|

Gratis maaltijden op station Sloterdijk

aviko maaltijdMaandagavond kwam mijn man opgetogen thuis met maar liefst drie gratis maaltijden. Ze werden uitgedeeld op station Sloterdijk.

Aviko Kokkerellen à la Hannah

De maaltijden zijn van Aviko en heten ‘Kokkerellen à la Hannah‘. Het pakket bestaat uit vier plastic zakjes die aan de bovenkant bij elkaar worden gehouden door een karton met daarop de tekst Aviko. Het ziet er aantrekkelijk en gezond uit. En dit zit er in:

 1. In de grootste, achterste zak zitten aardappeltjes
 2. De tweede zak is gevuld met groente: ik zie ui, tomaat, broccoli, paprika en tomaat
 3. Dan is er nog een zakje met een rood sausje
 4. En in het vierde, kleinste zakje zitten groene blaadjes. Volgens het etiket: salie en oregano

Drie maaltijdideeën

Aan de achterkant van de zak zit een groot karton met daarop informatie over de ingrediënten en drie receptideeën. Een wokgerecht dat 15 minuten duurt, een meerpansgerecht van 20 minuten en een ovengerecht van 30 minuten.

Ingrediënten Aviko Kokkerellen

De precieze samenstelling van het pakket is:

 • 1 takje salie, 1 takje oregano
 • Tomaat (sulfiet)
 • raapzaadolie
 • zout
 • tomatenpuree
 • knofloof
 • basilicum, azijn, suiker, citroensap (van concentraat)
 • Groenten in wisselende samenstelling (gele wortel (toch geen paprika dus!), ui, broccoli, cherry tomaat)
 • Aardappelen
 • 70 gram saus
 • 296 groenten
 • 375 aardappelen

Hoe smaken de Aviko maaltijden van Hanna?

Die vraag kan ik nog niet beantwoorden! Normaliter eet ik dit soort maaltijden het liefst zo snel mogelijk, vanwege het verlies van de voedingswaarde en het feit dat het snel bederft.

Maar ik had maandag net boodschappen gedaan met verse groentes, en die moesten eerst op. En vandaag moet ik met mijn oudste zoon naar Ede voor een toelatingstoets voor zijn opleiding Game Developer, en eten we groentesoep. Die maak ik vanochtend vast klaar, zodat ik daar vanmiddag als we laat thuiskomen niet veel werk meer mee heb.

Morgen staan dus de Aviko maaltijden op het menu. Ze zijn tenminste houdbaar tot 7 februari dus het moet net kunnen!

Binnenkort de review.

Eten jullie wel eens dit soort voorbereide maaltijden?

Similar Posts

13 Comments

 1. Nee, eigenlijk niet! Vooral vanwege de prijs doen we dat eignelijk niet. Ik kan het niet helpen, maar ik zit bij zulke maaltijden dan altijd uit te rekenen hoeveel het zou kosten als ik de groentes zelf had gesneden ;)

  Wie is Hannah trouwens? Ben ik wel benieuwd naar nu ;)

  1. Goede vraag! Dat vroeg ik me ook al af, dus ik heb het gegoogled. En volgens mij is Hannah alleen maar een naam, want op de Aviko site zag ik ook zakken met maaltijden van Lucas, Sophie en Thom.

 2. Spannend, ik duim mee!
  We kopen zo heel af en toe van die maaltijdpannetjes van de aviko, als ze in de bonus zijn. Vriend is er gek op, en ik vind het ook best lekker – en met korting zijn die gewoon betaalbaar in plaats van net aan de dure kant ;-)

 3. Nee dit koop ik nooit. Ten eerste vanwege het plastic en ten tweede ben je met losse ingredienten veel goedkoper uit…

  1. Zamelen ze bij jullie geen plastic apart in? Dan hoef je het plastic niet in de afvalbak te doen en wordt het gewoon gerecycled. Ik heb dus juist liever plastic verpakkingen :-).

  2. Ja het plastic wordt wel apart ingezameld maar het feit blijft dat plastic, ook al wordt het gerecycled, enorm slecht is voor het milieu. Ik probeer zo weinig mogelijk verpakte spullen te kopen.

  3. Daar had ik dan weer niet echt bij stilgestaan. Recyclen leek me gewoon goed voor ‘t milieu. Zo leer je elke dag weer wat bij he;-)

 4. Er was een tijd dat ik leefde op kant en klaar maaltijden en zakjes gemengde sla.
  Toen ik nog jong was, de winkels nog om zes uur dicht gingen terwijl ik tot half zes werkte, en ik het geld nog kon laten stromen.

  Het ziet er leuk uit hoor zo´n pakketje, heel fleurig, maar voor de prijs van 1 maaltijd kan ik een zak aardappels kopen waar ik ruim een maand mee doe.

  Krijgen is natuurlijk wat anders.
  Daar ben ik altijd voor in. ;-)

 5. Ik zou zelf zulke pakketten nooit kopen, omdat ik een gezin heb met vier kinderen. Dan heb je er standaard minstens 2 van nodig om genoeg te hebben, en ben je dus dubbel zo duur uit. En ééntje is al duur genoeg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.