Reacties

Mooncup versus tampons — 23 reacties

 1. Bedankt voor dit supergrappige filmpje, heb me er echt om vermaakt ;)

  Ik gebruik tampons, omdat ik nog een enorme vooraad heb liggen. Door de pil was ik altijd heel licht ongesteld, dus had maar 2 of 3 dagen tampons nodig.

  Nu ik ben gestopt met de pil ben ik al 3 maanden niet ongesteld geweest, dus gaat het helemaal langzaam met de tampons natuurlijk ;) Maar ALS ze ooit opraken, ga ik zo'n Mooncup bestellen denk ik :)

 2. :-) ik ben al jaren van de mooncup hoor( ooit al eens een blogje over geschreven) bevalt mij echt prima, maar het is zeer zeker goed om dit soort dingen regelmatig opnieuw onder de aandacht te brengen, want er zijn nog steeds vrouwen die er nog nooit van gehoord hebben, en zoals gezegd het verdraagt niet alleen lekkerder, het bespaart geld en milieu :-D

  • Hoe kwam jij op het idee Sillie? Want het is niet bepaald iets wat gewoon in de winkels ligt. Eigenlijk raar, nu ik er over nadenk. Het zou eigenlijk gewoon bij het maandverband moeten liggen!

  • ehm 5 jr geleden na de bevalling van mn derde bleek ik allergisch voor maandverband te zijn ( enorme JEUK... Daaar ja brr) dat bleek te komen doordat die massaal over waren gegaan op een anders soort van absorptiespul....dus ik ging op zoek naar alternatieven, en kwam op mijn speurtocht deze tegen en dacht toen ook wauw... waarom wist ik hier niks van :-)

 3. Hoi,

  Ik ben zo iemand die er nog nooit van gehoord had. Ik gebruik altijd maandverband en tampons. Ik ben wel benieuwd hoe de mooncup bevalt is het lastig inbrengen en legen? Het verdient zich natuurlijk zo terug als je hem vaker gebruikt, maar om het te proberen vind ik 30,- een hoop geld, als het niet bevalt is het ook niet iets wat je op marktplaats zet:-).

  Groetjes Alice

  • Het schijnt even een kwestie van handigheid krijgen te zijn, en daarna is het makkelijk. Op de website van de mooncup (zie post) vind je alle informatie en ook video's.

   En inderdaad: niet iets om via Marktplaats te kopen of verkopen!

 4. Gebruik de mooncup van Lavette ofzo en daar ben ik tevreden over. Soms een beetje gehannes met inbrengen. Erg fijn ook als je veel menstrueert want hij kan veel opvangen.

  Was laatst een weekend weg met een grote groep mensen in 1 groot huis. Dan is het niet zo praktisch want dan is er geen mogelijkheid om hem uit te koken.

  Maar verder prima!

  • Daar heb je ook desinfecterende doekjes voor Dee. Ik gebruik de cup trouwens op lichte dagen gerust 10 uur. Nog nooit doorgelekt, ideaal als je voor je werk de hele dag op pad moet.
   Bij tampons had ik altijd dat ik die na drie uur naar beneden voelde zakken, dat heb ik bij de cup niet.

 5. Gebruik die ook, ben er tevreden over :) Het is een stuk frisser en milieuvriendelijker dan al dat wegwerp-spul en bovendien hoef je er minder aan te denken omdat ie vrij veel kan hebben.

  Ik vind maandverband echt vreselijk, die kleffe lappen tegen je lijf, blergh! Ben dan ook heel gelukkig dat ik van die kraamrommel af ben.

 6. Hier jarenlang de mooncup gebruikt! Nu in de overgang en soms zo veel vloeien dat de mooncup het niet op kan vangen. Dan dus grote nachtverbanden. Ik ben me aan het verdiepen in wasbare inlegkruisjes. Iemand ervaring in het zelf maken hiervan?

  • En Mooncup in combinatie met katoenen maandverband is mijn ideale combinatie. Google op patroon maandverband en je vindt een prima patroon.

 7. Maandverband! Tampons lijken mij niet gezond want het bloed moet naar buiten heb het wel eens gebruikt maar het voelt echt niet prettig.
  Ik heb even gekeken hoe je zo'n cup inbrengt en verwijderd en moet er niet aan denken! Zoiets hoort niet in je... onnatuurlijk. OK het is ook niet meer van deze tijd het langs je af te laten lopen als heeeeeel lang geleden dus ik ga liever voor de maandverband. :D
  Ik had er nog nooit van gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder