|

Drogisterij producten: waar ben je het goedkoopst uit?

drogisterij producten

Als ik een drogisterij product nodig heb dan kies ik vaak voor de Kruidvat.

Dat heeft eigenlijk een hele praktische reden: de Kruidvat zit naast de Albert Heijn en de Aldi. Als ik de weekboodschappen heb gedaan, en ik heb nog even tijd over, dan mag ik graag even bij de Kruidvat binnenlopen. De tweede reden dat ik voor de Kruidvat kies, is dat ik het idee heb dat het daar voordelig is. Zeker als ik gebruik maak van hun aanbiedingen. En die zijn er nogal eens.

Over Kruidvat, Etos en Trekpleister

Van deze drie drogisterijen vind ik de Etos altijd de rustigste drogisterij. Ook vind ik hem wat chiquer en luxer ogen. Hier in Doetinchem pakken ze cadeautjes ook echt helemaal prachtig in met lintjes en dergelijke. De Kruidvat en Trekpleister vind ik erg op elkaar lijken. Maar de Kruidvat heeft volgens mij een iets uitgebreider assortiment en leukere aanbiedingen.

Helaas blijken deze drie winkels 2 tot 4% duurder te zijn dan gemiddeld, las ik in de Consumentengids van afgelopen november.

Wil je goedkoop uit zijn bij de drogist? Dan moet je naar de DM drogist in Duitsland!

Je bent goedkoper uit in de supermarkt!

Volgens diezelfde Consumentengids ben je goedkoper uit als je drogisterij artikelen gewoon tegelijk koopt met je andere boodschappen in de supermarkt! Albert Heijn zit qua prijs op het gemiddelde, en bij de Jumbo en Dirk ben je zelfs 6 tot 8% goedkoper uit.

Het voordeligst ben je uit met de huismerk drogisterijartikelen van de Lidl en Aldi. Daar betaal je zo’n 20% minder dan gemiddeld voor drogisterijartikelen!

De drogisterijproducten van het Hema huismerk zijn relatief erg duur: 48% duurder dan gemiddeld. Baal ik even dat ik vanochtend juist Hema doucheschuim heb gekocht zeg!

A-merken van drogisterijartikelen koop je het beste bij…

… Big Bazar en Action!

Volgens de Consumentengids ben je 28 tot 30% goedkoper uit voor een A-merk drogisterijproduct bij de Big Bazar en 40% goedkoper bij de Action. Als enigszins schokkend voorbeeld geven ze de Aftershave Black van Axe.

Aftershave Black van Axe kost 2,99 bij Big Bazar en maar liefst 9,65 bij de Etos!

Dan ben je echt wel een dief van je eigen portemonnee als je dat drogisterij product bij de Etos koopt!

Voordat mensen weer gaan roepen dat Big Bazar en Action niet deugen: hun prijzen zijn zo laag omdat ze restpartijen verkopen.

Conclusie

Voor drogisterij artikelen ben je het goedkoopst uit als je kiest voor het huismerk bij de Lidl en Aldi. Wil je liever A-merken? Ga dan naar Big Bazar en Action voor je drogisterijartikelen. Drogisterij artikelen online kopen bij bol.com, deonlinedrogist.nl en drogisterij.net is relatief duur zegt de Consumentenbond.

N.B. Ik zie in Blogland regelmatig ‘shoplogs’ tegenkomen van mensen die in Duitsland naar de DM drogist gingen. In Duitsland zijn drogisterij artikelen vaak een stuk voordeliger. Zelf koop ik er graag haarverf voor 2,95.

Lees ook: Gemiddelde kosten boodschappen per maand.

Recent ontdekte ik de geweldige winkel Medikamente die Grenze! Daar kun je ook heel voordelig drogisterij artikelen kopen.

Waar koop jij je drogisterij artikelen?

Similar Posts

57 Comments

 1. Grappig zeg! Ik heb altijd t idee dat t bij de supermarkt duurder is maar dat komt dan denk ik omdat van de producten die ik gebruik altijd wel iets in de aanbieding bis. Ik betaal nooit de normale prijs, ik wacht altijd op een actie. Van t Kruidvat overigens.

 2. Kopen bijna alles bij de DM in Duitsland. Doucheschuim en deodorant (zelfde merk) zijn hier zelfs nog goedkoper dan als bij het Kruidvat 2 voor de prijs van 1 zijn.

 3. Ik koop bijna alles bij de DM. Voordelig, maar kwalitatief ook goed spul vind ik. Ik heb nog nooit zo’n fijne shampoo gehad als die van de DM, en dat voor maar 50 cent. En dierproefvrij, vind ik ook erg belangrijk.

 4. Ondanks dat ik een haat-liefdeverhouding heb met het Kruidvat kom ik er wel voor mijn drogisterijartikelen. Ook omdat ik denk dat ze goedkoper zijn dan andere drogisterijen.
  Maar ik vind het een verschrikkelijke winkel; het is er altijd zo verschrikkelijk vol door al die stellingen (én kinderwagens en rollators :() die de paden blokkeren zodat ik nooit iets kan vinden. Daarnaast is er ook weinig personeel om je te helpen. Enfin. Goedkope treinkaartjes koop ik er wel graag en ze hebben er vaak fijne acties. (waaronder die van de AXE deo, die trouwens ook bij Zeeman in de schappen staat)

  1. Wij hebben nu 1 Kruidvat in de buurt die wel heel ruim van opzet is. Maar ik snap wat je bedoelt Marion. Veel Kruidvat winkels zijn erg vol en hectisch ingericht.

   Bij de Zeeman vind je inderdaad ook goedkopere A-merken.

 5. Bij de action loop ik het schap van de schoonheidsproducten meestal voorbij, maar zal er nu toch eens gaan kijken. Ik koop de producten altijd bij Kruitvat. Die is het dichtste hier in de buurt. En kijk dan eerst de folder voor aanbiedingen.

 6. Ik wilde net zeggen: ga naar DM! Haarverf koop ik ook daar. Schoonmaakmiddelen zijn sowieso goedkoper bij DM! I loooove DM! ????

 7. Ik ga meestal naar DM. Als ik naar Nederland ga, ga ik naar Kruidvat. Als ze daar een aanbieding hebben van 1+1 ben je net zoveel kwijt als in Duitsland. Soms ook wel bij Zimmerman daar heb je veel van Diadermine en is erg voordelig.

 8. Ik koop het meeste in de aanbieding bij Kruidvat en Etos. En ik koop bij Action. Helaas woon ik wat ver van de Duitse grens, anders ging ik daar vaak boodschappen doen. Niet alleen verzorgingsproducten zijn in Duutsland veel goedkoper, ook bij glutenvrije producten en biologische producten. Roken en drinken doen we niet, dus dat maakt voor ons niks uit qua prijzen.

  1. Ik vind de Etos altijd prettiger en rustiger qua uitstraling dan de Kruidvat. Maar ik heb daar altijd het idee dat ik duurder uit ben. Misschien wel door die rustiger sfeer.

 9. Af en toe een dagje duitsland. En dan met volle achterbank en kofferbak naar huis.

  Verder maakt het niet zo uit. 2 tubes paradontax onder de 8 euro is overal een goede deal. Net als de scheerzeep 1 plus 1.

  In de verslagen staan de prijzen van alle producten in die ene week. Als je er vrijwel wekelijks komt en dan je spul in de aanbieding koopt kan het best zijn dat zelfs de da en etos goedkoper zijn dan de ah.

  Voor mij geld niet dat de laagste prijs voor het soort product telt. Ik wil de laagste prijs van het product dat ik heb gekozen als mijn vaste product. Ik kan europrofit shampoo kopen. Ik heb echter besloten een sls siloconen vrije shampoo te gebruiken. Dan heb je het algauw over 10 euro de fles ips 50 cent. In duitsland is de vaste prijs 4 euro en een beetje.

 10. Hier ook een DM-liefhebber. Heerlijke badschuim voor 55 cent per fles (huismerk Balea) die echt niet onderdoet voor A-merk badschuim. Hetzelfde geldt voor shampoo, conditioner, voetencrème, tandpasta, geurtjes, et cetera. Alleen de Dove-deodorant koop ik niet bij DM, aangezien deze met alcohol is (au!) en in Nederland niet.
  Eens in de 4-6 weken ga ik naar Duitsland en koop ik boodschappen, drank en drogisterij-artikelen wat groter in.

  De Kruidvat vind ik over het algemeen rommelig en vol, daarom bezoek ik die alleen bij een mooie aanbieding (zoals laatst toen OB 3 voor de prijs van 2 was).
  Etos vind ik een fijne winkel, en die bezoek ik als de Dove in de aanbieding is, of ik bestel een Dove-aanbieding van Etos mee als ik online boodschappen doe bij AH.

   1. Ik kan bijna geen deo vinden zonder aluminium! Waar vind je die?
    Welke merken hebben dan geen aluminium?

    1. The Ohm collection en Forever aloe vera is fijne deodorant of zelf maken met enkel kokosolie is ook een optie die werkt.

 11. Helemaal mee eens, in de supermarkt is het best wel goedkoper. Bij de Action kan ik ook nog wel eens Nivea producten scoren voor een nog lagere prijs!
  Liefs,
  Elles

  1. Ja, en wat maakt het dan uit dat de verpakking verouderd is vind ik altijd! Eigenlijk juist wel fijn, dat het product daardoor goedkoper weg kan bij de Action : )

 12. Interessante blog! Hier hou ik van! Ik koop eigenlijk alle producten bij de Action of Big Bazar. Waarom moeilijk doen als het ook goedkoper kan :) Bedankt voor je blog!

 13. Ik kom het meest bij de kruidvat, maar ik vind het een verschrikkelijke winkel (helemaal met een tweelingbuggy! Dus ik ga dan het liefst zonder kinderen. De rest neem ik eigenlijk mee bij de supermarkt of inderdaad de action.

  1. Met een tweelingbuggy is het niet eenvoudig bij de Kruidvat inderdaad. We hebben hier kruidvat winkels in de buurt waar je volgens mij amper naar binnen kunt dan.

 14. Wat grappig om te lezen dat bij de supermarkt de drogisterijartikelen goedkoper zijn, ik dacht toch echt duurder!
  Ik ga naar de etos daar ik dit de prettigste winkel vind en bij ons naast de AH zit, ik denk zeker dat ik deze winkel zo fijn vind omdat hij zo rustig en opgeruimd oogt, personeel is vriendelijk en behulpzaam!
  Toiletpapier koop ik vaak bij de trekpleister omdat ik daar altijd langs kom en het dan buiten zie liggen.
  Verder koop ik daar niets omdat ik die winkel niet plezierig vind, druk, rommelig
  Ik koop weinig bij de drogist alleen voor mijn man.
  Zelf gebruik ik zepen op een natuurlijke basis.

 15. Kruidvat heb ik een hekel aan. Wij hebben Colruyt supermarkten, zij geven gegarandeerd de laagste prijs (en als dat niet zo is betalen ze het verschil terug). De prijzen van de Colruytwinkels verschillen onderling ook. In het ene dorp ga je meer betalen dan in het andere, omdat de ene wel concurrentie heeft van andere supermarkten en de andere niet. Nu hebben wij het geluk dat aldi, lidl, AH en colruyt op een boogscheut van elkaar verwijderd liggen. Vorige week wel Nutella in de bonus bij AH gekocht, grote pot voor 1€ als ik me niet vergis. Bij colruyt hebben ze wel Nutella, maar kleinere potten en dan geldt hun regel van de laagste prijs niet. Enkel op identiek dezelfde produkten in dezelfde verpakking.

 16. De DM-drogist in Duitsland heb ik ook eerder ontdekt, zalig goedkoop en kwalitatief goed. Tijdens tripjes loop ik daar altijd binnen voor een nieuwe voorraad.
  Cien van Lidl is een prima merk, daarvan koop ik meestal de bodylotion en creme.
  Van Aldi heb ik de dagcreme, vind ik ook goed.
  Verder koop ik ook de dagcreme van Vichy. Deze koop ik via internet op Mijn huid online.nl Goede webwinkel met prima service en goede prijzen. Hier kun je de verzorgingsproducten kopen die de apotheken in hun assortiment hebben.

 17. Ik kijk idd altijd even bij de verzorgingsproducten als ik bij de Action kom. Maar toch koop ik het vaker bij het Kruidvat of de Etos, gewoon om dat die winkels beter op de route liggen

 18. Zelf koop ik weinig drogistspullen. Wel haal ik het huismerk koffie bij het Kruisvat per pond een euro goedkoper dan de Jumbo.

  1. Wat betreft koffie koop ik altijd een A-merk: Douwe Egberts koffie. Die vind ik lekker, en ik wil zeker weten dat mijn koffie lekker wordt. Maar ik zou best eens kunnen experimenteren natuurlijk met goedkopere merken.

 19. Ik koop ook regelmatig bij Aldi en Lidl. Bij de Aldi is de zeepvrije waslotion goed, geen irritatie voor gevoelige huid. De zonnebrandcreme(sensitive) van de Aldi kan mijn dochter met extreem gevoelige huid wel gebruiken. Ze krijgt ernstige netelroos als ik een andere zonnebrandcreme gebruik.

 20. Ik ga bijna altijd bij Kruidvat winkelen omdat we bijna geen andere drogisterijen hebben in België (behalve Di maar dat is alleen in grote steden). Bij Action shop ik ook wel geregeld!

 21. Interessant, ik dacht juist dat je bij de drogist goedkoper uit zou zijn. Wij komen er weinig, omdat ik vrijwel alles bij de supermarkt haal. Maar zo te zien maakt dat niet zo uit :)

 22. Openbaring, wist dat echt niet dat in de supermarkt goedkoper is? ik ga altiojd naar de action en kruidvat. Bij kruidvat koop ik vaak van die grootverpakkingen. Tandpasta bijvoorbeeld, zo’n aanbieding met 5 tubes erin ofzo. Welke ik in dit vergelijk mis zijn de op=op winkels.

 23. Ik koop dan liever mijn producten bij de Action, vele goedkoper. Als het nog goedkoper kan dan ga ik naar de prijzenmepper. Ook heel voordelig .En binnenkort gaan we naar de dm in duitsland, spannend…

 24. Wij gaan geregeld naar de DM in Duitsland waar idd zo’n beetje alles goedkoper is dan in NL. In NL ga ik toch ook vaak voor de Kruidvat, voornamelijk omdat die in het centrum zit en dicht bij huis is.

  1. Ook wij kopen echt bijna alle drogisterij producten in Duitsland. DM is inderdaad een mogelijkheid, maar vergeet ook ROSSMANN niet!! Ook een hele grote en supervoordelig! En alles van hun eigen merk is van hele goede kwaliteit en kost een …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.