Bloemkoolrijst invriezen kan dat? Mijn ervaring!

bloemkoolrijst invriezen

Toen ik mij een paar weken geleden bij de Lidl liet inspireren om bloemkoolrijst te kopen, kocht ik meteen maar twee bakken. Eenmaal thuis vroeg ik mij daardoor af: kun je bloemkoolrijst invriezen? Want de houdbaarheidsdatum was niet ver weg.

Hieronder mijn ervaringen.

Bloemkoolrijst invriezen: waarom kocht ik dan ook meteen 2 bakken?!

Waarom kocht ik dan ook meteen twee bakken bloemkoolrijst! Eentje bleek namelijk genoeg voor 4 personen. Maar ik ben altijd bezorgd dat ik te weinig in huis haal, vandaar dat ik meteen twee bakken kocht. Op hoop van zegen besloot ik de overbodige bak bloemkoolrijst in te vriezen.

Bloemkoolrijst invriezen is het probleem niet. Ik zette de doos in de diepvries en deed deur stevig dicht. Klaar!

Maar ik was een beetje bezorgd, of ingevroren bloemkoolrijst later nog wel lekker is. Zou het niet waterig en klef zijn?

Bloemkool invriezen en later gebruiken

Afgelopen week heb ik de ingevroren bloemkoolrijst gebruikt. Net als de vorige keer, maakte ik er nasi mee. Ik roerbakte de nasigroenten en gooide aan het eind de bloemkoolrijst erbij. Ik vond dat het nu wel iets meer naar bloemkool rook, dan in de oorspronkelijke staat, maar niet te erg.

Verder was er inderdaad iets meer vocht, maar ook niet problematisch.

Mijn conclusie over bloemkoolrijst invriezen

Bij mij ging het bloemkoolrijst invriezen prima. Mijn belangrijkste observaties zijn:

 • Het ruikt ietsje meer.
 • Je hebt iets meer vocht.

Maar verder kun je ingevroren bloemkoolrijst prima meebakken en smaakt het goed.

Tip

Op Het Voedingscentrum vind je een bewaarwijzer. Die geeft advies per voedsel hoe je het het beste kunt bewaren. Bloemkool kan volgens hen 1 jaar in de diepvries bewaard worden.

Bloemkoolrijst past goed in het rijtje low carb recepten! Zie ook mijn post over koolhydraatarme recepten voor het ontbijt.

Leestips!

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik vind het echt niet lekker en totaal niet op rijst llijken en zeker niet op gebakken nasi, alleen door de kruiden smaakt her beetje naar.
  De enige manier waarop ik het af en toe eet is gebakken met wat soja en sambal en dan weer afgekoeld en er bv avocado, sla, tomaten garnalen etc erop

 2. Ik heb het nog steeds niet gegeten… Misschien maar eens proberen, maar Dinnetje heeft het ook nog niet in huis gehaald, dus misschien vind zei het niet lekker. Ze is altijd meer van het proberen ipv dat ik dat ben.

  Love As alwyas
  Di mario

 3. Heb je de bloemkoolrijst er bevroren bij gedaan of eerst laten ontdooien?
  En heb je ook invrieservaring met broccolirijst?

  1. Ja, ook broccolirijst heb ik bevroren en gebruikt. Ik ontdooi het niet eerst, maar bak het bevroren en al, of ik gooi het even in een pan met kokend heet water. Vooral niet te lang heb ik gemerkt, want dan wordt het kleverig en nat. Maar even heel kort, gaat prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.