Reacties

Hoe lang moet bloemkool koken? 7 expert antwoorden! — 20 reacties

 1. Bloemkool is sowieso bij mij geen favoriet (broccoli dan weer wel, dus waar bloemkool staat, maak ik er vaak broccoli van bij een recept), maar áls ik het dan eet, wil ik het net als jij beetgaar en niet 'snotterig'. In mijn geval betekent dat dat ik meestal na tien minuten de boel al afgiet.

 2. Ehhh, wij snijden de bloemkool helemaal niet in kleine stukjes als hij de pan in gaat.
  Wij houden er wel van als de bloemkool wat zachter is.

  Love As Always
  Dimario

 3. Hangt van het seizoen af. Een jong bloemkooltje (waarvan de roosjes nog los van elkaar zijn) kook ik max. 8 minuten. Een zomerbloemkool met roosjes die vast aan elkaar zitten heeft best wat meer nodig. Een minuut of 5 schat ik. Maar zo'n zomerbloemkool vind ik niet lekker, dus die eten wij nooit.

 4. ha Nicole,

  ja... heerlijk: bloemkool!
  Ik ben er gek op.
  Kook het maar heel kort. Spruitjes ook trouwens.
  Dat je nog een lekkere beet hebt.

  Prettig weekend, Marlou

 5. Niet, wij stomen de groente. Dan blijven de voedingsstoffen veel beter bewaard.
  Gewoon met zo’n stoomroos in een gewone pan.
  Ik hou van bloemkool en eet hem graag lekker zacht! Jij en ik zijn dus geen goeie bloemkoolmatch, haha.
  Of als bloemkoolrijst!

 6. Bloemkool en ook spruitjes laat ik aan de kook komen ,na 30 seconden gas uit, deksel op de pan laten en hetgaart zichzelf !

 7. Denk dat ik 'm 2 minuten in de magnetron zou doen. Ding zit bomvol met water en zal op die manier zo gaar zijn. Als ik het in een pan zou koken, dan zou ik er plakjes van snijden waardoor ie met een minuut of 8 beetgaar is. Zou alleen geen kookwekker zetten, maar gewoon af en toe even met de vork prikken. Punt is dat ik alleen ben en dus geen kwart bloemkool koop. De magnetronbloemkoolmaaltijden zijn redelijk goed te doen. Gooi er alleen wat kruiden bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder