Reacties

8 Nieuwe gezonde producten — 29 reacties

 1. Oh larven! Bleeeeh! Ik weet dat het nergens op slaat maar ik trek dat dus echt niet :-D
  Bloemkoolrijst, zeewierpasta, courgettespaghetti... geweldig toch? Een eenvoudige manier om gezonder te eten.

 2. Zeewierpasta heb ik op een beurs geproefd. In eerste instantie vond ik het wel lekker, maar de nasmaak vond ik echt vies. Dat zou ik dus niet kopen. Larven ook niet trouwens, ik zou wel een keer een insect willen proeven, maar zo'n heel bakje kopen, nee.

  • Vervelend zo'n nasmaak. Daar houd ik ook niet van. Ik hoef het alleen te proeven op het moment dat ik het eet. Daarna liever niet meer.

 3. Dames als zelfs mijn moeder van bijna 80!! die larven en insecten gewoon probeert en ze best heel erg lekker vind waar blijven jullie dan met het jeugdige overmoed.

  Gewoon proberen, wij eten ze al jaren. beetje paprika poeder er op en ze zijn heerlijk als snack. Mijn kinderen hebben ze ook mee naar school als 10-uurtje.

  Ik vind die producten maar onzin, rijst is ook 100% groente,

 4. Ze verzinnen ook elke keer wat! Ach ja misschien wel leuk als borrel hapje op een verjaardag die larven.

  Die voedsel hype wat wel en niet goed voor je zou zijn gaat grotendeels aan mij voorbij maar door een allergie eet ik al jaren geen gluten meer ( en diverse glutenvrije granen ook niet). Mijn kinderen hebben beide een melk allergie dus ook melkvrij is de standaard in ons huishouden. Puur door de allergieën. Ik had liever gehad dat we alles konden eten dat zou een stuk voordeliger zijn.

 5. Ik vind het wel grappig dat ze elke keer weer iets anders verzinnen. Maar of het blijvertje zijn vraag ik me af...sommige producten zijn wel leuk voor kinderen, zoals de pizzabodem. Zelf ben ik wel benieuwd naar de chips!

 6. Ik val meteen al over deze ene zin: 'Suiker, gluten, tarwe, zuivel, koolhydraten… allemaal dingen die niet oké zijn.'

  Hoezo niet oké? Daarover lopen de meningen nogal uiteen en vooralsnog hebben wetenschappers, naar mijn smaak, nog steeds de beste argumenten om gewoon gluten, tarwe, zuivel en koolhydraten te blijven eten. Tenzij we bepaalde voedselallergieën of diabetes hebben, natuurlijk. Suiker, tja... koolhydraten met veel calorieën, nul voedingswaarde en ook nog eens slecht voor je tanden. Redenen genoeg om dat dus zoveel mogelijk te laten staan.

  Laat je trouwens ook niet foppen door die ananaschips: koolhydraten met 55 kcal en ruim 11 gr kh per 15 gr In 15 gr suiker zitten 60 kcal en 15 gr kh. Da's dus niet zo'n heel groot verschil.
  In die bloemkool pizzabodem zit maar 39% bloemkool en er zit tarwebloem, dus gluten, in. Ook de worteltortilla is gemaakt van o.a. tarwebloem. Het groentegehalte is 45%.

  Ik waag te betwijfelen of de alternatieven gezonder zijn dan de 'ongezonde' producten. Ik heb het idee dat we gefopt worden. De alternatieven lijken me overigens best leuk en lekker voor de afwisseling. Behalve dan die larven. Ik ben nogal visueel ingesteld. ;-)

 7. Grappig, bijna iedereen heeft wel een mes en een snijplank om een bloemkool fijn te hakken en een rasp of mes voor courgettereepjes. Scheelt 75% van het geld, het is gezonder en bovendien plasticvrij. Het is vooral weer een manier om je heel veel geld voor heel veel troep met een gezond stickertje te laten betalen. Wel leuk hoe je al die dingen opgezocht hebt en te zien wat 'ze' tegenwoordig allemaal verkopen!

  • Het is wel handig dat je veel van de genoemde dingen zelf kunt maken inderdaad. Zoals de bloemkool pizzabodem en de courgette spaghetti.

   Maar wie weinig tijd heeft, kan het dus ook kant en klaar kopen.

 8. Gezond voedsel zit, wat mij betreft, niet in pakjes, zakjes en doosjes. Klinkt als commerciële onzin waarmee veel vuilnis wordt geproduceerd en geld wordt verdiend. Voor tips over gezonde voeding verwijs ik graag naar het boek "Pleidooi voor echt eten" van Pollan. Heerlijk nuchter en simpel.

 9. Ik vind het heel goed dat de mens stilstaat bij gezonde voeding en dit probeert ook te stimuleren. Maar larven- en insectenetende westerlingen zie ik gewoon echt niet voor me! Ik denk dan meteen 'zal we weer zo'n tijdelijke hype worden'. Ik weet het, is natuurlijk een aanname, maar je proteïne en ander goeds voor je lichaam hoef je echt niet uit insecten te halen...doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg....wat mij betreft.

 10. No way, dat ik meelwormen ga eten, want zo zien die larven eruit en die geef ik 's winters aan de vogeltjes, die zijn er dol op, maar ik ben geen vogel!

  Verder zal ik die producten niet kopen, een verdienmodel, niets meer en niets minder, want je mag er dan weer wat meer voor neertellen zonder toegevoegde waarde.
  Wat ik soms wel lekker vind, zijn groente-chips, maar ook die zijn behoorlijk aan de prijs voor een heel klein zakje.

  Wel leuk, dat je laat zien wat er allemaal te koop is aan dergelijke producten!

  Groetjes Lily

 11. Een pizza bodem van bloemkool lijkt mij wel wat. Je krijgt snel meer groenten binnen, zonder dat je het in de gaten hebt. Idem met rijst. Zo komt iedereen makkelijker aan de hoeveelheid.

  Ooit bietenchips gegeten, maar vond het niks.

  Of de rest hier in huis komt?

 12. Het is goed dat dit soort producten er zijn, maar ik probeer zelf al zo gezond mogelijk te eten. Aan larven zou ik echter nooit beginnen, dan wordt ik liever vegetarisch.

 13. De bloemkool pizzabodem is echt heer-lijk! Ik ben fan haha. De bloemkoolrijst en courgette spaghetti vind ik allebei ook super lekker. Maar die larven..... No way! :')

 14. Ik betwijfel of dit 8 nieuwe gezonde producten zijn, zijn ze zonder toevoegingen?
  Waarom alles in een pakje met plastic verpakking?
  De commercie springt in ieder geval handig op voedselhypes in.
  Ik hoop dat veel mensen zich bewust worden dat ze meer groenten moeten eten.
  De courgette spaghetti, bloemkoolrijst en bloemkoolpizza zijn toch eenvoudig zelf te maken?
  Droog zelf fruit, heel smakelijk!
  Aangezien wij puur en onbewerkt eten en ik geen vlees meer mag, als gevogelte en vette vis, zit er voor ons niets bij!
  Larven en insekten.... neeee!
  Om aan de hoeveelheid groenten te komen, eet smiddags groenten bij de lunch in de vorm van rauwkost of soep etc!
  Echter, alles zelf bereiden is enorm veel werk!!

  • Ja, dat laatste is ook precies de reden denk ik dat ze het op deze manier aanbieden in supermarkten. Zo wordt het voor drukbezette mensen makkelijker om op deze manier te gaan eten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>