tokkie ouders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>