Reacties

Dochter doet eindexamen — 30 reacties

 1. Wat fijn dat er tegenwoordig zulke boeken zo gemakkelijk te vinden zijn. Mijn man heeft onze zoons vaak geholpen met wiskunde. Ik heb regelmatig met de talen geholpen.
  Toen ik op het voortgezet onderwijs zat kon ik mijn ouders bij geen enkel vak om hulp vragen. Dat vond ik best jammer. En op school vroeg ik ook niet snel om hulp. Ik was verlegen en vaak zo moe, dat ik alleen maar naar huis wilde als de laatste bel ging. Ik heb in mijn laatste schooljaren wel hulp gekregen bij economie. Van mijn man :-) Hij is een paar jaar ouder dan ik en hij begreep de wiskundige formules bij economie wel. Ik kon daar niks mee. Wel een hoog cijfer op mijn eindexamen gekregen want er werden veel vragen gesteld over de actuele economie en dat vond ik heel interessant en volgde ik ook.

  • Een beetje mazzel moet je soms ook wel hebben inderdaad. Fijn dat ze op je eindexamen over een onderwerp vroegen dat je lag bij economie VeggieMo!

 2. Ja bij ons ook een dochter die examen doet. Diezelfde boekjes hebben wij ook in huis. Op advies van de school. Ik moet nog vragen aan mijn dochter hoeveel ze er gebruik van maakt.
  Sterkte voor jullie dochter!

 3. Nog een tip: "wiskunde in je pocket" en superhandig pocketboekje van Wolters Noordhoff waarin van a t/m zz alles snel en eenvoudig wordt uitgelegd.

  Mocht het voor je dochter écht hangen of wurgen worden, stuur haar dan naar een nationale eindexamen training! Beide kinderen hebben hun vak dat ze hier getraind hebben 1 tot 2 punten opgehaald.

  • Ik ben het met je dochter eens Frederique! Waarom ze dat vak verplicht gesteld hebben is mij een raadsel. Als je het echt niet kunt is het volgens mij water naar de zee dragen!

   Zelf kon ik er ook echt niks van, en daar waren ook niet genoeg bijlessen voor mogelijk om het op te lossen.

 4. Ik hoor goede verhalen over de Kahn academy. Leren met behulp van filmpjes werkt voor sommige mensen beter dan uit een boek. Misschien gaat ze het zelfs wel leuk vinden.
  Hoe dan ook: succes voor je dochter. En sterkte voor de ouders aan de zijlijn ;)

 5. Kijk eens op de site van wiskundeacademie.nl
  Is gebaseerd op de wiskunde methode Getal en Ruimte.
  Kijk bij 10e editie. ( ik ga er even van uit dat de school van je dochter niet het pilot examen doet )
  De stof voor wiskunde A en C staat wel door elkaar. Dus even goed kijken.
  Heeft je dochter een andere methode gehad, geen probleem, dan kan ze gewoon een onderwerp uitzoeken.

 6. Wiskunde was een eitje voor mijn dochter...als het voor gelezen werd tenminste want ze heeft enorme dyslexie en wiskunde is op middelbare school vooral taalsommen. Ze heeft dan ook mondeling examen gedaan.
  Succes voor jullie dochter!

  • Aargh, taalsommen! Die schijnen ook 1 van de oorzaken te zijn dat jongens het minder goed doen. Je moet je eerst door een verhaal worstelen om de som er uit te destilleren.

 7. Heel veel succes voor je dochter. Hier momenteel geen eindexamens. Dochter duurt nog twee jaar. Zoon zit op mbo en duurt nog 3 jaar.

  • Voor je mbo zoon heb je het net achter de rug schat ik dan in! Mijn oudste zoon studeert dit jaar af als game developer en zit in het vierde jaar. Hij hoeft alleen nog een opdracht voor maatschappijleer in te leveren en dan is hij klaar.

 8. Mijn oudste zoon heeft vorig jaar vwo-examen gedaan. Hij heeft moeite met scheikunde en we kochten daar de examenbundel van. Op YouTube vind je ook veel filmpjes met uitleg van goede docenten.
  Succes voor je dochter (en voor jullie)!

 9. In Doetinchem woont iemand die bijles geeft in wiskunde. Zij heeft onze zoon geholpen toen hij herexamen moest doen en toen heeft hij het wel gehaald!

 10. Ja tegen mijn principe in heeft zoon een nationale examentrainig gevolgd.. want erg duur... maar hij begrijpt het nu veel beter. Die boeken gebruikt hij ook.

  • Mijn man is ook een beetje anti examentraining. Hij vindt dat een teken dat het onderwijssysteem niet deugt als dat nodig is.

   Inmiddels heeft onze dochter vandaag haar eerste examen. Nederlands.

   De gevreesde wiskunde heeft ze volgens mij maandag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>