Reacties

6 veelgemaakte fouten bij het kopen van tuinmeubilair! — 43 reacties

 1. ik kocht vorig jaar van die leuke draadstoeltjes bij Karwei. Omdat deze zo leuk zouden staal op het grindterrasje onder de appelboom.
  Ware het niet dat de pootje van de stoeltjes zo dun waren dat ze wegzakten in het grind. Ik heb het nog proberen op te lossen om met een soort zooltjes de onderkant van de pootjes te verbreden. Maar ook dat was geen succes.
  Gelukkig waren de stoeltjes niet duur en was er in de tuin nog een andere plaats waar ze wel goed staan.

  • Bedankt Marion! Een mooi voorbeeld dat iets er soms superleuk uit kan zien, maar in de praktijk niet zo handig is. Net als je op sommige schoenen eigenlijk niet moet willen lopen, moet je op sommig tuinmeubilair niet willen zitten.

   Maar niettemin kan het nog best heel leuk staan!

 2. Wij hebben bewust onderhoudsvrije tuinmeubelen van staal/aluminium gekocht. Ik ken mezelf namelijk, als een tuinmeubel onderhoud nodig heeft komt het er bij ons niet van. Daarnaast staat het het grootste deel van het jaar buiten dus moet tegen regen, zon, sneeuw, ijs etc kunnen. In de winkel leek het een sterke robuuste set, maar nu het een tijd staat denk ik aan plastic verbindingsstukken die wel eens een zwakke schakel in het geheel kunnen zijn. We gaan zien hoe lang de set het volhoudt, tot nu toe gaat het al jaren goed. Volgende keer let ik daar in ieder geval beter op.

  • Heel goed dat je jezelf zo kent, en die zelfkennis gebruikt hebt bij de aanschaf van je meubels! Ik ben net als jij... Ik haal het tuinmeubilair ook niet snel even binnen bij slecht weer en aan onderhoud kom ik ook niet toe.

 3. Wij hebben tuinmeubilair van IKEA. Allen helaas heeft het 1 jaar onbeschermd in de winter buiten gestaan en nu is mijn tafel rot. Boehoe :(. Fout nr 7 is dus geen bescherming erbij kopen.

  • Oh wat jammer zeg! Die tafel was dus duidelijk niet geschikt om het hele jaar buiten te staan. Nu heb je wel een goede reden om een nieuwe uit te zoeken ; )

 4. Gelukkig hebben wij geen fouten gemaakt bij het kopen. Wij hebben een set van wicker en aluminium. Licht,maar toch sterk. Het staat nu alweer een jaar of 7 of 8 buiten in weer en wind en ze zijn nog steeds prima. En het wordt ook niet vies. Hooguit wat stoffig. In het voorjaar even een lapje over de stoelen en klaar.

 5. Man wilde graag een loungeset maar ik vind het niet bijzonder lekker zitten. Wij zijn niet van het opruimen dus eigenlijk is dit niks voor ons met afdekken en kussens enzo. Nu staat hij dus al een paar weken met de kussen er nog op, wel afgedekt, maar ik denk dat dit niet bevorderlijk is voor de kussens... Als het zaterdag weer mooi weer is maar gauw eens luchten.

  • Ik ben ook niet zo van het opruimen. Dat lijkt me ook wel een nadeel aan een loungeset, als je elke keer die kussens er af moet halen en er weer op moet leggen.

 6. Vorig jaar een biertafel met banken gekocht om te eten met een (groot) gezelschap onder de perenbomen aan het water.
  Ik vind de tafel te breed en te zwaar om er steeds mee te sjouwen. Gelukkig doen we het altijd samen, doch als het aan mij had gelegen hadden we een tafel van 10 cm smaller gekocht die iets handzamer zou zijn geweest.
  Echter al vele uren plezier van de tafel en banken gehad!

 7. Mijn vriend wilde graag een lounge set. Deze hebben we tweedehands gekocht, maar een jaar later hebben we ook maar gewoon een tafel en 4 stoelen erbij gekocht. Vind ik wat praktischer met buiten eten.

 8. Ah tuinmeubilair. Zo handig. Ik zoek nog een bankje dat alle seizoenen achter mijn kas kan staan. Zo had ik vanmorgen bezoek en ik heb maar 1 stoeltje. Te weinig. Komt vast wel goed.

  • Dan is zo'n bankje inderdaad wel handig. Dan heb je minstens plek voor twee. Op een blog kwam ik een bankje tegen dat iemand had gemaakt van een boom! Gewoon de boom door midden en op twee stukken gelegd.

  • Dat vind ik echt een heel herkenbare reden voor een miskoop Ilse: teveel onderhoud. Voor mij is dat ook niet handig, omdat ik het vervolgens ook onvoldoende doe...

 9. Vooral nummer drie is op mij van toepassing haha, ik ben in de winkel vaak heel enthousiast maar in de praktijk niet zo consequent met de verzorging. Dus kijken naar robuuste tuinmeubelen is voor mij eigenlijk een pre. 'Ken jezelf' gaat hier zeker mee, als we nog eens op zoek gaan!

 10. Wij hebben maar twee vierkante meter terras, dus we zijn gewoon bij de IKEA iets gaan halen. Maar als ik ooit een mooie tuin heb, wil ik echt een degelijke, prachtige tuinset. Eerst nog een beetje sparen ;)

 11. Wat valt er veel te vertellen over tuinmeubels, eigenlijk.
  We hebben laatste een teakhouten set overgekocht van mensen uit de buurt. Nieuw vind ik tuinmeubels zo vreselijk duur.
  Als ik deze set in de winkel had bekeken, had ik 'm trouwens niet gekozen: de stoelen zijn te zwaar. Maar ondanks dat ben ik er wel blij mee.

  • Handig dat je hem van mensen kon overnemen Anita. Als de meubels zo zwaar zijn, zul je ze denk ik niet gauw gaan verzetten. Dus dan is het wel belangrijk om er een goede plek voor te vinden waar hij altijd prettig staat.

 12. Haha tip nr 4.
  Ik ben verkoopadviseur op de afdeling tuinmeubelen.
  Je zult je inderdaad verbazen hoeveel mensen een tuinset bestellen terwijl ze d'r nog niet eens ingezeten hebben.
  Als ik dan vraag of ze in de set hebben gezeten zie je ze toch verbaast kijken.
  Sommige kijken dus echt enkel naar de looks.
  Of kiezen een tafel bij de stoelen en kijken niet eens eerst of de stoelen wel onder de tafel passen.
  Komt ook heel vaak voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>