Budget tip: Menstruatie cup van de Action voor 2,79

menstruatie cup Action

Ik keek op de website van de Action naar hun opties voor maandverband toen ik ineens een heuse menstruatie cup zag!

Later die week vond ik hem ook in de winkel zelf.

Hij kost maar 2,79. Ter vergelijking: de goedkoopste menstruatiecup op bol.com kost 4,69. De SensiFlow cup van de Action kost bij bol.com 14,50!

Menstruatie cup Action

De menstruatie cup van de Action is van het merk Sensi Flow en is verkrijgbaar in diverse maten. Dit merk kon ik niet terugvinden op bol.com of bij andere winkels. Maar ze hebben het mooi verpakt, en het linnen tasje geeft een duurzaam gevoel. Ik kocht maat B omdat die geschikt is voor ‘vrouwen die vaginaal zijn bevallen’.

Voor eerste gebruik 3 tot 5 minuten koken

Het viel me op dat hij heel stevig voelt. Hij is niet heel ‘flubberig’ zeg maar. Ik heb hem besnuffeld en hij ruikt ook niet. In de gebruiksaanwijzing staat dat je hem voor het eerste gebruik 3 tot 5 minuten moet koken in kokend heet water. Dat lijkt me een goed plan.

Maar zelf gebruik ik toch het liefst maandverband.

Maar voor wie een menstruatie cup toch al overweegt is deze budgetvriendelijke optie misschien een manier om het inderdaad eens te proberen! Ook in verband met zogenoemde menstruatie armoede.

N.B. De Action menstruatiecup is van ‘medical silicone’. Andere bekende materialen zijn rubber en TPE. Tegenwoordig zijn de meeste cups van siliconen. Maar er wordt gezegd dat hele goedkope menstruatie cups misschien van minder goed materiaal zijn gemaakt….

Leestips

Wat denk jij: zou een menstruatie cup de oplossing kunnen zijn voor menstruatie armoede?

Similar Posts

8 Comments

  1. Zeker weten is een cup een oplossing voor menstruatie armoede! Maar dan wel eentje van medical grade silicone asjeblieft! Je stopt het nogal ergens…

    Je koopt zo’n cup een keer en zo lang er water beschikbaar is om hem uit te koken heb je er jaren en jaren geen omkijken meer naar. Volgens mij dus echt dé oplossing van dat probleem.

  2. Kan me niks voorstellen bij zo’n cup, heb het ook niet meer nodig maar geloof ook niet dat ik er ooit aan begonnen zou zijn
    Gr Roos

  3. Zeker, en het scheelt ook heel veel afval. Ik wilde dat ik er 15 jaar eerder mee was begonnen!
    Ik weet niet of ik dit had gebruikt als jong meisje, ik kon voor mijn eerste serieuze vriendje ook geen tampons inbrengen.

  4. Mijn jongste dochter gebruikt al jaren menstruatie-cups maar wel van een goed, betrouwbaar Australisch merk en niet van de Reject Shop (soort Australische Action)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.