Weekmenu: het ultieme overzicht met tips en tricks!
Last updated on April 29th, 2024 at 09:31 am
- Wil je per direct praktische tips voor het maken van een weekmenu?
- 10 invloeden op ons weekmenu op een rijtje
- Weekmenu afvallen?
- Argumenten voor hetzelfde weekmenu uit The Rosie Project
- Mijn weekmenu voor 14 dagen
- Gratis weekmenu uit printen
- Maak je weekmenu herbruikbaar!
- Extra tip
- Download gratis een weekmenu van Huisvlijt om zelf in te vullen!
- Menu uit begin twintigste eeuw
- Over dit luxueuze menu
- Kabinetpudding
- Gebraden duiven
- Elke dag vlees
- Hoge moeilijkheidsgraad
- Grappige en bijzondere gerechten anno 1900
- Weekmenu maken
- Kant en klare weekmenu’s
- Samenvattend
- Leestips!
Een weekmenu hoort bij mijn vaste routines. Maar ooit, heel lang geleden, werd mijn weekmenu alleen maar bepaald door waar ik zin in had. Dus als ik in de winter zin had in bloemkool, dan kocht ik dat gewoon.
Vijf kinderen later, wordt mijn weekmenu bepaald door aanbiedingen. Dat heeft veel voordelen. Ik kan als kok mijn handen in onschuld wassen. Ik zeg gewoon: ‘Sorry kinderen! Maar het was in de aanbieding, dus ik moest wel!’ En daar wring ik dan een beetje bij in mijn handen en zo. Dat doe ik o.a. bij witlof. Dat ligt niet zo goed bij de kinderen namelijk.
Wil je per direct praktische tips voor het maken van een weekmenu?
Lees dan nu mijn post Weekmenu maken! Daar vind je 10 praktische methodes om een weekmenu samen te stellen.
10 invloeden op ons weekmenu op een rijtje
- Prijs/aanbiedingen. Lees ook: Kosten boodschappen per maand.
- Behalve door aanbiedingen wordt mijn menu toch ook wel een beetje bepaald door waar ik zin in heb. Zo heb ik best vaak zin in ‘grote mensen spaghetti’. Dat eten we toch al gauw één keer in de twee weken Zie ook Mac and Cheese!
- Het belang van variatie. Verder wordt mijn menukeuze beïnvloed door het belang van gevarieerd eten. Ik ben me er als moeder erg van bewust dat het mijn verantwoordelijkheid is dat de kinderen uitgebalanceerde maaltijden krijgen. Dus als de witlof in de aanbieding is, en we hebben al een paar weken geen witlof gehad, dan koop ik dat beslist. Zo krijgen de kinderen zoveel mogelijk verschillende groenten binnen.
- Angst. Door bepaalde vleesschandalen koop ik sommige dingen niet meer. Slavinken vond ik bijvoorbeeld best lekker, tot ik in De boodschappencoach las wat er in zit.
- Nieuwsberichten over voedsel waar wat mee blijkt te zijn. Zoals de fipronilcrisis en de besmette komkommers….
- Recepten.
- Aanbevelingen van iemand anders: soms lees ik op een blog een lekker en gemakkelijk recept dat ik wil uit proberen.
- Verspakketten. Als ik bij de supermarkt een verspakket zie, kan mij dat inspireren om dat op het weekmenu te zetten. Dus ook al ga ik met een weekmenu in gedachten boodschappen doen, ik laat mij ter plekke ook nog wel eens inspireren.
- Het moet afwisselend zijn: dus bijvoorbeeld de ene dag Hollandse pot, en dan de andere pasta. Liever niet twee dagen achter elkaar pasta
- Omstandigheden: soms krijg ik bezoek en weet ik niet wanneer ik tijd heb om te koken. Dan plan ik voor die dag bijvoorbeeld groentesoep, want dat kan ik van te voren klaarmaken.
Weekmenu afvallen?
Ben je op zoek naar een weekmenu om af te vallen? Kijk dan eens op de website van Het Voedingscentrum. Je vindt daar dagmenu’s met een minimum van ongeveer 1500 calorieën per dag. Dat is een algemene richtlijn waarmee vrouwen kunnen afvallen. Mannen mogen 300 tot 500 calorieën meer.
In totaal bieden ze een compleet weekmenu voor afvallen aan, oftewel zeven dagmenu’s.
Als je op onderstaande afbeelding klikt ga je naar het weekmenu om af te vallen van Het Voedingscentrum!
Argumenten voor hetzelfde weekmenu uit The Rosie Project
Ik heb een vrij vast repertoire aan gerechten die ik keer op keer maak. Meestal over een periode van 14 dagen. En ik heb me daar vaak een beetje bezwaard over gevoeld. Zou ik niet origineler moeten zijn? Meer verschillende gerechten klaarmaken? Creatiever koken?
Maar toen las ik het Rosie Project, en laat daar nou een hele lijst met argumenten instaan voor telkens hetzelfde weekmenu maken en recyclen! Ik knapte er gewoon helemaal van op! De hoofdpersoon geeft de volgende argumenten voor het wekelijks herhalen van hetzelfde menu:
- Je hebt geen kookboeken meer nodig met recepten.
- Je hebt genoeg aan één standaard boodschappenlijstje, en kunt daardoor efficiënter en goedkoper boodschappen doen.
- Bijna ‘zero waste’.
- Je maaltijden zijn gezond en uitgebalanceerd.
- Geen tijdverspilling omdat je loopt te piekeren wat je toch eens zult koken.
- Geen fouten of vervelende verrassingen.
- Minimale geestelijke inzet nodig.
Mijn weekmenu voor 14 dagen
Nou strekt mijn repertoire zich uit over twee weken! Dus bij mij zou dit ongeveer het volgende worden:
- Maandag: bloemkool met worst van neef Henk. Zie ook Hoe lang moet bloemkool koken?
- Dinsdag: macaroni met worst van neef Henk
- Woensdag: groentesoep met broodjes kaas en knakworst
- Donderdag: aardappelkroketjes van de Lidl met karbonades van neef Henk en winterpenen. Zie ook Kabonade slow cooker
- Vrijdag: zelfgemaakte hamburgers, pizza en kroketten uit de oven
En de week daarna:
- Maandag: Bloemkool of rode kool met worst van neef Henk. Als de bloemkool te duur is wijk ik soms uit naar Broccoli. En dan eten we Tagliatelle met broccoli en zalm.
- Dinsdag: Bami met worst van neef Henk
- Woensdag: een of andere stamppot
- Donderdag: spaghetti met worst van neef Henk
- Vrijdag: zelfgemaakte hamburgers, pizza en kroketten uit de oven
Wat eten we eigenlijk enorm vaak worst van neef Henk zeg! Maar dat komt ook omdat ik het zo handig vind om die te maken, en dan de volgende dag de rest te verwerken in een pasta. Op de woensdagen eten we in principe tussen de middag warm. Dat is een overblijfsel uit de tijd dat basisscholen nog vrij waren op woensdagmiddag. Omdat de oudere kinderen later thuis komen, maak ik op die dag altijd iets dat je makkelijk kunt opwarmen.
Gratis weekmenu uit printen
Op het internet vind je diverse leuke weekmenu’s die je gratis kunt printen. Het punt is alleen, dat je dan elke week een nieuw menu moet printen. Dat geeft op zich niet, maar als je zuinig bent op papier en inkt is dat eigenlijk jammer.
Maak je weekmenu herbruikbaar!
Gelukkig heb ik hier een perfecte oplossing voor gevonden! Je print één keer een menu, en dan lamineer je het! Op deze manier hoef je je menu maar één keer te printen, en kun je het eindeloos blijven gebruiken. Mits je er alleen met van die speciale whiteboardstiften op schrijft. Want die kun je er moeiteloos weer afvegen. Ik heb het getest en het werkt.
Extra tip
Vind je het leuk om af te wisselen?
- Print dan twee verschillende weekmenu’s uit.
- Leg ze met de witte kant op elkaar, en doe ze in één lamineerhoes. Met de mooie kant naar buiten.
- Lamineer ze in één hoes
Nu kun je je gelamineerde menu aan twee kanten gebruiken! Ik vond mijn menu op Orchard Girls, en hier is de link! Het leuke aan dit weekmenu vind ik de tekst:
‘Hey good lookin whatcha got cookin’!
Download gratis een weekmenu van Huisvlijt om zelf in te vullen!
Hieronder een gratis download voor een menu dat ik zelf maakte.
N.B. Onderstaand menu kocht ik ooit bij de Wibra, en heb ik ook een tijdlang gebruikt:
Menu uit begin twintigste eeuw
- Soep, kalfscoteletten, asperges, aardappels, biefstuk, sla, flensjes
- Soep, asperges, kalfskarbonade, peulen, gebraden duiven, sla, rijst met citroen. Zie ook aspergeseizoen!
- Soep, pasteitjes, koud vlees, postelein, aardappelen, kasbiefstuk, gestoofde asperges, rumgelei
- Soep, kalfsfricandeau, doperwten, aardappels, saucijsjes, bloemkool, kabinetpudding
- Runderrib, bruine bonen*, kalfsoesters, wortels, aardappels, sagoschotel
- Koud vlees, worteltjes, aardappelen, kip, gedroogde appels
- Poulet met rijst en kerry, aardappels, koud kalfsvlees, gedroogde peren, rijst.
Bovenstaand weekmenu is onderdeel van een maandmenu voor de maand juni, in het begin van de twintigste eeuw! Een weekmenu maken leidde toen tot heel andere maaltijden dan ik klaarmaak… Althans voor de gezinnen die zich dit financieel konden veroorloven! Ik vond dit menu in Ruud Meijers interessante boek Beroep huisvrouw.
Ruud Meijer schetst hierin een een heel interessant beeld van het leven in de twintigste eeuw, en de tijd waarin huisvrouw een gewaardeerd beroep was. B
Over dit luxueuze menu
Ik ben onder de indruk van het menu. Het klinkt gevarieerd, en luxe. En vier dagen per week soep als voorgerecht! Het enige waar ik dan aan kan denken is: ‘Wat een gedoe. Nog een extra pan vies!’ Als ik soep serveer is dat omdat ik een makkelijk dagje wil, en het is meteen de hele maaltijd. Ik serveer er altijd broodjes bij, en dat is het dan. Maar als voorgerecht? Nogmaals: wat een gedoe!
Kabinetpudding
En wat zou ‘kabinetpudding’ zijn? Ik vond het zo’n grappige naam, dat ik het gegoogled heb en ik vond het meteen! Op smulweb vind je diverse recepten voor kabinetpudding. Ik houd eigenlijk helemaal niet van kookprogramma’s maar tot mijn verbazing heb ik de volle 6 minuten zitten genieten! Maar je hebt maar liefst 11 ingrediënten nodig, en het duurt anderhalf uur om de kabinetpudding te bakken. Dus het is wel een kalmtewerkje.
Gebraden duiven
Ik weet niet wat het is, maar gebraden duiven roepen bij mij een beeld op van twee vliegende, prachtig gebruinde vleesboutjes die zo je mond invliegen. Maar stel je voor, dat de kinderen weer eens vragen: ‘Wat eten we vandaag?’ en ik kan antwoorden met: ‘Gebraden duif!’ Dat is nog eens wat anders dan ‘macaroni’.
Elke dag vlees
Wat me verder opviel aan dit menu is dat er elke dag vlees wordt geserveerd. Ik heb het hele maandmenu er op nagekeken, en dat blijft de hele maand zo. Toch wordt er drie keer vis geserveerd: kreeft, elft (zoetwatervis, heb ik opgezocht!) en waterbaars. Maar daarnaast staat er ook vlees op het menu.
Hoge moeilijkheidsgraad
De gerechten op dit maandmenu lijken me vrij gecompliceerd. Ik zou bijvoorbeeld echt niet weten hoe ik een paar duiven moet braden. Gelukkig heb ik anno 2012 internet om dat op te zoeken, maar vroeger moest je denk ik over die kennis beschikken.
En omdat de gerechten niet zo eenvoudig zijn, kostten ze waarschijnlijk ook veel tijd om klaar te maken. Gezien de toevoeging dat het hier om een menu voor mensen met geld gaat, ga ik er vanuit dat ze iemand in dienst hadden die kookte voor de familie. Een kok, of een dienstmeisje met grote culinaire vaardigheden.
Grappige en bijzondere gerechten anno 1900
Hieronder een lijstje van alle bijzondere gerechten uit het maandmenu anno 1900!
- Rumgelei
- Kabinetpudding
- Sagoschotel
- Snijboontjes uit de bus (grappig hè! Klinkt toch veel leuker dan ‘uit blik’. Ik denk dat ik die ga overnemen! Voortaan eten wij Rode Kool uit de bus!
- Elft
- Eiersaus
- Vermicelli soufflé
- Gestoofde sla
- Wentelstruifjes
- Omelet met jam
- Brood met bessensaus
Nieuwsgierig naar Ruud Meijers boek?
Beroep huisvrouw is voor 27,50 te koop bij Bol.com.
Weekmenu maken
Hieronder een video van Gutness Lifestyle, die uitlegt hoe zij een weekmenu maakt.
Kant en klare weekmenu’s
Misschien heb je wel helemaal geen zin om zelf een menu voor de week te verzinnen. En dat hoeft ook eigenlijk helemaal niet, want er zijn allerlei kant en klare weekmenu’s te vinden. En nog gratis ook.
- Jumbo weekmenu
- AH weekmenu
- Plus weekmenu
- Hello Fresh weekmenu
- Smulweb weekmenu
- Lekker en simpel weekmenu
- Lidl weekmenu
Samenvattend
Een weekmenu is een planning met daarop maaltijden die je die week wilt gaan eten. Je kunt ook een maandmenu maken, maar dat vinden veel mensen toch wat lastig. Dan moet je wel heel ver vooruit plannen namelijk. Een menu is net wat overzichtelijker.
Het voordeel van een weekmenu is dat het je geld bespaart en gemoedsrust oplevert.
Of je een menu voor je week prettig vindt, hangt ook wel van je persoonlijkheid af. Sommige mensen ervaren het juist als verstikken als al voor de hele week vastligt wat ze gaan eten. Die willen gewoon per dag bekijken waar ze zin in hebben. En dat is ook prima natuurlijk.
Maar voor wie een druk bestaan leidt, en op de financiën moet letten, kan een menu enorm helpen. Heb je ideeën nodig? Lees dan mijn post Wat eten we vandaag?
Leestips!
- Wil je niet alleen een menu, maar ook alvast de maaltijden voorbereiden? Lees dan mijn post over meal preppen!
- Lees ook alles over de juiste manier van rijst koken
- Standaard boodschappenlijstje.
- Uitgekookt review
- 150 slowcooker recepten
- Planning maken
Wat vind jij van een weekmenu? Past het bij jou? Of juist niet?
*Bonen zijn peulvruchten!
Discover more from Huisvlijt
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Leuk! En weer heel anders dan het weekmenu dat Maarten t Hart zich herinnert in zijn dieetboek, waarvan de naam me helaas even ontschoten is maar dat ik met smakelijk lachen gelezen heb.
Wij hanteren thuis een menu voor 5 dagen, dat geeft ruimte voor een kliekjesdag en dergelijke. Als je lekker kookt, zijn kliekjes zeer welkom is mijn ervaring.
Die soep was waarschijnlijk gemaakt van restjes van de vorige dag, en diende ook om de maag alvast te vullen.
Haha, ik dacht al, jij bent heel wat van plan deze week!
Leuk om zo’n menu eens te lezen van de rijken van vroeger.
Ik maak altijd een weekmenu ja, lekker handig vindt ik dat.
Groet,Marga
Onder het lezen dacht ik al: huuuuhh wat is die deze week van plan. twee soorten vlees en wel heel uitgebreid eten. haha gelukkig dat je dat niet allemaal klaar hoeft te maken deze week.
Dit maakte de ‘huisvrouw’ dan ook niet klaar, maar het keukenpersoneel. Mevrouw hield alleen de financieen bij. Huismanager was een betere term gewees.
Het gewone huishouden kon zich dit niet veroorloven.
ehm mijn moeder maakte op zondag altijd een grote pan soep, en idd bij elke warme maaltijd kreeg je soep, totdat hij op was ( meestal woensdags)
Ik vind eerlijk gezegd dat er erg veel vlees op het menu staat. Waarom iedere dag vlees eten? Een paar keer per week vegetarisch eten is heel gezond en bovendien milieu/diervriendelijk.
Nou, ik schrijf wel altijd op wat we in de week gaan eten. behalve de zaterdag en zondag. Dat weten de kids wel uit hun hoofd :-) Ik heb genoten van je blog.
Ik ben nieuwsgierig geworden naar neef Henk :-)
Is dat een echte neef? Of is er een slagerij met zo’n originele naam?
Op het moment maak ik wel een weekplanning, vooral omdat de kinderen vragen ‘wat eten we vandaag’ en ‘wat eten we morgen’. En een planning helpt toch echt bij het voorkomen van weggooien van eten dat vergeten wordt. Zo hou ik ook zicht op het boodschappenbudget.
Ten opzichte van de maaltijd van begin vorige eeuw zie ik vooral veel meer vlees. Echt stevige maaltijden waren het. Tegenwoordig eten we veel lichtere maaltijden. Maar misschien meer tussendoortjes?
Neef Henk is mijn neef : ) Hij volgde in Utrecht een opleiding tot slager, en woont net als ik in het buitengebied. Hij houdt zijn eigen varkens, en slacht ze waarna de hele familie mag mee eten.
Ik hoef maar twee dagen in de week te koken, nou ja, ook niet helemaal meer. Op woensdag doet S het tegenwoordig en op maandag help ik Y met koken. En zij beslissen vaak een beetje wat die dagen er gegeten wordt.
Love As always
Di Mario
Hihi, het weekmenu en kooksysteem uit het Rosie Project vind ik echt fantastisch. Hier was het ook vaak hetzelfde, maar tegenwoordig kook ik gevarieerder. Ik laat me wel inderdaad soms verleiden door groenten die in de aanbieding zijn.
Ja, leuk hè?! Ik vind het ook leuk dat zoiets in een roman voorkomt : )
Ik doe twee keer in de week boodschappen en bedenk van te voren wat we gaan eten, maar kijk ook wat in de aanbieding is. Ik wissel erg af met vlees, groente, aardappelen, pasta, rijst al eet ik zelf koolhydraatarm, dus pas ik dit weer voor mezelf een beetje aan met meer groenten. Ook veel soep, zodat ik die als lunch ook weer kan eten.
Ik kijk wat er in de aanbieding is.
Ga bijna elke dag op de fiets boodschappen halen.
Ik heb er geen hekel aan en ben lekker buiten en extra beweging.
Daar krijg je dan weer honger van:)
Hoe ver is het fietsen voor jou Hilly?
ha Nicole,
wat heb je hier een tijd in gestoken.
Echt een goed stuk!
Ik doe ook een weekmenu: lekker makkelijk. Maar ja… ik hoef maar 4 keer te koken…
Groetjes!
Kookt je partner de andere drie keer Marlou?
Aan de ene kant lijkt het mij wel handig, maar ik koop gewoon waar ik zin in heb. Soms weet ik het echt niet dus misschien toch wel handig om een weekmenu te gaan maken haha
Wat me opvalt is dat veel weekmenu’s lopen van maandag tot en met vrijdag en de zaterdag en zondag worden overgeslagen… Eten jullie dan niet? Ik maak mijn weekmenu op vrijdag en ga zaterdag boodschappen doen met een lijstje waar ik me normaliter aan houd.
In mijn geval is dat omdat mijn man graag kookt in het weekend : )
Leuke ideeën en tips, maar ik kook zoals het me uitkomt. En wat ik lekker vind.
Het enige waar ik op let is variatie in groente, is me bijgebracht door mijn moeder
En heel weinig vlees. Wel voor soep, zonder vlees vind ik de bouillon te laf.
Ik merk inderdaad ook dat als ik een weekmenu opstel de week veel vlotter verloopt. Alles zit in de koelkast en ik hoef niet meer na te denken over de eeuwige vraag wat we nu weer gaan eten. Dan neem ik uit tijdsgebrek vaak ongezonde alternatieven dan wanneer ik met een weekmenu werk.
Ik ben nu ook gestart met het testen van mealpreppen om het mezelf nog makkelijker te maken :-)
Ik ben benieuwd hoe het mealpreppen je gaat bevallen Xiana!
Ik ben in mijn eentje en beslist meestal een dag van te voren wat ik ga eten, zo makkelijk mogelijk want ik kan echt niet koken (vind het ook niet leuk)
Ik ben best nieuwsgierig geworden naar het vlees van Neef Henk. Ik plan zelf ook vaak mijn maaltijden vooruit. Maar soms bedenk ik ook iets met de left overs in mijn koelkast
Belangrijk is gevarieerd te eten, een week heeft zeven dagen en daar kun je flink in variëren.
Hier zijn de kinderen al uitgevlogen, dus ik heb het een stuk rustiger. Hans
Ik baseer mijn weekmenu op de aanbiedingen van AH! Werkt prima en vaak daardoor ook genoeg variatie.
En het is nog budgetvriendelijk ook!
Al sinds ik op mezelf woon werk ik met een weekmenu, ideaal! Zo weet iedereen waar die aan toe is elke dag, zijn alle ingrediënten er en wordt er nauwelijk wat weggegooid.
Erg handig ik ben een beetje opzoek naar een structuur nu ik alleen woon en weer moet leren eten ivm mijn maagverkleining. Dus kan hier wel wat mee. Toch vraag ik mij af wat de worst van neef henk is. Zal ik er overgelezen hebben?
Mijn neef Henk is slager, en heeft zijn eigen varkens. De worst van neef Henk is van zijn varkens.
Macaroni en bami met worst?
Ja, lekker!
Ik houd ook van structuur. Wij schrijven ons weekmenu op een whiteboard
Het lijkt mij vooral erg handig om een week menu te maken, inderdaad veel duurzamer en zero waste!
Ik maak nooit weekmenu’s,ik ga naar de supermarkt en doe gewoon daar inspiratie op en zie wel,ik neem altijd het boekje van de AH mee en soms maak ik daar wat uit,of ik lees op internet en zie daar dan weer iets,een weekmenu vind ik zo saai,en eentonig,altijd maar weer datzelfde op die dag is niks voor mij,ik houd van veel afwisseling.
Ja, niet iedereen vind een weekmenu fijn inderdaad.
hier geen week menus, hier vraag ik altijd na het eten wat ze de volgende dag willen eten, en dat is per persoon verschillend en dat haal en maak ik dan de volgende dag dus sta voor 4 man apart te koken altijd maar dat vind ik niet erg dan weet ik in ieder geval dat er gegeten word ;)
ik doe ook geen week boodschappen maar haal gewoon elke dag.
Ik maak nooit een week menu maar kijk gewoon per dag wat we willen eten .Ook ik doe gewoon elke dag boodschappen omdat de supermarkten hier zo dichtbij zijn .
Als de supermarkt dichtbij is, maakt dat het natuurlijk ook wel laagdrempeliger om even boodschappen te gaan doen.
Vroeger had ik een hekel aan voorspelbaarheid, maar nu ik werk vind ik het wel erg fijn en makkelijk. Wij eten doordeweeks ook vaak dezelfde gerechten en in het weekend kunnen we dan wat nieuwe dingen uitproberen. Leuk trouwens dat je het Rosie Project aanhaalt, die heb ik ook gelezen.
Wat grappig; Don uit ‘Het Rosie-project’ was ook mijn inspiratie om te gaan werken met vaste recepten. Leuk om te lezen dat hij jou ook heeft geïnspireerd.
Ja, ik vond het heel leuk om dit in dat boek tegen te komen.
Ook ik maak tegenwoordig een weekmenu..helpt ook weer bij het besparen
Mijn vriend is ook een echte vleeseter, maar echt gezond is dat toch niet, he. Ik probeer toch per week minstens één vegetarisch gerecht te maken. Daar hou ik dan ook heel veel rekening mee in mijn weekmenu. Een tip!
Zou ik inderdaad ook moeten doen…
Leuk artikel! Een maandmenu lijkt mij wel een beetje veel van het goede. Dan moet je wel heel erg vooruit plannen, haha. Een weekmenu vind ik ook overzichtelijk inderdaad :-)
Wauw wat een artikel. Erg leuk.
Een weekoverzicht maak ik ook vaak voor ik boodschappen ga doen.
Dat werkt niet bij mij maar ik koop wel voor veel dagen vooruit.
We schrijven meestal op waar we zin in hebben, dan checken we de bonus. Is bijvoorbeeld de kipshoarna op de bonus, dan eten we dat op de vrijdag bijvoorbeeld. En we eten vrij vaak twee dagen achter elkaar hetzelfde.
Twee dagen achter elkaar hetzelfde eten doe ik eigenlijk nooit Maar dat kan eigenlijk best inderdaad.
Ik kijk meestal naar de aanbiedingen en stel aan de hand daarvan het weekmenu samen. Overigens eten wij in het weekend vaak makkelijk, dus het gaat met name om de werkweek.
Haha! Geweldig wat je schrijft over soep. Hier ook nooit als voorgerecht maar wel als complete maaltijd. Lekker makkelijk. Hier ook een weekmenu maar ook wel vaak hetzelfde. We hebben gewoon bepaalde favorieten die vaak terug komen. En soms halen we een oude bekende tevoorschijn. Dan staat die weer een tijdje op het menu.
Ja hè?! Ik vind dat soep prima kan als complete maaltijd.
We hebben ook iedere dag problemen in de keuken. Zo een weekmenu lijkt me handig. Ik ga dat ook vaker doen. Zo heb ik een overzicht.
Wat eten betreft zijn wij best spontaan, en niet echt van de planning. Kan me best voorstellen dat het fijn werkt en minder zorgen.
Handig die tip met dat lamineren! Ik vind het al heel wat om voor met z’n tweeën wat te bedenken, laat staan als je vijf kinderen hebt!
Ik blijf het altijd weer een strijd vinden om te bedenken wat te eten. Soms plannen we het maar meestal is het spontaan