Drogisterij producten: waar ben je het goedkoopst uit?

drogisterij producten

Als ik een drogisterij product nodig heb dan kies ik vaak voor de Kruidvat.

Dat heeft eigenlijk een hele praktische reden: de Kruidvat zit naast de Albert Heijn en de Aldi. Als ik de weekboodschappen heb gedaan, en ik heb nog even tijd over, dan mag ik graag even bij de Kruidvat binnenlopen. De tweede reden dat ik voor de Kruidvat kies, is dat ik het idee heb dat het daar voordelig is. Zeker als ik gebruik maak van hun aanbiedingen. En die zijn er nogal eens.

Over Kruidvat, Etos en Trekpleister

Van deze drie drogisterijen vind ik de Etos altijd de rustigste drogisterij. Ook vind ik hem wat chiquer en luxer ogen. Hier in Doetinchem pakken ze cadeautjes ook echt helemaal prachtig in met lintjes en dergelijke. De Kruidvat en Trekpleister vind ik erg op elkaar lijken. Maar de Kruidvat heeft volgens mij een iets uitgebreider assortiment en leukere aanbiedingen.

Helaas blijken deze drie winkels 2 tot 4% duurder te zijn dan gemiddeld, las ik in de Consumentengids van afgelopen november.

Wil je goedkoop uit zijn bij de drogist? Dan moet je naar de DM drogist in Duitsland!

Je bent goedkoper uit in de supermarkt!

Volgens diezelfde Consumentengids ben je goedkoper uit als je drogisterij artikelen gewoon tegelijk koopt met je andere boodschappen in de supermarkt! Albert Heijn zit qua prijs op het gemiddelde, en bij de Jumbo en Dirk ben je zelfs 6 tot 8% goedkoper uit.

Het voordeligst ben je uit met de huismerk drogisterijartikelen van de Lidl en Aldi. Daar betaal je zo’n 20% minder dan gemiddeld voor drogisterijartikelen!

De drogisterijproducten van het Hema huismerk zijn relatief erg duur: 48% duurder dan gemiddeld. Baal ik even dat ik vanochtend juist Hema doucheschuim heb gekocht zeg!

A-merken van drogisterijartikelen koop je het beste bij…

… Big Bazar en Action!

Volgens de Consumentengids ben je 28 tot 30% goedkoper uit voor een A-merk drogisterijproduct bij de Big Bazar en 40% goedkoper bij de Action. Als enigszins schokkend voorbeeld geven ze de Aftershave Black van Axe.

Aftershave Black van Axe kost 2,99 bij Big Bazar en maar liefst 9,65 bij de Etos!

Dan ben je echt wel een dief van je eigen portemonnee als je dat drogisterij product bij de Etos koopt!

Voordat mensen weer gaan roepen dat Big Bazar en Action niet deugen: hun prijzen zijn zo laag omdat ze restpartijen verkopen.

Conclusie

Voor drogisterij artikelen ben je het goedkoopst uit als je kiest voor het huismerk bij de Lidl en Aldi. Wil je liever A-merken? Ga dan naar Big Bazar en Action voor je drogisterijartikelen. Drogisterij artikelen online kopen bij bol.com, deonlinedrogist.nl en drogisterij.net is relatief duur zegt de Consumentenbond.

N.B. Ik zie in Blogland regelmatig ‘shoplogs’ tegenkomen van mensen die in Duitsland naar de DM drogist gingen. In Duitsland zijn drogisterij artikelen vaak een stuk voordeliger. Zelf koop ik er graag haarverf voor 2,95.

Lees ook: Gemiddelde kosten boodschappen per maand.

Recent ontdekte ik de geweldige winkel Medikamente die Grenze! Daar kun je ook heel voordelig drogisterij artikelen kopen.

Waar koop jij je drogisterij artikelen?

57 Comments

 1. Hanny Janssen
 2. VeggieMo
 3. Petra
 4. Margriet
  • Suzanna
  • Marrian
 5. Martiena
 6. Marrian
 7. Pascale
 8. Els
 9. Suzanna
 10. Amy
  • angeline

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh